Maaş kartı

Evet övünüyor. Karşılıklı yaptılar. Önce biri çıkardı masaya koydu bir havayla. Sonra diğeri aynı tavırla...
Ya ben burayı okuyunca kocamın ayağının altını öpesim geliyor. Böyle bir gübre parçası ile evli olsam kesin kafayı yerdim. Korkunç yahu korkunç. Sevgisiz saygısız ortamda nasıl yaşıyor insanlar nasıl nefes alıyor. Aklım almıyor benim.

Kız çocuklarının bu şekilde yetiştirildiği ailelerde, zar zor mesleğini eline aldığında bile nereye gideceğini bilemeyen bir kadınla karşılaşıyoruz büyüdüklerinde. Yazık çok yazık.

İyi, oturup üzül, ağla sen de. Sakın boşanma dilekçesi falan yazayım deme.

Gorunmedıgıne gore verdi bile.

Ş İ D D E T M A Ğ D U R U K A D I N V E ÇOCUKLARLA İLGİLİ POLİS EL KİTABI 6

EKONOMİK ŞİDDET: Evde ya/ya da dışarıda çalışmasına rağmen mağdurun, maaş kartını eşine / ebeveynine teslim etmek suretiyle kazancını özgürce değerlendirememesi ya/ya da yaptığı her harcamanın hesabını vermek zorunda kalması , şayet dışarıda çalışıp para kazanmıyorsa --evdeki emeği yok sayılıp-- harcamaya da hakkı olmadığı düşünülerek ihtiyaçlarının karşılanmaması , evin her türlü zorunlu giderinin (elektrik, su, telefon) şiddet uygulayan tarafından sıkı denetime tabi tutulması ve benzeri şekillerde emeğinin sömürülmesidir. İçinde bulunduğumuz sosyolojik yapı içinde günümüzde bilinen en yaygın şiddet, kadına ve/ ve ya çocuğa yönelik olarak yaşanan şiddettir. Kadınların şiddet mağduru olmalarının en önemli nedeniyse cinsiyet farklılığıdır.
TOPLUMSAL CİNSİYET ANLAYIŞI: İçinde yaşanılan toplumun sosyal yönden kadın ve erkeğe yüklediği farklı roller, sorumluluklar olarak tanımlanabilir. Dünyaya gelirken cinsiyet tercihinde bulunmak olanaklı değildir. Doğal biyolojik bir nitelik olan cinsiyet farklılığına bizlerin yüklediği yapay anlamlar yüzünden iki cins arasında adil olmayan, insanlıkla bağdaşmayan hiyerarşik bir yapı doğar. Bu yapay çerçeve iki cinsin toplumsal yaşama katılım düzeyi ve toplumsal alanda temsiliyetlerini de farklılaştırır. Örneğin kadın ev içi gibi özel alanda tutulurken, erkeğin dışarıda kamusal alanda kendini ifadesi uygun görülür. Çalışma alnından, siyasete , sivil toplum örgütlenmesinden,

ankara barosunda çıkan şiddet kitapçığında ekonomik şiddete giriyor maaş kartı

Aynı şeyi düşünüyorum. Sonra da ver elini "çok emek verdim, alttan aldım, bunu mu hak ettim" yakarışları...
Kadınlar klubüne üye olduğumdan beri evlilik fikri bana uzak geliyor. Gitgide de uzaklaşıyorum bu fikirden.
Güzel bir evlilik yaşayanlar için de bir bölüm açılsa keşke, doya doya koca ve evlilik güzellemesi yapsak. Burada yapınca görgüsüzlük oluyor çünkü. Yönetimden bir antiBDV bölümü isteyelim, adı da şey olsun; Hayat Bana Güzel.

Benim iki çocuğum var. Karar verdim artık, öğretmenlerini dıdısının dıdısına kadar araştıracağım. İstanbul' da da nasıl yapılır bu, bilemiyorum.

Kredi çekilse bile kefil olarak Adamı yazdırsın

Bir yandan mantikli bir yandan tehlikeli olur bu. En guzeli hiç çekmemek. Adam guvenilecek biri degil.. Kredi odenmezse en sonunda adamdan alirlar bir sekilde ama konu sahibinin de sicili bozulmus olur. Uzun bir sure kredi karti bile alamaz bankalardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…