Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Yazarken belirtmiştim , sadece tek deniz şortu yoktur demiştim . Amaç denizde kullanmak ise ve elinde yeni gibi duran mayo - bikini var ise ne fark eder ki kaç yıllık olduğu :)
Ben sıkılırım🙂 modası geçer diye düşündüğümden sanırım. Kalıbı,kumaşı,deseni falan illa ki farkediyordur. Ama eşiniz memnunsa giyebilir pek tabi

Ben 5 yıldır aynı arabayı kullanıyorum 2. El almıştım zaten. Renginden bile sıkıldımm ama param yok çatlasam da patlasam da sevmek zorundayım. Ama kıyafet ayakkabı yenilemek daha kolay😅
Araba konusunu açtın yüreğimi dağladın sagol:işsiz: bende değiştirmeyi düşünüyorum ama şuan arabamı satsam yeni istediğim model için o kadar daha para koymam lazım üstüne. Napam şimdi,gittiği yere kadar idare edecek gitmediği yerde altın bozarim

Benim kışlık ayakkabım 3 çift , yazlık 2 çift var :)

Eşim de ben de gereksiz harcamayı sevmiyoruz. Evde de çok eşyam yoktur. İhtiyacım dışında bir şeyler almıyorum . Kıyafet , ayakkabı , ihtiyaç ise alırım. Evvala 20 çift ayakkabıyı giyecek zaman bulamam ki eskisin ve yenisini alayım. Bir iki gün sonra üründen sıkılmak şahsım adına tabi ki bana göre israf oluyor. O sebeple de sadece ihtiyacımız kadar alıyoruz.
Sadeleşmek sade yaşam deniliyor buna ve artık bunu insanlar yaşam tarzı haline getiriyor. Kıyafet eşya gibi şeylere daha az para harcayıp yeme içmeye veya gezip tozmaya yani önceliği neyse ona para harcamayı tercih ediyorlar. Ki şu pandemi kapanma olayları dışarıda o asla vazgeçemem diye yaptığımız harcamalarımızı değiştirdi. Birde gerçekten ne kadar az eşya o kadar sade bir hayat. Öbür türlüsü istifçilik oluyor evlerde ki depolama olanları malum. Şimdi gelip buraya yoo ben hep dağıtırım bilmeme ne diye konuşurlar yok efendim dağıtmazsınız dağıttıklarınız nerede işe yaramaz yer bezi dahi yapılmayacak yırtık pis eski şeylerdir. Şimdi burada market yeme içme diye de nara atarlar yok efendim aksine çok yemek insanı öldürür. Dengeli ve düzenli beslenmek önemli.

Sadeleşmek sade yaşam deniliyor buna ve artık bunu insanlar yaşam tarzı haline getiriyor. Kıyafet eşya gibi şeylere daha az para harcayıp yeme içmeye veya gezip tozmaya yani öncelini neyse ona para harcamayı tercih ediyorlar. Ki şu pandemi kapanma olayları dışarıda o asla vazgeçemem diye yaptığımız harcamalarımızı değiştirdi. Birde gerçekten ne kadar az eşya o kadar sade bir hayat. Öbür türlüsü istifçilik oluyor evlerde ki depolama olanları malum. Şimdi gelip buraya yoo ben hep dağıtırım bilmeme ne diye konuşurlar yok efendim dağıtmazsınız dağıttıklarınız nerede işe yaramaz yer bezi dahi yapılmayacak yırtık pis eski şeylerdir. Şimdi burada market yeme içme diye de nara atarlar yok efendim aksine çok yemek insanı öldürür. Dengeli ve düzenli beslenmek önemli.

Yazdıklarınızı hemen hemen her kelimesine katılıyorum. Evimi eşya ile doldurur isem bir de o eşyaları temizlemek için zaman harcamam gerekiyor. Gerçekten ihtiyaçlarımı belirliyorum ve onları alıyorum. Tabi ki çok güzel kıyafetler , ayakkabılar , mutfak eşyaları var, hatta dün yeni fincanlar gördüm bayıldım ama ne gerek var almaya. Onları alsam evdekileri kim kullanacak. Evdekileri de zamanında ok beğenerek almıştım ki hala daha beğenerek kullanırım. Yeme içme konusunda da besin değeri yüksek olan gıdaları almaya özen gösteriyorum. Eşime de evden hazırlıyorum , çorbasını yoğurdunu ekmeğini koyuyorum ara öğünlerinde de meyvesini. ben de diyetimde ne varsa o hafta kendi yiyeceğimi kendim hazırlayıp ofisime getiriyorum. İnanın ben eşyaya ya da yiyeceğe yatırım yapmıyorum , ben kendime yatırım yapıyorum.

