Lütfen yardım edin hanımlar

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.

Merhaba dostlar
39 haftalık hamileyim. Gelişim geriliği sebebiyle bebegim hep takipte oldu. Hareketlerde az bi azalma olsa koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Bu süreç beni çok yıprattı. Üstelik annem ilk bebegini kakasını yediği için kaybetti ve bu da bende korkuya sebep oldu. Endişelerimi doktorumla paylaştım. İstersen bugun suni vereyim ama bu seni çok yıpratır dedi,pek tavsiye etmedi. Sadece korkularım oldugu için istersen suni ile başlayalım dedi. Şimdi ben çok kararsızım. Sancılarım 40. Haftada da gelmezse suni ile doğum yapmak istiyorum. Bi yandan da kendi sancılarımı beklemek istiyorum. Doktorum da en fazla 41 e kadar beklemek istiyor ama benim günlerim kabus gibi geçmeye başladı. Her an bebegim için endişe ediyorum.
Bu arada 1 cm açıklık var. Rahimde yumuşama var ve bebegim normal dogum pozisyonunda.
Sezeryan demeyin lütfen. Çok korkuyorum sezeryan olmaktan. Gerçekten son ana kadar, gerçekten zorunlu hale gelene kadar sezeryan düşünmüyorum.
Lütfen bana bir akıl verin.
Ben normal doğumdan daha çok korkuyorum ya ,
Bebek havasız kalıyor , sıkışıyor , vakumlanıyor falan .
-bekarım-

Ben normal doğumdan daha çok korkuyorum ya ,
Bebek havasız kalıyor , sıkışıyor , vakumlanıyor falan .
-bekarım-
Ben 40 haftaya kadar bekledim sizin gibi kaka olayından korktum sezeryan oldum.acilmada olmuyordu.kafasida büyüktü oğlumun korktum doguramam diye o yüzden sancı olayını bilemiyorum

Ben 40 haftaya kadar bekledim sizin gibi kaka olayından korktum sezeryan oldum.acilmada olmuyordu.kafasida büyüktü oğlumun korktum doguramam diye o yüzden sancı olayını bilemiyorum
Sezeryan korkutmasa düşünmem sadece kırka kadar beklerim. Sanırım suni ile kırkı bekleyip başlatıcam :( bebegim minyon bilmiyorum ya travma haline gelmesi korkutuyor

Sezeryan korkutmasa düşünmem sadece kırka kadar beklerim. Sanırım suni ile kırkı bekleyip başlatıcam :KK43: bebegim minyon bilmiyorum ya travma haline gelmesi korkutuyor
Bende korkuyordum valla bütün doğum sekillerinden ama geçiyor .40 a kadar bekleyin siz

Suni sancı ile kolay doğum yapanda var bence eziyet ediyorsun kendine suniyi dene badem açılman başlamış
Cogunluk kırka kadar bekle diyor. Bu çarşamba kırk olacagım nasip olursa. Kendiliğinden gelmezse suni yi tercih ederim sanırım. Şimdilik bu karara cok yakınım.
Gerçekten eziyet çekiyorum :(

Cogunluk kırka kadar bekle diyor. Bu çarşamba kırk olacagım nasip olursa. Kendiliğinden gelmezse suni yi tercih ederim sanırım. Şimdilik bu karara cok yakınım.
Gerçekten eziyet çekiyorum :KK43:
neden eziyet çekiyorsunuz
çocuğuna bişey olacak diye mi korkuyorsunuz Allah korusun
ben olsam doktorun dediğini dinler suyum vs geldiğinde suni sancı isterim
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Umarım istediğiniz gibi olur ve zamanında normal doğum yaparsınız.

Kızım 8. ve 9. aylarını 2 hafta geriden getirdi. Bende hep takipteydim ve hep normal istedim. 41. haftanın içinde daha beklemeye 5-6 gün daha varken doktorumun önerisi ile sezaryen oldum. Doguma o gün karar verdik daha öncesinde sezaryenin s'si geçmemişti. 38. haftadan sonra gelişimi neredeyse durdu ve doktor riske atmak istemedi daha fazla. Sonuç kızım kakasını yapmış anne karnında. Çok şükür yememiş hiç sıkıntı çıkmadı. Ama normal diye diretip o son 5 günü geçirseydim Allah korusun bişey olabilirdi.

Doktorunuzu dinleyin, evde yapabildiğiniz doğuma yardımcı egzersizleri yapın doğum şeklini biz değil bebek belirliyor ben buna inandım o kadar istememe rağmen olmayınca.

Bence son bir hafta daha bekle. Zaten yumusama ve açiklik varmis. Bence bir kaç güne bebek kendisi gelmek isteyecektir. Ve korkma, doktoruna güven. Kakasini yiyen bebekte günümüzce sikça görülen birsey. Olsa bile çabuk kurtulabilcek bir durumda bebek.

Bu son haftada endiselerini birak ve biraz uyumaya çalis. Zamanin keyfini çikar. Asil endise dogumdan sonra basliyor :)

neden eziyet çekiyorsunuz
çocuğuna bişey olacak diye mi korkuyorsunuz Allah korusun
ben olsam doktorun dediğini dinler suyum vs geldiğinde suni sancı isterim
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Evet çok korkuyorum ve her günüm gecem huzursuz elim karnımda sürekli hareket takibi yapıyorum. Gece acilden gündüz normal olarak neredeyse iki günde bir doktora gidiyorum. Doktorum en fazla 41 diyor ama o zaman da suyum gelmeyebilir. Şu son altı gün bile eziyet gibi geliyor. Artı yedi gün beklemek daha da kabus.
Çok teşekkürler 💕

Umarım istediğiniz gibi olur ve zamanında normal doğum yaparsınız.

Kızım 8. ve 9. aylarını 2 hafta geriden getirdi. Bende hep takipteydim ve hep normal istedim. 41. haftanın içinde daha beklemeye 5-6 gün daha varken doktorumun önerisi ile sezaryen oldum. Doguma o gün karar verdik daha öncesinde sezaryenin s'si geçmemişti. 38. haftadan sonra gelişimi neredeyse durdu ve doktor riske atmak istemedi daha fazla. Sonuç kızım kakasını yapmış anne karnında. Çok şükür yememiş hiç sıkıntı çıkmadı. Ama normal diye diretip o son 5 günü geçirseydim Allah korusun bişey olabilirdi.

Doktorunuzu dinleyin, evde yapabildiğiniz doğuma yardımcı egzersizleri yapın doğum şeklini biz değil bebek belirliyor ben buna inandım o kadar istememe rağmen olmayınca.
Evet illa normal diye diretmiyorum ama sezeryan de en en en son seçenek olsun istiyorum. Gelişim geriliği olunca tedirginliğiim başladı benim de. Doktorumu dinlesem 41 diyor. Ben o günleri geçiremem gibi geliyor. Normal dogum içşn doktorum çok şey tavsiye etti ve hepsini elimden geldiği kadar yapıyorum. Yine de belirti yok:/
Teşekkür ederim 💕

Back
X