Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Benim büyük kızda dışarda makarna yemeye bayılır 1 tabak 24 tl ben diyorum kızım ben daha ucuz maliyetle yaparım sana evdde dolu dolu yersin🤪🤪
Ben evde yapabildiğim şeyleri dışarıda yememeye çalışıyorum. Makarna yerine kebap gömerim kafasindayim:KK53:

ben çok sağlıksız besleniyorum son 2 yıldır. İş yerindeki mutsuzluğumu yemekle çıkarmaya çalıştım ve kilo aldım. kilo aldıkça hayat kalitem düştü vs vs.
şu an sağlıklı şeyler hazırlamaya çok hevesliyim, tarifler topluyorum galan. Yulaf işin esprisi tabi, maksat mümkün mertebe iyi beslenmek :)
Sağlıklı şeylerin de çoğu lezzetsiz zaten ama bende mecburen çocuklar için dengeli bir menü hazırlamaya çalışıyorum. Kilodan ziyade gereksiz bir ödem oluyor vücutta, ödemim varsa hapli kaz gibi sisiyorum ben kilo almaya baslayinca

Ben evde yapabildiğim şeyleri dışarıda yememeye çalışıyorum. Makarna yerine kebap gömerim kafasindayim:KK53:
Kebap ince çizgimiz zaten bir Adanalı olarak🙈🙈

Ama işte gençler onu düşünmüyor🤪🤪

Gerçekten dışardan yemek yemek çok pahalıya geliyor

Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
Paralar bende toplanır, ödemeleri yaparım, sonra her ikimizin bireysel emekliliklerini yatırırım, aylık plan tutuyorum excel de, ikimize de 1.000 er lira harçlık yazarım ödeme listesine. O paradan kitaplarımı alırım, yardım işlerimi hallederim, birazda kenara atarım, bu şekilde yapıyorum, bu arada işimin haricinde hafta sonları dikiş dikip internetten satıyorum, ne kazanırsam yarısını sokak hayvanlarına yarısını da birikim hesabıma atıyorum. Pandemi başladığından beri gezme tozma çok aza indiğinden dışarıda pek harcama yapmıyorum o yüzden birikebiliyor ama asla eskiden yaptığım kadar birikimim olmuyor. Bir de iş yerinde güne girdim, orada da birikiyor birazcık

Ben de anlamadım
Heyecanla cevabı bekliyorum

Ben hep evde duruyorum
Bana kıyafet lazım olmuyor artık 😂😂
Öyle çözdüm
Sen de çıkma evden senin de giyim masrafın olmasın 😂

Aylık 150 lirayla adam geçiniyormuş 😯
Yarın ilk kez dışarı çıkacağım 3 haftadır
Kuaföre, bankaya bi de bi kahve içerim eminim ki en az 200 lira gidecek 😬

Ama var ya aylık 150 lirayla idare edebilsem sabancılara rakip olabiliriz 😂😂😂
O aylık 150tl harçlığın sebebi çalıştığı yerdir. İşe servisle gidiyor ve öğlen yemeğini de iş yeri hallediyorsa bir çay parası lazım sigara içmeyen insana

O aylık 150tl harçlığın sebebi çalıştığı yerdir. İşe servisle gidiyor ve öğlen yemeğini de iş yeri hallediyorsa bir çay parası lazım sigara içmeyen insana
E sosyal hayat?
İş çıkışı bi çay içme filan?

Yazan üyenin eşinin pek sosyal hayatı yokmuş gerçi
O açıkladı durumunu

Adam hiç bir şey yemiyordur dışarda kıyafet te almıyordur hiç mi bir şey almıyor yahuuu kafama takıldı😅ay sonuna kadar 430 tlm kaldı yeminlen strese girdim. El harçlığı sadece bu da
Üst baş masrafı ayrıdır ya, bu çay çorba parasıdır bence

Ee benim bide sigara param var onu hiç demeyeyim :KK17::KK55:

Birikimden kasıt 100lira 200lira olabilir. Ülke şartlarında her ay kenara burma bilezik atabilen olduğunu sanmiyorum

Ortalama memur maaşı olarak bakarsak diyelim eşiniz 5 siz de 5 alıyorsunuz.
Ev araba kredisi varsa eviniz kiraysa bakıcı varsa çok soğuk memlekette yaşayıp doğalgazı da kokleyince cidden elde ne kalıyor?
Mesela şuan kredi çekti eşim aylık gider kredi ile birlikte en az 9 olur.
İkimize totalde bin kalıyor 😉.
Bozdur bozdur harca 😂
500 ile ben ne birikimi yapacağım acaba😉
Gram bile alamam😔
Evimize aylık 9 bin tl giriyor
3.500 tl ev kredisi ödüyoruz
Aylık su faturamız : 30 tl
Elektrik : 125 tl
Doğalgaz kışın : 220 tl
Cep faturaları : 160 tl
Evde internetimiz yok zaten bütün gün ofisteyiz , telefonlardaki internet yeterli geliyor.
Aylık 300 tl günüm var
Mutfak masrafım aylık : 2. 500 tl (600 tl si eşimin ticketdan)
Aylık diyatisyen masrafım : 180 tl
Eşimin harçlığı : 150tl:)

Bu hesapla ortalama aylık 1.500 tl+ artırıyorum

Tabi ki henüz çocuk yok , olduğu zaman bu masraflarda artacak.

Evde internetimiz yok zaten bütün gün ofisteyiz , telefonlardaki internet yeterli geliyor.
Aylık 300 tl günüm var

Çocuk olmadan böyle olması normal zaten bu kazancla. Çocuk olduktan sonra görüşelim:KK73::KK70:

Aylık 300 tl günüm var

Rica etsem benim bütçeye de el atar mısınız :)

Aylık 300 tl günüm var

Oha faturalarınız ne kadar düşükmüş

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Neden ortak olsun? Ben eşimin hesabında kaç para var bilmem, sormam o da bana sormaz. Siz evli olabilirsiniz ama ayrı birey olduğunuzu unutmayın her zaman kendi ayrı bütçeniz olsun sonra kendinize çorap alırken hesap vermek zorunda kalırsınız

Oha faturalarınız ne kadar düşükmüş
Bend sonu diyecektim,dublex eve geçen kış en yüksek 780tl ödedim. Gerçi çocuklar evreler. Yorumu yazan üye gündüzleri yakmiyordur ikisi de çalışıyorsa ondan olabilir

Bend sonu diyecektim,dublex eve geçen kış en yüksek 780tl ödedim. Gerçi çocuklar evreler. Yorumu yazan üye gündüzleri yakmiyordur ikisi de çalışıyorsa ondan olabilir
YA çoğu ev artık merkezi ısınma öyle kapat aç olmuyor galiba . Onu geçtim su gene de çok çok düşük yA . Bize onun on katı geliyor 4 kişilik aileyiz. Ailemle yaşıyoruz. Doğal gaz desen kışın en az 600-700 . Vallaha şok oldum ben

Back
X