Lütfen yardım. Kız kardeşime güvenmeli miyim?

Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum
Zarar verip vermeyeceğini siz daha iyi bilirsiniz. Hamileyken çay kahve içmiyorum diyin. Ben çaydan tiksinmiştim, kahveyi de kendim içmiyordum hamile iken.

Çok zor bir durum.
Kardeşinizin kızılacak bir tarafı yok gibi duruyor.
Neticede o hasta bir insan.
Dikkat edin ama ona çok hissettirmeden yapın bunu. Bazı şeyleri tetiklememek adına.

Kardeşinizi seviyor musunuz aranız nasıldır bilemem. Kendimden örnek vereyim,
Kuzenim bipolar henüz yeni evlendiğim dönemlerde çocuk sahibi olmak istediğimi korunmadığımı bu ay bişeyleri bekliyorum gibi konular konuşmuştuk 3 kuzen. 3 gün sonra malesef kafası iyi değildi ve beni sandalyeden attı yani sandalye ayaklarını direk havaya kaldırdı. Fena düşmüştüm.
Afettim pişman olduğunu hissediyordum.
Aramız her zaman çok iyiydi.

Öncesinde ve sonrasında da hep sevgimi şevkatimi belli ettim hiç kaçmadım. Onu çok sevdiğimi biliyor.
Tabiki temkinliyim ama asla belli etmem her fırsatta benim için çok özel olduğunu çok sevdiğimi söylerim.
Çünkü hastalık insanın seçtiği bişey değil malesef.

Hamilelikte şeker problemi olabiliyor kimi insanda, şekerim biraz yüksek çıktı dikkat ediyorum deyip orda hiç bişey yiyip içmeyin bence ne olur ne olmaz

Hamilelikte şeker problemi olabiliyor kimi insanda, şekerim biraz yüksek çıktı dikkat ediyorum deyip orda hiç bişey yiyip içmeyin bence ne olur ne olmaz

Kardeşim 6 aydır ilaçlarını da bıraktı ve daha da kötüleşti diyor annem. Sırf çocuğu olsun diye ilaçları bırakmış yani.

Bu devirde kimseye güvenemiyoruz maalesef. Uzak durun tavsiyem keşke uzak yaşasanız daha iyi olur

Annem de diyor ki güven ona, o senin kardeşin. Iyi niyetli olmasaydı gelip gece yarısı itiraf etmezdi o gün diyor...
Bence covid omicron domuz gribi falan bahane edin kimseyle görüşmediğinizi söyleyin. Canınızdan bile olursunuz bilinçsizce yapılan bir şeyle

Kardeşiniz sağlıklı bir birey değil
Tedaviye ihtiyacı var
Ailenizle konuşun ve bir şekilde tedaviye ikna edin kardeşinizi

Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum
Hamilelik sürecinde annenizede çok gitmeyin. Kesinlikle elinden birşey alıp, yemeyin. şimdi daha çok hırslanacaktır size, bebekten dolayı.

Ya bu hastalik genetik Diye biliyorum
Yani tabi net konusmam ama genetik hastalik olunca cocuk yapmak bencillik degil mi? Bilemedim
Tabi herkes cocuk ister hastayim diye normal hayatim olmasin mi der insan ama bir yandan da genetik hastalik var yazik o bebege bilemiyorum

Sanırım bende olsam tedirgin olurum

Annem bu tereddütümü bildikce üstüme geliyor ve o kardeşin ona güvenmelisin diyor. Çok kötü bir durum ya
Kardeşiniz hasta ve bunun ardına sığınan kötü niyetli biri.

Madem anneniz ona güven diyor oraya gittiğinizde hem annenize hem size yaptığı kahveleri madem öyle al anne diyip değiştirin bakalım anneniz içi rahat içebilecek mi? Hiç zannetmiyorum.

Ayrıca öyle kafasına göre çocuk için ilaç mı bırakılırmış. Bu bile normal olmadığını gösteriyor.

Anneniz de çok sağlam değil.

koronayi bahane edip kardesinle gorusme , mecbur kalirsan su ve peynir zeytin disinda bisi yiyip icme onunla.
midem bulaniyor de

Kardesinizin bu haldeyken cocuk sahibi olmasindan da korktum ben açıkçası, tepesi atinca rahat rahat ilac atabiliyo herseye.
Yerinizde olsam görüşmem, tamam kardes tamam hasta ama bir yere kadar sanirim.
Görüşsemde bir şey yiyip icmem yalnizda kalmamaya dikkat ederim

Size şu kritik soruyu soracağım:
Anneniz veya kardeşiniz doktora bu olayı bahsedip de kardeşiniz size karşı hissettiği duygularla ilgili tedavi aldı mı? Yoksa “birşey olmadı ki” denip olayın üstü mü kapatıldı?

Tedavi almadıysa size ilaç kattığındaki duygular halen saklı duruyor demektir.

Anneniz zaten “aman kardeşler anlaşsın, aman ye sen kızım iç sen kızım ye iç ki başım ağrımasın, aman barış çiçek olsun” modunda. İyi niyetli ancak bu bebeğinize zarar veremeyeceği anlamına gelmiyor.

3 gün sonra kardeşiniz ilaç katarsa ah vah etmekle yetinir. O hasta kızım yine idare ediver bile diyebilir. Annenizin laflarını çok ciddiye almayın derim.

Bu konuda bir anne olarak bebeğinizin sağlığından siz sorumlusunuz, kalbiniz içgüdüleriniz ne diyorsa onu yapın, kardeşinizi en iyi tanıyan sizsiniz.

Maalesef bu olayın üstü kapatıldı. Zaten annem normalde de kardeşimi terapi seanslarına götürmezdi ve çok masraflı derdi. Dualarla ve hocalarla düzeleceğine inanırdı ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…