Maaş hakkında yalan söylemek?

Devlete atanmış kadrolu bir mühendisin, kademesi 1/4 olduğu zaman aldığı maaş 67 bindi bugün zam gelmeden evvel. Ki 1/4 ileri kademeler. Yani mühendislerin genelinin yüksek kazandığı iddiası doğru değil.

Çevrenizde çok iyi özel kurumlarda, tecrübeli olarak çalışıp çok iyi kazanan mühendisler olabilir. Ama bu geneli yansıtmıyor. O yüzden yalancılıkla suçlamadan evvel iyice emin olmak lazım.
İnşaat mühendisi, makine mühendisi gibi mühendislerden bahsetmiyoruz zaten. ITcilerden bahsediyoruz. İnşaat mühendisi asgari ücrete bile çalışıyor. Ayrıca memurlar tabiyki çok kazanmaz. Memurların olayı zaten standart bir maaşı olması.

yalnız bu hiç öyle gülünecek ve övünülecek bir durum değil. hayattan hiç mi beklentiniz yoktu sizin?
Beklenti ne alaka 😂 açlıktan ölüyordum da ona mı sığındım. Eksik hiçbir şeyim yok. Onun da yok. 40 yaşında her şeyini halletmiş olarak evlendim. Kendi param da var. Eşimin de evi arabası işi var. Daha ne bekleyecektim Allah aşkına biz çocuk muyuz genç miyiz koca koca insanlarız. Beklentilerimi zaten evlenmeden karşıladım ben. Parayla ilgili sorunum yok. Sadece rakamı bilmiyorum 😂😂😂 sorma huyum yok napim huy mu değiştireyim senin güzel hatırın için 42 yaşımda kabuk mu atayım bunu mu istedin 🤣🤣🤣🤣

Beklenti ne alaka 😂 açlıktan ölüyordum da ona mı sığındım. Eksik hiçbir şeyim yok. Onun da yok. 40 yaşında her şeyini halletmiş olarak evlendim. Kendi param da var. Eşimin de evi arabası işi var. Daha ne bekleyecektim Allah aşkına biz çocuk muyuz genç miyiz koca koca insanlarız. Beklentilerimi zaten evlenmeden karşıladım ben. Parayla ilgili sorunum yok. Sadece rakamı bilmiyorum 😂😂😂 sorma huyum yok napim huy mu değiştireyim senin güzel hatırın için 42 yaşımda kabuk mu atayım bunu mu istedin 🤣🤣🤣🤣

inanmazsınız ama 40 yaşında bile büyüme ve gelişme arzusu bitmiyor. insanların hayattan tek beklentileri bu doğrultada sadece ev ve araba sahibi olmak da olmayabiliyor. insanı tamamlayan şeyler ev ve araba değil.
bir de şu var ki; finansal sermaye, kültürel ve sosyal sermayeye de doğrudan etki ediyor.

Ne is yaptigi, calisma kosullari vs tabii ki sorulur ogrenilir ama yekten maas sormak hos degil. Bana sorulsa ben de rahatsiz olurum. Soranlari da gecistiriyorum, "ölmüyoruz iste ya, çark dönüyor çok şükür" diye. Ortak maddi hesaplara, ortak bütçeye girilmedigi surece de kimsenin aylik gelirimi bilmesine gerek yok.

Hele ki daha bir aylik bir gorusmede cok itici.

Son düzenleme:
Servet avcısı denilen kadınlar serveti olan adamlarla beraberler zaten. 100k maaş öyle sakınılacak bir meblağ değil yani. Para düşkünü olanlar, maaşlı çalışan adamlara yönelmiyorlar bile. Erkekler kadınlara her şeyi soruyorlar.
Servet avciliginin gozu yüksekte ama para yiyici cok kadin da var. Onlar da düşündüğün gibi sadece zenginlerin pesinde degil, hesap odetse yeter.

Daha dun iki erkek arkadasimla oturuyorduk. Birini datei ekmis cunku istedigi cok luks restorana gitmemisler. Kadin o restorana gitmezsek bulusmayalim deyip engellemis.

Diger arkadasimin da bir haftalik iliskisi bitmis. Cunku dort gece mekanlara gitmisler, arkadasim "besinci gun de sakin bir seyler yapalim" demis. Kadin "sen beni istedigim kadar disari cikaramayacaksin belli" demis. Sordugum tek soru "tum hesaplari sen çekiyordun, degil mi" oldu.

