lütfen yardım edin aşktan kör oldum, sorun nişanlım

25 yaşındasınız daha, 7 yıllık ilişki deyince 30 üstü sandım yaşınızı. Çocukken bir ilişki yaşamışsınız bitmiş o kadar abartmayın bence.
Alkol konusuna gelince 4 çok çok fazla. Size burdaki bir üyenin konularını okumanızı tavsiye ediyorum. Adını hatırlayamadım bir türlü. Hatırlayanlar yazabilir.
Eşi sürekli alkol alıyor kırıp döküyor, düzelicem diye söz veriyor sonra yine aynı falan. Hatta eşim düzeldi diye konu açmıştı ama sonra hayır düzelmemiş diye kaç tane konu açmıştı.

4 gün çok
Ben sosyal içiciyim dışarı çıktığımda max 2 gün 1er bardak içerim. Keyif dediğin 1-2 bardakla, 1-2 günle olur. 4 gün demek adam ayık gezmiyor ve ciddi şekilde bağımlı demek.

25 yaşındasınız daha, 7 yıllık ilişki deyince 30 üstü sandım yaşınızı. Çocukken bir ilişki yaşamışsınız bitmiş o kadar abartmayın bence.
Alkol konusuna gelince 4 çok çok fazla. Size burdaki bir üyenin konularını okumanızı tavsiye ediyorum. Adını hatırlayamadım bir türlü. Hatırlayanlar yazabilir.
Eşi sürekli alkol alıyor kırıp döküyor, düzelicem diye söz veriyor sonra yine aynı falan. Hatta eşim düzeldi diye konu açmıştı ama sonra hayır düzelmemiş diye kaç tane konu açmıştı.

+++++++
4 gun cok fazla, bagimlilik derecesi + psikoloji icin de vucut icin de ozellikle karaciger icin tuketici.
O uyeye de 1993283737 kez kocan adam olmaz yazdim simdi durumu nasil bilmiyorum
Rezil adam kadinin calisip cabalayip aldigi evi barki esyalari laptopunu kirip dokuyordu
Ben olsam teker teker fatura keser parami ister sonra da kapi onune kordum

şuan aşkından dolayı belki düşünemiyorsun canım ama sorun bu hemde büyük sorun.
benim eşimde senin nişanlın gibi içiyordu 10 gün önceye kadar. hergün alır birasını bardağını evde içer. güzellikle anlattım olmadı, küstüm olmadı olmadı, tartıştım olmadı. en son 10 gün önce işteyken mesaj attım baya uzun bir mesaj. ama mesajın özeti biraya devam edeceksen boşanmak istiyorum diye. 10 gündür içmiyor ama şimdide dışarıda işim var diyip çıkıyor. dışarıda bir iki götürüyor mu bilmiyorum.

inanki hiç bereket olmuyor içki içilen evde. ikimizde memuruz ama bereket denen şey o içki sayesinde yok. eşim çok iyi biri sadece içkisi var. inşaallah onuda aşarız. ama aşamazsak boşanmaya kadar gidecek.. o yüzden iyi düşün. bir içki tüm iyi huyları götürüyor.

Bereket Tekel fiyatlariyla dogru orantili tabi ki:olamaz: Alkollu icecekler ates pahasi, markette de restoranlarda da.

