Maaş hesapları ortak mı olmalı?

Adam hiç bir şey yemiyordur dışarda kıyafet te almıyordur hiç mi bir şey almıyor yahuuu kafama takıldı😅ay sonuna kadar 430 tlm kaldı yeminlen strese girdim. El harçlığı sadece bu da
Kartlara çok abanma valla,gerçi aysonuna da birşey kalmadı 30 saniyede bir 1dakikaligina nefesini tutarsan bence para gitmez:KK53::KK70:bizden beklenen bu cunku:ıslık::KK59:

Altı üstü 17 gün
Dayan ceycey 😂
400ü 17ye böl
Günlük harçlığını bul 😂
Allah'a şükürler olsun alabiliyoruz,işin esprisi tabi bu ama alamayan yapamayan insanlar napıyor,napacak ya. Allah'ım colugumuz çocuğumuz büyüyor,yetebilecek miyiz yetisebilecek miyizo_O

Merhabalar eşimle evleneli 2.5 ay oldu eski işimden ayrıldım şimdi yaşadığım yerde yeni işe başlıyorum para konusunda ne yapacağımı bilmiyorum maaşlar ortak mı olmalı sizce ayrı hesap olmalı mı şimdi ayrı desem eşim yanlış anlar mı ?
Biz maaşları çekeriz evde bi cüzdanımız var onun içine koyarız ordan ödemeleri yaparız kalanı orda durur yine ihtiyacı olan alır kartlarda para bırakmıyoruz yani

Allah'a şükürler olsun alabiliyoruz,işin esprisi tabi bu ama alamayan yapamayan insanlar napıyor,napacak ya. Allah'ım colugumuz çocuğumuz büyüyor,yetebilecek miyiz yetisebilecek miyizo_O
Dur anacım germe beni
Çok hazırım zaten gerilmeye 😥

Dur anacım germe beni
Çok hazırım zaten gerilmeye 😥
Bende çok gerginim giggles. Kendim için değil ama çocuklarım için gelecek kaygım giderek artıyor. Bu sadece maddi değil. Manevi olarak da çok endişeliyim. Allah evlatlarımızı korusun

Bende çok gerginim giggles. Kendim için değil ama çocuklarım için gelecek kaygım giderek artıyor. Bu sadece maddi değil. Manevi olarak da çok endişeliyim. Allah evlatlarımızı korusun
Eskiden 3 4 çocuğum olsun kalabalık aile filan olalım isterdim
Artık isteyemiyorum
Acaba 1den sonra daha düşünmesek mi bile geçiyor aklımdan 🙄
Tek çocuk bile bizi sarsmaya yetti
Ki daha doğmamış bir tek çocuk
Yaşadığım yerde sağlık imkanları da pek iyi değil ilginç bir şekilde
Düzenli bir doktora takip edilmek istiyorsan ayda en az 400ü gözden çıkarman gerekiyor
Benim de aklıma hep maddi sıkıntısı olanlar nasıl doktora gidiyor sorusu geliyor her seferinde
Allah herkese yardımcı olsun valla

Bi yere yemeğe gitsen zaten en az 60-70lira bi kahve içip tatlı yesen 30-40 lira tutuyor
Eşinizin hiç mi sosyal hayatı yok?
150 lira nasıl ay sonuna yetiyor? 😯😯😯😯😯

Haftanın 6 günü hatta bazen 7 günü çok yoğun çalışır , Pazar günü genellikle birlikte birşeyler yaparız.
Uzun zamandır pandemi sebebi ile de pek dışarı çıkmayız , çok nadir arkadaşları ile bir yerlere gider o zaman da benim maaş kartını alır ortak hesaptan harcama yapar , yanındaki rakam yeterli gelmez ise.

Ben bu durumlarda hep sunu merak ederim, esiniz size bir jest yapacak cicek yollayacak olsa veya dogumgunu hediyesi alacak olsa sizden mi para istiyor?

Sizin kontrolunuzdeki ortak hesaptan mi aliyor?

Doğum günü hediyesini birlikte seçeriz , hatta genellikle ben seçerim ve birlikte alırız.
Çiçek yollamasını ben istemem çünkü anlamaz çiçekten , yani gül vb çiçekleri ben çok sevmem , orkide severim onu da genellikle ben alırım evimize.

