Maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece maddiyat değil ki. Bir kadın evlendiğinde sorumluluk bekarlığın iki katı. İki çocuk sahibi olsan bekarlığın on katı yükün oluyor. Erkekler böyle değil. Bunları evliler anlar, bekarlara karı boşamak kolay 😂 o yüzden standartları düşürmek istemeyeni anlamak lazım
Eee tamam anlayalım yani ne olacak? Herkes bekar bekar gezsin.biz hak verince sorun çözülüyor sanki.😀 yapan yine yapıyor çoluğunu çocuğunu.

İşte beklediğim yorum. Onun maaşı kira olacak ve ben geçindireceğim evi. Ama pek çok lüksümden feragat etmek durumunda kalabilirim. Şu an rahat bir hayatım var, evlenince olamayacak belki. Bilmiyorum çok karışığım🥹

O zaman adamı da oyalamadan kendisiyle görüşmeyi bırakın.

Eee ben daha yeni baktım fiyatlara.çok aşırı yüksek değildi.antalyaya da gitmeyiver.
Antalya’ya bu sene hiç bakmadım bile ama neyse. Sadece tatil konusunda değil, her konuda röportaj yapılan Akpli teyzeler gibisin. Standartların düşüklüğünü bu kadar özveriyle kabullenişin bende çocukluğunun maddi açıdan zor geçtiği izlenimi bırakıyor. Bu şükürcülüğün başka açıklaması olamaz. 🤦🏻‍♀️

Antalya’ya bu sene hiç bakmadım bile ama neyse. Sadece tatil konusunda değil, her konuda röportaj yapılan Akpli teyzeler gibisin. Standartların düşüklüğünü bu kadar özveriyle kabullenişin bende çocukluğunun maddi açıdan zor geçtiği izlenimi bırakıyor. Bu şükürcülüğün başka açıklaması olamaz. 🤦🏻‍♀️
Kabullenmesen ne değişecek.konu sahibi kabullenmiyor da kendi faydasına mı oluyor ? 20 li yaşları geride bıraktım demiş.hâlâ bekar ve hâlâ şartları kabullenemiyor.kabullenemedikçe de yalnız kalmaya devam edecek.eee ne anladım ben bu işten.yalnız yalnız burnum kaf dağında gezsem elime ne geçecek? Kendi kazandığım parayı harcarken eşlik edecek koca bile olmadıktan sonra.tek başıma anlatyaya gidip, kendimi avutmaya çalışacağıma, kocamla nevşehire peri bacalarına giderim daha makbul.ben zararlı çıkacak olduktan sonra gururun ne önemi var ki.evet gayet de her keseye uygun tatil bulunuyor.elimdekiyle en iyisini yaomak mı daha mantikli, yok o olmaz bu olmaz deyip gururumla, yüksek standardımla oturmak mı?

Kabullenmesen ne değişecek.konu sahibi kabullenmiyor da kendi faydasına mı oluyor ? 20 li yaşları geride bıraktım demiş.hâlâ bekar ve hâlâ şartları kabullenemiyor.kabullenemedikçe de yalnız kalmaya devam edecek.eee ne anladım ben bu işten.yalnız yalnız burnum kaf dağında gezsem elime ne geçecek? Kendi kazandığım parayı harcarken eşlik edecek koca bile olmadıktan sonra.tek başıma anlatyaya gidip, kendimi avutmaya çalışacağıma, kocamla nevşehire peri bacalarına giderim daha makbul.ben zararlı çıkacak olduktan sonra gururun ne önemi var ki.evet gayet de her keseye uygun tatil bulunuyor.elimdekiyle en iyisini yaomak mı daha mantikli, yok o olmaz bu olmaz deyip gururumla, yüksek standardımla oturmak mı?
Ya evlilikte standartı sex olan bir kadınsın, yukarıdaki yorumunu okudum yetti bana. Git bul sex yap otur hiçbir yere gitmeden. Seni peri bacalarına uğurlayalım bu konudan gönderelim

Çocuğum olduktan sonra anladım ki eşit değiliz 🥲
Ben hayatın tüm yükünü bir dönem omuzlarımda hissettim. İşe zor döndüm bebeğim 7 aylıkken. İlk 1 sene yanında olmak isterdim ama işyerimden baskı gördüğüm için dönmek zorunda kaldım.
Bir de maddi kaygım olsaydı lohusalığım çok kötü geçerdi. Doğum izni 4 ay. En iyi ihtimalle Bebek 3-4 aylıkken işe dönmek anne için büyük travma bence.
Allah bağışlasın 💐💐

Sorum çok açık aslında kafam da fazlasıyla karışık. Bir süredir biriyle görüşüyorum kendisi bankacı. Güzel gidiyor şimdilik aramızdaki iletişim ancak takıldığım bir konu var. Ben 25-26 bin civarı maaş alıyorum kendisi 15 bin civarı maaş alıyor. Sizce maaşlar arasındaki bu fark ilerde sorun yaratır mı? Ben aşırı kararsızım. Siz tecrübeli kk üyeleri ne der bu konuda acaba?

Zaten böyle hesaplarla başlıyorsan hiç başlama.

