Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Çocuklu insanlar öyle 2 akşamda bir iş çıkışı arkadaşlarıyla kahve içemez zaten, anne yemek yetiştirmek için acil eve kaçar baba çocuklar sofraya yalnız oturmasın diye vakitli evde olmaya bakar. Bir de turkiyenin her yerinde bir kahve 20 30 tl değil ki. Herkes starboxda içmiyor kahveyi. Benim haftada harcadığım para maksimum 60tl yol param olmasa ayda 250tl çok rahat idare eder beni mesela ve bu paraya öğle yemeği dahil

Oha faturalarınız ne kadar düşükmüş

Ki elektrik çok gelir diye şikayet ederim.

Çamaşır makinesi haftada 4 kez çalışır , kurutma da aynı şekilde.

Bulaşık mak. 2 günde bir çalıştırırım.

Tv akşam 8 den sonra açarız , 11 e kadar

Haftada 2 kez temizlik yaparım (çarşamba akşamları ve cumartesileri)
Evimiz orta kat ve yalıtımlı olduğu için ısınma problemimiz olmaz çok şükür , kimi yakar kombiyi evde askılı ile dolaşır acayip uyuz olurum :)

YA çoğu ev artık merkezi ısınma öyle kapat aç olmuyor galiba . Onu geçtim su gene de çok çok düşük yA . Bize onun on katı geliyor 4 kişilik aileyiz. Ailemle yaşıyoruz. Doğal gaz desen kışın en az 600-700 . Vallaha şok oldum ben
Şu ve elektrik bende de aldı başını gidiyor. Kombiyi actigim 1ayi geçti,gelen fatura 390 tl:işsiz: su 98lira elektrik 243 lira gelmis:kızgın:

Çocuklu insanlar öyle 2 akşamda bir iş çıkışı arkadaşlarıyla kahve içemez zaten, anne yemek yetiştirmek için acil eve kaçar baba çocuklar sofraya yalnız oturmasın diye vakitli evde olmaya bakar. Bir de turkiyenin her yerinde bir kahve 20 30 tl değil ki. Herkes starboxda içmiyor kahveyi. Benim haftada harcadığım para maksimum 60tl yol param olmasa ayda 250tl çok rahat idare eder beni mesela ve bu paraya öğle yemeği dahil
Zemo dışarda bir Türk kahvesi 15tl olmuş yavrum gözlerim yuvalarindan cikti:KK47::KK53: her zaman değil ama iş cikisi bazen içmek iyi geliyor.

çoğu ev artık merkezi ısınma öyle kapat aç olmuyor galiba . Onu geçtim su gene de çok çok düşük yA . Bize onun on katı geliyor 4 kişilik aileyiz. Ailemle yaşıyoruz. Doğal gaz desen kışın en az 600-700 . Vallaha şok oldum ben
Benim kayınvalidem tek yaşar evinde 2 haftada bir çamaşır mak açar , bulaşık mak hiç kullanmaz ona rağmen benden fazla gelir suyu ama mutfakta su kullanımı çoktur mak kullanmadığı için.
Bend sonu diyecektim,dublex eve geçen kış en yüksek 780tl ödedim. Gerçi çocuklar evreler. Yorumu yazan üye gündüzleri yakmiyordur ikisi de çalışıyorsa ondan olabilir

En kısa ayarda gündüze gece yanar , ev yalıtımlı ve orta kat , bir de çok sıcağı sevmeyiz eşimle.

Neresi acaba tayin istemeyi düşündüm suan.
Ne kadar ekonomik bir yermis.
Ben kahve sevmem mesela.
Ama öğle arası arkadaslarla yeme içme oluyor.
En kotu 50 lira gidiyor bir oturmaya.
Gecen okuldan kizlar öğle arası gittiler benim işim vardı gidemedim ama yedikleri yer esnaf lokantası yedi burası ilce mesela
Gene yemek en ortalama 30 50 arası.

YA çoğu ev artık merkezi ısınma öyle kapat aç olmuyor galiba . Onu geçtim su gene de çok çok düşük yA . Bize onun on katı geliyor 4 kişilik aileyiz. Ailemle yaşıyoruz. Doğal gaz desen kışın en az 600-700 . Vallaha şok oldum ben
Muhafazalıdır evi muhtemelen ya da ara dairedir, geçen yıl ben 300-400 bandında öderken yan komşuma 120-130 geldi hep, ara daire olmanın avantajıydı bu, belki yazan kişinin de evi böyledir

Ben kahve sevmem mesela.
Gecen okuldan kizlar öğle arası gittiler benim işim vardı gidemedim ama yedikleri yer esnaf lokantası yedi burası ilce mesela
Esnaf lokantaları da uçmuş ki. Bazen işyerine sulu yemek söylüyorum yanına da pilav 45lira ayranla birlikte.

