- 17 Mart 2022
- 504
- 422
- 23
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Tatlim yaladi diye kuduz olmuyorsun… sana hic mi ögretmediler veya hic mi arastirmadin? Köpek elini isirip kanatsaydi o kana dogru kuduz olma ihtimalin %65 %75 gibi birsey ben kac kez sokak kedileri sevdim beni tirmaladi kanattilar ilk baslarda kuduz asisi oldum sonra sonra saldim kendimi kedi isirirsa bile eve gectigimde kolony sürerim belirtilerim vArsa ona göre hastaneye giderdim :) lütfen arastirin ve ögrenin ona göre panik atagin gereksiz yere yapmamis olursunBu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Neden beni yargılıyorsunuz ki , saat geçti buraya yazmadan önce bir kaç kişiye de sordum abarttımi söylediler, bende buraya yazmak istedim , oyle bir şey olmayacağını duymak beni rahatlatıyor en azından, sabah aile hekimimize gidicem ayrıca anlaticam durumuGecen aksam minicik incecik bacagim çizildi kanamadi bile ama cizildi ustunden, gittim tetanoz ignesi oldum.
Bu kadar korkan insan hastaneye gider. Caresiz bir şey degil ki bu. Hemen arkanizda cocuk kaldi filan senaryolari...
Bir sey olmaz bence, neden olsun kı kacta kac ihtimal, benim de kopek fobım var, hayvanları seviyorum, bahcemde kopegim de var, fakat bir kopek bana dogru yurusun istemsiz olarak cıglık atıyorum, fakat kedilere dokunuyorum, aslında onların dunyalarını yenı tanıyorum, siz de bıraz daha yakın olmaya calısın, inceleyin, kedi kopek videoları ızleyin, severseniz belkı bu kadar ürkütücü bulamazsınız...Farkındayım, ama böyle bi yapim var çok evham stres , basim çatlıyor suanda , ilac içtim rahatlamak için
Hicbir sey olmaz merak etmeyin,ama.ne kadar oyle desek de ya olursa sorusunu siz atamazsiniz icinizden bende de var ayni durum ne yazik ki..Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Kuduz şüphesinde,direkt acil servise gitmeniz gerekir.Genelde ısırıkla ya da açık yaraya salyanın temasıyla bulaşır.Temas olur olmaz doktora gidip aşılama başlanırsa KESİNLİKLE ölmezsiniz.Yarasız,sağlam elinizin köpeğe teması kuduza yol açmaz.Kuduz bulaştığında kuluckada oluyor ve tedavi başlnmazsa kulucka süresi bitiyor,ondan sonrasının dönüşü yok ve bu duruma bilinçli bi insan kolay kolay dğşmez,korkmayın söylediğinize göre yaranız vs yokmus.Sadece sabunla elinizi yıkamak yeterdi,camasır suyu tahris olmuş ele iyi gelmezBu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Yıllardır sokak hayvanlarıyla haşır neşir biri olarak yazıyorum, hayvan sizi ısırmadıysa, elinizdeki açık bir yarayı yalamadıysa, salyası gözünüze veya ağzınıza gelmediyse kuduz virüsü bulaşmaz.Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Tesekur ederim yorumunuz için çok sagolunYıllardır sokak hayvanlarıyla haşır neşir biri olarak yazıyorum, hayvan sizi ısırmadıysa, elinizdeki açık bir yarayı yalamadıysa, salyası gözünüze veya ağzınıza gelmediyse kuduz virüsü bulaşmaz.
Köpeğin salyası elinize bulaştıysa çamaşır suyuyla değil su ve sabunla yıkayın, çamaşır suyu masum bir temizlik maddesi değildir, en basit zararlarından biri cildinizde kimyasal yanığa neden olmasıdır.
Korkup stres yapmanıza gerek yok.
Rica ederim, sizin tedirgin olmanızı gerektiren bir şey yok, hayvanın sizi yaladığını bile sanmıyorum muhtemelen yanınızdan geçerken ıslak tüyleri elinize değdi.Tesekur ederim yorumunuz için çok sagolun
açık yara, tahriş gibi durumlarda bir damla salya dahi olsa hemen yapıyorlar sorgusuz.Elini köpek yaladığı İçin Kuduz aşısı yapmazlar ,
Bence rahatla
Ama Dr a gitmeden rahatlayacak bir halin de yok gibi
Sonra da anksiyete için lütfen tedavi ol
Ben oldum çok zor böyle yaşamak canım
Sizin neyinizle ilgileneyim Allah aşkına. Kadın anksiyete sahibi ay öyle deyip durma diyorsunuz cidden mükemmel tavsiye helal olsun. Hayır kibar da yazıyorum ama haklı çıkmaya o kadar odaklisiniz ki anlamıyorsunuz bile.Ben ilk mesajımda da son mesajımda da aynı tavırla yaklaştım çünkü hala aynı fikirdeyim. Zarar verecek bir şey yazdığımı da düşünmüyorum. Siz konu sahibine odaklanın benimle ilgilenmek yerine. İyi geceler
Kuduz olan hayvan elinizi sakince yalamaz merak etmeyin.Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Aşı olun stres olmayın boşuna kaygıdan kurtulmuş olursunuzBu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Anksiyete bozukluğu ileri derecedeBu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağımdelircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Nerede oldu bu olayYok elim de açık yara , ama küçük minicik bi tahriş vardi ben hemen camasir suyu doktum elime gelince eve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?