Ama pek çok lüksümden feragat etmek durumunda kalabilirim. Şu an rahat bir hayatım var, evlenince olamayacak belki. Bilmiyorum çok karışığım🥹
Çok zengin olmadıktan sonra zaten evlenince şu ankinden daha rahat hayatınız olmayacak ki.

Umarım anlamazdan geliyorsundur. Anlama yetin buysa gerçekten çok üzücü çünkü. Sorun şu, elde koca olunca da harcayamıyorsun işte. Bizim oğlanın aylık kreşiyle kiramızın toplamı zaten birimizin maaşıydı. Çocuk=Masraf. Kalan tek maaşla da geçinmeye çalışıyorsun. Bence de şükür bugünümüze ama senin daha önceki yorumlarını da biliyorum. Öyle güllük gülistanlık olmuyor memurların hayatı. Bekarsın diye sana öyle geliyor sadece. Ya da dediğim gibi ailende göremedin hiç. Keşke senin ütopyanda yaşasak biz de. O kadar isterdim ki. 🫠

Ben 35 alırken o 20 alsa sorun olmaz biliyor musunuz? Şu anki ekonomiden herkesin haberi var herhalde. Biraz daha rahat yaşamayı istemek kadar normali yok. Standartlarım düşecekse bu beni mutlu etmez. Bütün sorun bu. Kaldı ki benim artı gelirlerim vs var ve aylık netim 30 u aşıyor. 25 bin her ay düzenli gelenim, totale vurduğumda aylk ortalamam 30bin üstü. Mesele geçinebilmek rahat yaşayabilmek maddi kaygılarımın olmaması.
Allah gönlünüze göre versin. Ben sizi anlıyorum ancak kendimi tam ifade edemedim sanırım. Bu dünyada kimin başına ne zaman ne gelecek hiç belli olmaz. Para da önemli ancak 10 sene sonra bu adamın sizden daha yüksek kazanamayacağı ne malum. Karşı cinste paradan ziyade çalışkan mı akıllı mı dürüst mü sizi nolursa olsun el üstünde tutar mı bunlara bakın. Başınıza ne gelirse gelsin yanında güvende olduğunuza inandığınız biri ile birlikte olmak daha değerli bence. Bir insanla çok zengin diye evlenip de 10 sene sonra batmayacağı 5 kuruşsuz kalmayacağı ne malum. Dürüst , alın teri ile para kazanan, yanında huzur bulduğunuz biri ile mutlu olursunuz inşallah 💐💐💐

Neden olsun ki? Tam tersi de olabilirdi o zaman siz sorun yaratır mıydınız? Cevabınız hayırsa sırf ataerkillik erkeğin daha çok kazanmasını istiyor diye sorun edecek misiniz?
Aile bütçesi ortak bütçedir senin benim maaşım demeyin ortalama gelirimiz 40 bin olarak bakın

Ataerkillik bir kenara. Kadin ilerde cocuk istese ve calisma hayatina ara vermek zorunda olsa o zaman sorun olabilir. Bazi erkekler kadin daha fazla kazansa da kompleks yapiyor. Karsidaki adama bagli bence

Sorum çok açık aslında kafam da fazlasıyla karışık. Bir süredir biriyle görüşüyorum kendisi bankacı. Güzel gidiyor şimdilik aramızdaki iletişim ancak takıldığım bir konu var. Ben 25-26 bin civarı maaş alıyorum kendisi 15 bin civarı maaş alıyor. Sizce maaşlar arasındaki bu fark ilerde sorun yaratır mı? Ben aşırı kararsızım. Siz tecrübeli kk üyeleri ne der bu konuda acaba?
Benim maaşım eşimden yüksek, sektör bazlı olduğundan hep de yüksek olacak. Ama bu ikimizin de umrunda olmuyo çünkü ailemizin parası olarak bakıyoruz biz. Ben parayla da daha iyi yatırım yaptığımdan her türlü fazla para da bende toplanır elim sıkıdır bozdurmam kenarda duranı huyum pistir😀

Evlilik bu kadar duygusallığı kaldırmaz 😂 herkesin karşı taraftan aşk dışında beklentileri olacaktır kadını erkeği yok. Hayatı paylaşacaksın, sadece yatak değil yani
Tabiki de aşk dışında beklentilerim var ama bunlar maddiyata ölçülecek şeyler değil benim için.Bana tartıştığımızda kıyamaması, gönlümü almaya çalışması,merhametli olması,çocukları ve hayvanları sevmesi,değer vermesi,hastalandığımda ve zor zamanlarımda en büyük destekçim olması,beraber çocuklaşmamız ve çok iyi bir baba olması.Bunların hiçbiri maddiyatla kazanılacak şeyler değil.Çok iyi paralar kazanan bir eşiniz olur ama size ekonomik şiddet uygular,varlığın içinde yokluk yaşarsınız ya da bir güzel söze, küçük bir şefkate sizi muhtaç eder.

Siz şu ana bakıyorsunuz ama işinde yükselebilir daha fazla para kazanabilir. Sizde işinizi kaybedebilirsiniz ya da tam tersi olabilir. Seviyor musunuz, beraber bir hayat geçirmek istiyor musunuz buna bakın bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X