herkese merhaba. Ben geçen ay nişanlandım. Çok seviyorum onu. Daha önce 7 yıllık ilişkimi bitirdim sırf alkol yüzünden. Asla bir daha alkol içenle evlenmem dedim. İmtihanım bu oldu. Herkes içebilir. Sorun içmesi değil. Haftada 4 gün bazen daha fazla içmesi normal mi? Eşiniz ne kadar alkol alsa sorun çıkartırsınız. Benim karşıma çok insan çıktı. Hiçbirinden bu kadar etkilenmedim. Hepsi mesleğim için, çıkar için evlenmek istedi. O kadar çok denk ve uyumluyuz ki anlatamam size. Aileler çok anlaştı. Çok seviyorum. Sadece alkol konusunda üzülüyorum. 3 sene önce bile terk ederken bu kadar çok seveceğim aklıma gelmezdi. Ablası abisi ve kız kardeşi hiç içmiyor. Tertemiz insanlar. Hepsiyle çok iyiyim. Bu arada yüksek lisans yapıyorum. Araştırma görevlisi olarak işe başlayacağım. Mantıklı düşünme konusunda çok iyiyim ama kalbime yenik düşüyorum. Arkadaşlarım hep evlendi eşleri içmiyor görümce kayınvalide sorunları var. Benim çok şükür ailesi ile sorunum yok. Onlar beni düğünde gördü oğullarına gösterdi. Onlar beni çok istiyor. Lütfen bana yardımcı olun. Şuanda çok kötüyüm. 25 yaşındayım bu arada. Ben hiç içmiyorum. Bu arada öyle sarhoş olupta kötü davranan biri değil. Sadece alkol için bırakmak istemiyorum bu sefer doğru insan doğru zamanda çıktı ama içki konusunda üzülüyorum. Sizler eşiniz ne kadar alkol alsaydı ona sorun çıkarırdınız. Şuanda dertleşmek istiyorum. Moralim bozuldu.
Bu genelleme yapılacak bir şey değil kimi kokusuna bile kızar kimi sarhoş olsa da kızmaz haftanın her günü bir bira içmek var her gün zil zurna sarhoş olmak var ben içen biriyim sorun etmem eşimin ne kafa içtiğini hiç hesap etmedim gözüme bile gelmedi kv ye de çok güvenme bence beni gördü beğendi diye

haftada zaten 7 gün var, 4 gün içmek ne demek, eşim içmez içseydi de sosyal içicilikten öteye gitmesini istemezdim ciddi sorun olurdu

Bence içkinin ne kadarı normal ne kadarı aşırı sorunu fazlasıyla kişisel. Ne bileyim mesela ailesinde alkol sorunu olan biri içkinin bi kadehine bile fazla tepki verir. Bi de içmek var içmek var. Akşam yemeklerinde bi kadeh şarap içmek, işten çıktıktan sonra iki bira içmek normal bana göre, ha bu arada ben içkinin tadını sevmem o yüzden de çok az alırım. Ya da bazen özel günler ardarda gelir daha da fazla tüketilir. Benim sınırım mesela ayda yılda bir sarhoş olmak. Onun dışında her gün sarhoş olmadan bir kadeh içmeye de sorunum yok. Ama haftada üç gün çakırkeyif olunuyorsa ona tahammül edemem

Babam haftada bir kaç gün içerdi ben çocukken, sonra her akşam birer ikişer kadeh oldu, sonra emekli oldu sabah onda sarhos olurdu.alkolik bir baba evinde ne huzur kaldı ne para ha sunu da diyeyim içince neşelenir çenesi düşerdi bir tek, siddet asla olmazdı. Önce büyük abim evlendi gitti ardından küçük abim tsi tarağı topladı isi bahane etti gitti ben de Uni de kazanabileceğim en uzak yeri yazdım gittim 18 yasında evden çıktım çıkış o çıkış sırf babamın sisesi yüzünden. İçmeyen erkek yoktur diye bir şey yok hiç kendini kandırma arkadasım; es seciminde en büyük kriterim alkolün “a” si olmamasıydı ki binlerce kez şükürler olsun eşim ağzına sürmemiş. Öyle mutaassıp bir aile de değiliz bunu da eklemek isterim. Benim icin zevk icin içmek diye bir deyim yok; başka şeylerle de eglenwbilir ya da uzulebilir, efkarlanabilir insan. Haftada dört gün içiyor olmak ister bir kadeh olsun ister bir sise hiç farketmez sonu kötü geliyor demektir. Demedi deme; gardını al. Bence tabi, yoksa herkesin kendi hayati; yaşayıp görecek olan sensin ama ben bile bile lades demezdim.

biz sevgiliyken eşimle ben içerdim:)
gündüz bulussak mesela alkol alınan bıryerı tercıh ederdım:)
eşim içki de sigara da içmemiş
bende ikisi de vardı

cuma gunleri işten cıkıp eve gidip bir şişe sarabı bitirirdim kendime ortam yapardım:)
en buyuk keyfimdi

sevgiliyken eşim sigarayı bırakmamı ıstedı, bıraktım ben de sağlık acısından

sonra evlendık eşim ben alkol alıyorum dıye o da almaya basladı :)

kısın haftada bir gece içerdik yazın gün aşırı içmeye basladık

sonra eşim içmesek mi acaba dedi, olur dedım ve 3 yıl oldu ikimiz de alkol de sigara da kullanmıyoruz
işin garibi hiç içmemişim gibi içkiye karsı da hıc olumlu bakamıyorum

