Lütfen yardım! kayınvalidem ile çok önemli konuşma..

6.senemiz olacak evlilikte bende anne diyemiyorum:( çok zorda kalırsam diyorum. eşimde bizimkilere aynı öyle,,
seni anladım yani,, isminden sonra anne demek bu fikir güzelmiş bence;):44:

Sabırlı olmak zorundasın,öncelikle eşin senin arkanda olmalı bu dediklerini yapabilmen için.Eğer eşin destek vermezse çok zor.

eşim şimdiye kadar hep bana destek oldu, hakkını yiyemem.. sadece bu konu açıldığı zaman annesini haklı bulduğundan dolayı beni savunamıyordu.. şimdi bu durumu da ortadan kaldıracağıma göre benim arkamda durmaması için başka sebepler çıkarmaz inş. kaynanam...

ne güzel işte, sadece akşamları göreceksiniz. eşin de yanınızda olacak.

bence ön yargılarını bir kenarı bırak sıradan birileri misafirliğe geliyormuş gibi düşün.

şakayla karışık bile cevap vermen onu önemsediğin anlamına gelir. laf sokarsa yorumsuz kal bence, cevap verme.

inan bana sorun biz önemsediğimiz kadar büyüyor. önemsemediğimiz zaman sorun falan da kalmıyor.

o evinde misafir, bizim kültürümüzde eve misafir gelince hoş tutulur, itibar edilir.

öyle düşün canım :)

akşamları da ağlayacağın yerde sarıl kocana yat :)

o senin çabanı görünce zaten çok mutlu olacak. önünden ardından dolanacak.

aynen dediğim gibi, bak o senden daha fazla sancı çekiyor.

düşünüyorum da, erkek kardeşimle eşim arasında olan soğukluk babam ve eşim arasında olsaydı çok daha fazla üzülürdüm.

eşim haklı bile olsa üzülürdüm.

bir çek kereler haklılık sorunu çözmüyor. akıllı, sabırllı ve sakin olmak her zaman işe yarıyor.

hani eskiler derler ya, bir laf demeden önce 10 kere yutkun diye. valla çok doğru. yutkunana kadar duyduğun lafın önemi de kalmıyor canım.

söylesin söylesin dursun.:34:

hiç öyle olmuyor ya insan yut yut bir yere kadar sen sesini çıkarmadıkça onlar daha fazla diş çıkarıyorlar. valla ben nasıl davrandıysam olmadı şimdi en güzeli gitmiyorum, kafam rahat. lafa soyledım 10 mıslı geri döndü yine ben üzüldüm lafları yuttum sindiremedim dünyanın lafını. hep ses çıkarmadıkça daha çok laf sölediler. her soyledığımı yanlış anlıyorlar. ben yanlış anlayıp bir şey solesem kırkta yılda bir hemen cevabını çeviriyorlar. sürekli vesveseyle gidiyordm yine ne yapacaklar diye..en güzeli gitmemek kokup bulaşmamak eşim üzülüyor ama diğer türlü de ben üzülüyorum 15 yıl oldu bıktım artık kaldıramıyorum. sinirlerim çok yıprandı.

hiç öyle olmuyor ya insan yut yut bir yere kadar sen sesini çıkarmadıkça onlar daha fazla diş çıkarıyorlar. valla ben nasıl davrandıysam olmadı şimdi en güzeli gitmiyorum, kafam rahat. lafa soyledım 10 mıslı geri döndü yine ben üzüldüm lafları yuttum sindiremedim dünyanın lafını. hep ses çıkarmadıkça daha çok laf sölediler. her soyledığımı yanlış anlıyorlar. ben yanlış anlayıp bir şey solesem kırkta yılda bir hemen cevabını çeviriyorlar. sürekli vesveseyle gidiyordm yine ne yapacaklar diye..en güzeli gitmemek kokup bulaşmamak eşim üzülüyor ama diğer türlü de ben üzülüyorum 15 yıl oldu bıktım artık kaldıramıyorum. sinirlerim çok yıprandı.