Haftanın 6 günü hatta bazen 7 günü çok yoğun çalışır , Pazar günü genellikle birlikte birşeyler yaparız.
Uzun zamandır pandemi sebebi ile de pek dışarı çıkmayız , çok nadir arkadaşları ile bir yerlere gider o zaman da benim maaş kartını alır ortak hesaptan harcama yapar , yanındaki rakam yeterli gelmez ise.
Anladım
Arkadaş çevresi çok yok yani
Mesela işteyken arkadaşlarla spontane şekilde çıkışta bi kahve mi içsek diye ayarladığımız çok oluyor bizim
Gidince acıkmışım deyip yemeğe dönüyor filan işler
Her zaman planlı buluşamıyoruz
Planlı şekilde kartı sürekli yanımda taşımak zor olur o yüzden
150 liranın da yetmesi imkansız o şekilde

Benim elimde 20 sne kadr 200 tl nakit var.
7ye bölüyorm 28 tl.
Yufka alacam 15 tl olmus.
Yufka alsam icine lor alamayrumm:KK70:
Yarında onu alayım cumaya gözleme isi tmm ozman:KK70:
Öyle gün gün alacaksın 😂
Kendine güveniyorsan ikisini bugün al
Yarın harcama yapmayacaksın ama
Benim hesap hep kendime güvendiğim yerde şaşıyor işte 😂😂😂
Bunu alayım 10 gün bi şey almam diyorum
Sonra işler çok karışıyor 😂😂

Öyle gün gün alacaksın 😂
Kendine güveniyorsan ikisini bugün al
Yarın harcama yapmayacaksın ama
Benim hesap hep kendime güvendiğim yerde şaşıyor işte 😂😂😂
Bunu alayım 10 gün bi şey almam diyorum
Sonra işler çok karışıyor 😂😂
Kendime zerre güvenim yok bu konuda:D
Bütce konusunda tekinsiz biriyim:D

Adam 150 tl harçlık mı alıyormuş ben şokkk. Eşim berberine 100 tl veriyor sadece😅

Eşimde berberine aylık 80 tl veriyordu başlarda , sonra kendisi bir traş makinesi istedi , doğum gününde aldım ve yıllardır kendi traşını kendi yapar , inanın bana harcaması için bir sebebi yok ki , tabiki de kendisinin belirlediği ve aldığı harçlık dışında ihtiyacı olması halinde ortak hesaptan kullanabiliyor .

Anladım
Arkadaş çevresi çok yok yani
Mesela işteyken arkadaşlarla spontane şekilde çıkışta bi kahve mi içsek diye ayarladığımız çok oluyor bizim
Gidince acıkmışım deyip yemeğe dönüyor filan işler
Her zaman planlı buluşamıyoruz
Planlı şekilde kartı sürekli yanımda taşımak zor olur o yüzden
150 liranın da yetmesi imkansız o şekilde

Eşimin yanında benim kredi kartım var ortak hesaba bağlıdır kartım. İhtiyacı halinde tabiki kullanabiliyor.

Çok fazla arkadaşı yok evet olanlar da avrupa yakasında (biz anadolu yakasındayız) o yüzden de genellikle buluşmalar önceden ayarlanmış oluyor.

eşiniz sizin maaşınızı size harçlık verecek şekilde kullanacaksa ayrı olmalı.
biraz da karşıdaki kişinin tavrına bağlı.

Eşimde berberine aylık 80 tl veriyordu başlarda , sonra kendisi bir traş makinesi istedi , doğum gününde aldım ve yıllardır kendi traşını kendi yapar , inanın bana harcaması için bir sebebi yok ki , tabiki de kendisinin belirlediği ve aldığı harçlık dışında ihtiyacı olması halinde ortak hesaptan kullanabiliyor .
Saygı duyarım harcamanıza da ben de eşim de asla böyle yaşayamayız. Hiç mi hobisi yok hiç mi arkadaşı yok ? Bir kitap 30 35 tl. Arkadaşla sadece kahve içsen açık havada 2 kişi 20 tl. Ee bir o ısmarlarsa bir de sen ısmarlarsın. Biz haftada bir gün dışardan yemek alıyoruz o da uygun fiyatlı avm mönüleri geçen hafta 4 kişiye 114 mü ne verdim. Benim aklım ermedi bı 150 tl ye

Back
X