- 8 Ocak 2020
- 3.869
- 3.458
- 133
Evliliyin sağlamsa senin paran benim paran hesabi yapmamalisin. Savurgansa, elindekini her isteyene veriyorsa, içki içiyorsa ve her an yalniz başina birakilma ihtimalin varsa guvence gibi ayri tutman iyi. Hayat ortak senin ayri kasan benim ayri kasam olmamali. Benim maaş kartim evde kartlar olan yerde bazen eşim çikariyor bazen ben. Her ikimizin telefonlarimizda banka hesaplarimiz var. Herkes kendisininkini ordan idare ediyor hem de. Yani odenişleri falan ordan da yapiyoruz. Genelde alişveriş. Su işik internet parasini ben oderim o yuzden her maaşindan bana bi miktar verir onu ayri saklarim. Ve diyer paralarimiz ortak. Kim ne isterse haberleşip harciyoruz.Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
benim daha isim yokkenden itibaren esimle hesap ortak, calistigim donemlerde de hic nakit cikisi yapmadim yine ortak kaldi, ayirmadik.Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Ya bu harçlık kelimesi yanlış mı kullanılıyor acaba, durum aslında bu kadar büyük değil sanki, bitince yenisi alınamaz bir şey de değil. Adam ihtiyacı kadarını alıyor kalan da hesapta duruyor. Aslında bu kadar basit. Ben de haftalık belli bir para alırım kalanı hesapta durur, lazım olunca yine alırım. İnsanlar birikim yapmak kontrollü gitmek adına yapıyor bunu çoğu zaman. Bizim de kredi kartı limitimiz var mesela, kartlar belirlenen rakama ulaşınca acil ihtiyaçlar dışında alım yapmıyoruz. Aile içinde harçlık diye bahsedilen de buna bemzer bir şey değil mi
Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))
Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Valla hayretle okudum. Önemli olan eşinizle bu konuda anlaşmış olmanız ama ben kendimi yerine koyduğumda çok rahatsız olurdum. Koca adam neden aylık harçlık alsın. Kendi hesabını yönetsin hem ne uğraşacağım.Eşimin aylık harçlığı 150 tl :) evet yanlis okumadaniz ama bu tutari esim kendi belirler , sigara kullanmaz , sirket araci vardir yakit masrafi olmaz , tüm alisveris benden geçer, tüm faturalar ortak hesaptan tarafimdan ödenir, annesinin faturalari dahi benim banka sisteminde kayıtlı ben oderim annesi fatura tutarini bana oder , hatta komik birsey anlatayım, eşimin geçenlerde doğum günü, çok pahalı olan yani simdilik butcemiz icin pahali olan bir ayakkabı begendi , dedim ki ev kredisi 8 ay sonra bitiyor bittigi aydan sonraki ay sana o ayakkabıyı alacagim soz verdim. Fakat annesi kiyimsiz olduğu icin sen o tutari ayir kenarina , geçenlerde gittiğimizde çıkartip bana veriyor oglu da yani eşimde yanımda , diyor ki oğlum begendigin ayakkabıyı alirsin :) anne dedim niye bana veriyorsun oğlun burada ya , diyor ki nasil olsa bu para sana gelecek:))
Tabi ki parasi bittiginde ortak hesaptan kullanabilir ama genellikle ay basinda verdigim 150 tl si ile ay sonunu buluyor :)
Benim ablam ev hanımı. Eşine haftalık veriyor. Birikim yapıyor. Çocuk okutuyor. Neden olmasınValla hayretle okudum. Önemli olan eşinizle bu konuda anlaşmış olmanız ama ben kendimi yerine koyduğumda çok rahatsız olurdum. Koca adam neden aylık harçlık alsın. Kendi hesabını yönetsin hem ne uğraşacağım.
Ayrıca tabii böyle bir düzenin hayalini kuran binlerce kadın olabilir
Bence herkesin hesabı ayrı olmalıMerhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?