lütfen herkes fikrini söylesin çünkü herkesin fikrine ihtiyacım var

okuduğum zaman aklıma gelen iki şey

- nasıl kadınlar varmış, eşini başka bir kadınla paylaşıyor.
-herkes 1 kayınvalideyle baş edemezken, senin 2 kayınvaliden olacak.

''oğlu babasının izinden gider''diye aklımdan geçmedi bile.:34:

Ben aslinda nedense cok yadirgamadim, neden yadirgamadim biliyor musun? Cünkü eskiden böyleymis cocuk olmayinca insanlar bosaniyorlarmis. Adamin kadini aldatmasindan kat kat onurlu bir durum. Bir kere adam ve kadin 15 yil evli kalmislar cocuk olmamis, bazi erkekler icin cocuk önemli bir faktör; kadin da adama demis ki git evlen. Dolayisiyla adam cocuk istegi hakim geldigi icin baska birinden cocuk sahibi olmaya karar vermis. Sonra da iki kadin girince isin icine olay karismis ama onlar hallerinden memnunlarsa sorun yok, tercih meselesi nihayetinde.
Sakin ama sakin insanlarin tepkilerinden dolayi sevgilinizi üzmeyin iliskinizin zedelenmesine de izin vermeyin. Bu zamanda öyle kolay mi sevdigime cok güveniyorum diyebilmek, ki siz diyebiliyorsaniz dogru insanla birliktesinizdir zaten, ikincisi kim %100 garanti veriyor ki, ben de esime cok güveniyorum, yapmayacagina inancim sonsuz ama olabilir de ilerde hayatin ne getirecegini bilemeyiz.

Siz iliskinize mutlulugunuza devam edin, insanlari da sadece önemsemeyin.

canım eşine gerçekten güveniyorsan ve onunla mutlu olabileceğine inanıyorsan hiç bişeyi düşünme....yoluna devam et...benim kafama takılan tek şey aynı olay senin başına gelse eşinde sana aynısını yaparmıydı:44:bence asıl bu sorunu cevabını bulmalısın

merhabalar ben ve sevgilim yakında evlenmeyi planlıyoruz. herşey çok güzel gidiyo. aileler tanışıyo görüşüyoruz falan. ikimizde mühendisiz ve çok şükür maddi durumumuzda yerinde. şimdi benim sorunum şu ki bunu değiştirmek mümkün değil.
sevgilimin babası 2 kere evlenmiş. ilk evliliğinde 15 yıl çocuğu olmamış. sonra eşinin ısrarıyla bir kez daha evlenmiş ve nihayet muradına ermiş. bunu yapmayı hiç istemmeiş ancak eşi çok zorlamış evlenmesi için. neyse şimdi aynı evde yaşamıyolar iki kadın. gerçi yaşadıkları zamanda olmuş. sevgilim diğer kadınada anne diyo. ve onu ciddi anlamda çok seviyo. iki kadında birbirini seviyo yani aralarında bir sorun yok biri hastalanınca diğeri koşuyor falan. onlar bu durumu kabullenmişler. ancak bana çok ters geliyor. ilk başlarda daha tepkkiliydim ama şimdi görünce ve anlayınca eskisi kadar değilim.
insanları seçimleriyle yargılyamam. herşey insanlar için. herşey başımıza gelebilir. bende o ailenin çocuğu olarak doğabilrdim. ancak geçen gün arkadaşlarımın bu konuyla dalga geçtiğini duydum ve eve gelince zırıl zırıl ağladım. bu durumu sevgilime anlattım o da çok üzüldü benim için. 'sana bunları yaşattığım için çok üzgünüm ama benimde yapabileceğim bişey yok, senden bu durumu kabullenmeni beklemiyorum hak veriyorum tepkilerine ama sende beni anla hayatım' dedi. haklı da. ona hak veriyorum zaten bu yüzden ona hiç kızmıyorum. zaten o kadınıda ciddi anlamda çok seviyor. hakikaten onuda annesinden ayırmıyor. haftada bir, on günde bir ziyaretine gidiyor. o da sevgilimi ve kardeşlerini çok seviyor üzerlerine titriyor.
arkadaşlarımın sözleri ve bakışlarından anladığım tek şey şu: 'sen bu durumu bilerek onunla evleniyosan başına gelecekler sana müstehak'
ya üstelik bunu sürekli yapacaklarının farkındayım. hatta akrabalarım bile çeşitli imalarda bulunup alaylı bi şekilde konuşabilirler benle.
ama inanın benim sevgilim öyle bir adam değil. yani bu ne kadar inandırıcı geliyo size bilmiyorum ama bunu düşünmeden öyle kabul edin ki sevgilimin böyle bişey yapması mümkün değil. o tanıdığım en sadık insan. 'bende onaylamıyorum ama bana görede yanlış ama babam mecbur kalmış ve değiştirebileceğim bişey yok' diyor.
babasınıda görseniz hiç demezsiniz böyle böyle yapmış diye. gayet modern insanlar.
ben şimdi napiyim? sırf iki annesi var diye dünyanın en anlayışlı adamından, evlenmeyi planladığım, evimizi bile seçtiğimiz adamdan, bana herşeyiyle uyan ve sevdiğim o adamdan vaz mı geçiyim? bunun bahanesi bu olabilir mi herşey bu kadar güzelken?
lütfen bana fikirlerinizi söyleyin. benim için çok öenmli. toplumun buna nasıl baktığını öğrenmem gerek

