Lütfen hakemlik yapın ve yardımcı olun :(

unuturum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
23
0
86
İstanbul
Merhaba sevgili hanımlar
Sizden ricam bu konuda bana hakemlik yapmanız.
Sevgilimle 3 yıldan fazladır birlikteyiz. Çıkmaya ilk başladığımız aylarda askere gitti 15 ay bekledim sonrasında evlenmeye karar vermiştik zaten o niyetle başlamıştık ama onun askerliği vardı. O geldikten sonra erkek kardeşim askere gitti. Kardeşimin askerliği sevgilimin işini düzenini kurması derken 3 yılı bitirdik. İki ay önce aileme açıldım. Babam hem mezheplerden dolayı hemde aileyi hiç tanımadığından dolayı onay vermediğini söyledi. Ne söylediysem henüz ikna etmeyi başaramadım. Sevgilim de bu konudan dolayı çok üstüme geliyor. Sürekli evlilik konusunu açıyor ve kavga ediyoruz babama düşman olmak üzere. Sabretmesini ikna olacağını söylüyorum ama artık her şeyim hazır bi tek sen eksiksin diye sürekli üstüme geliyor. Bende babamla konuşuyorum ama ikna edemiyorum bir türlü. Tanışmak bile istemiyor kararı kesin. Daha önceden de böyle bi olayım olmuştu babam istemediği için ayrılmıştım. Ama bu onun gibi değil bunu çok seviyorum ve bırakamam. Ama babam derdimi anlamıyor. Beni dinlemiyorsan çık git diyor. Sevgilimde bende babamın razı olmasını istiyoruz ama beklemekten çok sıkıldı. Son kavgamızda da babamı ikna etmeden görüşmek istemediğini söyledi ve iki gündür de aramıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ya ikna et yada çık gel ama o zamana kadar görüşmeyelim dedi. Çok çaresiz kaldım. Ne olur bi akıl verin nasıl bir yol izlemem gerek?

mezhep farklılığı anlıyorum bazı aileler bu konuda hassas. erkek arkadaşını sevdiğini yazmışssın ama oğlanın ailesini falan tanıyormusun.

tanıştım ailesiyle. zaten onlarla birlikte oturacağız. yaşlılar yani bakıma muhtaç değiller ama maddi olarak da rahat olmamız açısından onlarla oturacağız. iyi insanlar beni de çok seviyorlar ve her seferinde sen bize huzur neşe getiriyorsun derler.

canım sakın kaçmayı falan düşünme birde erkek arkadaşın ne diyor kaçalım falan mı diyor yoksa. arkadaşın seni gerçekten seviyorsa bir çare bulabilir babanla kendisi yüz yüze görüşmeli bu arada sen çalışıyormusun

evet çalışıyorum. o ne dersem yapmaya hazır. konuş dersem konuşur. ama öyle olmaz babam ters bişey söylese ne yapacağım babamla düşman olmalarını istemiyorum. benimle görüşmüyor iki gündür. ben beklerim sen babanı ikna et öyle gel ikna olmuyorsa da kaç gel diyor.

Babanın tanımadığımız aile demesini anlayamadım illa tanıdık bir aileden mi evlenmen gerekiyor ki milyonlarca insan çocukları birbirini seviyor diye tanışıyor kaynaşmaya çalışıyor ikincisi meshep farklılığı konusunda bir çok aile hassas yani işin içine meshep farkı girdi mi gerçekten işler malesef zorlaşıyor..bence ailenizi kimseye tercih etmeyin kaçmayı falan asla düşünmeyin alın karşınıza babanızı babacım ben bu adamı seviyorum en azından benim için bir kere tanış gör deyin belki sever sonrasında ama sonuna kadar ikna etmeye çalışın aile rızası almadan evlilik yapmayın bu süre içinde erkek arkadaşınızla biraz sorun yaşayacaksınız sanırım ama bu şekilde deneyin bence hatrı sayılır büyükleriinizi araya sokmaya çalışın bilemiyorum Allah kolaylık versin kardeşim

Aynı durumu yaşayan arkadış kaçıp sonrada evlenmişti Aileler bir süre sonra affetti şimdi çok mutlular ama her olay aynı sonuçlanmaya bilir.Babanla daha açık konuşmayı ve ikna etmeyi dene

nasıl babanı ikna edebileceyini düşün asla izinsiz evlenme canım çok büyük bir hata olur ne yap et aileni ikna et asla kaçma hiç kimse için kaçamaya değmez..

