toplumun bakış açısı diye birşey yoktur, bireysel bakış açıları ve grup yada bir diğer adıyla sürü psikolojisi vardır, çok az insan kendi fikirleriyle varolabilmekte ve bu sürü psikolojisinden sıyrılabilmekte günümüzde. Toplumun bakış açısı olarak gördüğünüz şey muhtemelen bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış sözündeki gibi bir şey. Ailede eğitimin önemini çok iyi biliyorum fakat benim babam hiçbir dini vazifesini yapmaz, şükretmez, dua bilmez, oruç tutmamıza izin vermezdi, ben evlendikten sonra orucumu tutuyorum ve inancımı Allah bilir ya bu kadar derinden inanacağımı önceden sorsalar bilemezdim, namaza başlamak istiyorum en kısa zamanda, ilerde yapacaklar listesinin başında hacca gitmek var. Eşim de oruç tutmaz bu arada ve bana çok şaşırıyor çok değiştimi söyleyerek ama çok mutlu o da, bu arada ben de açık bir insanım, benim ailem bana ne katkıda bulunmuş sizce bu yola girmem için :) eğriyi doğruyu ayıran kim olmuş burda? Her insan kendi hayatını kendisi yaşar kendi eğrilerini doğrularını kendisi bulur, onun psikolojisini etkilememesi mümkün değil tabiki, aileden bahsediyoruz çocukluğumuzu yanında geçirdiğimiz insanlardan bahsediyoruz, ama kendini geliştiren her insan anne ve babasının kopyası olmaktan çok onların hatalarından ders alarak yaşamına yön vermelidir. benim eşim babasından çok dayak yemiş ve kayınvalidemle boşanmışlar mesela, beni dövecek ya da boşayacak diye korkmadım evlenirken ve öyle de olmadı şükürler olsun, benim babam da çok içerdi, eşim de bu alkolik olur diye korkmadı :) Sevdiğiniz insanla evlenmekten daha doğal birşey yok bence, başka insanlar bırakın çok mükemmel insanlarla evlensinler 7 sülalesini araştırıp hepsinin tek eşli olduğuna emin olduktan sonra nikah yapsınlar:) ama siz sevdiğinizi düşündüğünüz adamdan vazgeçmeyin, mutluluklar dilerim.