Çok garipsiniz kusura bakmayın ama.
Israrla diyorum ki çocuk farkında değilse, çocuk bilinçsizse EĞER verilen ceza geri çekilebilir diyorum. Ama siz ısrarla benim ne olursa olsun affedilsin dediğimi ileri sürüyorsunuz. Ben böyle birşey yazmış mıyım. HAYIR. Eğer ki internette paylaşsaydı görüntüyü bilince falan bakmaz ben de atılsın okuldan derdim. Ama böyle birşey yok. Dolyısıyla çocukla uzmanlar görüşmeli diyorum.
Ama siz tek bir kelimeye odaklanıp cevap yazıyorsunuz. Bundan sonraki cevaplarınızın da bu yönde olacağını tahmin ederek yani tek bir kelimeden vurup kaçmayı düşüneceğinizi bildiğimden bundan sonraki cevaplarınıza karşılık alamayacaksınız. Size tavsiyem yazılanları daha dikkatli okuyup cevap yazmanız yönünde olacaktır. Hııı böyle yapmış olsaydınız belki benim fikrimi bile değiştirebilirdiniz. Aaaa ben yanlış düşünmüşüm diyebilirdim belki ama siz direk tartışma gözüyle bakıyorsunuz yazılanlara anlaşılan..... Ve bu benim tarzım değil....
Dün bu konuya sizin baklava çalan çocuklar örneğinizden alıntı yapıp cevap vermiştim.. Ama bugün site eski halinne döndüğü için silinmiş.....
Bir kere baklava çalan çocuk örneğiniz çok abesti, kabul edin.... Birtaraftan Açlıktan baklava çalan çocuklar diyorsunuz, bir taraftan kız arkadaşlarının görüntülerini elegeçirip onları tehdit eden birinden bahsediyorsunuz ve onları aynı kefeye koyuyorsunuz....
Şimdi de ısrarla bilinçsizse geri çekilsin ceza dedim diyorsunuz...
Sizce bu çocuk bilinçsizce yapmış olabilir mi bu yaptıklarını???
Bir arkadaşı geyik esnasında küfürlü bi laf ediyor... Bu lafı telefona kaydediyor, ve tüm sınıfta ders esnasında yayınlayarak o çocuğun gururunu rencide edip onu rezil ediyor....
Bir kız arkadaşı telefonunu bu çocuğa emanet ediyor, hadi bilinçsizce kurcalamak istedi.. Peki uygunsuz görüntüleri göünce bunu bluetooth ile kendi telefonuna aktarması da mı bilinçsizce oldu??? HAdi bu da bilinçsizce oldu.. Bu görüntüleri kullanarak o kızları tehtit etmesi de mi bilinçsizce....
Ses kaydı almatı, bunu derste kullanarak birilerini rezil emeyi düşünebilen....
Görüntüleri kendi tlefonuna aktarmayı ve bu görüntüleri şantaj unsuru olarsak kullanmayı düşünebilen bir lise öğrencisi sizce bu yaptıklarının yanlış olduğunun bilincinde olmayabilirmi....
Bence bu davranışlar cezasız kalırsa asıl haksızlık okuluna efendi efendi gidip derslerine çalışan arkadaşlarına öğretmenlerine saygıda kusur etmeyen öğrencilere karşı yapılmış olur... Hertürlü haylazlığı yapıp da aman bilinçsizmiş, aman daha küçük, aman eğitim hayatı bitmesin diyerek ceza almazsa asıl haksızlık olıur...
Okuldan atsınlar demiyorum ama bir cezası olmalı.... HAtta o tehdit edilen kızlardan biri benim kardeşim kızım tanıdığım lsa savcılığa şikayet etmesini önerirdim....