LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ :(

Oyle mi diyorsunuz

Sinavlara giris hakki yoktu sinavlara girmedi.. derslere de girmedi. Ama su an bakiyorum obs’den ogrenim durumu devam diyor. Fakat notlari filan hepsi 0 gozukuyor 2 yılında. Bu sartlarda atılmıs olması lazımdı dimi
Normalde tekrar senesinde yil icinde olan yeterlik sinavlarina girme hakki vardir. Devamsizliktan kaldiysa o sene icindekine giremez ama 2. Sene girebilir. Seninkinin baska durumlari var galiba.

Normalde tekrar senesinde yil icinde olan yeterlik sinavlarina girme hakki vardir. Devamsizliktan kaldiysa o sene icindekine giremez ama 2. Sene girebilir. Seninkinin baska durumlari var galiba.
Ne gibi durumlar ki. Ben hazirlik okumadigim icin bilmiyorum. Obs den bakarak gordum sadece. Ogrenim durumu devam yazdigina gore kalmis olmuyor mu eylulde mi acaba belli olacak diye dusunmustum ben. Ya da ne gibi bi durum olabilir ki hic sinavlarini bile vermedi. Bilginiz var mi acaba

Oyle mi diyorsunuz
Benim lisede deli divane aşık olduğum biri vardı benden 2-3 sınıf üstte. Platonikti gercek oldu. Sonra o girdi kszanamafı, girdi kazanamafı. Ben bi girdim sınava, çok iyi bir bölüm. İzmirde. O sonraki sene anadoluda küçük bir ilin küçük bir bölümü.

Ünivde ayrıldı yollar. Ben bitirdim çalışmaya basladım, o son sınıf. Yeniden basladık keske dememek için. Çünkü ben hep sevdim onu bu arada. Ben çalışıyorum para kazanıyorum. Ayaklarımın üzerindeyim. Etrafımda iyi. Üniv mezunu ayagı saglammyere basan gelecek vaat eden erkekler. Bu sefer beni kısıtlamaya çalıştı. Şuraya gidemexsin, yurtdışına toplamtı var gidemezsin bilmem ne. Ezik.
Ayrıldım. İyi ki ayrılmışım. Hiç pişman olmadım.
Sen bir calışmaya basla ve şunu lütfen kafana koy. Tek uprasan sen olmuşssun. Onun bir an önce okulu bitirip yolları birleştirme cabası olmamış. Sen de yoluna bak. Kendini geliştir. O istemiyor diye arkadaşsız kalma. İş arkadaslarınla sosyalleş. Sinemaya yemege git. Daha az bagımlı hale geldiğini göreceksin. Bırak o cabalasın biraz. O yaslarda cıkıp evlenip 30 larına geldiğinde pişman olan cok arkadaşım var. Çünkü kişilik oturmamış. Neyi gerçekten sevip neyi istemediğini bilmiyorsun. Sevdiğini sanıyorsun.
Paranı çatır çatır ye. Turlara kstıl, tatil yap. Onu bekleyerek geçirme. Çünkü gençlik öyle güzel ve kısa ki evlenince bunların çoğunu yapamıyorsun. Yapıyorsun da farkı zamanı gelince anlayacaksın.

Ohoo çocuk lütfedip de ne derse ne sınava girmiş. Sorumsuz bir tip belli ki. Önünüze bakın,

Ne kadar guzel yapmissiniz ya. Sizi ornek almak istedim su an insallah bende bir an once ise girip parami kazanabilirim.. deli divane askınız boyle mi bitti hayat ya gercekten. İyi ki diyebiliyorsunuz bi de, sevindim sizin adiniza. Umarim bende keske demek yerine iyi ki diyebilirim

2 yıllık bölüm “kazanılmıyor” artık. Okuma yazma bilen herkes sınava girip, puan alıp başvuru yapabiliyor. Ama adam onu bile bitirememiş, hem de uzaktan eğitimde. Bu ayrı bir dram.

