Maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorum çok açık aslında kafam da fazlasıyla karışık. Bir süredir biriyle görüşüyorum kendisi bankacı. Güzel gidiyor şimdilik aramızdaki iletişim ancak takıldığım bir konu var. Ben 25-26 bin civarı maaş alıyorum kendisi 15 bin civarı maaş alıyor. Sizce maaşlar arasındaki bu fark ilerde sorun yaratır mı? Ben aşırı kararsızım. Siz tecrübeli kk üyeleri ne der bu konuda acaba?
Bu senin aklına takilmissa yaratır açıkçası. Hiç konustunuz mu bunu? Onun dusuncesi nedir diye. Ev gecindirebiliriz ikimizin maasi ile diyorsaniz fark gereksizdir. Ama ben cok kazaniyorum her seye ben harciyorum diyorsaniz olmaz o iliski

Bu senin aklına takilmissa yaratır açıkçası. Hiç konustunuz mu bunu? Onun dusuncesi nedir diye. Ev gecindirebiliriz ikimizin maasi ile diyorsaniz fark gereksizdir. Ama ben cok kazaniyorum her seye ben harciyorum diyorsaniz olmaz o iliski
Çok kazanıyorum her şeye ben harcıyorum diyecek biri değilim, ama rahat geçinebilir miyiz ülke şartlarında diyorum. Kiralar 10bin ve üstü olmuşken benim kafama takılan yaşam standardı oluyor

Çok kazanıyorum her şeye ben harcıyorum diyecek biri değilim, ama rahat geçinebilir miyiz ülke şartlarında diyorum. Kiralar 10bin ve üstü olmuşken benim kafama takılan yaşam standardı oluyor
Terfi alma durumu vs varsa maaşı artacaktir. Hayat bu nelerin gosterecegini bilemeyiz. Hemen evlilik yoluna girdiniz mi? Bence konuşun onun fikirleri de önemli iliskide. He yok olmuyor derseniz ikiniz de yolunuza bakarsiniz.

Terfi alma durumu vs varsa maaşı artacaktir. Hayat bu nelerin gosterecegini bilemeyiz. Hemen evlilik yoluna girdiniz mi? Bence konuşun onun fikirleri de önemli iliskide. He yok olmuyor derseniz ikiniz de yolunuza bakarsiniz.
Hayır hemen evlilik gibi bir düşüncem yok, acele edemem böyle ciddi bir konuda. Sanırım biraz akışa bırakmam gerek bu maddi kaygıları

Ben zaten rahatım, elbette standartlarımı korumak isteyeceğim. Evlenip niçin her manada standardımı düşüreyim. Sizin kafa başka kafa. O yüzden yorum yapmayın konuma. Sizin fikrinizin zerre değeri yok çünkü. Eski konularınızı da bildiğim için. Başka konularda takılın siz
Baskasına yaptığınız yorumu alıntıladım ama ben size katılıyorum . Şu anda 1 kişi olarak kendinizi gecindiriyorsunuz . Evlenince eşiniz artı çocuklarınız eklenecek. Maddi olarak kadının daha çok sorumluluk alması doğru değil bence.Ben aradaki farka takılmıyorum ama kadının maddi olarak önde olması bana göre değil. Bana batardı. Zaten çocuk bakımı ve ev düzeninde ne olursa olsun tam eşitlik olmuyor. Kadının daha çok emeği geçiyor. Çocuğunuz olduğunda eşinize güvenip ücretsiz izne nasıl ayrılacaksınız mesela. Ben baştan devam etmezdim . Karşı tarafı tanımak istemezdim. Bağlanıp üzülmemek için. Aşk ve sevgi tamam da reel hayat can sıkıcı olunca sevgide kalmaz.

Baskasına yaptığınız yorumu alıntıladım ama ben size katılıyorum . Şu anda 1 kişi olarak kendinizi gecindiriyorsunuz . Evlenince eşiniz artı çocuklarınız eklenecek. Maddi olarak kadının daha çok sorumluluk alması doğru değil bence.Ben aradaki farka takılmıyorum ama kadının maddi olarak önde olması bana göre değil. Bana batardı. Zaten çocuk bakımı ve ev düzeninde ne olursa olsun tam eşitlik olmuyor. Kadının daha çok emeği geçiyor. Çocuğunuz olduğunda eşinize güvenip ücretsiz izne nasıl ayrılacaksınız mesela. Ben baştan devam etmezdim . Karşı tarafı tanımak istemezdim. Bağlanıp üzülmemek için. Aşk ve sevgi tamam da reel hayat can sıkıcı olunca sevgide kalmaz.
Evet işte aşk aşk diye dolanamıyorum ortalıkta, mantık da devrede olmalı diyorum hep. O yüzden de eni konu düşünüyorum her şeyi

Yaşınız 20 lerde değil o zaman 30 lar belki 40 lar. Sevgiliniz de size yakın yaşlardaysa bu yaşta hala asgarinin bir tık üstü kazanıyorsa açıkçası beni pek çekmezdi hani yeni mezun olur az kazanır hiç kazanmaz o sorun değil de. Sıradanların arasından sıyrılmış biri olmasını beklerdim.
İkinizin de maaşı düşük.. bu yaştan sonra bir de maaşı asgari ücretin bir tık ötesine geçememiş bilmem kaç yaşında adam için zaten kıt kanaat olan standartlarımı daha da düşürmek istemezdim.