bunda ne var ben anlamadım??
öncelikle bu toplumun safra kesesi zihinlerini neden bu kadar takıyorsun kafana?
sen sevgi bulmuşsun saygı görmüşsün ve üstüne üstlük ciddi bir adım atılmış
sanırım bu kadar güzellik canını sıktı da sen neyin peşindesin??
asla seni yargılamam haddim değil peki sen kimi ne için bilinçaltında yargılayıp da tuhaf karşılıyorsun
o kadının eşine tekrar evlenmesi için rica etmesi hiç mi gözünde bir kadının yapacağı büyük fedakarlık olarak görünmüyor
hangi kadın eşini paylaşır?
bir çocuk için ki o sevdiğin erkek ona anne diyor bunun da mı hatırı yok?
ne yapıyorsun sen biraz sakin ol ve herkes mutlu ise millet zaten mutsuzdur yani senin mutluluğun başkalarının mutsuzluğu
insanoğlu çiğ bunu bile bile gözyaşı dökmüşsün hem de ne için sevdiğin erkeğin saygı duyup kabullendığı sahıplendıgı bır durumu elestırıyorlar dıye millet için
biliyor musun bu ülkede adam genelevden kadın çıkartıp evının hanımı yapıyor cocugu oluyor bu kabul edılırken sen kimi tuhaf goruyorsun?

Bu Bir Bahane Olamaz..
Bu Sebepten Ayrılık Olmamalı..

Söylemeden Geçemeyeceğim;
Yok Çok İyi Anlaşıyorlar, Yok Çok İyiler..
Yok Çok Modernler v.s.

Bence Bunları Boşver..
Kimse İle Yaşamadan Anlamazsın..

ben ona çok güveniyorum. uzun zamandır beraberiz üniveristeden beri. en ufak kuşkulandıracak bir bakışı bile olmadı. çok aklı başında biri ve ben bazen ona hayranlık duyuyorum.
annem bu durumu çok fazla takmamam gerektiğini, sevgilimde en ufak bir falso dahi görmediğini, onu çok ama çok beğendiğini, bu durum karşısında bu kadar dehşete düşmemin sebebinin daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığımdan kaynaklandığını söyledi

ailem iliskimi bu denli destekleseydi kimseyi gormezdi gozum.. senin hayatta en cok iyiligini isteyen kisi annendir. O destekliyorsa bence dusunme bile. Arkadaslarin ve cevren ne derse desin, onlarin gorudugunu ve fazlasini annende goruyordur merak etme. Seviyorsan, sevildigine inaniyorsan, ve guveniyorsan ortada problem kalmaz. Sevgi oyle kolay bulunmuyor. Hatta ben sizin kadar sevilmek cok isterdim...

