lütfen herkes fikrini söylesin çünkü herkesin fikrine ihtiyacım var

Herkesin yaşadığı kendisinedir.Sizi yıpratacak boş bir yükün altına hem kendinizi hemde sevgilinizi sokuyorsunuz.Gerek yok..Kimin ne dediği,ne yaşadığı önemli değil.Kulaklarınızı tıkayın kendi yaşamınızı istediğiniz şekilde yaşayın..Mesela başka bir örnekleme annesi-babası boşandı diye evlatlarıda mı boşanacak.
Farklı bir boyutundan bakın eğer ilk eş, ikinci eşle evlenmesi için ısrar etmeseydi şuan belkide gerçekten sevdiğiniz bir sevgiliniz olmayacaktı.. :34:

ne senin korkun anlayamadım. seviyorsan neden vazgeçesinki. hersey güzelken boştan yere vesvese yapıp kendini üzme. ne yani annesi babası tek evli olanlar hiç eşlerini aldatmaz diye bi kaide mi var. bazı şeyler yaşanmadan bilinmez.

ben neler yaşadım ya aldatma falan olmadı çok şükür ama evlilik oturana kadar borç harç yıprandık. ama ben eşimden anası babası için asla vazgeçmem.çünkü insan bi kere böyleseviyor gibi geliyor bana.

boşver etrafı etrafa gırgır lazım laf olsunda. git gelinlik modellerine bak, nişan kıyafeti bak. sevgilinle gez dolaş amaaaaan hayat o kadar kısa ki ben daha dün okulu bitirdim gibi ama aradan 6 yıl geçmiş.

çocuğunun babası o olsun istiyorsan, yanında uyuduğun,sarıldığın, yanında ağladığın o olsun istiyorsan düşünme. yapacak adam her yerde yapar aldatma işini. hem adamın çocuğu yokmuş eskiden kadınlar bu yüzden kocalarını paylaşıyolarmış o dönemki duyguları yaşam biçimini anlayamazsınki. onların tercihi hem.

Boşverin kimin ne dediğini, hiçbirini duymayın, huzurunuzu da bozmayın.

Aile yapılarımıza uymayabilir, ama kayınpederiniz bunu helal yolla yapmış.
Allah'ın helal kıldığını eleştirmeye ne haddimiz var?
Ilk eşinin rızasıyla olduktan sonra kimseyi ilgilendirmez ki rızadan öte zorlamasıyla olmuş.
Hayırlısı böyleymiş bakın, o kadın zorlamasaydı nişanlınız doğmayacak, hayatınıza girmeyecekti.

Evlendikten sonra o kadını ihmal etmeyin lütfen..
Çok fedakar o...

yeterince cevap verilmis aslinda ama yazayim dedim. soyle bi goz attim genelde onemsiz bulunmus. ben de ayni fikirdeyim. hersey bu kadar guzelken, birbirinizle anlasiyoken geri kalan hersey onemsiz. hani bu durum gizli sakli olur, baba ilk esi aldatmis olur, huzursuz skintili bi aile olur bi dusunursun ama aile durumdan rahatsiz degil. sevgilin iki kadina da anne demis, kadinlar bile birbirlerini sevmis. e durum boyleyken sorun olan bi taraf kalmiyo geriye. bi de bence bu detayin cok bilinmesine gerek yok. mesela keske senin arkadaslarin sevgilinin aile yasantisini bu kadar detayli bilmeseydi. her ne kadar bu durumu sorun olarak gorsmesem de, yine de bu uluorta konusulcak bisey degil. hele ki arkadaslarinin dalga gecmesi, veya sana bu konuda akil vermesi hic hadlerine degil. dalga gecilirken nasil bi tepki verdin bilmiyorum ama umarim paylarini vermissindir.

canım bu bi sorun değil bence, onun babası öyle ise yapıcak birşey yok insanın başına herşey gelebilir bu hayatta o ailenin kaderi de buymuş demek ki sen sıkıntı yapma bunu yanlış bi durum yok.Sen sevdiğine bak Allah mutluluk huzur versin size...

yeterince cevap verilmis aslinda ama yazayim dedim. soyle bi goz attim genelde onemsiz bulunmus. ben de ayni fikirdeyim. hersey bu kadar guzelken, birbirinizle anlasiyoken geri kalan hersey onemsiz. hani bu durum gizli sakli olur, baba ilk esi aldatmis olur, huzursuz skintili bi aile olur bi dusunursun ama aile durumdan rahatsiz degil. sevgilin iki kadina da anne demis, kadinlar bile birbirlerini sevmis. e durum boyleyken sorun olan bi taraf kalmiyo geriye. bi de bence bu detayin cok bilinmesine gerek yok. mesela keske senin arkadaslarin sevgilinin aile yasantisini bu kadar detayli bilmeseydi. her ne kadar bu durumu sorun olarak gorsmesem de, yine de bu uluorta konusulcak bisey degil. hele ki arkadaslarinin dalga gecmesi, veya sana bu konuda akil vermesi hic hadlerine degil. dalga gecilirken nasil bi tepki verdin bilmiyorum ama umarim paylarini vermissindir.