Bir anda bırakmak zor oldu mu alıştınız mı hiç mi arada içesiniz gelmedi

Babam haftada bir kaç gün içerdi ben çocukken, sonra her akşam birer ikişer kadeh oldu, sonra emekli oldu sabah onda sarhos olurdu.alkolik bir baba evinde ne huzur kaldı ne para ha sunu da diyeyim içince neşelenir çenesi düşerdi bir tek, siddet asla olmazdı. Önce büyük abim evlendi gitti ardından küçük abim tsi tarağı topladı isi bahane etti gitti ben de Uni de kazanabileceğim en uzak yeri yazdım gittim 18 yasında evden çıktım çıkış o çıkış sırf babamın sisesi yüzünden. İçmeyen erkek yoktur diye bir şey yok hiç kendini kandırma arkadasım; es seciminde en büyük kriterim alkolün “a” si olmamasıydı ki binlerce kez şükürler olsun eşim ağzına sürmemiş. Öyle mutaassıp bir aile de değiliz bunu da eklemek isterim. Benim icin zevk icin içmek diye bir deyim yok; başka şeylerle de eglenwbilir ya da uzulebilir, efkarlanabilir insan. Haftada dört gün içiyor olmak ister bir kadeh olsun ister bir sise hiç farketmez sonu kötü geliyor demektir. Demedi deme; gardını al. Bence tabi, yoksa herkesin kendi hayati; yaşayıp görecek olan sensin ama ben bile bile lades demezdim.

Çok teşekkür ederim baya yardımcı oldunuz kararımı vermeme çok sağolun

Valla benim de bir sevgilim olmuştu zamanında dört dörtlük insandı ama anlattığınız kişi gibi alkol alırdı hem de genelde hergun ama oyle kimseye zararı olmaz di sarhoş ta olmazdı ama ben alkol sevmedigim için ayrildm eşim de zamanında çok içmiş sarhoş olmuş ayık gezmemiş şuan ağzına sürmez

Ne güzel bırakmış. Acaba içkiyi bırakanlar bir anda nasıl oluyor hiç içmiyor. Çoook imreniyorum. MaşaAllah size. İradeli insan her zaman başarır. Eşinizle size mutluluklar dilerim

herkese merhaba. Ben geçen ay nişanlandım. Çok seviyorum onu. Daha önce 7 yıllık ilişkimi bitirdim sırf alkol yüzünden. Asla bir daha alkol içenle evlenmem dedim. İmtihanım bu oldu. Herkes içebilir. Sorun içmesi değil. Haftada 4 gün bazen daha fazla içmesi normal mi? Eşiniz ne kadar alkol alsa sorun çıkartırsınız. Benim karşıma çok insan çıktı. Hiçbirinden bu kadar etkilenmedim. Hepsi mesleğim için, çıkar için evlenmek istedi. O kadar çok denk ve uyumluyuz ki anlatamam size. Aileler çok anlaştı. Çok seviyorum. Sadece alkol konusunda üzülüyorum. 3 sene önce bile terk ederken bu kadar çok seveceğim aklıma gelmezdi. Ablası abisi ve kız kardeşi hiç içmiyor. Tertemiz insanlar. Hepsiyle çok iyiyim. Bu arada yüksek lisans yapıyorum. Araştırma görevlisi olarak işe başlayacağım. Mantıklı düşünme konusunda çok iyiyim ama kalbime yenik düşüyorum. Arkadaşlarım hep evlendi eşleri içmiyor görümce kayınvalide sorunları var. Benim çok şükür ailesi ile sorunum yok. Onlar beni düğünde gördü oğullarına gösterdi. Onlar beni çok istiyor. Lütfen bana yardımcı olun. Şuanda çok kötüyüm. 25 yaşındayım bu arada. Ben hiç içmiyorum. Bu arada öyle sarhoş olupta kötü davranan biri değil. Sadece alkol için bırakmak istemiyorum bu sefer doğru insan doğru zamanda çıktı ama içki konusunda üzülüyorum. Sizler eşiniz ne kadar alkol alsaydı ona sorun çıkarırdınız. Şuanda dertleşmek istiyorum. Moralim bozuldu.
Alkol bağımlısı olan bir ağabey varken bu durumu düşününce alkol için bırakmak istemiyorum cümlesi fazla iddialı. Yazık edersiniz kendinize. Alkol alıp sorun çıkarıp çıkarmadığı değil bağımlılık olup olmadığı önemli bu gibi durumlarda. Belli ki alkol almayı seviyor ve vazgeçmek aklından bile geçmiyordur. Haftanın dört günü ciddi bir sorunun sinyalini veriyor. Alkol için vazgeçmek istemiyorum diyorsunuz ancak onun hayatının merkezinde alkol var sanırım. O içerken size zaman ayıramayacağını, sizinle ilgilenemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca boşa giden paralar, çıkan sağlık sorunları. İyi düşünün. Hayat zor olabilir.

