• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin

Konu sahibine hiç kizmiyorum bu ailesinin suçu.baksana bir suru akraba evliliği varmış ailede. Ogretilmemiski kuzenin kardeş olduğu.bana da çok uzak o yüzden yorum yapamicam ama keşke bu tarz bir ailen olmasaydı üzüldüm adina
Benimde sülalemde akraba evliliği yapan var ama ben yinede kuzeni kardeş bilirim. Bununla alakası yok yani.

Aileye neden kızıyorsunuz, akrabalarınız kuzenleriyle evlendi diye sizin de evlenmeniz ya da aşık olmanız gerekmiyor değil mi? Kendize defalarca tekrarlayın 'o benim kardeşim' diye. Sakın açılmaya falan da kalkmayın. Ne malum sizi tüm akrabalara rezil etmeyeceği? Daha tanımıyormuşsunuz.

yaa bunların ailesi yapar akraba evliliği ve tasvip ederler.bnlar evlenmezse neyim
işte buyrun türkiye aile ne yaparsa cocukta onu yapar bukadar basit
alıp alıp birbirlerini ........

Kuzeninizi tanımıyorsunuz galiba. İlginç..
İnsan evlendiği kişiyi bile yıllar geçtikçe tanıyor yeni şeyler öğreniyor. Tanımak derken bunu söyledim. Benim doğru dürüst konuşmadığım kuzenlerim var. İlla kan bağımız var diye insanları iyi tanımak zorunda mıyım?

Ailem kesinlikle onay verir ona şüphem Yok ama sadece evlilik ile onay verirler. Ama ben önce onu tanımak istiyorum
akraba evliliğinden zarar gören yok mu ailede?
böyle bir riski alabilecek cesarette olmayı aklım almıyor.
henüz çok gençsin.
bir heyecana kapılmışssın.
unutmaya çalış bence.
tanımak derken neyi kastettin bilmiyorum.
flört etmek istiyorsun sanırım.

Hayır ben bu ihtimallerin hepsini biliyorum zaten korkularım da o yüzden. Aileme de çok kızıyorum çünkü çok normal bizde kuzen evliliği. Ama duygularım daha baskın geliyor. Şu an içim evlilik de düşünmüyorum zaten ama böyle de olmuyor.

O zaman şöyle düşün. Ailende kuzen evliliği olduğu için kuzeninne o gözle bakmışsın. Bizde kuzenler kardeş gibidir ve asla kuzen evliliği yoktur. Dolayısıyla kimse kuzenine o gözle bakmaz. Sizde normal görüldüğü için ve anladığım kadarıyla baskı altında büyüdüğün için duyguların kuzene kaymış. Fazla çevren, gezmen, erkek arkadaşın olduğunu sanmıyorum. Gençlik, hormonlar... İllaki birini cazip bulacak. Alternatif olmayınca tek aday kuzen kalmış.

İnsan evlendiği kişiyi bile yıllar geçtikçe tanıyor yeni şeyler öğreniyor. Tanımak derken bunu söyledim. Benim doğru dürüst konuşmadığım kuzenlerim var. İlla kan bağımız var diye insanları iyi tanımak zorunda mıyım?
Nasıl kan bağınız var diye tanımak zorunda değilseniz, aşık olmak zorunda da değilsiniz. Hiç görüşmeseniz bile kan bağı vardır ve o senin kanındandır. Neyse devam edin bakalım sonunuz hayrola.

gecen hafta sonu abim kızını benim kızımla oynasın diye kalsın bir gecede diye yolladı.
biz hep gidip kalıyordk oda bize geldi kalmaya
ablam ve ogluda kalmaya geldi oynadılar zıpladılar
simdi bunlar genc olsada böyle bizde
yine birlikte kalırlardı aynı sohbet muhabbet oyun
bizim aklımıza asal yanlıs bişey gelmez niye öyle yetiştirdik cünkü bize cokkk ters
hepsi kardes gibiler:nazar::dua:
yuh yani su miras dısarı cıkmasın yabancıya gitmesin :KK67:diye birbirinizi alıp alıp evlenin siz emiiii

kuzen tam olarak ne oluyordu yaw.. amca çocuğu mu hala mı dayı mı:?

kafam karıştı..

yani hem kardeş gibidir kuzenler hemde ilerisi için sizin evliliğinizde oluşabilecek sıkıntılar akrabalar arasında da sıkıntıya yol açar..

veya flört edip ayrıldınız ilerde ikinizde başkalarıyla evlendiğinizde bayramda seyranda görüşeceksiniz.. o yüzden hormonlara yenilmesen iyi olacak

20 yil lik kuzenin. Daha tanimiyor musun??

bende karşıyım ama insanların rolleri vardır ya hayatta hani..

eşken farklıdır sevgiliyken farklıdır iş arkadaşımızken farklıdır mesela heralde onu diyor konu sahibi..

