lütfen herkes fikrini söylesin çünkü herkesin fikrine ihtiyacım var

Şöyle en kötüsünü düşünüp örnek vereceğim Allah göstermesin de anne babayı aldatsa bu durumda sevgili "yaa senin annen kocasını aldatmış ya sen de yaparsın" tarzı bi'şey dese ve ya arkadaşlarım böyle diyo diye gelip yanında üzülse?

Lütfen kendi seçimi olmayan bi'şey için sevdiğin adamı üzme. Hatta kızdım sana ağızlarının payını veremiyor musun ya hu arkadaşlarına bi'ciddi tepki ver bak bakalım evlenceğin adamın ailesine laf edebiliyolar mı:40:

Çok sinir oluyorum dış kapı mandallarına ya sevdiğim adama ben kızar, sayarım ama birisi bi'şey dese dağıtırım ortalığı:41::15::9:

Hem ortada ters bi'durum yok alan razı satan razı demişler kime ne.

canım sen eşini bildikten sonra gerisi yalan ne kadar saçma çocugun ne suçu var olabilir yani onla alakalı bi durum değil sakın ama sakın böle şeylerden mutluluğunu bozma

Siz neden o bunu dedi bu şunu dedi diye kafanıza takiyorsunuzki....önemli olan evleneceginiz insan değilmi...siz mutsuzsaniz kimse sizin yerine mutluluğunu terkedip mutsuz olmuyor....

Peki o çocuğun durumda siz olsaydınız napardınız?
Hiç mi sevip aşık olmıycaktınız. Sevdiğiniz kızın sizi terk etmesi normalmi gelicekti.
Bence düşünce bu olmamalı ya. Allah var yukarda herkez aynı durumda olabilir..

Üzgünüm ama ben böyle düşünüyorum.
Konu sahibi herkesin fikrini sormuş,ben de benimkini söyledim.

Bana sorduğunuz soru,çeşitlendirilebilir.
Mesela,çocuğun durumunda,kız olsaydı ?
Veya baba değil anne 2 eşli olsaydı
Kızın annesi 2 eşli olsaydı vs...

Üzgünüm ama ben böyle düşünüyorum.
Konu sahibi herkesin fikrini sormuş,ben de benimkini söyledim.

Bana sorduğunuz soru,çeşitlendirilebilir.
Mesela,çocuğun durumunda,kız olsaydı ?
Veya baba değil anne 2 eşli olsaydı
Kızın annesi 2 eşli olsaydı vs...

:53: Ağzım açık kaldı yalnız neyse saygı duyarım:42:

bence cok sacma herkes ne der diye ilişkini mi bitirecekmişsin? sizinle ilgili bile değil, babasının iki eşi olabilir,bazılarına göre bu normal olmayabilir ama çoook çok tuhaf da değil, dalga geçenlerin beyninden sorunu oldugunu bile düşünebiliyorum , ki ne var bunda anlamayacak?hatta çok afedersin de onları mı germiş acaba derdi? amma mahalle agzıyla yazdım kusura bakma ama herkes ne der konularına ben cok sinir olurum hem de senin mutlu ilişkin var ve herkes ne diyecek diye bitecekmiş komik bence, dert etme sende eşin gibi ikisine de anne de,hiç tuhaf karşılama bence. Eşin aynı şeyi yapmaz merak etme her zaman armut dibine düşmüyor cnm bnm iyi geceler.

yorumları okumadım belki dile getiren olmuştur aynı şeyleri söylemek istemem ama çevrenizdekilere çok kızdım her niyeyse
o çevrenizdekilerin içinde eminim bunu ifşa edemeselerde ya da kenilerinin bile haberi olmadan ikinci kadın ya da ikinci erkek olma durumu vardır ve bu her zaman saklanır kaldı ki su yüzüne çıksa bile 3. gün unutulur.
tamam kayınpederin sebebi her ne olursa olsun (doğruus yanlışı tartışılır ama o çevrenizdekiler ya da biz tarafından değil.) kabul edilebilir birşey değil ama adam böyle bir durumu şuanda yapıyormuş gibi tepki niye. vakti zamanında böyle şeyler yaşanmış ve müstakbel eşiniz dünyaya gelmiş, II. kadın olmasa idi bu durumda müst. eşiniz de olmayacaktı bu durumda :))
kaldı ki kadınlar mutlu memnun takımayın başkalarına yolunuza bakın derim ben

Son düzenleme:
Eşimin büyük büyük dedesi kimi bulduysa evlenmiş aynı anda,farklı mekanlarda:37:

Ben bazen takılırım '' dedene çektiysen ben ninen değilim ona göre '' diye:34:

Hiç takma kafana,en büyük şansın bunu yapan eşinin babası.Ya annesi olsaydı?

O zaman toplum dediğin o eşsiz zümre çok daha fazlasını konuşacaktı.

hayır tabiki canım sen sevgilindeen neden vazgeçesin, her ailenin farklı farklı şeyleri var:/

İnan kimle evlesen kesin bişileer çıkacak tabi hoş bir durum var ama kimseyi ilgilendirmezki

boşverrr hiçç üzüleceğin bişi yok bence...