Sizin burada yorumlarınızı okuyordum her zaman. Gerçekten çok beğeniyorum fikirlerinizi. 7 senelik ilişki çocukluktu öyle gelip geçici bir şeydi. Ama insanın seneler sonunda alkolü öğrenmesi yıktı beni. Nasıl oldu da görmemişim diye. Çok teşekkür ederim bu arada bana çok yardımcı oldunuz. O üyeye bakayım bir ibret olsun diye. Zaten ben gibi insanlar nişanlıyken görüyor hal hareketlerini ama insan ne der deniyor. Ama gerçekten yazık bizlere. Ben ayrılacağım. Çok düşündüm. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten beni rahatlattınız şuanda. Psikolojik olarak çok üzgündüm şuanda moral buldum

Biz de haftanın 3 günü içen bir cifttik ama sadece 2 kadeh. Ramazanda vs icmezdik. Şu an çocuk yapmaya çalıştığımız için ben sadece cmts akşam içiyorum eşim de benle içiyor. Bırakmasa da azaltabilir diye düşünüyorum. Ben ergenlikten beri içerim erkek arkadaşlarım da hep içerdi bir sıkıntısını görmedim. Haftada 4 gün biraz fazla haftayı 2 ye bölerek mesela çarşamba cuma gibi azaltabilir bence .

Biz de haftanın 3 günü içen bir cifttik ama sadece 2 kadeh. Ramazanda vs icmezdik. Şu an çocuk yapmaya çalıştığımız için ben sadece cmts akşam içiyorum eşim de benle içiyor. Bırakmasa da azaltabilir diye düşünüyorum. Ben ergenlikten beri içerim erkek arkadaşlarım da hep içerdi bir sıkıntısını görmedim. Haftada 4 gün biraz fazla haftayı 2 ye bölerek mesela çarşamba cuma gibi azaltabilir bence .

Aynen aynen. Azaltmak en güzeli. Çok sağolun yorumunuz için. Bu arada inşaAllah en kısa zamanda bebişiniz olur hayırlısı ile.

Alkol bağımlısı olan bir ağabey varken bu durumu düşününce alkol için bırakmak istemiyorum cümlesi fazla iddialı. Yazık edersiniz kendinize. Alkol alıp sorun çıkarıp çıkarmadığı değil bağımlılık olup olmadığı önemli bu gibi durumlarda. Belli ki alkol almayı seviyor ve vazgeçmek aklından bile geçmiyordur. Haftanın dört günü ciddi bir sorunun sinyalini veriyor. Alkol için vazgeçmek istemiyorum diyorsunuz ancak onun hayatının merkezinde alkol var sanırım. O içerken size zaman ayıramayacağını, sizinle ilgilenemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca boşa giden paralar, çıkan sağlık sorunları. İyi düşünün. Hayat zor olabilir.

Çok haklısınız. Söylediklerinizi düşünüyorum. Ben birazda her konuda denk her konuda uyumluyuz diye çok istiyordum ama alkol herşeyi bitiriyor

Back
X