çok iyi biri diye tanıdığımız insan iyi bir baba olmayabilir gibi :)

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bazılarınız tasvip etmeyebilir biliyorum. Konu kuzenimle ilgili. Kuzenime aşığım. Ama öyle böyle değil. Yani çok seviyorum ama diğer taraftan bunun yanlış olduğunu biliyorum. Ailemde çok fazla akraba evliliği ve kuzen evliliği de var ama evlenmek için daha çok gencim yani 20 yaşındayım. Onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama daha birbirimize açılamadık. Eğer ilişkimiz olursa ailelerimizin öğrenmesinden korkuyorum ya da ayrılırsak daha kötü olacağını düşünüyorum. Başına benzer şeyler gelmiş tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım?
Uzak dur
yaşın daha çok küçük , daha çokkk aşık olursun

kardeş gibi olan kuzene aşık olmaya korkmuyor ailelerden korkuyor :confused:

aman bırakın sunu evlensinde görsün
kayınvalidesiteyzesidir kesin görümcelride kuzenleri
kayınbaba enişte
ohhhh ne ala hep tanıdık:confused::deli:
hiç yabancılık cekmez:KK53:

Benimde sülalemde akraba evliliği yapan var ama ben yinede kuzeni kardeş bilirim. Bununla alakası yok yani.
Öyle olmalı tabi ama yine de size öğretilmiş bazi aileler var kuzenlerle değişik bir ilişki içinde oluyorlar ve kardeş gibi bakmiyorlar iste .çok garip bir durum gercekten

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. Bazılarınız tasvip etmeyebilir biliyorum. Konu kuzenimle ilgili. Kuzenime aşığım. Ama öyle böyle değil. Yani çok seviyorum ama diğer taraftan bunun yanlış olduğunu biliyorum. Ailemde çok fazla akraba evliliği ve kuzen evliliği de var ama evlenmek için daha çok gencim yani 20 yaşındayım. Onun da benden hoşlandığını düşünüyorum ama daha birbirimize açılamadık. Eğer ilişkimiz olursa ailelerimizin öğrenmesinden korkuyorum ya da ayrılırsak daha kötü olacağını düşünüyorum. Başına benzer şeyler gelmiş tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum. Ne yapmalıyım?
Bazılarınızın hoş karşılamadığını biliyorum,anlıyorum. Aşık olduğunuz kişiyi seçemiyorsunuz maalesef. Şuna aşık olayım,evleneyim olmuyor yani. Ya da çok iyi diye tanıdığınız kişi o kadar da iyi çıkmıyor. Onu tanımak istiyorum dedim evet. Bunu derken onunla sevgili olmayı kastettim. Çünkü her ne kadar kuzen olsakta onu derinlemesine tanımıyorum. Beni rezil edeceğini ya da insanlara yayacağını düşünmüyorum çünkü kendisi de var işin içinde yapamaz. Benim durumuma yakın şeyler yaşayan, yargılamayan ablalarımdan mesaj bekliyorum mümkünse. Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Öyle olmalı tabi ama yine de size öğretilmiş bazi aileler var kuzenlerle değişik bir ilişki içinde oluyorlar ve kardeş gibi bakmiyorlar iste .çok garip bir durum gercekten
Konu sahibi ailesini suçluyor ya ona şaşırdım kendisine bahane bulmuş biz ne desek boş.
Sırf onay almak için açmıştır konuyu zaten.

Ya haklısınız ama insan kime aşık olacağını seçemiyor lütfen yargılamayın.

Öyle tabi. Ama insanlar bazen evli birine de ilgi duyuyor. Ne yapıyor o zaman aşkını falan kalbine gömüyor. Yani yanlış olduğunu düşünüyorsanız bahanelerin arkasına saklanmayın. Yanlış olduğunu düşünmüyorsanız da neden konu açıyorsunuz?

Back
X