• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen hakemlik yapın ve yardımcı olun :(

ayrıca mezhep aramızda son tartışma konusu bizim. ne onun nede benim öyle şeylerle pek ilgimiz yok. konuşmayız bile bu konuları.

unuturum arkadaşım örneğin biz bile çocuk yapmadan bir araştırma yapıyoruz kk de çok araştırdım ailemize yeni katılacak bir üye çünki
sen kk da eşinin ailesiyle birlikte oturan gelinlerin konularım-nı okudunmu evlilikte sevgi kadar önemli olan asgari müşterekler uyum
yeri gelince insan kendi ailesine bile tahammül edemediği zaman oluyorki sen bilirsin

okuyorum tabiki ama ben bunları dert edecek yapıda bi insan değilim biraz fazla gamsızım. zaten herkes sen erkek olmalıymışsın der. eşya bakmaya ben müstakbel kaynanamı götürürüm onun görüp beğenmesi hoşuma gider mesela. benim için bu tür şeylerin önemi yok. ev eşya para konuşulanlar din mezhep hiç biri önemli değil. tek istediğim sabah uyandığımda ilk onu görmek. sonrasında gördüğüm yaşadığım şeyler umrumda bile değil.

Allah yardımcın olsun.

Sakın kaçma....biraz daha sabır.sabrın sonu selamettir.

okuyorum tabiki ama ben bunları dert edecek yapıda bi insan değilim biraz fazla gamsızım. zaten herkes sen erkek olmalıymışsın der. eşya bakmaya ben müstakbel kaynanamı götürürüm onun görüp beğenmesi hoşuma gider mesela. benim için bu tür şeylerin önemi yok. ev eşya para konuşulanlar din mezhep hiç biri önemli değil. tek istediğim sabah uyandığımda ilk onu görmek. sonrasında gördüğüm yaşadığım şeyler umrumda bile değil.

kaç yaşındasın bende bunu merak etttim? birde ilerde bunlar senin için önem kazanırsa;?

eşin ailesiyle oturmak çok mantıklı değil, iyi düşünülmemiş bir karar, bence sen babanın tavrına çok takıldığın için diğer herşeyi farkına varmadan pas geçiyorsun.
bir arkadaş da belirtmiş herşey hazır diyen adam ailesinin yanında oturuyor ve sen de oraya gideceksin. ne hazır? sana oda verecekler, bu mu?
ayrıca eşim diyeceğin adam pürüz çıkınca hemen baskıya başlıyor gibi geldi bana, ya şunu yap ya bunu diye resti çekmek neyin nesi. iyice düşün derim ben.

mezhepten dolayı ise babanızı onaylamıyorum sonuçta çocuk her türlü hazırlık yapmış e istemeyede razı kötü alışkanlığıda yoksa onaylaması gerek babanızın mutluluğu önemli değil kızının mutluluğu önemli

İyi düşünün.

Bence babanızın tek dert ettiği mezhep farklılığı değildir. Ben açıkçası erkek arkadaşınızı bencil buldum. Bir sorun yaşıyorsunuz ve ılımlı yaklaşmak yerine sizi bir de o köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Ayrıca her şey hazır falan diyormuş ama hani ev? Ailen bu durumun farkında mı bilmiyorum ama kimse kızını kaynanasıyla beraber otursun diye evlendirmek istemez. Hem de farklılıklarınız varmış, bu durum beraber yaşamanızı sizin için biraz daha zor kılacaktır sanıyorum ki.

Kendi fikrimi söylemem gerekirse de, ben mezhep farklılığı falan anlamam, ama dediğim gibi arkadaşınızın size tavrını beğenmedim, ve "dediğim dedik" bir adam ve ailesiyle aynı evde yaşamak için ailenizi yok saymanız bence doğru değil.

Ama bence "ne kadar iyi olsalar da" ailelerle oturmak iyi fikir değil, bunu "Bir Derdim Var" bölümünde rahatça görebilirsiniz. "Bizimki farklı olur" demeyin, olmuyor. "Annecim, annecim" diye kendilerini kayınvalidelerinin kollarına atanlar bir süre sonra "bir göz evimde kuru ekmek yeseydim de burada olmasaydım" diyebiliyorlar. Kendinizi ateşe atmayın. Zaten bakıma da muhtaç değillermiş.

Bence asıl bunun üzerinde durun. Ve ailenizi dinleyin. Bazen bize akıllıca gelmiyor düşünceleri ama genelde bir bildikleri vardır.

sabah onunla uyanmanın hep güzel olması ancak yaşananların hep güzel olmasıyla mümkün. eşinin ailesi yüzünden eşinden nefret edecek hale gelenler var burada. çok iyi düşün,

senin gibi düşünen kızlarda olabilir tabi
eşim ben kız kardeşim olsun ilk önce evlendiğimizde artık kendime ait bir düzenim var diyebildiğimiz için rahat ettik
20 li 30 lu yaşlara kadar insanın beğendiği bir tarz oturur örn kimi klasik eşya sever kimi spor yada modern kimi parlak zıt renkler sever kimi pastel renkler
eşim klasik eşya sever ben modern bu bile biz evimizi kurarken sorun olmuştu evim göz zevkim benim için çok önemli sevmediğim bir rank eşyaya asla tahammül edemem
yüksek sesle tv açık olması beni rahatsız eder yada bebeğimle ilgili çok akıl verilmesi beni rahatsız eder
ailelerimizi tabiki çok seviyoruz ama insanın tamamen kendine ait bir evi bir düzeni olması dünyadaki en güzel şeylerden biri

