Lütfen yardım ediin

Babası annesine 10 tane bilezik taktığında altının gramı ne kadardı acaba ?
Erkek ailelerine yazık günah 10 bilezik alınınca nasıl ev kurulacak.
Nisanda 2 tane yeter de artar bile.
Zaten 10 tane takmayacağız artık 5-6 tane olacak canım

Yani sizin de takasiniz yok iste. Ağzını aramak için bir demissiniz. Karşı taraf da değişik.

Yani sizin de takasiniz yok iste. Ağzını aramak için bir demissiniz. Karşı taraf da değişik.
Yani bir sayı söylemeleri bu kadar zor mu . Söylemiyorlar sonra biz bu kadar deyince fazla oldu diyorlar ben anlamıyorum

4 yada 5 uygun 10 tane nedir bi araba parası direkt araba alıp ruhsat takın bence 10 bilezik yerine

Ben de oradaki gelinin görümcesi konu açmış diye düşündüm:)))

1 tane bilezik olmaz!
Zaten takı dediğimiz şeyi herkes yanlış anlıyor .
Takı evlenen çifte destek olmak için uygulanan bir uygulamadır.
Onların birikimi,evlendikten sonra yapacakları yatırımın sermayesi olacak.
O yüzden 5 bilezik idealdir .Kimse sıkıntıya düşmesin .
Haa 5 bilezik ama gram da önemli kalkıp 10 bilezikte yaparsın 10 gr .
5 bilezikte yaparsın 20 gr .
Sizin gr düşünceniz nedir ?
Bana göre 20 gr altı bilezik çöptür..

Maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama 1 bilezik sozde nisanda takıliyor normal. düğünde olsa en az 6 bilezik olmali..
Tabii maddi gucunuz yoksa kizda bunu biliyorsa istemeye bilir..

diğer konuyu gelınınız mı actı acaba

2 -3 takın ben dugunde bıle 10 takanı zor duydum nısanda 10 takmak ne demek

Nişanda 2 tane yeterlidir bence zaten set ve saatte olacakmış. Düğüne takarsiniz dediginiz şeyi.

Gelin hanımın babası 10 bilezik takmış olabilir ama büyük ihtimalle birlik oturmuşlardır yani eşya masrafı yapmamıştır babası ayrıca önceden şimdi ki gibi düğünler organizasyonlar mı vardı? Şimdi herşey para, ona göre hareket etmek lazım.

1 tane bilezik eğer yanında set filan varsa düğündede extra takı takılacaksa makul ama diğer türlü çok az.

Benim nişanımda alyans, kelepçe, kolye, küpe, bileklik, saat, künye takıldı. Düğündede set takımı ve aile bireyleri birer bilezik taktılar.

Yani 1 yerine 2 olur nisanda 1 çok az hakkeden

Benim babam da annem de sayı vermedi biz eşimle evin ihtiyacına göre belirledikleri bilezik parasını başka yere verdigimizden azalttık cogalttik

5 nişanda 5 düğünde takın,karsı tarafa da bunu bildirin... Evet konusulması bana gore ayıp ama 10 bilezik ornegi verilmis, beklenti o demekki..

dün 'babam anneme 10 altın takmış,bir bilezik takıyolar'konusu vardı..acaba dedimmm!.orta karar 5 bilezik.yada on bılezık düşük gram

10 çok fazla zaten altının fiyatı uçtu gidiyor. 4-5 yeterli bütçwnize göre 20 gr lık olsa bilezikler gayet yeter. Ama sayı önemliyse illa ince 7-8 bilezik yaparsınız gramları düşük olur aynı hesaba gelir yani

Bizde nişanda fazla takı takılmaz düğün de takılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…