- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.916
- 158
- 29
- Konu Sahibi Muallimee1
-
Benim anlamadığım bir nokta var. Konu sahibi 33 yaşında ve bir yıllık evliyim dedi. Şimdiye kadar hiç çalışmamış mı? Bu ilk maaşı mı olacak? 32 yaşına kadar bekar ve çalıştıysa muhakkak ailesine desteği olmuştur.
imzamı atarım. harikasınız.Kart konusunda eş bariz haksız. Kesinlikle vermeyin. Ev giderini 2ye bölün ve birikim yapın. Olması gereken budur. Siz kenera atın da eşiniz evi geçindirsin mantığı da saçmalık. İstifa demesi saçmalık ötesi. Okumuş etmişsiniz sırf egemenliği altına girmiyorsunuz diye istifa et demesi hadsizce. Bunun için boşanırdım.
Sizin de hatanız aileme koltuk takımı alacağım ilk maaşımla demeniz. Bu konuda sizi destekleyen yorumları taraflı buldum. Aynı durumda siz olsanız ve 1 senedir eşiniz çalışmasa tam atandı rahat edeceğiz derken de aileme koltuk alacağım ilk maaşımla dese ne dersiniz? Ben razı olmam. Eğer ailenize yapmanız gerekenler bitmediyse evlenmeyin. Senelerdir eskidiğini bilmiyor muydunuz sanki? Atandım şimdi de onlara vereyim olmaz. Ha sağlık sorunu olsa tamam verin ama bu farklı. Sizinki de bencilce. Bir de sormayın denmiş. Tabii ki de soracaksınız. 50 100 lira değil maaşın tamamı deniliyor. İki taraf da versin ailesine parkeleri kemireceksiniz bütün ay.
Bence bir terapiste gidin doğru yolu o göstersin. İkiniz de problemlisiniz.
Bunu ben de anlamadım. Kanepe 1 yılda eskimiyor sonuçta neden o zamana dek alınmadı ki? Kanepe oturunca batacak seviyedeki aile ile nasıl çeyiz yaptı, nasıl ev dizdi, nasıl nişana kınaya girdi
Aynen oyle began.Sahsen kizim bana ilk maasini harcamasin,en cok istedigi ne varsa onu gerceklestirsin,olur ya her gonlunden geceni yapamamisimdir,fakat o jest dusunsun de ben tesekkur edeyim,en kucugunu hatiri icin kabul edeyim.Çocuğunu 9 ay karnında taşı, saatlerce sancı çek, doğur, senelerce uykusuz kal, yeme yedir, giyme giydir, okut, iş güç sahibi yap. 1 yıllık koca için sana sırt dönsün. Sen kırık koltukta otururken, kızın 1 yıldır tanıdığı el oğluna paraları yedirsin, seni satsın.
Dünyanın adaleti işte. Gün gelir devran döner. O para göz kocanız sizin maaşınızla 3-5 kredi çeker, çocukla evden kovar, 5 parasız kaldığınız gibi senelerce ailenize vermeye kıyamadığınız paranın kat kat fazlasını borç olarak ödersiniz.
O çok kıymetli kocanız da sizin maaşınızla aldığı ev/arabada hakkınız olmasın diye anne/ babasının üstüne geçirir. Dımdızlak kalırsınız ortada.
Şaşmaz gerçekler.
eşinize yuhh diyorum kartını istemek nedir 1 kişide duracaksa sizde dursunArkadaşlar eşimle maaş kartı sorununu bir önceki konuda anlatmıştım. Kendisine kartimi vermeyecegimi ortak hesap açmayı uygun bir dille soyledim. Oda diretti para bir kişide durur dedi bende o zaman bende dursun dedim benim here hice para harcadigimi soyledi ama yok oyle bir sey gereksiz hicbir sey almam.o zaman bundan sonra sende benim harcamalarıma karışma bende karismayim herkes naparsa yapsin evde yabanci gibii dedi
Tanidigim bir aile cocuklarina birer kat ev yaptirmis, kendi eski evlerinde ayagim esikte cukura gomuldu,oylesine curumus doseme.Bazı aileler hep kendilerinden feda edip çocuğuna veriyor. Çeyiz yapıp da kırık koltukta oturmaları çelişki değil.
Tabi bir de koltuk yavaş yavaş kırıldığı için huyuna suyuna alışmış olabilirler.
Bu aileye böyle damadın gelmesi tam bir talihsizlik.