kaynana ile beraber oturacağını sonra belirtmişsin bu evlilik değil cehenneme gidişin olur siz evliliğin ne demek olduğunu biliyormusunuz.? :-(

rahmetli annem çok deterjan kullanılmasına müzik dinlenilmesine sık temizlik yapılmasına banyoda çok kalınmasına çok geç yatılmasına kızardıki kendisi canımdı

konu o değil inan ki o en son dert ettiğim ve çözümü olan bir süreç. biliyorum sorunlar çıkacak toz pembe olmayacak. benim derdim hem babamın hemde sevgilimin tepkisi. ikisi de ya o ya ben diyor. ikisi de beni istedikleri için benimle konuşmuyor :((

Evlendikten sonra büyük bir ihtimalle şuanda ki gibi düşünmeyeceksin.
Herkes kendi hayatı için doğru olanı bilir. Biz sadece anlattığın kadarıyla değerlendirebilirz.
Ama şahsi fikrim, çocuk yaşta değilsin olgun düşünebilirsin, karar tabi ki senin ama hiç bir erkek anne babadan daha önemli olamaz. Sevginize saygı duyuyorum ama bana nedense çok toz pembe bakıyormuşsunuz gibi geldi.Aynı evde oturma fikri ise bence büyük risk. Bu maçın ikinci yarısıda var,
inşallah mutluluğunuda paylaşırız burda.
Hakkınızda hayırlısı olsun

zaten evlilik sadece cinselliği yadabirlikteliği yaşamak içindeğilki kendi yuvanı kurmak içinde aynı zamanda ''kendi''

Bu siteyi yıllardır takip etmiş biri olarak garanti verebilirim ki zamanla onları -fazlasıyla- dert edeceksiniz. Koltukları keşke ben seçebilseydim diyeceksiniz, sabah kahvaltıda eşimle cilveleşebilseydim diyeceksiniz, akşamları kucak kucağa bir şeyler seyredebilseydik diyeceksiniz, yeri gelecek kimse karışıp araya girmeden eşimle tartışabilseydim diyeceksiniz.

Bunun gamsızlıkla ya da kadın ruhu taşımakla alakası yok, sonuçta siz kocanızla evleniyorsunuz ve onunla dört duvar arasında kendi kendinize yaşamak isteyeceksiniz. Mahremiyet sadece yatak odası için geçerli değildir. Eşiniz dışarıdan geldiğinde koşup kapıda onu öpmek isteyip de kaynananız var diye bunu yapamayacaksanız rahatsız olacaksınız. Ki bu deminden beri saydıklarım en basit şeylerdir.

Evdir, eşyadır, maddi konular gerçekten umurunuzda olmayabilir ama birlikte oturmaya kalkarsanız yaşadığınız hayattan her geçen gün biraz daha nefret edeceksiniz.

Aşk insanı mantık duygusundan uzaklaştırabiliyor, ama lütfen insanların tecrübelerini dinleyin. İkiniz de çalışırken gidip başka bir evde sığıntı gibi yaşamak ne derece akıllıca? Kendi evinizin, mutfağınızın kadını olmak, kendi düzeninizi kurmak istemez misiniz? Bu kadar körü körüne kabul etmeyin her şeyi, lütfen.

bence babanı kırmadan annenle konus vede onları bigün aksam misafir olrak cagırın ben suna inanıyorum bi kadın bi erkeği yola getiremiyorsa ben o kadının alnını karıslarım tabi erkek fazlasıyla yoldan cıkmamıs sa bence anneniz babanızı ikna eder bi şekilde görsünler tanıssınlar biz aleviyim benim amca kızım ayrımcılık gibi olsun diye sölemiyorum baska bir mezhepten biriyle evlenmek istedi 8 sene cıkıyorlarmıs ilk basta olmaz falan dediler halamlar falan daha sonra baktılarki iyi bir aile hiç mezhebine bakmadan verdiler diyer amca kızım başka bir mezhepten biriyle evlendi ve benimse sevgilim benim mezhebimden değil ama bugüne kadar siz sölesiniz biz böleyiz hiç gecmedi zaten bu ayrımı yapanıda pek anlamam zaten babanız sizin iyiliğiniz için söleniyor kanımca üzülmeyeniz diye ama evlendinizde kimin evinde tatsızlık olmuyor ki herkez bazı zamanlardan ceşitli nedenlerle kırılabilir canı yanabilir bunlar sabır işi siz sakın babanıza karsı bir saygısızlık yapmayın ama annenizle bir ittifak kurun ve annenizin babanızı ikna etmesini saglayın sıkmadan yalnız ve bir aksam cagarın hiç değilse bir gör diye vermiceksen gene verme gibi alttan alın daha sonra işler öle baslıyor öle bi gidiyorki bi bakmısınız düğününüzde halay cekiyorlar :teytey:

konu o değil inan ki o en son dert ettiğim ve çözümü olan bir süreç. biliyorum sorunlar çıkacak toz pembe olmayacak. benim derdim hem babamın hemde sevgilimin tepkisi. ikisi de ya o ya ben diyor. ikisi de beni istedikleri için benimle konuşmuyor :((

her işte bir hayır vardır hem 26 yaş evlilik için geç değil şu an bile fazla tecruben yok anladığım kadarıyla

Back
X