Babası yaptı diye oğluda yapcak değil ya.
Bu şekilde düşünmeseniz iyi edersiniz yoksa kırk kere dersen olur hesabı...
Takıntı yaparsınız düşün düşün.
Ben ona değilde sevgilinzin diğer kadınada anne demesine takıldım.
Tamam çok sever üstüne titrer ama anne bi tanedir bana göre.Benim düşüncem tabi...

Söyle cnm sevgiline onun asla ve asla mutlu olmaya yuva kurmaya hakkı yok..
Öyle bir günahı var ki iki eşli bir babaya sahip,olacak iş mi? hiçmi sevgilin dünyaya gelirken düşünmemiş bunları da doğmuş..
Tek bir cevap bile dinlemeden ayrıl git...........Daha mutlu olursun önünde koca ömür var..................bıdıdı bıdıdıddd.... uzar gider..

İnsanların konuşmalarına tepkimdi nacizane affına sıpınarak, ama ne olursa kim olursa.. Aşk öyle birşeydirki herşeyi tölere ederken, hiç bir suçu ve değiştirme şansı olmayan sevgilinin ne günahı var, hayatta sizin yuvada.....ötesi ıvız zıvır..(bence)

Mutlu olun inşallah.. Ben olsam asla bunu sorun bile etmezdim.

Merhaba, ben de düşündüklerimi yazayım.

Öncelikle o iki kadını da takdir etmek istiyorum. Çünkü "modern" arkadaşlarınızın bile bir duruma karşı gösteremediği olgunluğu bahsettiğimiz iki "kadın" olgunlukla benimsemiş. Bir kadın için ikinci bir kadını kabul etmek çok çok zordur. Ama aile içinde ne bir anlaşmazlık olmuş ne de huzursuzluk çıkmış. İkisi de çok iyi anlaşıyor, birbirinin yardımına koşuyor diyorsunuz. Bir bakın, genç, muhtemelen üniversite mezunu insanlar dalga geçerken sevgilinizin ailesi bunu rahatlıkla kabul edebiliyorlar. Anlaşmazlık çıkmadan. O dalga geçen insanlara bir gram aldırmamanızı öneririm. Çünkü gerçekten değecek bir durum yok...

Ve diğer arkadaşların dediği gibi babası karısını aldatmamış. Huzurla ve güvenle hanımlar birbirini kabul etmiş. Çok eşliliğe ben de karşıyım. Ama ortada gerçekten yolunda giden bir ilişki zinciri varken bunu ancak takdir edebiliriz bence. Herkesin yapabileceği bir şey değil.

Sevgiliniz ise, evet bunun sizin ilişkinizle çok ilgisi yok. Babasının ilişkisi ile sizin ilişkiniz aynı olacak diye bir sözleşme yok. Bence sevgilinize güvenin ve mutlu ilişkinizin, toplumun empoze ettiği yanlış ve yargılayıcı düşüncelerle bozulmasına izin vermeyin.

Ayrıca çok ayıp insanların hayatlarına bakıp gülmek ve dalga geçmek. Çok ayıp, benim aklım almıyor. İnsanlar birileriyle dalga geçerken nerelerinden alıyorlar o güveni, aklım almıyor.

canım sen evlen mutluluğuna bak millet her zaman konuşacak bir şey bulur.
elaleme göre yaşasaydık ohooo...

mutluluklar...