Defalarca konuşmak fayda etmediyse bence emrivaki yapıp sevglinin ailesi size oturmaya gelsin bir akşam.baban evden kovmaz heralde misafirleri .onlarda kendilerini en iyi şekilde anlatp belki babanı ikna edebilrler.Sakın kaçmayı falan düşünme ayrıca. . . Unutma kaçanın hiçbir zaman değeri olmaz canm.

Benim eşimle de aramızda mezhep farkı var ve benim ailem de ilk başta kabul etmedi... Bizim askerlik maskerlik gibi sorunlarımız olmamasına ve yaşlarımız 25in üzerinde olmasına rağmen eşim bana bir gün olsun baskı yapıp da ya aileni ikna et yada görüşmeyelim falan demedi...
Biz 4 yıl çıktık....
BU arada herşey hazır bi tek sen eksiksin diyormuş, ama maddi açıdan rahat olmak için de ailesiyle yaşamanız erekiyor.. Hani herşeyi hazırdı evlilik için??? Herşey hazır olsaydı sana ayrı bir ev kuracak maddi gücü de olması gerekirdi...
Aile ile oturmak zordur, ev ev üstüne olmaz..Aynı mezhepten hatta birbiriyle akraba bile olanlar gelin-kaynana olduktan sonra anlaşamazken ayrı mezhpten bir ailenin içine gelin gidip onların evinde onların düzeninde onların kurallarına göre yaşamak sence ne kadar akıllıca???
Bence aranızdaki sorun mezhep farklılığı ve babanın bunu kabul etmemesinden ziyade, sevgilinin sana evlilik için babanı ikna etmen için baskı kurması ve sevgilinin ailesi ile aynı evde yaşayacak olmanız....

Canım
senin yaşadıklarının aynısını kuzenim yaşadı.
Sevmeni anlıyorum ama mezhep farkı bir çok ailenin kabul edemiyeceği bi durum.
Ailenide anlamaya çalış, erkek arkadaşın seni seviyor olabilir ama mücadele etmeden işi aceleye getirmesi bana mantıklı gelmedi. Seven insan sabretmeyide bilmeli, daha yeni açılmışsın ailene bu kadar kısa sürede kabullenemeyebilirler, şaşırtıcı bir durum değil.
Erkek arkadaşın sana bariz baskı yapıyor, ne acelesi var anlayamadım.
Evlenmek mesele değil ki, bugün evlenirsin anne baba rızası almadan, yarın evliliğinde sorunlar yaşarsın, ailenin desteği olmaz arkanda ve hep bi yanın eksik kalır.
Üstelik aynı evde oturcakmışsınız. Belki söylemesi kolay diyeceksin ama ben senn yerinde olsam ailemden vazgeçmezdim. Sakın arkadaşım sakın kaçmak gibi bir hata yapma.
Sende vazgeçemem diyosan mücadeleden vazgeçmeyin.
Erkek arkadaşınada sorarmısın, yeni tanışmanıza rağmen sen onu 15 ay beklemişsin o seni 2 ay bekleyememiş bu nasıl bir sevgidir?
hem bu yüzden gidecek insanında önünde durma

üstüne bukadar düşüyor senle evlenmek için sabırsız ya,
işte sen kaçarsan bütün bu verdiği deger yerle bir olacak unutma..
babanla konusurken daha kararlı oldugunu göster gerekirse aglayarak anlat derdini.
ama kafamı karıştıran erkek arkadasının seni zor durumda bırakması.
tmm seviyo anladık ama bukadar sıkıstırmak neden..
babana düşman olamsından korkuyosun sen kaçarsan dahamı iyi olacak araları sence?.
kaç yasındasın bu arada?