tabikide onun sucu ne ? ailesinin meselesi bu arkadasların ayıp etmiş dalga gecen arkadaslarının çocuklugu o ne öle lise talebesi gibi dalga geçmek fln ilk hedefin sevgilini değil o arkadasların yasamından uzak tutup çıkarmak olsun ...kimseye kulak asma dört duvar arasında sen ve kalcaksınız huzurunuz önemli ve herseyden önce mutlumusun bitti bazı durumlarda egoist olmak gerek kimseyi dinleme
bir kere geliyruz dünyaya sevdiğin adamı bırakma sevgi yüzyıllardır kayıp biz bulanlar kıymetini bilelim ön yargı törpülenen bişiy herkes ya basına gelince yada empati yapınca bunu anlıyor benim fikrim bu tatlım

Acil arkadas cevreni degistir bence bile bile evlenmeyi dusunuyosan basina gelcekler mustahak ne demektir ya

:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Ne alaka ya, Allah aşkına neyle dalga geçiyorlar merak ettim ? Üstelik adam aldatmamış kadın getirmiş, yanlış olabilir ama bazılarının da doğrusu bu...Hepside durumdan mutlu millete ne düşer bilemem !

Benim dedem 2 evli, aldatarak almış 2.kadını hem de, babamın da annemi aldatması lazım o halde, dedem gb gidip başka kadından 3 çocuk yapması sayısız sevgilisi olması lazım ama gelin görünki 7 yaş büyük anneme hala aşık, gözü de kimseyi görmez :38:

Ya da benim erkek arkadaşımın babası hem alkolik hem karıya kıza aşırı düşkün, oğluyla alakası yok napayım bırakayım mı bende bu pırıl pırıl insanı.Ne diyeyeim bırakırken baban gb olacakmışsın öyle diyorlar mı ?:31:

Ağzı olan konuşur, beyninden çok ağzı çalışan bi milletiz ne yazıkki...Herkesin, hepimizin başkaları için kuralları var malesef, kendimiz için esnek başkaları için son derece katı olabilen kurallar... Arkadaşlık ilişkilerimi sorgulardım yerinizde olsam, böyle arkadaşlar düşmanı aratmaz. Akrabalıklar değerlidir, değişilmez ve koparılmaz bağlar sağlarlar arada ama akrabaalrımın tutumu ve en önemlisi üslubu buysa seçimlerime dil uzatamayacak derecede mesafe koyardım...

kızlar herkese çok teşekkür ediyorum. bu konuyla ilgili dalga geçen arkadaşım benim en yakın arkadaşım nerdeyse. sınıf arkadaşım ve bir gün olsun ayrı durmadık birbirimizden ama bişey olmuş sanki ona. yani sevgilimle ilişkimizin başından beri bize 2 günlük ilişki gözüyle baktı. halbuki ne benim ne sevgilimin 2 günlük ilişkisi olmadı hiç. benim bundan önce 4 yıllık bi ilişkim vardı. neyse şimdi onu hatırlamak bile beni rahatsız ediyo düşünün nasıl seviyorum şimdi.
dünde yine acayip davrandı. ben o dersi nasıl geçmişim herkes kalmış, sen zaten çalışmadın vs. sonra benimle aynı durumda olan biri ile (dersler ve okul konusunda) dalga geçti ama ona laf derken bana dediği o kadar açıktı ki. neden böyle yaptığını aanlamıyorum.
ben ona hep güzellikle yaklaştım onu hiç kırmadım her derdinde destek oldum neden böyle davranıyor? ya benim haddime değil bunu söylemek ama kıskanıyor desem kıskanılacak bir durum yok ortada. gerçekten canımı sıkmaya başladı. ya birde 3 4 yıl önce aldığım notu hatırlıyo ya ben son girdiğim sınavın notunu hatırlamıyorum:)
birde sevgilim bölüm temsilcimizdi. ilk adımı ben atmıştım. ben odasına gidip tanışmak istediğimi söylemiştim. o buna da takmış durumda. sanki bir hafiflik yapmışım gibi davranıyo. beğendiğim biriyle gidip tanışırım görüşmek istiyorsamda bunu açıkca söylerim.
offf anlamıyorum onu ya neden böyle kötülük sokuyo araya herşey yolunda giderken?

Babasının yaptığı şey ne olursa olsun kabullenilemez, ama babası böyle saçma bir durumun içinde diye bir adam da terkedilmez.
Gerçekten çok zor... Benim ailem asla böyle bir adamın oğluyla evlenmeme izin vermezlerdi, ailemle arasında tercih yapmak zorunda kalırdım eminim...
Ve evlensem bile ailesiyle görüşmek istemezdim, böyle şeyler bana çok ters geliyor...
Fikir veremedim, duygularla hareket edecek olursak boşver ailesini, ama mantığım da diyor ki biriyle evlendiğinde onun bütün ailesiyle evlenmiş oluyorsun, ve böyle bir ailenin içinde olmak ister misin??? Ben istemezdim...

