- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.805
- 208
- Konu Sahibi Lonelypoet
-
bu konu tartışma çıkarır birazdan. 3 ay tatil... yatıyorsunuz mevzuları başlar. ben sorunuza cevaben söyleyeyim: evet hazırlık yapabilirsiniz. şimdilik öğrenci sayısına falan gerek yok sadece neler yapabileceğinizi araştırabilirsiniz kafanızda bir plan kurarsınız.okul başlayınca da uygulamaya geçersiniz.2017/2018 eğitim öğretim yılında tiyatro ve dinleti yapmak istiyordum.geçen yaz bunlarla ilgili araştırmalar yaptım tiyatrolar dinletiler baktım bir sürü. okul zamanı da hazırlıklara başladım planladıklarım gerçekleşti.bu yaz yine bazı programlarla ilgili araştırma yapacağım.ve bazı kitapları okumam gerek. diyeceğim şu: tatil diye okulla ilgili bir şey düşünmeyeceğiz yapmayacağız diye bir şey yok en azından kafanızda birşeyler oluşturabilirsiniz okul zamanı da daha rahat oluyor böylece.yoksa kara kara düşünüyor insan.Kızlar seminer dönemindeyiz, müdür dediki şimdiden 23 Nisan vs bayram çalışmalarını yazın ayarlayın ben tatile mi giriyorum çalışmaya mı Allah aşkına ya. Kafamı boşalmazsam nasıl işime odaklanıcam okul başlayınca. Sürekli okulla ilgili şeyleri hazırlayın dedi bir de
Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?Ögretmenler kadar mesleginden sikayet eden baska bir meslek grubu gormedim duymadim.
Öğretmenler mesleğinden şikayetçi değil herkesin kendileriyle uğraşmasından yaptığı işle ilgili ahkam kesmesinden şikayetçi... siyasetci çıkar öğretmene laf atar, velisi öğrencisi ders vermeye kalkar, idareciler öğretmenlerle uğraşır vs vs... Siz bir hastanin doktora işini öğretmeye kalktığını gördünüz mü? Ya da hasta böyle bir şey yapmaya kalksa doktorun tepkisini düşünebiliyor musunuz? Fakat kendi çocuğunu yetistiremeyen veliler bize gelip ahkam kesiyor ve biz o çocuk gibi yüzlercesiyle ilgilenirken... sizce saygıyı, anlayışı, iki ay tatili hak etmiyor muyuz?
Iyi de sene sonunda bunlar nasil belli olabilir? Hangi sinif kac kisi belli degil, atamalar oluyor, gelen giden belli degil. Daha 10 ay var. Sene basinda zumre toplantisinda yapilmasi daha mantikli. Bence 23 nisan da bir anda karar verilecek bir sey degil zaten.Ben de bir idareciyim. Ve seminerde bunu ben de dile getirdim. Erteleyince cok daha zor oluyor. Ben onlara yardimci olmak adina soyledim. Okulumuz bir anaokulu. 8 tane zumreler. Birbirinizle catismayin ayni etkinlikleriniz olmasin ne gibi calismalar yapacaginizi paylasin birbirinizle dedim. Planinizi programinizi ayarlayin sadece tatilinizin 1 haftasini alir en fazla dedim. Neticede sene boyu 10 ay rahat etmek var. Ben yardimci olmak istemistim. Bence mudurunuzde kotu niyetle dememistir. Acaba benim ogretmenlerimde boyle mi dusundu ki arkamdan?
Son yıllarda doktorlar da çok uğraşılan saygınlığı azaltılmaya çalışılan mesleklerden biri oldu ne yazık ki ama yine de işin ucunda canını emanet etme durumu olduğundan doktorlardan cekinir insanlar. En azından öğretmene yuklendikleri kadar doktorlara yüklenemiyolar bencevar aslında ya.. mesela bana antibiyotik yaz diye doktoru taciz eden, yazmayınca da kapısını kıran bir hasta görmüştüm
Ayni fikirdeyim. Allah böyle ögretmenlerden evlatlarimizi uzak tutsun. Çok amin.Siz nasıl öğretmensiniz bin tane yazım yanlışı yapmışsınız
Ögretmenler kadar mesleginden sikayet eden baska bir meslek grubu gormedim duymadim.
Bir öğretmen olarak çok ta yazmanız rahatsızlık vericiÇok ta uygun öğretmene yaptırılan onca angarya işten haberiniz olsaydı anlardınız beni bizi öğrencilerimizle rahat bıraksalar bişeylere zorlamasalar süper olucak
Siz nasıl öğretmensiniz bin tane yazım yanlışı yapmışsınız
Ben öğretmenim ve birçok öğretmen arkadaşım bağlaçları bitişik yazma,bazı kelimeleri ayrı yazma vb.hatalar yapıyor bu bana normal geliyor branşı Türkçe değilse sorun yok abartmayalım lütfen..TDK yi sürekli takipte kalamazlar malum durmadan kural degıstiriyorlar. Mesela adam mükemmel bir matematikçi olsun ,dersini herkes iyi anlasın, varsın yazım yanlışı yapsin.Bir öğretmen olarak çok ta yazmanız rahatsızlık verici
Ama normal değil.bu bana normal geliyor
Yanlış anlamayın beni lütfen amacım size sataşmak felan değil sadece merak ediyorum 2 ay tatili varsa 2 ay tatil hakkı da vardır ögretmenin.Neden tatilinde verilen işi elestirmesine tepki gösteriyorsunuz.Adı üstünde tatil 2 ayda olsa tatil yani.Bu kadar zaman tatiliniz var ama yine de şikayet ediyorsunuz. Yılda 2 hafta zar zor izin alanlar olarak ölelim. Sanırsınız çok zor bir şey....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?