Kimi kadinlar bin liralik hesabin bile pesinde oluyor. Daha dogru duzgun tanışmadan maas pesinde olmak da direkt yiyicilik gibi algilaniyor. Benim bir erkek arkadasima bir aydir gorustugu kadin ne kadar kazanıyorsun dese "uzaklas" derim bir kadin olarak.

Tek bir şirketi referans gösteriyorsunuz. Eşiniz kötü bir işçi politikası olan bir yerde çalışıyor veya size doğruyu söylemiyor maalesef. Bazı yerler mühendislik fakültesi mezunu olmayan önlisans mezunlarını veya alakasız lisans bölümü mezunlarını mühendis olarak işe alıyor sırf az maaş vermek için. Muhtemelen öyle bir yerdir. Sizin yazdığınız maaşlar yıllar öncesinin maaşları. Zaten sektörde yer alan hanımlar da aynı şeyi yazmış konuda. Hepimiz yanılıyor olamayız herhalde.
Konuyu tartışmaya çekmek için yazmıyorum asla. Ama cevap yazdığınız üye, eşinin en büyük e-ticaret sitelerinden birinde çalıştığını söylediği için yazıyorum. Benim Trendyol'da çalışan min 10 arkadaşım var ben de oradaydım 3-4 yıl önce. Şu an mid-level developerler 180-200 alıyor çok rahat. Hatta Getir ilk n11'i alınca Trendyol'dan adam çekmek için yüksek teklifler yaptı ki normalde rekabet anlaşması var. Ama oradan Getir'e, Getir'den Trendyol'a gelen/giden çok vardı (artık var mıdır bilemem). Hatta Getir 2022'de ilk layoff yaptığında kovulup Trendyol'a gelen bile var, o derece :)

Eşiniz ya sizi kandırıyor ya da şirket batmak üzere ondan para veremiyorlar. Kendini bilen, yaptığı işe güvenen hiçbir "yazılımcı" o paraya çalışmaz.

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Merhaba,
Görüştüğün kişinin maaşını sormak biraz kaba geldi bana, Merak ettiğin içi söyleyeyim, En düşük 38.000TL orta 60.000 en yüksek 105.000 TL yılda 16 maaş ve yıl sonunda performans primi. Yol yemek yardımı ve özel sağlık sigortası. Ankara Telekom Genel müdürlükte skala böyle istanbul daha yüksek diye duymuştuk....

Konuyu tartışmaya çekmek için yazmıyorum asla. Ama cevap yazdığınız üye, eşinin en büyük e-ticaret sitelerinden birinde çalıştığını söylediği için yazıyorum. Benim Trendyol'da çalışan min 10 arkadaşım var ben de oradaydım 3-4 yıl önce. Şu an mid-level developerler 180-200 alıyor çok rahat. Hatta Getir ilk n11'i alınca Trendyol'dan adam çekmek için yüksek teklifler yaptı ki normalde rekabet anlaşması var. Ama oradan Getir'e, Getir'den Trendyol'a gelen/giden çok vardı (artık var mıdır bilemem). Hatta Getir 2022'de ilk layoff yaptığında kovulup Trendyol'a gelen bile var, o derece :)

Eşiniz ya sizi kandırıyor ya da şirket batmak üzere ondan para veremiyorlar. Kendini bilen, yaptığı işe güvenen hiçbir "yazılımcı" o paraya çalışmaz.
Once_upon_a_time Once_upon_a_time sizin için yazmış. En büyük e-ticaret sitelerinden biri dediğiniz neresi acaba merak ettim.

Servet avciliginin gozu yüksekte ama para yiyici cok kadin da var. Onlar da düşündüğün gibi sadece zenginlerin pesinde degil, hesap odetse yeter.

Daha dun iki erkek arkadasimla oturuyorduk. Birini datei ekmis cunku istedigi cok luks restorana gitmemisler. Kadin o restorana gitmezsek bulusmayalim deyip engellemis.

Diger arkadasimin da bir haftalik iliskisi bitmis. Cunku dort gece mekanlara gitmisler, arkadasim "besinci gun de sakin bir seyler yapalim" demis. Kadin "sen beni istedigim kadar disari cikaramayacaksin belli" demis. Sordugum tek soru "tum hesaplari sen çekiyordun, degil mi" oldu.