Kampüs hayatı görmeden, arkadaşlık kurmadan, o havayı solumadan okulu bitirdiği için memnun olan ve sevgilisinin de bu şekilde okumasını isteyen bir kız var. Bu da ayrı bir dram.

16 yaşından beri uzaktan devam eden beş yıllık bir ilişki var. Bu kız aynı zamanda okul biter bitmez evlenmek istiyor. Bu bambaşka bir dram.

Konunun her yerinden vizyonsuzluk akıyor. Size tek tavsiyem DGS ile bölümü 4 yıllığa örgün öğretimle tamamlayın. Bu sırada boş durmayın, kendinizi geliştirin. Çalışmaya başlayın. Gözünüz o zamana kadar açılır zaten. Sevgilinizle ilgili en doğru kararı o zaman verirsiniz.

16 yasından beri uzaktan devam eden degil cevap yaziyorsaniz duzgun okumanizi tavsiye ederim. 7 ay ayri kaldik sadece ayni mahallede buyuduk 16 yasindan beri yanyanaydik. Umarim anlayabilmissinizdir neden bu kadar cok sevdigimi. 5 yildir mesafe icinde oldugum bi iliski olsa sizce bu kadar dertlenir miyim ? Cocuklugumuzdan beri birlikteyiz. Ayrica arkadaslikta kurdum cok sukur. Kampus hayati da gordum. Dgs’ye de girdim sonucumu bekliyorum. Dogru duzgun okumadan sizin vizyonsuzca yorum yapmaniz daha da dram olsa gerek. Zira diger tum kullanicilar akli yerinde yorumlarda bulundu. Yorum yapacaksaniz duzgun okumanizi oneririm.

Uzak mesafe ilişkisi için dertlenen çok insan var burada. Gözümden kaçmış o kısım, kusura bakmayın. Kalanı için fikrim hala aynı, aklım yerimde, öyle yapıyorum yorumumu. 16 yaşından bu yana bahsettiğim şekilde bir gelişim gösterseydiniz bu çocukla beş sene sonra oturup konuşamazdınız bile. O yaşlar öyle çünkü. Şu hayatta erken yaşta evlenmek dışında yapılabilecek o kadar güzel şey var ki. Sorumsuz biri olmasa bile bu konuda acele etmeyin derdim, ki çocuk sorumsuz. Sizin istediğiniz şeyi istemiyor belli ki. Vizyondan kastım da dua ediyorsunuz resmen çocuk üniversiteye gitmesin ortam görmesin diye, bu normal mi yahu? Seviyorsunuz evet ama bunun sevmekle alakası yok.

Bu yorumu burdaki tüm konulara yapistirasim geliyor :) Umarim konu sahibi gibi nice genç kizlar bu yorumu okur.

Evlenmek icin acele etmiyorum ki bu islerin hemen olmayacaginin farkindayim kaldi ki ben dgs yapicam insallah yapamasam bile ikimizinde bi isi olmadan evlilik olmayacagini zaten biliyorum. Belki en az 3-4 sene sonra. Bunları uzun uzun acıklama yapip yazmadim o yuzden o sekilde yazdim, sonunda onunla evlenmeyi ciddi dusundugumu belirtmek icin. Bir de dua etmiyorum gitmemesi icin, sadece iliskimiz tekrar sarsintiya girecek diye korkuyorum. Yine de tesekkurler.

Siz çalışıp ayaklarınız üzerinde duracaksınız o ise hala okulu bitirememiş. Sizin değil onun sizi kıskanması gerekmez mi. Sanki fazla şımartmışsınız karşi tarafı. Maç derdi ule okul bitiremeyenle de evlenilmez bu arada. Siz onun velisi gibi olursunuz

Normalde ikinci yil yeterlik sinavlarina eylul, ocak, haziran, temmuz (universitesine gore tarihler degisebilir) girme hakki vardir. Sinava girme hakki olmamasina sebep ne olabilir bilemiyorum. Okulunun sayfasindan yonetmeligi incelemek gerek. Ozel okul oldugu icin ucretle bile ilgili olabilir. Fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…