Yazdıklarınızı hemen hemen her kelimesine katılıyorum. Evimi eşya ile doldurur isem bir de o eşyaları temizlemek için zaman harcamam gerekiyor. Gerçekten ihtiyaçlarımı belirliyorum ve onları alıyorum. Tabi ki çok güzel kıyafetler , ayakkabılar , mutfak eşyaları var, hatta dün yeni fincanlar gördüm bayıldım ama ne gerek var almaya. Onları alsam evdekileri kim kullanacak. Evdekileri de zamanında ok beğenerek almıştım ki hala daha beğenerek kullanırım. Yeme içme konusunda da besin değeri yüksek olan gıdaları almaya özen gösteriyorum. Eşime de evden hazırlıyorum , çorbasını yoğurdunu ekmeğini koyuyorum ara öğünlerinde de meyvesini. ben de diyetimde ne varsa o hafta kendi yiyeceğimi kendim hazırlayıp ofisime getiriyorum. İnanın ben eşyaya ya da yiyeceğe yatırım yapmıyorum , ben kendime yatırım yapıyorum.
Birde harçlık konusuna takılmışlar. Hayatın pahalılığından bahsediliyor. Maaşlar ortaya konup ödemeler şunlar bunlar çıkınca kalan miktar harçlık oluyor ve bu durumda maaşların kadında mi erkekte mi olduğunun önemi kalmıyor. İşte önceliklerini belirleyip harcamaları bir iki kalem azaltırsan 3-5 kuruş birikimde yaparsın ama onda bir maaş etmez zaten.

Maaş hesabımız ortak değil ve bence mantıklı olanı da bu.. Ne gerek var ortak olmasına eğerki harcamanız ortaksa.. Sonra en ufak harcamadan problem çıkarırsınız.. Bizim harcamamızda belirli sorumluluklar var. Kredi büyük kısmı eşimde bir kısmı benim, faturalar eşimde, mutfak bende.. Yeri geliyor bu harcamalarda bile destek oluyoruz birbirimize.. Kadına tüm maaş verilsin ödemeyi ve evi çekip çevirmeyi hep kadın yapsın durumu bana göre değil asla da olmadı.. Ev ikimizin birlikte ödemelerimizi ve diğer sorumluluklarımızı yapmalıyız!!

ya ben artık komple homeoffice düzenine geçeceğim, o nedenle bu tip ev işi şeylere ilgim arttı çok
Kışlık bitki çayı ve kurutulmuş limon söyledim bil bakalım bunları ne eşliğinde tuketecegim:KK53:not:yulaf degil:KK70:ben yemek yapma olayından o kadar bunaldım ki artık,uzun süredir isteyerek yediğim tek şey narlı çikolata ve pizza. Sadece öğün gecistirmek için yiyiyorum. Şöyle tatlılara falan hasretim yani,önceden işten geldiğim gibi nebçim tatlılar yapardım ya😔

Eşimle hesabımız ortaktır en başından itibaren.
Eşimin maaş kartı bendedir , maaşını çekerim benim hesabıma atarım , tüm ödemeleri hesaptan yaparım , evin tüm ihtiyaçlarını alırım , eşime harçlığını veririm. Kalan tutar var ise ne yapacağımıza ortak karar verip onu yaparız.
Ortak hesapta olunca aldığımız paranın daha bereketli olduğuna inanmışımdır her zaman.
Bu nasıl ortak hesap ya 😀 bu sizin hesabınız olmuş

Saygı duyarım harcamanıza da ben de eşim de asla böyle yaşayamayız. Hiç mi hobisi yok hiç mi arkadaşı yok ? Bir kitap 30 35 tl. Arkadaşla sadece kahve içsen açık havada 2 kişi 20 tl. Ee bir o ısmarlarsa bir de sen ısmarlarsın. Biz haftada bir gün dışardan yemek alıyoruz o da uygun fiyatlı avm mönüleri geçen hafta 4 kişiye 114 mü ne verdim. Benim aklım ermedi bı 150 tl ye
150 tl gerçekten çok zor ya 😥😥
Benim eşim aylığı bana verir ama ek iş yapar ordan gelen parayla arkadaşlarıyla çıkar kıyafet ihtiyacı ayakkabı ya da eve eşya alınacaksa o parayla yaparız

