Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Evimize aylık 9 bin tl giriyor
3.500 tl ev kredisi ödüyoruz
Aylık su faturamız : 30 tl
Elektrik : 125 tl
Doğalgaz kışın : 220 tl
Cep faturaları : 160 tl
Evde internetimiz yok zaten bütün gün ofisteyiz , telefonlardaki internet yeterli geliyor.
Aylık 300 tl günüm var
Mutfak masrafım aylık : 2. 500 tl (600 tl si eşimin ticketdan)
Aylık diyatisyen masrafım : 180 tl
Eşimin harçlığı : 150tl:)

Bu hesapla ortalama aylık 1.500 tl+ artırıyorum

Tabi ki henüz çocuk yok , olduğu zaman bu masraflarda artacak.
doğalgaz faturanıza hayran kaldım hele de kışın

vallahi biz yazın o kadar ödüyoruz sanırım
kışın geçen sene 600-700 arası ödüyorduk

Böyle hırbonun tüm parasını yiyeceksin işte, o zaman kıymete biniyorsun. Neyse ki kurtuluyorsunuz

Aynen çok şükür yatıp kalkıp dua ediyorum Allaha hergün..

Hem çalışmışsınız hemde tüm masraflara ortak olmuşsunuz daha ne yapacaktınız ki
Eşinizin karaktersizliği bu başka bir şey olamaz
Ben anlamıyorum ya cidden yoktan anlamayan üstüne evde oturup sorumluluk almayanlar neden daha kıymetli oluyor

Evlendim 1 hafta sonra işe başladım hamileliğim boyunca çalıştım doğumdan 3 gün önce izne ayrıldım bebeğim daha 3,5 ayını doldurmadan işe başladım aldığım fazla paralar doğum paraları vs de kendine harcadım ama 2 senenin sonunda sen ne yaptın ki herşeyi ben yaptım bir katkın olmadı dedi haram olsun diyorum sadece diyecek başka bişey yok karakterli olsa zaten yanımda kalmaya devam ederdi ama saldım ipini..

Zemo dışarda bir Türk kahvesi 15tl olmuş yavrum gözlerim yuvalarindan cikti:KK47::KK53: her zaman değil ama iş cikisi bazen içmek iyi geliyor.
Bizde türk kahvesi maksimum 10tl, okulun ortak malzemeleri var her ay 20tl karşılığında sınırsız çay kahve hakkımız var 😁 okul bahçesinde de çok şahane bir odun masalı çardağımız var, çay kahve genelde orada, onun dışında zaten eve varmam 1 saat sürdüğü için arkadaşla ekstra kahveye vaktim yok maalesef, gelene çardakta ikram ediyorum 😁 ama dışarıda da çay 1.5tl öyLe gösterişli bir pastane tercih etmezsen.
Neresi acaba tayin istemeyi düşündüm suan.
Ne kadar ekonomik bir yermis.
Ben kahve sevmem mesela.
Ama öğle arası arkadaslarla yeme içme oluyor.
En kotu 50 lira gidiyor bir oturmaya.
Gecen okuldan kizlar öğle arası gittiler benim işim vardı gidemedim ama yedikleri yer esnaf lokantası yedi burası ilce mesela
Gene yemek en ortalama 30 50 arası.
Çanakkalenin bir ilçesinde çalışıyorum, öğlen yemeği 3 çeşit yemeye kalkarsanız 20tlyi asla geçmez esnaf lokantalarında, dürüm tarzı tercik ederseniz 10 15 arası, ben tost severim derseniz 10tlye alasını yersiniz ama bunlar öyle class diye tabir edilen mekanlar değil, samimi mütevazi yerler

Ben 1,5 yıla yakın böyle yaptım maaşları birleştirip bütün ödemeleri harcamaları vs yaptım yaptıklarımın daha inciğine cıncığına kadar anlattım duyduğum cümle senin ne katkın oldu ki herşeyi ben yaptım oldu şu an boşanma aşamasındayız zaten böyle kişiliksizlerde var malesef
B.K yesin inşallah 😡😡😡😡

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.
Bunu buraya bir kadın eşim bana Böyle yapıyor, maaş kartım onda vs diye yazsa eminim o kocayı taşlardık. Çünkü tam taşlanacak yorum.