Kimi kadinlar bin liralik hesabin bile pesinde oluyor. Daha dogru duzgun tanışmadan maas pesinde olmak da direkt yiyicilik gibi algilaniyor. Benim bir erkek arkadasima bir aydir gorustugu kadin ne kadar kazanıyorsun dese "uzaklas" derim bir kadin olarak.
öyleleri de vardır muhakkak ama kendilerini kabak gibi belli etmişler zaten. konu sahibinin genel iletişimi nasıl bilmiyorum. Örneğin hesapları birlikte ödemeyi teklif eden biriyse sırf maaş sordu diye iletişim kesmezdim ben olsam, genele bakardım. Birkaç patavatsızlık ister istemez oluyor. Sırf sektör içi kazanç merakından bile sormuş olabilir. Bu sebeple date usulü tanışmalar beni yoruyor açıkçası:d ortak çevrede birbirini gözlemleyip işin aşka evrilmesi en güzeli sanırım.

Konunun geldiği nokta çok bilgilendirici olmaya başladı.Lütfen atışmaya devam edin daha öğrenmem gereken şeyler var😂

40 tamı evlendiniz ne güzel çocuk var mı?
Nasıl tanıştınız?
Birden merak ettim🤣

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Erkek kardeşimin arkadaşı Türk telekomda 70 binle işe başladı . Bu çocuklar geçen ay mezun oldu . Zannetmiyorum Türk Telekom bir muhendise asgari vermez. Bizimkiler bilgisayarci yalnız iyi maaşla başlıyorlar ayrıca maaş sormak aşırı gorgusuzce birşey .

Tek bir şirketi referans gösteriyorsunuz. Eşiniz kötü bir işçi politikası olan bir yerde çalışıyor veya size doğruyu söylemiyor maalesef. Bazı yerler mühendislik fakültesi mezunu olmayan önlisans mezunlarını veya alakasız lisans bölümü mezunlarını mühendis olarak işe alıyor sırf az maaş vermek için. Muhtemelen öyle bir yerdir. Sizin yazdığınız maaşlar yıllar öncesinin maaşları. Zaten sektörde yer alan hanımlar da aynı şeyi yazmış konuda. Hepimiz yanılıyor olamayız herhalde.
Hayır söyledikleriniz doğru değil. Tek bir yeri referans göstermiyorum ki aklınıza gelen tüm büyük markaların e ticaretini yapan şirketlerdem biri. Hepsi mühendis. Nitekim şirket ismi vermek istemem bir çok banka yayın kuruluşundaki maaşlar da ortalama bu şekilde. Hepiniz yanılıyor olamazsınız ancak çok büyük şirketlerdeki yüzlerce kişinin maaş bilgilerine de hakim değilsinizdir sanıyorum. Eşim iyi kazanıyor bu arada skala çok değişken dediğim gibi. Ben ortalamadan bahsediyorum.
Bir örnek daha türkiyedeki en büyük otomotiv şirketinde pm maaşı 48 bin tl.
Haklısınız çok düşük ama durum bu. Azcık zeki parlaksa kendini sıyırıp 7 sene üstü deneymle 6 haneli maaşa çıkabiliyor bazıları işte.

Bu arada aklınıza ilk gelen en büyük giyim mağzalarından 2 sinden aldığı iş teklifinde eşimin istediği maaş için genel müdür bile o kadar almıyor dediler. Yani az maaş veren bir şirket de değil şuan.

Kısaca sektöre ciddi anlamda hakimim. Keşke böyle olmasaydı ama böyle.

Bu arada türk telekomda staj yaptı eşim. Orası da çok veren bir yer değil ama tabi asgari de değildir

Trendyol eşimin müşterisi öyle diyeyim.

Neyse ben konu sahibine belki yalan söylemiyor olabilir demek istemiştim. Neden yalan söyleyeyim anlamadım. Mesajım ulaştıysa yeterli

Merhaba,
Görüştüğün kişinin maaşını sormak biraz kaba geldi bana, Merak ettiğin içi söyleyeyim, En düşük 38.000TL orta 60.000 en yüksek 105.000 TL yılda 16 maaş ve yıl sonunda performans primi. Yol yemek yardımı ve özel sağlık sigortası. Ankara Telekom Genel müdürlükte skala böyle istanbul daha yüksek diye duymuştuk....
size de inanmayacaklar şimdi

Neden böyle alaycı bir yorum yaptınız anlamıyorum sizi gerçekten . O kadar mı mutsuzsunuz hayatınızdan. Bu saldırganlık nedir?

Benim mutlu ya da mutsuz olmamla ne alakası var?
Beni mutsuzlukla 'itham' etmeye çalışarak saldıran sizsiniz şu anda.

Back
X