bir iş nasıl başlarsa öyle gidermiş diye boşuna söylememişler.. sizin de benim gibi ters başlamış ve öyle devam da etmiş... ben eşimin hatrı için bazı şeyleri alttan almaya çalışacağım, baktım olmuyor eşime de derim senin için yaptım ne istersen çaba da gösterdim gördün olmuyor deme şansım en azından olur... sizin gibi ben de biraz denemek istiyorum. ana kız gibi kesinlik olmaz ama ne bileyim belki aynı ortamda bulunmaya dayanaılabilir bir ilişkimiz olur.. valla bi tek bu olsun yeter de zaten.. ahh ahh zaman bakalım neler gösterecek bize =(

bende eşim ve babam arasında olan soğukluktan bahsedeyim. babam birşeye sinirlendi mi kızar kızar sonra yumuşardı. nişanlıyken küçük bir konudan babam eşimi arayıp bağırıp çağırıp telefonu kapatmış, eşim ses çıkarmamış. babamı eşimin iyi biri olduğu konusunda (arada konuşarak) ikna ettim. eşimin arkasında durdum ve evlendik. eşim babama "baba" diye hitap etmeye devam etti. evlendikten sonra da gidip geldik. arada onları yanlızda bıraktım. yavaş yavaş birbirlerine ısındılar. babam büyük ameliyat geçirince, narkozdan çıkarken eşimin adını söyledi nerde yanıma gelsin diye. "elimi tut", dediğini hiç unutmam. onların arası şükür çok iyi Nazar. eşimin hakkını yiyemem, o üzüldüğü halde büyüktür dedi saygı göstermeye devam etti.

kendimden de bahsedeyim. k.valideyle aramızda evliliğin başlarında sorunlarımız vardı. her gittiğimizde laf sokardı. nişan dönemindede anne diyemediğim için bi ton laf etmiş. eşimde halasına hala demiyor zaman tanı demiş. içimden gelmiyordu, yalan değil. ben sıcak davranmaya başlayınca, laf soktuğu zamanda, düzgünce söyleyince alıştı bana:1:. hatta geçenlerde "bazen susamıyorum" demiştim de "bilmezmiyim" demişti. sonuçta bazen öz annemizin dediklerine bile kızıyoruz. ama onları tolere edebiliyoruz. çok sevdiğimiz eşlerimiz içinde tolere edebiliriz.

kaynananla ne gibi sorunlar yaşadın bilmiyorum ama anne demek neden bu kadar ağır geliyor ki sana:44:zaten uzaktaymış ayda yılda bir göreceğin birine anne demek çok zor olmasa gerek.bunun için eşinle kötü olmaya değmez.eşinin hatrı için de olsa anne diyebilirsin.bunu kaynana verdiğin bir taviz gibi düşünme aksine huzurun için attığın bir adım olarak gör:31:

kaynananla ne gibi sorunlar yaşadın bilmiyorum ama anne demek neden bu kadar ağır geliyor ki sana:44:zaten uzaktaymış ayda yılda bir göreceğin birine anne demek çok zor olmasa gerek.bunun için eşinle kötü olmaya değmez.eşinin hatrı için de olsa anne diyebilirsin.bunu kaynana verdiğin bir taviz gibi düşünme aksine huzurun için attığın bir adım olarak gör:31:

Kaynanam beni ilk bildiğinden beri istemedi bu neden ile de çok çektirdi... tek tek anlatmak istemiyorum şu an.. bana yaşattıklarından pişmanlık duymaması ve böyle bir beklenti içine girmesinden dolayı anne diye hitap etmek çok zor geliyor.. ama buaradaki arkadaşların sayesinde bunu sade ve sadece eşim için yapmaya karar vermiş bulunmaktayım.. asıl da zor olanı bunu yapıp kendi içimde de huzurlu olabilmek ağır ve zor olan kısmı bu... ama eşim için deneyeceğim... kaynanamın ekmeğine yağ sürmeyeceğim anne demeyip de... bakalım ben anne dedikten sonra neler daha çıkaracak çok merak içindeyim..