Bizde türk kahvesi maksimum 10tl, okulun ortak malzemeleri var her ay 20tl karşılığında sınırsız çay kahve hakkımız var 😁 okul bahçesinde de çok şahane bir odun masalı çardağımız var, çay kahve genelde orada, onun dışında zaten eve varmam 1 saat sürdüğü için arkadaşla ekstra kahveye vaktim yok maalesef, gelene çardakta ikram ediyorum 😁 ama dışarıda da çay 1.5tl öyLe gösterişli bir pastane tercih etmezsen.

Çanakkalenin bir ilçesinde çalışıyorum, öğlen yemeği 3 çeşit yemeye kalkarsanız 20tlyi asla geçmez esnaf lokantalarında, dürüm tarzı tercik ederseniz 10 15 arası, ben tost severim derseniz 10tlye alasını yersiniz ama bunlar öyle class diye tabir edilen mekanlar değil, samimi mütevazi yerler
10tlye kahve uzun zamandır içmedim,zaten oturunca bir kahveyle de kalmıyorum. Dur soda limon söyleyeyim,tatlı yiyeyim,iki Makaron atayım benim hesap 60tl:KK14: kız geçenlerde 23liraya ayvalık tostu yedim ben sen ne diyon:ruh:

Borsa da hızla düşüyor. Heryerden batığızzz😡
Daha bundan bir iki ay önce bas bas bağırdım bı konuda. Yatırım yapacaksaniz 24 ayar grama yatırın diye:KK20: ay benim kenarda biryerden gelen param vardı,hepsiyle altın aldım geçen hafta,hatta burdan bı arkadaşla konuşmuştuk,tutman hata çevir altına diye. İyi ki cevirmisim çok mutluyum:KK73:

Borsa da hızla düşüyor. Heryerden batığızzz😡
sorma, Allah yardımcımız olsun

geçen haftasonu bilgisayar bozuldu yaptırmaya gitti 500 Tl demiş ama yapılmazsa yenisini alman gerekecek demiş
eşim de bakmış fiyatlarına en özelliksiz en kötüsü 7 bin 8 binmiş :(

dedim dur bozulursa da bozulsun şimdi o para verilmez ama düşünüyorum da 1 ay sonra o 7-8 binlik bilgisayar olur sana 10 bin

haaa bilgisayar yakın örnek olduğu için verdim
yoksa temel ihtiyaca girsek çıkamayız, konuyu dağıtmayayım

Saygı duyarım harcamanıza da ben de eşim de asla böyle yaşayamayız. Hiç mi hobisi yok hiç mi arkadaşı yok ? Bir kitap 30 35 tl. Arkadaşla sadece kahve içsen açık havada 2 kişi 20 tl. Ee bir o ısmarlarsa bir de sen ısmarlarsın. Biz haftada bir gün dışardan yemek alıyoruz o da uygun fiyatlı avm mönüleri geçen hafta 4 kişiye 114 mü ne verdim. Benim aklım ermedi bı 150 tl ye
2 kişi kahve 20yse süper. Dün uzun zamandır ilk kez kahve dünyasına gittim türk kahvesi 17tlydi gözlerime inanamadım😳 hamileyim riske atmayım kendimi covid için diye nerdeyse 1 yıldır evden pek çıkmıyordum. Dün fiyatları görünce kafayı yedim😱

10tlye kahve uzun zamandır içmedim,zaten oturunca bir kahveyle de kalmıyorum. Dur soda limon söyleyeyim,tatlı yiyeyim,iki Makaron atayım benim hesap 60tl:KK14: kız geçenlerde 23liraya ayvalık tostu yedim ben sen ne diyon:ruh:
15e ayvalık tostu var bende 😘 ayvalıkta dinlenme tesisisnde 19tl, sizinkiler yol üstü tesislerini de geçmiş

Daha bundan bir iki ay önce bas bas bağırdım bı konuda. Yatırım yapacaksaniz 24 ayar grama yatırın diye:KK20: ay benim kenarda biryerden gelen param vardı,hepsiyle altın aldım geçen hafta,hatta burdan bı arkadaşla konuşmuştuk,tutman hata çevir altına diye. İyi ki cevirmisim çok mutluyum:KK73:
Ben üzülüyorummm . Sebebi ban sebebi yazamammm. Yorum yokkk

Back
X