- 3 Nisan 2023
- 2.312
- 4.615
- 63
- 25
18 yaşında evlenmiş olabilirYas 30 diye belirtmissiniz. Cocuk simdi 17 yasinda. Siz evlendiginizde 5-6 yasindaymis. Siz kac yasinda evlendiniz. Bana biraz fake geldi konu ama bir psikolog olayi cözer
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
18 yaşında evlenmiş olabilirYas 30 diye belirtmissiniz. Cocuk simdi 17 yasinda. Siz evlendiginizde 5-6 yasindaymis. Siz kac yasinda evlendiniz. Bana biraz fake geldi konu ama bir psikolog olayi cözer
Her aile düzenini seküler, her hemcinsinizi de Ali Kıran baş kesen sanmaktan vazgeçseniz? Gidemem diyor garip karşılanır diyor, niye garip karşılansın diyip hesap mı vereceksiniz diyor. Evet, maalesef kaç yaşına gelirsen gel bazen bazı şeylerin hesabını veriyorsun. Misal bu yaşımda aile evinden taşınsam eşek gibi ya da paşa paşa o hesabı aileme vermekle yükümlüyüm efendim. Kaldı ki nispeten açık görüşlü bir aileye sahip olduğum halde. Çoğu Türk aile yapısı da böyle.
Her aile aynı değil ki öyle karşına almak kolay değil
Normal de karşılanmaz hadi ben gidiyorum kendi hayatım demek maalesef
Asla normal değilAile apartmanından taşınmanın tek çözümü eski kocayla barışmak mı? Normal mi buluyorsunuz bunu?
Elbette değil. Sadece o kadar durumdan etkilendim ki o bile aklima geldi demek istemiştim. Ama durumun başka bi boyutta anlaşılacağı aklıma gelmemişti. Kusura bakmayin ama biraz daha farklı bi pencereden bakmaya çalışmalısıniz. Her aile aynı şekilde düşünmüyo. Hala bi türk aile yapısı diye bi durum var. Ben buradan kendiligimden tasinsam hepsi üzülecekAile apartmanından taşınmanın tek çözümü eski kocayla barışmak mı? Normal mi buluyorsunuz bunu?
Asosyal bi çocuk olduğu için psikologda aynı şeyi söyledi. Ama yinede zaman alacak dediHayranlık ve aşkı karıştırıyor olabilir ileride kendi de bu söylediğinden çok pişman olur umarım duyguları gerçek değildir bir komşumuzun oğlu yengesine aşık olup yüz bulamayinca kendini asmıştı bayağı gündeme oturmuştu o zamanlar Allah korusun
Yeğenim derken teyzesi, halası falansın o zaman, değil mi? Yani kuzense de saçma da yeğen olayı korkunç.Arkadaşlar içinden çıkmadığım bi sorunum var. Kimseye anlatamıyorum. Ağlamaktan helak oldum. Ben yeni boşandım, Ocak ayında. Bi aile apartmanina yerlestim. Ondan öncesinde ailemden uzakta yaşıyodum. Şimdi affiniza sığınarak bişey sormak istiyorum. İşin içinden çıkamadım. Ben evlendiğimde yeğenim 5-6 yaşlarındaydi, elimde büyüdü sayılır. Anneside çalıştığı için evlenene kadar ben ilgileniyodum. Şimdi bana aşık olduğunu söyledi geçen hafta. Aklım almıyor, daha 17 yaşında. Böyle bişeyi nasıl düşünebilir. Hayranlık ama aşkla karıştırıyo sanırım. O kadar üzüldüm ki. Eski eşim sürekli barışmak istediğini söylüyor zaten. Sırf bu yüzden eski eşimle barışıp uzaklasmayi bile düşündüm. Aynı apartmanda yaşıyoruz ve karşılaşıyoruz sürekli. O benim evladim yerinde. Ama yinede o kadar rahatsız hissediyorum ki. Bu durumu kimseye anlatamam. Kendimi çok yalnız ve rahatsız hissediyorum. Ne yapmam gerek. Tekrar eski eşimle barışıp uzaklaşmali miyim. Bu dünya beni korkutuyor. Benden özür diledi. Tekrar böyle bişey duymak istemedigimi soyledim. Ergenlikten heralde dedi ama yinede o kadar rahatsız oldum ki
Bu akıl vermek değil zaten. Siz öyle düşünebilirsiniz ama ben farklı düşünüyorum. Benim aile yapımda bu durumu farklı değerlendirip taşındığımda annem üzülecek meselaSizin aile yapınız beni hiç ilgilendirmez. Aile yapısı böyle diye normalleştirmeye çalışmayın. Yetişkin ekonomik özgürlüğü elinde bir insanın kendi hayatıyla ilgili kararları kendi başına alamaması normal değil çünkü. Bana akıl vermenize de inanın ihtiyacım yok.
Şimdi gördüm, baya baya halasısın, yani kuzene falan ilgi duyulsa hadi neyse diycem (ki onda bile kardeş gibi oluyorsun) ama amca, dayı, hala, teyze falan nikah bile düşmeyen, direkt anne-baba yarısı insanlar. Şoke oldum ve üzüldüm. Psikolojik bi sıkıntı bence, halaya hayranlık duyabilir de bunu aşk diye düşünüp bir de sana dile getirebilmesi çok ilginç. Ailesine söylesen olay olur muhtemelen, çocuğa bi bahaneyle destek aldırma şansı yok mu? Ne diyeceğimi bilemedim.Kardeşimin oğlu evet. Büyük ihtimalle hayranlık ama aşkla karıştırdım heralde dedi. Özür diledi. Ama yinede bu beni o kadar büyük ölçüde rahatsız etti ki. Yaşı daha çok küçük. Bencede aşık olmakla hayranlığı karıştırıyo
Bakin bende İngilizce öğretmeniyim ve haklısınız, bu durum okulda normal karşılanır. Banada korkunç gelmişti ama cinsel bi yaklaşım yoksa ve bu durumda olduğu gibi sadece duygusal bi yoğunluksa geçici bi dönemmis. Bunu psikolog söyledi. Sadece bu süreci nasıl geciricem, tasinmam gerekiyor mu bilmiyorumYeğenim derken teyzesi, halası falansın o zaman, değil mi? Yani kuzense de saçma da yeğen olayı korkunç.
