Maaş hesapları ortak mı olmalı?

derinn95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2021
374
179
33
29
Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.

Ese bagli elinden aliyorsa harac keser gibi o zaman ayri olmali eger harcamalara karismiyorsa ortak olmali

Size para konusunda sıkıntı çıkarıyor, maaşınızdan HARÇLIK verip gerisine elletmiyorsa hesabınız ayrı olsun ama böyle bir sıkıntı yoksa ortak olabilir

eşiniz size dese sen hesabı bana aktar ben hallederi sana harçlık veririrm . veririmisisniz . konu sahibinin eşi vermiyor galiba

Eşiniz kendi maaşından sadece harçlık mi alıyor?

Benimde eşimin maaş kartı bende.
Avansı yatar , maaşı yatar ben çekerim.
Ona da harçlık veriyorum
Ödemeleri vs yapıyorum
Mutfak masrafını karşılıyorum
Kendi maaşımdan da ev kredisini yatırıyorum.
Kalanından da yine harçlık yapıyoruz.
Ama eşim ne yaptın nereye harcın diye incik cincik etmez çünkü savurmayacağımı bilir.
Sizinki de zamanla belki bu şekilde olur.

eşiniz size dese sen hesabı bana aktar ben hallederi sana harçlık veririrm . veririmisisniz . konu sahibinin eşi vermiyor galiba

Vallahi bazen aynen böyle söylüyorum kendisine , sorumluluk alsa keşke biri de benim yerime ve ben sadece harçlık alsam diyorum :) Çok da memnun olurum.

Bizde ortak hesap hiç söz konusu olmadı. Herkesin hesabı kendinde. Kirayı, faturaları eşim öder. Bakıcı parasını, bebek bezini ve mamasını da ben hallederim. Evin diğer ihtiyaçlarını genellikle eşim halleder. Benim de arada aldıklarım filan olur.

Aynen bizimki de bu şekildedir.

Eşim de çok memnun ben de.

Karamsar olmak istemem ama insanın zamanı geldiğinde kendini bile asla yapmam dediği şeylerin içinde bulabiliyorsa bu kocalar verilen güveni fazla buluyorum 16 yıldır çalışıyorum eşimin ve benim hesaplarımız ayrı herkes kendi maaşından evin ihtiyaçlarını bilir ve alır. Pembe panjurlu evlerinizden çıkın kendinize ait birikiminiz olsun.

Benim 3 katım alıyor ama para onun hesapta olur muhtemelen
Bence hiç konusunu açma bile. Onun parası her zamanki gibi evi döndürsün. Sen de kendi maaş kartından internet doğalgaz elektrik dijiturk Netflix falan neyse hepsine otomatik ödeme talimatı ver. Onlar sende dursun. Adamın masrafı azalsın. Bir de birkaç defa toplu alisverisleri ödersin. Kalanı da kendi masraflarin, ev için aldığın ufak tefek şeyler falan kullanirsin. Birikimini yaparsin
Lafı bile olmaması lazım.
Bu arada ben bütçe konusunda takık bir insanım. Asla ne ailemle ne başka yakın biriyle ortak bütçeden mutlu olamam asla. Gelenimi-gidenimi-birikimimi bilmek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…