İnstada sen yazmizlar,dışarıda bir tabak makarnaya 28tl veriyordum,evde yaptım 55tl ye çıktı diye:KK70:
Benim büyük kızda dışarda makarna yemeye bayılır 1 tabak 24 tl ben diyorum kızım ben daha ucuz maliyetle yaparım sana evdde dolu dolu yersin🤪🤪

Kışlık bitki çayı ve kurutulmuş limon söyledim bil bakalım bunları ne eşliğinde tuketecegim:KK53:not:yulaf degil:KK70:ben yemek yapma olayından o kadar bunaldım ki artık,uzun süredir isteyerek yediğim tek şey narlı çikolata ve pizza. Sadece öğün gecistirmek için yiyiyorum. Şöyle tatlılara falan hasretim yani,önceden işten geldiğim gibi nebçim tatlılar yapardım ya😔
ben çok sağlıksız besleniyorum son 2 yıldır. İş yerindeki mutsuzluğumu yemekle çıkarmaya çalıştım ve kilo aldım. kilo aldıkça hayat kalitem düştü vs vs.
şu an sağlıklı şeyler hazırlamaya çok hevesliyim, tarifler topluyorum galan. Yulaf işin esprisi tabi, maksat mümkün mertebe iyi beslenmek :)

İnternetten kitap siparişini ben veririm , diyet yaptığımız için dışardan pek yemek yemeyiz , öğle yemeklerini evden hazırlayıp yanına koyarım . Düşündüm de eşim epey masrafsızmış:)

Geçliğinde ve bekarken o kadar çok harcama yapmış ki ve o kadar çok kıyafet ve ayakkabısı var ki ( deniz şortu 22 yıllık , çok çok iyi bir markadan zamanında almış ve temiz kullandığı için 22 sene kullanmış ) tabi ki tek deniz şortu yok ama bir çok şeyini şükür temiz kullanır ve çok iyi kaliteli ürünler alır , 6 senelik evliyiz sadece 1 çift ayakkabı aldı onca zaman. 20 çift ayakkabısı olunca ve hepsine senelik bakım yapınca uzun vadeli kullandığı için ihtiyaç duymuyor başka şeylere.
Gerçekten de çok masrafsızmış eşin 👍👍
Benim eşimde hep marka kıyafetler alır ama her sene mutlaka yeniler evdekileri de dağıtır

Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?

Ben bir de sunu merak ediyorum.
Kadınlar her gideri ortak harcadığını söylüyor geri kalaniyla birikim yapıyoruz diyorlar ellerinde ne kalıyor gerçekten?
Birikimden kasıt 100lira 200lira olabilir. Ülke şartlarında her ay kenara burma bilezik atabilen olduğunu sanmiyorum

Ortalama memur maaşı olarak bakarsak diyelim eşiniz 5 siz de 5 alıyorsunuz.
Ev araba kredisi varsa eviniz kiraysa bakıcı varsa çok soğuk memlekette yaşayıp doğalgazı da kokleyince cidden elde ne kalıyor?
Mesela şuan kredi çekti eşim aylık gider kredi ile birlikte en az 9 olur.
İkimize totalde bin kalıyor 😉.
Bozdur bozdur harca 😂
500 ile ben ne birikimi yapacağım acaba😉
Gram bile alamam😔

Bak çok eşya konusun katılıyorum daha biraz önce mutfaktaki fazla olan eşyalarımı düzenledim inan o kadar çok şey eledim ki dedim neden bu kadar almışım
Ama insanız işte görüyoruz beğeniyoruz alıyoruz ben kendime ne kadar engel olmaya çalışsamda olamıyorum 🙄🙄

İnternetten kitap siparişini ben veririm , diyet yaptığımız için dışardan pek yemek yemeyiz , öğle yemeklerini evden hazırlayıp yanına koyarım . Düşündüm de eşim epey masrafsızmış:)

Geçliğinde ve bekarken o kadar çok harcama yapmış ki ve o kadar çok kıyafet ve ayakkabısı var ki ( deniz şortu 22 yıllık , çok çok iyi bir markadan zamanında almış ve temiz kullandığı için 22 sene kullanmış ) tabi ki tek deniz şortu yok ama bir çok şeyini şükür temiz kullanır ve çok iyi kaliteli ürünler alır , 6 senelik evliyiz sadece 1 çift ayakkabı aldı onca zaman. 20 çift ayakkabısı olunca ve hepsine senelik bakım yapınca uzun vadeli kullandığı için ihtiyaç duymuyor başka şeylere.

Eşiniz kaç yaşında ki 22 yıllık şortu hala giyiyor merak ettim cidden

Back
X