Maaş kartı

Evde tek kişimi çalışıyor.Üstelik çalışmasanızda size bakmak durumunda

Para bir kiside durur un kaynagi ne acaba? Siz sakin magdur edebiyati yapici cumlelere kanmayın. Emeklerinizin karşılığı sizindir. Esinizin zihniyeti biraz farkli geldi. Harcamalarima karisma derken bu cok anlamsiz. Evin ihtiyaclarindan elini ayagini cekmesine izin vermeyin.

Bence evlilik gözden geçirilecek bir durum yok böyle tartışmalar olabilir hemen gözden geçirmek gereksiz
Bır yuva kolay kurulmuyor sonucta dı mı.

Kadının sevılmemesı, aılesı okuttu kadın calıstı kazandı, alın teriyle maasını kazanıyor ama o maas kartının istenmesi falan hep Onemsız seyler. Koca kartı isteyebılır. Cunku o koca. Kadın bu saatte burda aglıyorum yazsa da onemsiz. Aglayabilır, insanız aglarız.

Onemlı olan koca. Kocanın bize olan davranısları psikolojik baskıları onemsiz.
Kan kusar kızılcık serbetı ictık deriz nerden bilecekler.

Onun istediği gibi olsun madem yabancı olun sakın onunla konuşma, sevisme çamaşırını yıkama yemeğini yapma yatakları ayır o yokmuş gibi yaşa tıpkı bir yabancı gibi baktın oralı olmuyor evi terket

siz evlenmeden önce bu yönünü hissetmişmiydiniz? görücü usulü mü evlendiniz?

Geçen konunuzda hatırlarsanız kartları elinde tutan kişinin adalet duygusuna sahip olması gerektiğini, kart talep eden eşlerde genelde bunun olmadığını söylemiştim.

İlk tahminim eşinizin kendine lüks araba/saat alırken sizin manav alışverişi için bile yalvarmak durumunda kalmanızdı.

Sırayla gidelim:
1) Sizin maaşınızla ilk olarak kendisine araba almak istiyor
2) Sizin harcamalarınız savurganmış
3) Aileniz kötü koltukta oturması da onun için gereksiz harcama, daha arabası alınacak.

En kritik nokta ise ortak hesap yerine maaşları ayırmayı tercih etmesi, üstelik işten çık demesi.
Bu ne demektir biliyor musunuz?

Maaşınızı olur da verirseniz evliliğiniz cebinizde 5 kuruş olmadan kucağınızda bebekle bitecek demek. Bakın olasılık bile vermiyorum.

Zira sadece size hesap dökümlerini göstermemek için önce paranın yarıya düşmesini, sonra üstüne sizi doyurmaya razı bile olmuş. İşten çıkarsanız/maaşınızı alırsa size ancak aç kalmayacak kadar para verecek, o durumda zaten devam edilemez.

Bu mesele çözülmeden bebek denemesi yapmanızı asla önermiyorum. Maaşları ayırıp harcamaları bölüşürseniz sorun çözülecektir.
Evliliğiniz için dik durmaya devam edin.

İronik olan, konu sahibi kızılcık şerbetini kovayla da içse o kartı verdi mi yine de biteceği...
Adam daha şimdiden kadını savurgan ilan etmiş, üstelik bunu derken araba da istiyor.

Hele bir de o maaşı cebine atsın, hele bir de konu sahibi hamile kalsın
Şimdi dik durması lazım, yoksa adam çaresiz hissederse daha beter davranacak.

Çekeceğim kararliyim ama çektiğim zaman bu iş boşanmaya gidecek adım kadar eminim
Böyle bir evliliğe çok mu ihtiyacın var
Zaten para kazanıyorsun
Bir kariyere sahipsin
Kararlarını verecek yeterliliğin var
Birinin senin paranı dolayısı ile seni yönetmesi ne uğruna olacak
Palavradan bir koca uğruna mı
Kendini buna laik görme
Hatta sen resti çek

Evin geçimini kadın yapmak zorunda değil. Kadının kazandığı eksradır parasını dilediği gibi harc0ama hakkına sahiptir. Böyle olmalı. Biz eşimle her ikimiz birbirimizin İnternet şifresini bilirz. Şimdiye kadar kredilerimiz olduğunda beraber ödedik. Onun ailesinin ihtiyacı olduğunda da gördük benim aikeminki de babam sıkıştığınfa bir defasında 400 tl lik doğalga fatırasını da ödedim. Hiç mevzusu bile olmadı olamaz da. İstediğim zaman aileme hediye de alırım harçlık da veririm. Bazılarına haberi olmaz olduğuna da sadece gerek var mıydı diye mutsuzca yorum yapabikir en fazla. Çok şükür ortak evimizi arabamızı da aldık. Ama cüzi miktarlarda aileye destek de olduk. Ben anneme koltuk takımı almıştım en kalitelisinden.eşimin ailesine buzdolabı aldık.ikimiz de kesinlikle annemize babsmıza sırt dönmedik. Hala da elimiz boş gitmeyiz her iki tarafa.bir alım satımdan bir yıllık maaşınızı kazandık. Ve dedik ki bu para farzedelim ki hiç gelmedi ve bunu ikimiz ailelerimize harcayalım. Ki o kadar yüksek miktarlar değil ailemize yaptıklarımız.benim kardeşim ünv okuyordu her ay harçlık gönderdik. Sonra eşimin babasının tadilat işi vardı çıkarıp 3.4 bin tl verdik. Bir insanın huyu neyse her tartışmada kendini belli eder. Siz kartın sizde kalmasını istedikten sonra eşin bu konuda ısrar etmrsi surat yapması hiç hoş değil. Kendinize saygısızlık yapılmasına izin vermeyin müsaade etmeyin.

Midem bulandı resmen. Ne tipler var ya. Çok marifet kadının kartını taşımak. Yazık bu kadınlar niye bu kadar eziyor kendini

Sizi bir yapan şey para mı yani. para ayrı olunca sizde yabancı mı oluyorsunuz nasıl evlilik bu. Eşiniz paragözün teki. Alttan almayın sakın elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız.

Asıl erkeklik gururu olan adam eşinin parasına göz dikmez...

Benim de maaş kartım eşimdedir ama kredi kartımız kimin ihtiyacı varsa onda oluyor. Benim işime geldiği için kartımı eşime verdim cunku para hesabı bilen biri değilim eşim cok iyi yönetiyor ben de ödemeler vs uğraşmayı sevmediğim için kafam rahat harcamalarıma karışmıyor cebimde de her zaman bir miktar para olur. Ama siz istemediğiniz halde bu şekilde zorlaması çok yanlış. Bu ısrar neden yani ne fark eder

Birimizin maaşı krediye gittiği için çok da fark etmiyor yani kalan parayı aramızda bölüşüyoruz

1.si eve bakmak normalde erkeğe düşer hem dinimizce hem örfümüz adetimizce.Siz ona yardımcı oluyorsunuz ki ne kadar şanslı.Ama hala gözü doymayıp maaş kartınızı isteyerek eşiniz yüzsüzlüğü ele almış.Maaş kartınızı vermeyin pişman olursunuz.Çalıştığınız halde eşinizden harçlık istemek çok saçma bence.Ben olsam asla vermezdim.Gerektiği yerde ihtiyaç kadar yardım yapıyorum hesabına atıyorum.Ama eşim ne harcamama karışır ne de ne aldığıma.Meslek sahibi olmuşsam bu özgürlüğüm de olsun bir zahmet.Sonuçta biz okuyup biz emek verdik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…