Lütfen geçecek deyin bosaniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar ya dini nikah dediğiniz şey eskinin resmi nikahı. eskiden kadılar kıyarmış nikahları ve tek nikah varmış. cumhuriyet ile bu değişmiş ve kadılar yerine resmi makamlar kıymaya başlamış. bu kadar basit birşey. 3 kere boş ol dedi diye resmi evlilik nasıl biter.

Hülle diye birşey vardi. Tek çözümü oydu herhalde
Ya şuan dünyada mıyım? Nasıl bir yerdeyim? Rüyada mıyım?
Şaka mı yapıyorsunuz?
Bu durumu bu kadar yadırgayan gerçekten bir tek ben miyim?

Canım kocan seni seviyorsa 3 kere boş ol dedi diye kimse kimseyi bırakmaz. Eğer bunu bahane olarak kullanıyorsa sevmiyordur. Yani 3 kere boş ol dedi diye insan çoluğunu çocuğunu bırakıp yuvasını dağıtır mı? Gerçekten hayat bu kadar kolay ve değersiz mi?

Hülle nedir ya ayrıca? Gidip başkasının karısı olma düşüncesi 1 saniyeliğine bile olsa kabul edilebilir bir şey mi ve bunu yapan insanlar gerçekten var mı!!!

Konunu ve bazı yorumları gerçekten ağzım açık okudum... Hayatımda da gerçekten bu kadar saçma bir şey görmedim. Herkesin düşüncesine, inancına saygılıyım fakat hayatı ve özellikle o minicik çocukların hayatını, geleceğini bu kadar kolay nasıl belirsizliğe itebiliyorsunuz gerçekten hayretler içerisindeyim.

O zaman kimse resmi nikah kıymasın. Mis gibi 3 kez boş ol desin ve evlilik bitsin. Avukat masrafı yok, dava süreciyle uğraşma yok. Koltukta otururken boşan, benzinden de tasarruf edilir.
Konu sahibi, dini nikahla boşanınca aylık nafaka ne kadar bağlanıyor? Gittiğiniz hocaya sorun, ona göre nafaka da talep edin.

Hanımlar,
devamlı yazdığım şeyi burada da yazayım, dini içerikli konu ve yorumlar yasaktır çünkü sitede her din ve mezhepten üye var ve herkesin inancı kendine kutsaldır, bu sebeple kimsenin kutsalına bilmeden dahi olsa saygısızlık yapılmasını istemiyoruz.

Kaldı ki aynı inançtan insanlar bile dinleriyle ilgili farklı görüşler sunup kendi aralarında tartışıyor, inançlara saygı lütfen.

Konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…