Son düzenleme:
Bence de sakın bunu yapma, aileni ezip geçme. Anne baba ne olursa olsun çocuklarının mutluluğu için razı olurlar. Babanı razı etmeye çalış. Araya sevdiği saydığı birilerini koyun konuşması için.

bende böyle bi sorun yaşamıştım... babam çok düşkündür bizlere sadece ve sadece bir erkek arkadşımın olması fikri onu delirtti kesinlikle olmaz dedi... hakkında hiç bişey bilmeden hemde bende ciddiyiz dedim farklı şehirlerde yaşıyoruz diye olmaz dedi benimle konuşmadı aynı sofraya oturmadı yüzüme bakmadı yılmadım bana dediki babam vermicem seni kaçacakmısın...? dedim hayır asla kaçmam ama ondan başkasıylada evlenememm sen verene kadar gelip isteyecekler vermezsende ben böyle devam edecem taakii sen bigün olur diyene kadar şimdi sıff farklı şehirlerde yaşıyoruz diye ondan ayrılmam dedim... bu böyle 2 ay sürdü naptıysa beni vageçiremedi babam sonunda bari gelsin bi görüm dedi geldi eşimi beğendi aileler falan derken bak şimdi 2 yılı bitirdik evliyiz... ve babam damadım der başka bişey demezzz... babana kızma gerçekten kolay değil kızını vermesi o bence bahane arıyor seni vermemek için ama ikna olucak sen onun canından bi parçasın o kadar basit değil hemen ikna olması üzülme aşacaksın bunları tek sabırlı ol

araya bir büyüğünüzü sokun veya, habersiz gelsin ailesi, bir tanışmış olur baban.babası babanla konuşabilir. aklıma bunlar geldi. sana tavsiye, sakın ha sakın kaçma, ve ailesi ile de aynı evde oturma. belki baban bundan tepkilidir. ailesiyle oturma , şuan sana her şey farklı gelebilir. ev ev üstüne gerçekten olmaz. çok sıkıntılar çeker çok üzülürsün. hele bir de yeni evlenip aileyle oturmanız. bence buna ikna et sen önce sevgilini.

sevgilinin ailesiyle evlendiğinde aynı evde oturacaksa yada ciddi kültür farklılığı varsa bir kez daha evlilik olayını gözden geçir derim evliliğini sağlam temeller üzerine kurmaya çalış

yorumlar için herkese teşekkürler.
öncelikle ailem birlikte oturacağımızı daha bilmiyor bile o konuda bi tepkileri yok. o konuyu kabullendim bile sorunum yok benimde.
annemi sormuşsunuz annemin tek derdi büyük ablam ben yokmuşum gibi davranıyor genelde o yüzden desteğini alamıyorum onun için babam ne derse o.
tek destediğim erkek kardeşim. onunda fazla sözü geçmiyor evde.
daha öncede böyle bi konu oldu 7 yıl çıktım en az 20 kere istemeye geldiler ben hastalandım 25 gün hastanede kaldım babam yine de sevdiğim adama vermedi beni.
şimdi de siz karışmayın vazgeçer diye söylüyormuş evdekilere babam.
kaçmayı zaten düşünmüyorum ama babam çok katı bu konuda. kesinlikle iznim yok diyor başka bişey demiyor.

Mezhep farkı cidden zor atlatabileceğiniz bir durum..
yani aileniz buna önem veriyorsa yumusayacaklarını sanmıyorum..
Öyle zamanla olacak bişeyde değil ki..
Tek yapabileceğiniz bence erkek arkadasınızı babanızla konusturmanız..
Babanız karsısında istediği gibi bir damadı görürse belki fikri değişebilir..
Onun dısında zor arkadasım..

Sakın kacmayı filan düşünme!!!
Kacıp sonra cok pişman olup yanlız olan cok insan var..
Bu senin için çözüm olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…