Lise eğitmeniyim, böyle platonik aşk vakalarını çok gördüm; öğretmene duyulan hayranlık aşk zannedilir, klasik bildiğimiz şeyler. Fakat bu çocuk senin yeğenin ise (teyzesi, halası isen) durum fena. Ergenlik değil bu.
Bu durum çokca hassas. Çevremdeki kimseye anlatamam elbette. Çünkü o da daha cocuk. Bu yüzden buraya yazdım zaten. Bu sandığımızin aksine çok daha fazla karşılaşılan bi durummuş. Ama yinede bi süreç ve beni epeyce üzdüŞimdi gördüm, baya baya halasısın, yani kuzene falan ilgi duyulsa hadi neyse diycem (ki onda bile kardeş gibi oluyorsun) ama amca, dayı, hala, teyze falan nikah bile düşmeyen, direkt anne-baba yarısı insanlar. Şoke oldum ve üzüldüm. Psikolojik bi sıkıntı bence, halaya hayranlık duyabilir de bunu aşk diye düşünüp bir de sana dile getirebilmesi çok ilginç. Ailesine söylesen olay olur muhtemelen, çocuğa bi bahaneyle destek aldırma şansı yok mu? Ne diyeceğimi bilemedim.
Çocuğun (çocuk değil de lafın gelişi) küçüklükten gelen travmaları, başka sorunları varsa, yalnız falan hissediyorsa ve iç dünyası karışıksa kendine yakın gördüğü kişiye karşı olan duygusal bağını tanımlayamayıp aşk falan sanması durumu olabilir ama yine de tuhaf, o da biliyordur halayla teyzeyle böyle şeyler olmayacağını, küçük değil ki.Yani elbette yanlış bi hareketini görmedim. Sadece duygusal anlamda bi bağ hissediyormuş. Ama yinede evet haklısınız. Bu durum
Çok karışıkSiz 30 yaşındaymışsınız, çocuk 17 yaşında, kardeşiniz sizden küçükse o kaç yaşında evlendi de bu çocuk dünyaya geldi? Ay kendimi @zxshermine gibi hissettim![]()
Bi yorumda da ingilizce öğretmeni olduğunu yazmış ama 18 yaşında evlenmiş. Sanırım ya evliyken üniversite okudu ya da boşandıktan sonra. Ama oturmayan çok şey var.Çok karışık![]()
Konu sahibinin kendinden büyük kardeşinin çocuğu imiş, abisinin oğlu, abi bi 40 yaşında falansa normal bence.Bi yorumda da ingilizce öğretmeni olduğunu yazmış ama 18 yaşında evlenmiş. Sanırım ya evliyken üniversite okudu ya da boşandıktan sonra. Ama oturmayan çok şey var.
Bi yorumda da ingilizce öğretmeni olduğunu yazmış ama 18 yaşında evlenmiş. Sanırım ya evliyken üniversite okudu ya da boşandıktan sonra. Ama oturmayan çok şey var.
Yeğen derken, halası mı oluyorsunuz yani?Arkadaşlar içinden çıkmadığım bi sorunum var. Kimseye anlatamıyorum. Ağlamaktan helak oldum. Ben yeni boşandım, Ocak ayında. Bi aile apartmanina yerlestim. Ondan öncesinde ailemden uzakta yaşıyodum. Şimdi affiniza sığınarak bişey sormak istiyorum. İşin içinden çıkamadım. Ben evlendiğimde yeğenim 5-6 yaşlarındaydi, elimde büyüdü sayılır. Anneside çalıştığı için evlenene kadar ben ilgileniyodum. Şimdi bana aşık olduğunu söyledi geçen hafta. Aklım almıyor, daha 17 yaşında. Böyle bişeyi nasıl düşünebilir. Hayranlık ama aşkla karıştırıyo sanırım. O kadar üzüldüm ki. Eski eşim sürekli barışmak istediğini söylüyor zaten. Sırf bu yüzden eski eşimle barışıp uzaklasmayi bile düşündüm. Aynı apartmanda yaşıyoruz ve karşılaşıyoruz sürekli. O benim evladim yerinde. Ama yinede o kadar rahatsız hissediyorum ki. Bu durumu kimseye anlatamam. Kendimi çok yalnız ve rahatsız hissediyorum. Ne yapmam gerek. Tekrar eski eşimle barışıp uzaklaşmali miyim. Bu dünya beni korkutuyor. Benden özür diledi. Tekrar böyle bişey duymak istemedigimi soyledim. Ergenlikten heralde dedi ama yinede o kadar rahatsız oldum ki
Herkes istediğini yapar, istediği gibi yaşar, istediğine aşık olur şeklinde gerçekdışı bi özgürlük anlayışını çocuklara, gençlere öyle bi empoze ediyorlar ki. Sınır diye bi kavram kalmadı. Ahlak desen hak getire. Çok normal geliyor çocuklara istediğini yapmak, istediğini yaşamak, istediğini rahatça konuşmak.biz çözene kadar psikolog çocuğu düzletir boşver
Kardeşi abisi imiş zaten.
Ay üzüldüm ama ya. Yeğen evlat gibi seviliyor.
Korkunç bi durum