Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Herkesin maaş hesabının kendisine ait olması daha mantıklı geliyor bana.

Giderleri kimin ödeyeceği konusunda paylaşım yapılıp bu konuda herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmeli.

Bunun haricinde ayrıca ortak bir hesap açılıp orada birikim yapılabilir.

Geliri olan bir kadının bakımı, giyimi, masrafları hatta ufak tefek kişisel birikimi için erkeğe bağımlı ve iznine tabi olmak benim kişiliğime uymuyor

Her gün pasta alacaksanız sat
Yoksa yetiştiremezsin 😂
Yok her gün nerede alacağızzz zaten sağlıksız gıda almam. Ama bizim ücra devlet okulunda tost 6 tl sabahta onu aldı meyve suyuyla 8 tl vermiş. İnce hesaplı parayla insan cinnet geçirir. Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun

Yok her gün nerede alacağızzz zaten sağlıksız gıda almam. Ama bizim ücra devlet okulunda tost 6 tl sabahta onu aldı meyve suyuyla 8 tl vermiş. İnce hesaplı parayla insan cinnet geçirir. Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun
Sağlıklı pasta yap diyeceğim ama o en maliyetlisi 🙄
Boşver yemesin 🤦‍♀️

Valla bence de Allah yardım etsin asgari ücretliye, geçim sıkıntısı çekene
İşimiz Allaha kaldı gibi duruyor çünkü

Sağlıklı pasta yap diyeceğim ama o en maliyetlisi 🙄
Boşver yemesin 🤦‍♀️

Valla bence de Allah yardım etsin asgari ücretliye, geçim sıkıntısı çekene
İşimiz Allaha kaldı gibi duruyor çünkü
İnstada sen yazmizlar,dışarıda bir tabak makarnaya 28tl veriyordum,evde yaptım 55tl ye çıktı diye:KK70:

Eskiden 3 4 çocuğum olsun kalabalık aile filan olalım isterdim
Artık isteyemiyorum
Acaba 1den sonra daha düşünmesek mi bile geçiyor aklımdan 🙄
Tek çocuk bile bizi sarsmaya yetti
Ki daha doğmamış bir tek çocuk
Yaşadığım yerde sağlık imkanları da pek iyi değil ilginç bir şekilde
Düzenli bir doktora takip edilmek istiyorsan ayda en az 400ü gözden çıkarman gerekiyor
Benim de aklıma hep maddi sıkıntısı olanlar nasıl doktora gidiyor sorusu geliyor her seferinde
Allah herkese yardımcı olsun valla
Ha bende 3 tane var,maddi olarak şuan zorlanmadan büyütüyorum ama bunların okulları,kursları başlayacak,sosyalleşmek isteyecekler o zaman ne yapacağım. Valla extralari babalarına paslanmayı dusunuyorum kusura bakmasın.

Badem unuyla yap normal un yerine deme de😅😀
Yulaflı,abidik gubidik tatlıdan bozma bir yiyecekle tatlı isteğimi baskilayip fit kalacagima,adam gibi bir porsiyon tatlı yiyip şişman ama şerefimle ölmek isterim:KK70::KK70:

Saygı duyarım harcamanıza da ben de eşim de asla böyle yaşayamayız. Hiç mi hobisi yok hiç mi arkadaşı yok ? Bir kitap 30 35 tl. Arkadaşla sadece kahve içsen açık havada 2 kişi 20 tl. Ee bir o ısmarlarsa bir de sen ısmarlarsın. Biz haftada bir gün dışardan yemek alıyoruz o da uygun fiyatlı avm mönüleri geçen hafta 4 kişiye 114 mü ne verdim. Benim aklım ermedi bı 150 tl ye

İnternetten kitap siparişini ben veririm , diyet yaptığımız için dışardan pek yemek yemeyiz , öğle yemeklerini evden hazırlayıp yanına koyarım . Düşündüm de eşim epey masrafsızmış:)

Geçliğinde ve bekarken o kadar çok harcama yapmış ki ve o kadar çok kıyafet ve ayakkabısı var ki ( deniz şortu 22 yıllık , çok çok iyi bir markadan zamanında almış ve temiz kullandığı için 22 sene kullanmış ) tabi ki tek deniz şortu yok ama bir çok şeyini şükür temiz kullanır ve çok iyi kaliteli ürünler alır , 6 senelik evliyiz sadece 1 çift ayakkabı aldı onca zaman. 20 çift ayakkabısı olunca ve hepsine senelik bakım yapınca uzun vadeli kullandığı için ihtiyaç duymuyor başka şeylere.

Yaşım kucuk ama annem babam tam 25 senedir evli maaş hesapları ayrıdır ödemeler ortaktır ay bası toplanıp ödemeleri ortak yaparlar ama annem yeni evlenen her erkege de eşinin maaş kartına asla ama asla dokunma der. İleride evlenirsem muhtemelen bana da söyleyecegi şey bu olur.

