Zarar verip vermeyeceğini siz daha iyi bilirsiniz. Hamileyken çay kahve içmiyorum diyin. Ben çaydan tiksinmiştim, kahveyi de kendim içmiyordum hamile iken.Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum
Kardeşim 6 aydır ilaçlarını da bıraktı ve daha da kötüleşti diyor annem. Sırf çocuğu olsun diye ilaçları bırakmış yani.Çok üzücü bir durum ama hastalık bu yani. Lityum işe yarıyor ama düzenli ve doğru dozda kullanmak gerekiyor. Ne var ki ne kadar bi polar hastalığı olan insan tanıdımsa hepsi ilaçlarından nefret ediyorlar ve arada bir de bırakıyorlar, o zaman durum beter bir hal alıyor. Bi polar hasta yakını olmak zor. Benim eşimin kuzeni bi polar ve eşim katiyen evimize gelmesini istemiyor, pek görüşmek de istemiyor. Bu duruma üzülüyorum ben aslında özünde iyi bir kız ama maalesef güven olmuyor. Kendinizi ve bebeğinizi korumak zorundasınız.
Anneye bak ay çok sinirlendim susuyorum.Annem de diyor ki güven ona, o senin kardeşin. Iyi niyetli olmasaydı gelip gece yarısı itiraf etmezdi o gün diyor...
Bence covid omicron domuz gribi falan bahane edin kimseyle görüşmediğinizi söyleyin. Canınızdan bile olursunuz bilinçsizce yapılan bir şeyleAnnem de diyor ki güven ona, o senin kardeşin. Iyi niyetli olmasaydı gelip gece yarısı itiraf etmezdi o gün diyor...
Hamilelik sürecinde annenizede çok gitmeyin. Kesinlikle elinden birşey alıp, yemeyin. şimdi daha çok hırslanacaktır size, bebekten dolayı.Annemle kardeşim altlı üstlü oturuyor. Anneme gittiğimde kardeşim hemen aşağı inip yanıma geliyor ve kahve yapayım falan diyor. Nereye kadar reddedicem bilmiyorum ya of berbat durum
Kızlar merhaba, ben ve kız kardeşim evliyiz. Ben 3 aylık hamileyim fakat kız kardeşim evlendiğinden beri hamile kalamadığını söylüyor ve çok üzülüyor bu duruma. Ayrıca kardeşimde bipolar bozukluk var. Biliyorsunuzdur bipolar hastaları genelde lithium adında ağır ilaçlar kullanır. Kardeşim de 2018de benim çayıma gizlice ilacından atmıştı ve ben uyuyakalınca anneme itiraf etmiş ve annem de çok tedirgin olmuştu. Kardeşim zaten hep derdi ki "İnşallah sen de hasta olursun da benim içtiğim ilaçları içip neymiş anlarsın..." O günden sonra korktum kız kardeşimin elinden bir şey yemeye. Şimdi de hamileyim ve şüphelerim var onun ikram ettiği şeyleri yeme konusunda. Sizce napmam gerek
Ya bu hastalik genetik Diye biliyorumKızlar merhaba, ben ve kız kardeşim evliyiz. Ben 3 aylık hamileyim fakat kız kardeşim evlendiğinden beri hamile kalamadığını söylüyor ve çok üzülüyor bu duruma. Ayrıca kardeşimde bipolar bozukluk var. Biliyorsunuzdur bipolar hastaları genelde lithium adında ağır ilaçlar kullanır. Kardeşim de 2018de benim çayıma gizlice ilacından atmıştı ve ben uyuyakalınca anneme itiraf etmiş ve annem de çok tedirgin olmuştu. Kardeşim zaten hep derdi ki "İnşallah sen de hasta olursun da benim içtiğim ilaçları içip neymiş anlarsın..." O günden sonra korktum kız kardeşimin elinden bir şey yemeye. Şimdi de hamileyim ve şüphelerim var onun ikram ettiği şeyleri yeme konusunda. Sizce napmam gerek?
Sanırım bende olsam tedirgin olurumKızlar merhaba, ben ve kız kardeşim evliyiz. Ben 3 aylık hamileyim fakat kız kardeşim evlendiğinden beri hamile kalamadığını söylüyor ve çok üzülüyor bu duruma. Ayrıca kardeşimde bipolar bozukluk var. Biliyorsunuzdur bipolar hastaları genelde lithium adında ağır ilaçlar kullanır. Kardeşim de 2018de benim çayıma gizlice ilacından atmıştı ve ben uyuyakalınca anneme itiraf etmiş ve annem de çok tedirgin olmuştu. Kardeşim zaten hep derdi ki "İnşallah sen de hasta olursun da benim içtiğim ilaçları içip neymiş anlarsın..." O günden sonra korktum kız kardeşimin elinden bir şey yemeye. Şimdi de hamileyim ve şüphelerim var onun ikram ettiği şeyleri yeme konusunda. Sizce napmam gerek?
Kardeşiniz hasta ve bunun ardına sığınan kötü niyetli biri.Annem bu tereddütümü bildikce üstüme geliyor ve o kardeşin ona güvenmelisin diyor. Çok kötü bir durum ya
Maalesef bu olayın üstü kapatıldı. Zaten annem normalde de kardeşimi terapi seanslarına götürmezdi ve çok masraflı derdi. Dualarla ve hocalarla düzeleceğine inanırdı ne yazık ki.Size şu kritik soruyu soracağım:
Anneniz veya kardeşiniz doktora bu olayı bahsedip de kardeşiniz size karşı hissettiği duygularla ilgili tedavi aldı mı? Yoksa “birşey olmadı ki” denip olayın üstü mü kapatıldı?
Tedavi almadıysa size ilaç kattığındaki duygular halen saklı duruyor demektir.
Anneniz zaten “aman kardeşler anlaşsın, aman ye sen kızım iç sen kızım ye iç ki başım ağrımasın, aman barış çiçek olsun” modunda. İyi niyetli ancak bu bebeğinize zarar veremeyeceği anlamına gelmiyor.
3 gün sonra kardeşiniz ilaç katarsa ah vah etmekle yetinir. O hasta kızım yine idare ediver bile diyebilir. Annenizin laflarını çok ciddiye almayın derim.
Bu konuda bir anne olarak bebeğinizin sağlığından siz sorumlusunuz, kalbiniz içgüdüleriniz ne diyorsa onu yapın, kardeşinizi en iyi tanıyan sizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?