Ben kahve sevmem mesela.
Ya mesela benim aylık masrafım tam olarak 0 tl. Kurum'da açık büfe öğle yemeği var, 7-8 çeşit yemek çıkıyor her gün tatlısına, meyvesine varıncaya kadar var her şey, içecek de var. Kahve, kola, çay, ayran aklına ne gelirse; işe de servisle gidip geliyoruz. Yani ekstra yemekten sonra kahva içmeye çıkmazsak tam olarak hiç masrafım olmuyor, kurumdakilerin hepsi böyle. Yani çok ekstrem değil bu, bir de İstanbuldayım ben.

Ben kahve sevmem mesela.
Çekzel biyerde o ya:dondurma:

Ya mesela benim aylık masrafım tam olarak 0 tl. Kurum'da açık büfe öğle yemeği var, 7-8 çeşit yemek çıkıyor her gün tatlısına, meyvesine varıncaya kadar var her şey, içecek de var. Kahve, kola, çay, ayran aklına ne gelirse; işe de servisle gidip geliyoruz. Yani ekstra yemekten sonra kahva içmeye çıkmazsak tam olarak hiç masrafım olmuyor, kurumdakilerin hepsi böyle. Yani çok ekstrem değil bu, bir de İstanbuldayım ben.
Ama işte işiniz gereği öyle.
Sizin gibi olan azdir.
Kaç kurum öyle ki?

Benimde eşimin maaş kartı bende.
Avansı yatar , maaşı yatar ben çekerim.
Ona da harçlık veriyorum
Ödemeleri vs yapıyorum
Mutfak masrafını karşılıyorum
Kendi maaşımdan da ev kredisini yatırıyorum.
Kalanından da yine harçlık yapıyoruz.
Ama eşim ne yaptın nereye harcın diye incik cincik etmez çünkü savurmayacağımı bilir.
Sizinki de zamanla belki bu şekilde olur.

Ben 1,5 yıla yakın böyle yaptım maaşları birleştirip bütün ödemeleri harcamaları vs yaptım yaptıklarımın daha inciğine cıncığına kadar anlattım duyduğum cümle senin ne katkın oldu ki herşeyi ben yaptım oldu şu an boşanma aşamasındayız zaten böyle kişiliksizlerde var malesef

Ben 1,5 yıla yakın böyle yaptım maaşları birleştirip bütün ödemeleri harcamaları vs yaptım yaptıklarımın daha inciğine cıncığına kadar anlattım duyduğum cümle senin ne katkın oldu ki herşeyi ben yaptım oldu şu an boşanma aşamasındayız zaten böyle kişiliksizlerde var malesef
Böyle hırbonun tüm parasını yiyeceksin işte, o zaman kıymete biniyorsun. Neyse ki kurtuluyorsunuz

Hem çalışmışsınız hemde tüm masraflara ortak olmuşsunuz daha ne yapacaktınız ki
Eşinizin karaktersizliği bu başka bir şey olamaz
Ben anlamıyorum ya cidden yoktan anlamayan üstüne evde oturup sorumluluk almayanlar neden daha kıymetli oluyor

Ama işte işiniz gereği öyle.
Sizin gibi olan azdir.
Kaç kurum öyle ki?
Tamam ama demek istediğim az masrafı olan insan olması imkansız değil. Biz Kurum'da 800 personel çalışıyoruz, şimdi buraya 10 kişi böyle yazsa gene her şeyin hesabı yapılır. Şu şurada en ucuz bu kadar diye, o yüzden insanların aylık 50 lira bile masrafı olmayabiliyor babında yazdım ben. Yoksa bu imkanlara çok kişi sahip değil farkındayım.

Duruma göre değişiyor. Ama genelde bende durur kartı ödemeler fln benden olur . Evde kim tutucu ise onda olsun bence

Hem çalışmışsınız hemde tüm masraflara ortak olmuşsunuz daha ne yapacaktınız ki
Eşinizin karaktersizliği bu başka bir şey olamaz
Ben anlamıyorum ya cidden yoktan anlamayan üstüne evde oturup sorumluluk almayanlar neden daha kıymetli oluyor
Cunku herif para harcıyor kadına, o yüzden daha kıymetli aman gitmesin diyor. Saçını süpürge edersen su tarafı neden supurmedin derler:işsiz:

Valla ne güzelmiş o öyle. Konum bildirin atlayip gelelim😁

Evimize aylık 9 bin tl giriyor
3.500 tl ev kredisi ödüyoruz
Aylık su faturamız : 30 tl
Elektrik : 125 tl
Doğalgaz kışın : 220 tl

Cep faturaları : 160 tl
Evde internetimiz yok zaten bütün gün ofisteyiz , telefonlardaki internet yeterli geliyor.
Aylık 300 tl günüm var
Mutfak masrafım aylık : 2. 500 tl (600 tl si eşimin ticketdan)
Aylık diyatisyen masrafım : 180 tl
Eşimin harçlığı : 150tl:)

Bu hesapla ortalama aylık 1.500 tl+ artırıyorum

Tabi ki henüz çocuk yok , olduğu zaman bu masraflarda artacak.
Abooo faturalar ne kadar düşük öyle?!?!?? Küçücük bir yerde yaşıyoruz 10 sene önce 30 lira geliyordu su faturası. Aman allahimmmm

Back
X