İnsanlar aynı genleri taşısalarda, kişilikleri farklı olabiliyor.
Üstelik sevgilinin babası, doğulu bir ağa değil. Keyfinden evlenmemiş yani.
Değişik bir olay var ortada :) Bence sakın ayrılma canım.

tabikide onun sucu ne ? ailesinin meselesi bu arkadasların ayıp etmiş dalga gecen arkadaslarının çocuklugu o ne öle lise talebesi gibi dalga geçmek fln ilk hedefin sevgilini değil o arkadasların yasamından uzak tutup çıkarmak olsun ...kimseye kulak asma dört duvar arasında sen ve kalcaksınız huzurunuz önemli ve herseyden önce mutlumusun bitti bazı durumlarda egoist olmak gerek kimseyi dinleme
bir kere geliyruz dünyaya sevdiğin adamı bırakma sevgi yüzyıllardır kayıp biz bulanlar kıymetini bilelim ön yargı törpülenen bişiy herkes ya basına gelince yada empati yapınca bunu anlıyor benim fikrim bu tatlım

Acil arkadas cevreni degistir bence bile bile evlenmeyi dusunuyosan basina gelcekler mustahak ne demektir ya

neden vazgeçesin...
açıklamışlar durumu sende kabul etmişsin kimseyi ilgilendirmez bu...

ayıp değil günah değil suç değil yanlış değil, rahatsız olduğunuz durum nedir? sevgilinize sevdiğiniz adama anormal bir şey olmuş gibi yansıtmayın.etrafı da dinlerseniz başınız çok ağırır

Ohooo ne babalar var ona bakarsanız..

Ayaş bir babanın oğlu hoca bile olabiliyor.. Bırakın artık bu ön yargıları.. Millet ne deri..

günaydın arkadaşım neden bu tür şeyleri kafana takıyorsun dış kapının dış mandalları yüzünden kendini üzme arkadaş çevrenin ne dedigi umrunda olmasın o ailede bunu istemezdi emin ol eger bugun kü şartlar olmuş olsaydı ayrıca babasını evlenmesini isteyen eşi bundan 25-30 yıl öncesini düşünecek olursak tıp bu kadar gelişmemişti eger bugun kü şartlarda olmuş olsaydı o adamda evlenmek yerine tüp bebek vs gibi şeyleri denerdi iki tane kayınvaliden var artık:34::34:​i

Yaşanan olay aile içi mesele, kimseyi ilgilendirmez ki...
Bu sebepten de ayrılık olmaz. Sizi ikili diyaloglarınız
ilgilendirir. Onları iyi analiz ettiğinizi düşünüyorsanız,
yok yere sıkıntı yapmayın.

kızlar hepinize teşekkür ederim söyledikleriniz bana güç veriyor. kadının çocuk sahibi olma gibi bir şansı kalmamış o zaman çünkü rahmi alınmış ve ondan sonrada bu zor kararı vermiş

:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

Ne alaka ya, Allah aşkına neyle dalga geçiyorlar merak ettim ? Üstelik adam aldatmamış kadın getirmiş, yanlış olabilir ama bazılarının da doğrusu bu...Hepside durumdan mutlu millete ne düşer bilemem !

Benim dedem 2 evli, aldatarak almış 2.kadını hem de, babamın da annemi aldatması lazım o halde, dedem gb gidip başka kadından 3 çocuk yapması sayısız sevgilisi olması lazım ama gelin görünki 7 yaş büyük anneme hala aşık, gözü de kimseyi görmez :38:

Ya da benim erkek arkadaşımın babası hem alkolik hem karıya kıza aşırı düşkün, oğluyla alakası yok napayım bırakayım mı bende bu pırıl pırıl insanı.Ne diyeyeim bırakırken baban gb olacakmışsın öyle diyorlar mı ?:31:

Ağzı olan konuşur, beyninden çok ağzı çalışan bi milletiz ne yazıkki...Herkesin, hepimizin başkaları için kuralları var malesef, kendimiz için esnek başkaları için son derece katı olabilen kurallar... Arkadaşlık ilişkilerimi sorgulardım yerinizde olsam, böyle arkadaşlar düşmanı aratmaz. Akrabalıklar değerlidir, değişilmez ve koparılmaz bağlar sağlarlar arada ama akrabaalrımın tutumu ve en önemlisi üslubu buysa seçimlerime dil uzatamayacak derecede mesafe koyardım...

Back
X