Biz burda boşuna yazıyoruz o kaynana ne yaparsan yap yaranamıyacaksın,bunu sende biliyorsun her zaman arıza çıkaracak,doğumu burnundan getirecek şimdiden alış

Biz burda boşuna yazıyoruz o kaynana ne yaparsan yap yaranamıyacaksın,bunu sende biliyorsun her zaman arıza çıkaracak,doğumu burnundan getirecek şimdiden alış

bu kadar da değildir diye sadece umut ediyorum.. ben de biliyorum anne demek ile işin bitmeyeceğini daha neler neler talep edeceğini ama bakalım zaman gösterecek bize neler yaşamamız gerektiğini.. ben üzerime düşeni yapayım da gerisini artık eşim halletsin diye düşünüyorum..

mesaim bitmek üzere ve birazdan eve gideceğim. akşam olanlardan sonra eve gitmek hiç canım istemiyor, eşim ile nasıl olacak? annemi arayalım diyecek mi? ya da hiç konuşmadan mı geçireceğiz bütün akşamı? =(( off sanki sol yanıma bir ağrı çöktü, içim daraldı valla =((

Kayınvalideye anne diyememenin yaşananlarla ilgisi olduğunu sanmıyorum canım.
Niceleri var ki, çok iyi anlaştıkları halde anne diye hitap edemezken, diğer tarafta
hiç anlaşamadığı halde annecim diye hitap edenler vardır.
Bence eş tarafından olan birinci dereceden yakınlara özel farklı bir hitap şekli
olmalıydı. Şimdiye kadar böyle geldi diye, sonsuza kadar böyle gitmesi mi gerekir?
Bir yerlerden başlayıp çok hoş hitap şekilleri üretmek gerektiğini savunuyorum.
Aslı Kayınvalide, Kayınpeder, Kayınbirader olduğuna göre,
Örneğin; Valide, Peder, Birader diye hitap etmek gerekmez mi?

Kayınvalideye anne diyememenin yaşananlarla ilgisi olduğunu sanmıyorum canım.
Niceleri var ki, çok iyi anlaştıkları halde anne diye hitap edemezken, diğer tarafta
hiç anlaşamadığı halde annecim diye hitap edenler vardır.
Bence eş tarafından olan birinci dereceden yakınlara özel farklı bir hitap şekli
olmalıydı. Şimdiye kadar böyle geldi diye, sonsuza kadar böyle gitmesi mi gerekir?
Bir yerlerden başlayıp çok hoş hitap şekilleri üretmek gerektiğini savunuyorum.
Aslı Kayınvalide, Kayınpeder, Kayınbirader olduğuna göre,
Örneğin; Valide, Peder, Birader diye hitap etmek gerekmez mi?

haklısın valla ne diyim =)) ben de aynı senin gibi düşünüyorum.. anne değil de başka birşey denmeli.. çünkü anne kelimesinin bizlere hissettirdiği o kadar çok o kadar önemli anlamlar var ki bana bunca acı ve sıkıntıyı çektirmiş olan kişiye anne diye hitap etmek belki de bu neden ile çok zor geliyordur. ama madem kaynanam sadece bu kelime için benim huzurumu bozuyor ben de ona o kelimeyi, içi boş ve buz gibi soğuk o kelimeyi vereceğim o kadar... bundan daha fazlasını da bekleyecek eminim.. bunları da yaşadıkça burada paylaşacağım.. anlattıkça sıkıntılar sanki azalıyor ve rahatlıyor insan.. seviyorum burasını ve sizleriiiiiiiiiiiiiiiiii =))))))))

Back
X