Babasının yaptığı şey ne olursa olsun kabullenilemez, ama babası böyle saçma bir durumun içinde diye bir adam da terkedilmez.
Gerçekten çok zor... Benim ailem asla böyle bir adamın oğluyla evlenmeme izin vermezlerdi, ailemle arasında tercih yapmak zorunda kalırdım eminim...
Ve evlensem bile ailesiyle görüşmek istemezdim, böyle şeyler bana çok ters geliyor...
Fikir veremedim, duygularla hareket edecek olursak boşver ailesini, ama mantığım da diyor ki biriyle evlendiğinde onun bütün ailesiyle evlenmiş oluyorsun, ve böyle bir ailenin içinde olmak ister misin??? Ben istemezdim...

gerçekten çok haklısınız ama babasının yaptığı hatayı ona mal edemem üstelik o da bunun yanlış olduğunu savunurken

başklarının ne dediği seni hiç ilgilendirmesin .ikiniz birbirinizi sevdikten sonra aşamayacağınız sey yoktur.bence arkadaşların ya seni çekemiyorlar yada kıskanıyorlardır böyle arkadaşlık olmaz olsun .ne olursa olsun sakın sevdiğinden vazgeçme.

Eskiden olurmuş böyle şeyler, çocuğu olmayan eş madur olmasın diye erkekler onu boşamazmış, bu duyulmamış bir şey değil, kadınlar böyle durumlarda boşanabiliyor şimdilerde ama eskiden işler böyle değilmiş. Bu sebepten niye vazgeçesin sevdiğinden. Hiç bir kadının onaylayacağı bir durum değildir bu ama olmuş, bunda sevdiğin adamı suçu ne. Aralarında halletmişler, ailede bir sorun yok, bir huzursuzluk yok da elaleme mi kalmış derdi. Dinleme kimseyi, insanlar eleştirmeyi sever, onlar eleştiriyor diye sen niye vazgeçesin mutluluğundan.

sevgilimi zamanında babasına bakıp alsaydım şimdi kocam olmazdı :1:

toplumun bakış açısı diye birşey yoktur, bireysel bakış açıları ve grup yada bir diğer adıyla sürü psikolojisi vardır, çok az insan kendi fikirleriyle varolabilmekte ve bu sürü psikolojisinden sıyrılabilmekte günümüzde. Toplumun bakış açısı olarak gördüğünüz şey muhtemelen bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış sözündeki gibi bir şey. Ailede eğitimin önemini çok iyi biliyorum fakat benim babam hiçbir dini vazifesini yapmaz, şükretmez, dua bilmez, oruç tutmamıza izin vermezdi, ben evlendikten sonra orucumu tutuyorum ve inancımı Allah bilir ya bu kadar derinden inanacağımı önceden sorsalar bilemezdim, namaza başlamak istiyorum en kısa zamanda, ilerde yapacaklar listesinin başında hacca gitmek var. Eşim de oruç tutmaz bu arada ve bana çok şaşırıyor çok değiştimi söyleyerek ama çok mutlu o da, bu arada ben de açık bir insanım, benim ailem bana ne katkıda bulunmuş sizce bu yola girmem için :) eğriyi doğruyu ayıran kim olmuş burda? Her insan kendi hayatını kendisi yaşar kendi eğrilerini doğrularını kendisi bulur, onun psikolojisini etkilememesi mümkün değil tabiki, aileden bahsediyoruz çocukluğumuzu yanında geçirdiğimiz insanlardan bahsediyoruz, ama kendini geliştiren her insan anne ve babasının kopyası olmaktan çok onların hatalarından ders alarak yaşamına yön vermelidir. benim eşim babasından çok dayak yemiş ve kayınvalidemle boşanmışlar mesela, beni dövecek ya da boşayacak diye korkmadım evlenirken ve öyle de olmadı şükürler olsun, benim babam da çok içerdi, eşim de bu alkolik olur diye korkmadı :) Sevdiğiniz insanla evlenmekten daha doğal birşey yok bence, başka insanlar bırakın çok mükemmel insanlarla evlensinler 7 sülalesini araştırıp hepsinin tek eşli olduğuna emin olduktan sonra nikah yapsınlar:) ama siz sevdiğinizi düşündüğünüz adamdan vazgeçmeyin, mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:
dünyanın en anlayışlı adamından, evlenmeyi planladığım, evimizi bile seçtiğimiz adamdan, bana herşeyiyle uyan ve sevdiğim o adamdan vaz mı geçiyim? bunun bahanesi bu olabilir mi herşey bu kadar güzelken?
lütfen bana fikirlerinizi söyleyin. benim için çok öenmli. toplumun buna nasıl baktığını öğrenmem gerek

sana verilecek cevap sorunun içinde gizli canım.Toplum birbirini seven iki insan görecek size baktığında.

Back
X