• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LÜTFEN YARDIM

dilekce55

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
19
5
8
35
Almanya
Öncelikle Selamlar .. Benim büyük bir sorunum var benim durumumda olanlar beni mutlaka anlayacak bana bi yol göstereceklerdir bundan eminim,belkide benim kadar aptal biri yoktur ki benim durumumda olsun ..

Sizlere kisaca kendimi tanitmak neler yasadigimi bilmenizi ve bana gercekten bir yol göstermenizi bekliyorum... Ben suan 37 yasindayim ve almanyada yasiyorum.. Ailem beni 16 yasinda evlendirdi benden 8 yas büyük biriyle. ve ben 18 yil evli kaldim herseyine katlanarak. Sikayetci olamazdim bizde evlenmek normal bosanmak ayipti. üc kiz evladim oldu evliligimden cocuklarim kücükken dayan kizim cocuklarin büyüsün dedilerhersey gecer dediler. Hic bir sey gecmedi aksine cigaldi dayagnida yedim acda kaldim.Sevgisiz saygisiz evlilik devam ediyordu. Bana evliligmiz boyunca hic bir sey yaptirmadi. Calistirmadi izin vermedi, almanca ögrenmemi istemedi kurslara gitmek istedim dayak yedim. Hic bir arkadasim olsun istemedi hep engel oldu. Sigara ictigim zaman bile neden bensiz sigara iciyorsun diye kavga oluyordu :( en büyük kizim bugün 19 yasinda o bile artik dayanamadi bosandim 3 yil oldu ailem ben bosaniyorum diye bana sirtlarini döndüler. suan hic biriyle görüsmüyorum. Cok zorluklar yasadim allah biliyor.Biliyordum beni bekleyen zorluklari ama yinede bosancagim icin huzurluydum ve öyleyim.Almanca okuluna gittim bir kac bisey ögrendim devlet yardimi aliyorum halen bile, ama calismak artik kendi parami kazanmak istiyorum bu almanca okulu bana güc verdi bir is basvurusu yaptim simdi asil sorun bu..Is bas vurum kabul olmus ve ben almanca konusurken bile cok utaniyorum yanlis konustugum icin ben cok iyi anlamiyor cok iyi konusamiyorum denemek icin beni cagriyorlar ise kasiyer olarak .. Korkuyorum hemde cok korkuyorum ama calismak da istiyorum.. Ya yapamazsam ya beni ilk günden istemezlerse diye endiselerim var ya bana almanca bisey derlerse ben olurda cevap veremezsem korkularim var.. Lütfen bana bir yol gösterin ne yapmaliyim. Sizce yapabilirmiyim bu almancayla Acil cevaplarinizi bekliyorum.. Tesekkürler..

Konunuzu bir derdim var bölümüne tasinmasini isteyin bence.
Burda pek kimse gormeyebilir.
Bu ara cok gecmis olsun. Yasadiklariniz hic kolay degil. Ama ne güzel bir yerden sonra toparlamaya calismissiniz kendinizi.
Insanlarla konusa konusa ogreneceksiniz dili. Kasiyerlik de bu yönden iyi bir firsat.
Kendinizi kapatmayin. Basarabilirsiniz.
Esinizden dolayi ozguveniniz kirilmis ama tamir etmekte sizin elinizde..

teorikten öte pratikle ancak dilinizi geliştirebilirsiniz. Bence gidin hem günlük konuşmalar daha basite indirgeniyor. Ben lisede 4 sene ingilizce eğitimi aldıktan sonra yabancılarla konuşmaya çalıştığımda konuşmanın o gördüğümüz derslerden daha kolay olduğunu gördüm. Almanca bilmiyorum ama her dilde günlük konuşmanın daha basit olduğunu düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur. Allah kolaylık versin.

Öncelikle Selamlar .. Benim büyük bir sorunum var benim durumumda olanlar beni mutlaka anlayacak bana bi yol göstereceklerdir bundan eminim,belkide benim kadar aptal biri yoktur ki benim durumumda olsun ..

Sizlere kisaca kendimi tanitmak neler yasadigimi bilmenizi ve bana gercekten bir yol göstermenizi bekliyorum... Ben suan 37 yasindayim ve almanyada yasiyorum.. Ailem beni 16 yasinda evlendirdi benden 8 yas büyük biriyle. ve ben 18 yil evli kaldim herseyine katlanarak. Sikayetci olamazdim bizde evlenmek normal bosanmak ayipti. üc kiz evladim oldu evliligimden cocuklarim kücükken dayan kizim cocuklarin büyüsün dedilerhersey gecer dediler. Hic bir sey gecmedi aksine cigaldi dayagnida yedim acda kaldim.Sevgisiz saygisiz evlilik devam ediyordu. Bana evliligmiz boyunca hic bir sey yaptirmadi. Calistirmadi izin vermedi, almanca ögrenmemi istemedi kurslara gitmek istedim dayak yedim. Hic bir arkadasim olsun istemedi hep engel oldu. Sigara ictigim zaman bile neden bensiz sigara iciyorsun diye kavga oluyordu :KK43: en büyük kizim bugün 19 yasinda o bile artik dayanamadi bosandim 3 yil oldu ailem ben bosaniyorum diye bana sirtlarini döndüler. suan hic biriyle görüsmüyorum. Cok zorluklar yasadim allah biliyor.Biliyordum beni bekleyen zorluklari ama yinede bosancagim icin huzurluydum ve öyleyim.Almanca okuluna gittim bir kac bisey ögrendim devlet yardimi aliyorum halen bile, ama calismak artik kendi parami kazanmak istiyorum bu almanca okulu bana güc verdi bir is basvurusu yaptim simdi asil sorun bu..Is bas vurum kabul olmus ve ben almanca konusurken bile cok utaniyorum yanlis konustugum icin ben cok iyi anlamiyor cok iyi konusamiyorum denemek icin beni cagriyorlar ise kasiyer olarak .. Korkuyorum hemde cok korkuyorum ama calismak da istiyorum.. Ya yapamazsam ya beni ilk günden istemezlerse diye endiselerim var ya bana almanca bisey derlerse ben olurda cevap veremezsem korkularim var.. Lütfen bana bir yol gösterin ne yapmaliyim. Sizce yapabilirmiyim bu almancayla Acil cevaplarinizi bekliyorum.. Tesekkürler..

ah benım kader arkadaşım yazdıklarını okdum cesaretlı ol şoyle bır sılkelen ben yapamam başarama deme bogulcaksan buyuk denızdeboğul demışlr kendıne gel arkadaşım beklı bu buyuk bır fırsat boyle boyle yukseleceksın yaparsın sende ben gıbı neler yaşamış çekmış katlanmışsın şimdı bumu korkutuyor gozunu aslında senı anlıyorum yaşadıklarımız yedımız dayak ve hakaretlerden kendıne guvenın kalmammış ama unutma bız anneyı ve guçluyuz rabbım yar ve yardımcın olsun

Sonradan öğrendiğiniz bir dili ana diliniz gibi konuşmanız mümkün değil zaten.
Onlar da Alman olmadığını anlayacaklar sonuçta ve belki de esnek davranıcaklar.

Hem ilk görüşmede kabul edileceksin diye de bir şey yok ki.
İş bulmak o kadar kolay değil.

Bu Konu yokmuydu, yorum yapmistim sanki, yoksa ayni konu bidahami acildi :KK64:

Back
X