İnternetten kitap siparişini ben veririm , diyet yaptığımız için dışardan pek yemek yemeyiz , öğle yemeklerini evden hazırlayıp yanına koyarım . Düşündüm de eşim epey masrafsızmış:)

Geçliğinde ve bekarken o kadar çok harcama yapmış ki ve o kadar çok kıyafet ve ayakkabısı var ki ( deniz şortu 22 yıllık , çok çok iyi bir markadan zamanında almış ve temiz kullandığı için 22 sene kullanmış ) tabi ki tek deniz şortu yok ama bir çok şeyini şükür temiz kullanır ve çok iyi kaliteli ürünler alır , 6 senelik evliyiz sadece 1 çift ayakkabı aldı onca zaman. 20 çift ayakkabısı olunca ve hepsine senelik bakım yapınca uzun vadeli kullandığı için ihtiyaç duymuyor başka şeylere.
Valla bravo ben de kaliteli ürün alıp özenli kullanırım ama arabayla heryere gittiğim halde ayakkabı sadece avm gördüğü halde eskiyorlar. 20 çiftten fazla da ben de var gene de eskiyorlar kullandıkça. Hem sıkılıyorsun da bir iki sonra ürğnden. 22 yıllık mayoya hele şaştım kaldımm

Benim kışlık ayakkabım 3 çift , yazlık 2 çift var :)

Eşim de ben de gereksiz harcamayı sevmiyoruz. Evde de çok eşyam yoktur. İhtiyacım dışında bir şeyler almıyorum . Kıyafet , ayakkabı , ihtiyaç ise alırım. Evvala 20 çift ayakkabıyı giyecek zaman bulamam ki eskisin ve yenisini alayım. Bir iki gün sonra üründen sıkılmak şahsım adına tabi ki bana göre israf oluyor. O sebeple de sadece ihtiyacımız kadar alıyoruz.

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Bizimde ortak ama şöyle bir ortak giderler ortak ödenirdi kalan para benim hesapta dururdu.5 yıllık evliyiz. 3 yıl bu şekilde yaptık . Maaşlar yatar eşim giderleri öder yetmediği durumda ben ona atardım. Kalan benim hesapta kalırdı. Herkesin kartı kendinde dururdu. 3 yıl dan sonra hamile kaldım. Çok bir birikim olmadı hepsi gider oldu. Bir miktar para kaldı o da benim hesapta öylece durdu son beş altı aydır eşimin adına katılım hesabına koyduk.

ben hiç ortak hesap sevmem

ihtiyaç varsa son kuruşuna kadar veriririm , yoksada eşim evin bütün masrafını karşılar
bende bireysel emeklilk ve cilt kremleri için kredi kartı ödemesi yaparım gerisinide ya altın yada dolar alırım ,

bolca güne girerim , elime geçen parayla altın alırım ,

Eşyalarımi çok temiz kullanırım ve zamansız parçalarım hep vardır dolabımda(siyah ceket,etek,elbise vs),bazen üzerine güncelleme yapıyorum üç beş parça alıp ama 1 yıl hiç giyilmemiş kıyafetim varsa direkt elerim onları ihtiyaç sahiplerine. 22yillik deniz şortu nasıl oluyor bilemedim, ne bileyim ne kadar kaliteli olursa olsun 22sene birfiil aynı şortla denize giremezdim sanirim

Eşyalarımi çok temiz kullanırım ve zamansız parçalarım hep vardır dolabımda(siyah ceket,etek,elbise vs),bazen üzerine güncelleme yapıyorum üç beş parça alıp ama 1 yıl hiç giyilmemiş kıyafetim varsa direkt elerim onları ihtiyaç sahiplerine. 22yillik deniz şortu nasıl oluyor bilemedim, ne bileyim ne kadar kaliteli olursa olsun 22sene birfiil aynı şortla denize giremezdim sanirim

Yazarken belirtmiştim , sadece tek deniz şortu yoktur demiştim . Amaç denizde kullanmak ise ve elinde yeni gibi duran mayo - bikini var ise ne fark eder ki kaç yıllık olduğu :)

Benim kışlık ayakkabım 3 çift , yazlık 2 çift var :)

Eşim de ben de gereksiz harcamayı sevmiyoruz. Evde de çok eşyam yoktur. İhtiyacım dışında bir şeyler almıyorum . Kıyafet , ayakkabı , ihtiyaç ise alırım. Evvala 20 çift ayakkabıyı giyecek zaman bulamam ki eskisin ve yenisini alayım. Bir iki gün sonra üründen sıkılmak şahsım adına tabi ki bana göre israf oluyor. O sebeple de sadece ihtiyacımız kadar alıyoruz.
İstek ihtiyaç kişiye göre değişiyor işte haklısınız. Ailelerin harcama kalemleri bambaşka

Ben 5 yıldır aynı arabayı kullanıyorum 2. El almıştım zaten. Renginden bile sıkıldımm ama param yok çatlasam da patlasam da sevmek zorundayım. Ama kıyafet ayakkabı yenilemek daha kolay😅

Back
X