Arkadaşlar eşimle maaş kartı sorununu bir önceki konuda anlatmıştım. Kendisine kartimi vermeyecegimi ortak hesap açmayı uygun bir dille soyledim. Oda diretti para bir kişide durur dedi bende o zaman bende dursun dedim benim here hice para harcadigimi soyledi ama yok oyle bir sey gereksiz hicbir sey almam.o zaman bundan sonra sende benim harcamalarıma karışma bende karismayim herkes naparsa yapsin evde yabanci gibii dedi
Benim kartım eşimde durur kendi isteğimle verdim o hiç istemedi benden ama benden habersiz 1 lira bile çekmez hesabımdan paraya ihtiyacı olursa bana sorar şu kadar ihtiyacım var çekeyim mi hesabından diye 3 yıldır bir sorun yaşamadım, benim hesabımda biriken parayla ev aldık şuanda.Arkadaşlar eşimle maaş kartı sorununu bir önceki konuda anlatmıştım. Kendisine kartimi vermeyecegimi ortak hesap açmayı uygun bir dille soyledim. Oda diretti para bir kişide durur dedi bende o zaman bende dursun dedim benim here hice para harcadigimi soyledi ama yok oyle bir sey gereksiz hicbir sey almam.o zaman bundan sonra sende benim harcamalarıma karışma bende karismayim herkes naparsa yapsin evde yabanci gibii dedi
imzamı atarım. harikasınız.
sen paranı biriktir evi geçindirmek erkeğin işi mevzusuna girilirse kadının işi de yemek yapmak,kaynanasının hizmetini görmektir denilebilir. her iki taraf calısıyorken erkek maasını eve verecek kadın full+full biriktirip ailesine yedirip alısveris yapcakneysee.
normal olan ortak hesapta biriktirmek,maası 3 binse 1200 kadarı kendine alıp 1800ü ortak hesaba atmak. giderler cıktıktan sonra birikim yapmaktır. kendisine ayırdığı ile kişisel ihtiyaclarını görür,yetmediği yerde kredi kartından ceker gecer. sen bana canta al ben anama koltuk. erkek bunu dese wıyyyy.
Bazı aileler hep kendilerinden feda edip çocuğuna veriyor. Çeyiz yapıp da kırık koltukta oturmaları çelişki değil.
Tabi bir de koltuk yavaş yavaş kırıldığı için huyuna suyuna alışmış olabilirler.
Bazı aileler hep kendilerinden feda edip çocuğuna veriyor. Çeyiz yapıp da kırık koltukta oturmaları çelişki değil.
Sizi sinirlendirmek icin söylüyor ise kendisi mi koymus da çıkmanızı istiyor emeklerinizi en iyi siz bilirsiniz.tövbe estagfurullah bir adamArkadaşlar yorumlarınız icin sag olun. Az oncede konusu acildi yine ve bende durmayacaksa bırak o zaman işi ben evime bakarım diyor. Bende ne yani insanlar atanmak için ne çileler çekiyor ben sana kartı vermiyorum diye işten mi cikayim dedim çık çalışma diyor öyle dedi diye çıkacak değilim tabi ama bu mevzu iyice kabak tadı vermeye başladı.....
Maşallah böyle eş ailesi zor bulunur. Kendi eş ailemi düşünüyorum da sanki bir yabancının düğününe gelmişlerdi. Eşimin evine de ben aracı oldum almasına deyip el koydu. Hatta tapuyu bile üstüne aldı.Eşimin ailesini anlatmışsınız bizi borçsuz evlendirdiler, yemekli düğün yaptılar tüm masrafı üstlenmek zorunda kaldılar. Evlendikten sonra bi gördüm ki insanların yatağı yok eski bi sedir gibi birşeyi açmışlar hatta çekyat gibi üzerinde yatıyorlar kayınvalide ile kayınpeder. Biz onlara sonradan baza yatak büyük bir dolap aldık da kayınvalidenin yatak odası oldu. Yine aynı şekilde çamaşır makinelerini buzdolaplarını biz yeniledik dökülüyordu halbuki biz evlenirken eşime en iyisini aldılar. Kendilerini hep arka plana atıyorlar olanı evlatlarına harcamışlar.
Maşallah böyle eş ailesi zor bulunur. Kendi eş ailemi düşünüyorum da sanki bir yabancının düğününe gelmişlerdi. Eşimin evine de ben aracı oldum almasına deyip el koydu. Hatta tapuyu bile üstüne aldı.
Bizim de bir dolu sorun var. Evet en önemli husus bu, evladının hakkını teslim etmek. İnşallah ahımız kalmaz. Ben ve oğlu çok zarar gördük. Hadi ben el kızıyım peki o?Bizim de yaşadığımız farklı problemler var, ortam çok günlük güneşlik değil aslında, kayınvalide ile pek hazzetmeyiz birbirimizden ama bu noktada oğullarına düşkünlerdir haklarını teslim edeyim. Artıları eksileri bi şekilde idare ediyoruz diyelim.
Evladını hakkını yiyen bir ebeveyn örneği. Merak etmeyin boğazlarından geçmez. Kimsenin ahı kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?