Biz eşimle evlendiğimizde eşim işe girmemişti ama zekiydi çalışkandı gelecek vaadediyordu bir şekilde ekmeğini taştan çıkarırdı. Dediğim gibi 20 li yaşların başında olsanız yorumum çok farklı olurdu.

Yaşınız 20 lerde değil o zaman 30 lar belki 40 lar. Sevgiliniz de size yakın yaşlardaysa bu yaşta hala asgarinin bir tık üstü kazanıyorsa açıkçası beni pek çekmezdi hani yeni mezun olur az kazanır hiç kazanmaz o sorun değil de. Sıradanların arasından sıyrılmış biri olmasını beklerdim.
İkinizin de maaşı düşük.. bu yaştan sonra bir de maaşı asgari ücretin bir tık ötesine geçememiş bilmem kaç yaşında adam için zaten kıt kanaat olan standartlarımı daha da düşürmek istemezdim.

Biz eşimle evlendiğimizde eşim işe girmemişti ama zekiydi çalışkandı gelecek vaadediyordu bir şekilde ekmeğini taştan çıkarırdı. Dediğim gibi 20 li yaşların başında olsanız yorumum çok farklı olurdu.
İşte benim aradığım yorumlar da bunlar, dış göz ne der, sebebiyle sonucuyla buna bakıyorum. Teşekkür ediyorum yorumunuza. Mesele benden az kazanmasından ziyade ülke şartlarında yaşamanın zorluğu. Doğru kararı vermeyi umuyorum

İşte benim aradığım yorumlar da bunlar, dış göz ne der, sebebiyle sonucuyla buna bakıyorum. Teşekkür ediyorum yorumunuza. Mesele benden az kazanmasından ziyade ülke şartlarında yaşamanın zorluğu. Doğru kararı vermeyi umuyorum
Siz kendinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz,kararınızı çoktan vermişsiniz zaten.

Şöyle dusunun aranizda 1930100201010 kat kadar bir fark yok maaslar arasi.

Alti ustu 10.000 -TL
O maas zaten artacak, cift maas oluyor belli zamanlarda. Yilda bir ikramiye.
Ayrica ozel sagliginiz olacak.
Ben dogum yaptigimda cocuguma bir kurus odemedim. Bakirkoy de ozel bir hastanede dogumum oldu
Cocuguma bir asi parasi vermedim, ucretli asilardan bile para almadilar.
Gece 12 de azicik hapsursa tiksirsa hemen ozele gotururum
Evet evi olsaydi keske bu konuda haklisin.
Kendini dusunmen kadar dogal bir sey yok

Geçimin zorlaşacağı bir gerçek. Bu da beni düşündürüyor haliyle
Valla ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki hatta maddiyat benimde evliliği erteleme sebebim. Çünkü bende şöyle düşünüyorum evlisin artık bekar hayatın, rahatın yok sorumluluk üstüne sorumluluk ee maddi olarakta dara dusuceksem neye yaradı bu evlilik zarar ettim rahatım kaçtı sırf evli olucam diye 😂

Ben evleniyim de Allah yardım eder bir şekilde olur diyen insanlara da saygı duyuyorum elbette ama geleceği de düşünmek gerek. İstediklerini alamadiktan ay su faturayi da nasıl odicem borç mu alsam dedikten sonra hayattan tat alamıyorum hiç.

Çok doğru düşünüyorsun . Erkekler kompleks yapıyor . Hem ev geçindirip hep trip çekmeye başlarsın sana daha iyi davranır kabullenmeye çalışır ama en ufak şeyde bunu bir şekilde belli eder (sen çok biliyorsun , hep senin dediğin mi olcak gibi gibi ) . nerden biliyorsun diye sorma örnek ben .

Birini seversem ne onun maaşının düşük olması umurumda olur ne de benim. Bir para varsa ikimizin. Senin benim yapılırsa o evlilik evlilik olmaz zaten. Ortak bir geliriniz olacak.

Sorum çok açık aslında kafam da fazlasıyla karışık. Bir süredir biriyle görüşüyorum kendisi bankacı. Güzel gidiyor şimdilik aramızdaki iletişim ancak takıldığım bir konu var. Ben 25-26 bin civarı maaş alıyorum kendisi 15 bin civarı maaş alıyor. Sizce maaşlar arasındaki bu fark ilerde sorun yaratır mı? Ben aşırı kararsızım. Siz tecrübeli kk üyeleri ne der bu konuda acaba?
Kimse kendini kandırmasın.
Net sorun yaratır.
Erkeklerin kadından az kazanması onlarda ego sorunu yaratıyor
Tam tersi olsa sorun olmazdı ama sizin bu durumda gayet olur
Daha evli değilken ortak bütçe düşünmeye gerek yok 10 bin değil bin lira fazla kazanmanız bile sorun yaratır, kimi arada fazla fark yok demiş diye diyorum bunu
İlerde yükselir sizde daha çok kazanır falan filan, olabilir olmayadabilir. Hepsi varsayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X