Lütfen yardım ediin

Sevimm20

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
13
1
1
30
Arkadaşlar cevremde yaşanmış olan olayı anlatacağım, kardesim erkek o bu olayları yaşıyor şuan.
Şimdi nişan için bir takım takılar alınıyor biliyorsunuz. Kız tarafı bizden biz asla sayı vermiyoruz işte şu kadar alınır bu kadar alınır diye söylemiyorlar bu altın meselesinde işte ailelerin arası bu yüzden bozulsun istemiyorlar . E biz erkek tarafı olarak bir sayı belirlememiz gerekiyor ki hesap kitap yapalım ona göre parayı hesaplayalım .

Erkek kardeşim nişanlisina acaba az çok ne kadar isterler diye sordu çünkü annesi söylemiyor babasıda söylemiyor. E kimden öğreneceğiz bu bunu haliyle gelin hanım bir şey der ona göre hareket ederiz diymi. Ama o da söylemiyor. Hatta madem söylemiyorlar o zaman biz bi sayı verelim en azından alt sınırını bileleim ayıp olmasın onlarada , bakalım ne olacak tepkisi diye sordu erkek kardeşim, dediki erkek kardeşim ; setler saatler dışında ekstradan 1 bilezik takılacak dedi . Biz bunu deyince Kız tarafı tepki verdi 1 tane bilezik mi olur diye hatta kendi babasını örnek verdi babam anneme 10 tane takmış diye bir örnek verdi . Işte akrabalar laf eder dedi şöyle de böyle. Bizde takılar için konuştuğumuzda haliyle babası annesine 10 tane bilezik takmış bize verilen örnek bu heralde ya 10 ya da 10 a yakın bir şey takılır onlarında gönlü razı olsun diye 10 bilezik takacağız dedik. Neyse kabul edildi vs . Ertrsi gun mesajda Erkek kardeşim işte konuşurken kiz demis: neden 10 tane kulfete sıkıntıya girmeyin şeklinde bir kaç bir şey demiş . Erkek kardeşimde demişki: biz size soruyoruz bir sayı vermiyorsunuz üzerine akrabalar laf eder dediniz ve babanı örnek verdin 10 bilezik diye , biz 1 tane takalim deyince de tepki verdiniz haliyle bizde 10 tane söyledik baban bu kadar takmış demekki adet bu diye , dedi . Kız sen beni yanlış anlamışsın ben örnek verdim sadece 10 tane bilezik takmam sıkıntıya gireceksin diye birsuru şey demiş .
Şimdi biz erkek tarafı olarak
Ortada sayı yok
Akrabalar laf eder denildi
Tek örnek babasının annesine aldığı 10 bilezik olayı var
1 tane alalım dedik tepki verildi
Babası kızıma ne kadar değer veriyorlarsa ona göre alsınlar demiş önceden.
Hicbir şekilde sayıda vermiyorlar.

E şimdi biz erkek tarafı olarak ne Yapmamiz uygun olurdu

Ne çıktıysa burdan çıktı kavga

Bence 1 tane az,10 tane de çok fazla olur.altin fiyatları malûm ateş pahasi.Orta yolu bulun derim.4 yada 5 yeterli olur sanırım.zaten size bırakmışlar.fazla sikinsı yapmayın gelip geçici şeyler bunlar..

Alt tarafı nişan ,altın fiyatından haberleri yok herhalde .Az alınca kızlarının değerleri mi düşüyormuş.

En doğrusu maddi durumunuz kadar almak.Borc harç bilezik mi alınır allasen

Size şöyle söyleyeyim nisanim evde oldu (eşim öyle istedi) bana yüzüklu bir set, takti KV,KP .... kaynim da bir künye taktı.Dugunumde yuzuksuz bir set kaynım da güzel bir inci kolye taktı.Esim saat taktı.Benim için normal bir takiydi .Ne nisanimda ne dugunumde takilacak olani önceden görmedim,bilmedim. Kardesiniz nişanlısı ile yemeğe çıkıp bu konuyu konuşsun derim."Ailem bir bütçe belirlemeye çalışıyor sanirim ona göre kredi çekecekler .....sana verdiğim değer altınla ,setle bicilecek bir değer değil .Ama senin aile üyelerine karşı mahcup olmanı da istemiyorum ,sayıyı konuşmamız lazım" desin.

Onlarda adet bütün takılar nişanda takılıyor . Yani normalde biz birazını nisan birazını düğünde takacaktık ama onlar düğünde ekstradan bir şey tanımlayacak Her sey nisanda takılacak. Benim sorduğum soru şu arkadaşlar . Bize verilen sayı yok yukarıda madde madde yazdım bizde 10 demek durumunda kaldık

S Sevimm20
Geçen buna benzer bir konu daha vardı. Baba anneye 10 bilezik takmış. Baba yine altınla kızına verilen değeri kıyaslıyordu .
Onların zamanıyla şu anki zaman aynı mı.. Hele ki verilen değerin parayla altınla ölçülmesi kadar saçma bir olay var mı? Kızlarımız eşya mı değerleri parayla ölçülüyor?
Imkaniniz neyse o kadar takın bence. O ne der bu ne der geçin bunları.. Aileler de çocuklarının mutluluğu için uğraşsınlar ortalığı kaynatmak için değil ..
Umarım mutlu olurlar..

Bu çocuklar görücü usulü mu bir araya geldiler? Birbirlerini tanımiyorlar mi?Bence ikisi bu konuları konusamiyorlar tam.Kizimiz olabildiğince çok takı takılsin ama bunu isteyen kendisi olmamış olsun "tok gözlü gözüksün" istiyor.Tum takıların nisanda takılması bir gelenek olabilir ama günümüz şartlarına uymayan bir gelenek.Artik kimse kendi köyünden bilindik kişilerle evlenmiyor sonuçta.Kardesiniz bir kısmını düğünde takıcaz sonuçta nişana senin ailenden herkes gelicek ama düğüne de benim ailemden herkes katılacak o gun hicbirsey takmamisiz seklinde gozukmek istemem diyebilir .

Zaten dediğim gibi şuan 10 veremeyiz ancak 5-6bilezik takabiliriz

Allah yardımcınız olsun.
el alem sözü ile altın eşya kıza verilen degerler baya baya yüksek kıyaslamaya gidecek gibi gözüküyor

10 az 20 takın.!!!!

Bu ne be iki tane takın gitsin nişanda. Altının artışından kızın ve ailesinin haberi yok galiba.

Kızda az sinsi degil degil hani. Laf ebeliği yapıyor.

Benim yengem ve ailesi de az söğüşlemedi babamı. Babam aldıklarına çok pişman oldu ya neyse. O da başka bi konu.

muhtemelen kız
son zamanlarda altınlar yüzünden bozulan ya da uzayan nişanlılık döneminden korktu geri adım attı akıl verdi birileri

3 adet yeterli bence

E bize sayı vermiyorlar ama babam anneme zamanında böyle almış diyor sence biz erkek tarafı olarak ne düşünelim???

Bence kız tarafı kibarlık yapıyor siz de onu suistimal edip 1 tane demişsiniz ayıp olmuş. Sayı vermek çok komik geldi, 15 dese takacakmiydiniz bu kadar ısrar etmişsiniz sayı verin diye. Kardeşinizi de doldurmayin lütfen. ..

Babası annesine 10 tane bilezik taktığında altının gramı ne kadardı acaba ?
Erkek ailelerine yazık günah 10 bilezik alınınca nasıl ev kurulacak.
Nisanda 2 tane yeter de artar bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…