merhabalar ben ve sevgilim yakında evlenmeyi planlıyoruz. herşey çok güzel gidiyo. aileler tanışıyo görüşüyoruz falan. ikimizde mühendisiz ve çok şükür maddi durumumuzda yerinde. şimdi benim sorunum şu ki bunu değiştirmek mümkün değil.
sevgilimin babası 2 kere evlenmiş. ilk evliliğinde 15 yıl çocuğu olmamış. sonra eşinin ısrarıyla bir kez daha evlenmiş ve nihayet muradına ermiş. bunu yapmayı hiç istemmeiş ancak eşi çok zorlamış evlenmesi için. neyse şimdi aynı evde yaşamıyolar iki kadın. gerçi yaşadıkları zamanda olmuş. sevgilim diğer kadınada anne diyo. ve onu ciddi anlamda çok seviyo. iki kadında birbirini seviyo yani aralarında bir sorun yok biri hastalanınca diğeri koşuyor falan. onlar bu durumu kabullenmişler. ancak bana çok ters geliyor. ilk başlarda daha tepkkiliydim ama şimdi görünce ve anlayınca eskisi kadar değilim.
insanları seçimleriyle yargılyamam. herşey insanlar için. herşey başımıza gelebilir. bende o ailenin çocuğu olarak doğabilrdim. ancak geçen gün arkadaşlarımın bu konuyla dalga geçtiğini duydum ve eve gelince zırıl zırıl ağladım. bu durumu sevgilime anlattım o da çok üzüldü benim için. 'sana bunları yaşattığım için çok üzgünüm ama benimde yapabileceğim bişey yok, senden bu durumu kabullenmeni beklemiyorum hak veriyorum tepkilerine ama sende beni anla hayatım' dedi. haklı da. ona hak veriyorum zaten bu yüzden ona hiç kızmıyorum. zaten o kadınıda ciddi anlamda çok seviyor. hakikaten onuda annesinden ayırmıyor. haftada bir, on günde bir ziyaretine gidiyor. o da sevgilimi ve kardeşlerini çok seviyor üzerlerine titriyor.
arkadaşlarımın sözleri ve bakışlarından anladığım tek şey şu: 'sen bu durumu bilerek onunla evleniyosan başına gelecekler sana müstehak'
ya üstelik bunu sürekli yapacaklarının farkındayım. hatta akrabalarım bile çeşitli imalarda bulunup alaylı bi şekilde konuşabilirler benle.
ama inanın benim sevgilim öyle bir adam değil. yani bu ne kadar inandırıcı geliyo size bilmiyorum ama bunu düşünmeden öyle kabul edin ki sevgilimin böyle bişey yapması mümkün değil. o tanıdığım en sadık insan. 'bende onaylamıyorum ama bana görede yanlış ama babam mecbur kalmış ve değiştirebileceğim bişey yok' diyor.
babasınıda görseniz hiç demezsiniz böyle böyle yapmış diye. gayet modern insanlar.
ben şimdi napiyim? sırf iki annesi var diye dünyanın en anlayışlı adamından, evlenmeyi planladığım, evimizi bile seçtiğimiz adamdan, bana herşeyiyle uyan ve sevdiğim o adamdan vaz mı geçiyim? bunun bahanesi bu olabilir mi herşey bu kadar güzelken?
lütfen bana fikirlerinizi söyleyin. benim için çok öenmli. toplumun buna nasıl baktığını öğrenmem gerek
dadisi aynı durumda bir arkadaşım var evli. onun da kayınpederi , kardeşi ölünce yengesiyle evlenmiş ve ondan bir kızı olmuş. ama arkadaşım bu dert ettiğin olaylardan dolayı bunu kendi tarafından kimseye söylememiş. anne- babası bile bilmiyor. bence saklama imkanınız varsa saklayın olmadı bu durmu aleyhinize çevireceksiniz. biri bişey söylediğinde lafı yapıştırıp oturtacaksınız. çünkü bu durumdan ne erk. arkadaşınız ne de siz suçlusunuz.

bencede babası sonucta aldatmamıs annesının rızasıyla bu olmus ama aldatsada bunu sizin eşinizinde yapacagı anlamına gelmez zaten bence arkadaslarını iyi sec derim onlar senın gercek arkadasların yada dostlaın değiller demmekkı dalga gectıklerıne ve laf carptıklarına göre sen bu dısardaki insanları bu kadar önemseme onlar herseye konusurlar iyide olsa kötüde ama kendılerıne asla bakmazlar bu kötü niyetli insanlar aslında ağlamana bile değmiycek bi konu bence senin orada yapman gereken tek sey onlara cevabını vermekti eger bir cvp verseydin birdaha bunu söylemeye cesaret edemezlerdi ve senin nekadar cok sevdıgını görüp saygı duyarlardı tabıkı saygı denen bır kavram varsa onlarda kimseyi takma bukadar agzı olan konusuyor işte bu secimde onlarınyani nişanlının ailesinin onlar böyle mutluysa ve rahatsızlık duymuyosa kimseye laf söylemek düşmez bence

hiç üzme tatlı canını elaleme ne anlatma bile başın ağrımasın....

ne kayın valide kayınpederler varr

bu bi ayıpsa yada günahsa (ki bence değil)en temiz ve en masmu olmuş ilk karısı sırf çocuk sahibi olsun diye sevdiği adam öyle bişey feda etmişki burda bi çokkadının yapamayacağı bişey...

Ben olsam o konusanlara aynen şunu söylerdim:
Kayınpederimin ikinci evliliği olmasa idi sizin şuan ayrılmamı ısteyecegınız bir sevgilimde olmayacaktı der güler geçerdim:))
Emeksiz yemek olmaz..Bırakın sizinde emeğiniz bu kadarcık olsun:))

Ben senin yerinde olsaydim da ayni kargasayi yasardim belki ama sevdigim adamin yaninda olurdum herseyiyle bir butunsunuz anladigim kadariyla bnce bu ask'tan vazgecme sirf babasi o tarz seyler yapti diye sevgilinde yapacak diye birsey yok hem ortada o kadar kotu bsey yok aldtama ihanet kotu hic brsey yok ama yinede sen bilirsin. Smdiden mutluluklar

Dertlenicek birşey arıyosan 2 kaynanalı olacaksın ona dertlen,

diğerleri vız gelir trıs gider:27: çok önemli değil seninle bir alakası yok:27:

Back
X