- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
- Konu Sahibi Muallimee1
-
Ya ben burayı okuyunca kocamın ayağının altını öpesim geliyor. Böyle bir gübre parçası ile evli olsam kesin kafayı yerdim. Korkunç yahu korkunç. Sevgisiz saygısız ortamda nasıl yaşıyor insanlar nasıl nefes alıyor. Aklım almıyor benim.Evet övünüyor. Karşılıklı yaptılar. Önce biri çıkardı masaya koydu bir havayla. Sonra diğeri aynı tavırla...
Kız çocuklarının bu şekilde yetiştirildiği ailelerde, zar zor mesleğini eline aldığında bile nereye gideceğini bilemeyen bir kadınla karşılaşıyoruz büyüdüklerinde. Yazık çok yazık.Annenizin "aman ver gitsin" demesine, sizi bu kadar pasif yetiştirmelerine bakıyorum da bence 5 kuruş vermenizi hak etmiyorlar. Almayın koltuk falan. Demirler bata bata otursunlar.
Siz de 33 yaşına kadar nasıl hayata tutundunuz belli değil. Dünyaya bu adamla gelmiş gibi davranıyorsunuz. Adam bariz yemeye çalışıyor sizi.
Evde iş yapmıyor, maaşınızı da alacak, çift maaşla bir iş yapmadan paşalar gibi yaşayacak.
Siz de ne emeğinizin karşılığı olan parayı göreceksiniz ne de evdeki emeğinizin takdirini.
Şikayet ettiğinizde "ne yapıyorsun ki" diyecek. Bir tişört almak istediğinizde "borcumuz var" diyecek. Ama siz nereye ne borcu var asla bilemeyeceksiniz.
"Bir işin ucundan tut" dediğinizde "ben erkeğim" diyecek.
Bu hayatı mı yaşamak istiyorsunuz hiçbir halta yaramayan 1 adet kocanız olsun diye?
Sonra o kocayla sizin gibi pasif kız çocukları yetiştirirsiniz, ne hoş. Elin oğullarına köle olacak yeni nesiller lazım çünkü.
Normalde çalışıp kendi ayakları üstünde duran bir kadını bile tahakküm altına aldım havası bu. Ne menem bir errrrrrkeğim görün havası.Bence cok alcaltici bir durum.hanimin parasina muhtacim der gibi
Herkes özünde iyi ama çoğu kişide o iyilik sadece özde kalıyor.Ama kocası özünde iyi değil miydi?
İyi, oturup üzül, ağla sen de. Sakın boşanma dilekçesi falan yazayım deme.Arkadaşlar iki gündür hiç konuşmuyoruz. Bir de kardeşiyle konuşurken şöyle bir şey duydum ama emin değilim o yüzden üstüne gitmedim araba alma planımız ben atanmadan öncede vardı zaten şuan sanırım esim bir araba bulmuş ve kardeşine senin üstüne yapicam diyordu. Sanırım bu durumdan dolayı boşanırsak beninle ortak olmasin
Ayrılmak istemediğini de kabul etmiyor.Ayrılmak istemiyor cunku, adam adım atsa barısır elektrıgı aldım kendısınden:)))
Hem ayranım ekşimesin, hem de yoğurdum dökülmesin misali isteAyrılmak istemediğini de kabul etmiyor.
Gorunmedıgıne gore verdi bile.Konu sahibi o kartı verecek bence.
Sabahtan akşama kadar dışarıda çalışacak, eve gelip ev işi yapacak, az yoruluyormuş, kıymet görüyormuş gibi bir de çocuk yapacak ona bakacak...
Eşi ise akşam gelince totosunu devirip yatacak, ne alacaksa eşinin kartıyla alacak, kendi parasıyla kendine yatırım yapıp birikim yapacak.
Bir gün boşanırken de konu sahibi kucağında çocuk, dağ gibi kart borcu ve sıfır birikimle kalakalacak.
Memuriyenin herifi iyiyse benimkinin kanadı nirde?Geri dönüş cümlesi bu. Eşim aslında iyi biri
Aynı şeyi düşünüyorum. Sonra da ver elini "çok emek verdim, alttan aldım, bunu mu hak ettim" yakarışları...Konu sahibi o kartı verecek bence.
Sabahtan akşama kadar dışarıda çalışacak, eve gelip ev işi yapacak, az yoruluyormuş, kıymet görüyormuş gibi bir de çocuk yapacak ona bakacak...
Eşi ise akşam gelince totosunu devirip yatacak, ne alacaksa eşinin kartıyla alacak, kendi parasıyla kendine yatırım yapıp birikim yapacak.
Bir gün boşanırken de konu sahibi kucağında çocuk, dağ gibi kart borcu ve sıfır birikimle kalakalacak.
Güzel bir evlilik yaşayanlar için de bir bölüm açılsa keşke, doya doya koca ve evlilik güzellemesi yapsak. Burada yapınca görgüsüzlük oluyor çünkü. Yönetimden bir antiBDV bölümü isteyelim, adı da şey olsun; Hayat Bana Güzel.Kadınlar klubüne üye olduğumdan beri evlilik fikri bana uzak geliyor. Gitgide de uzaklaşıyorum bu fikirden.
Benim iki çocuğum var. Karar verdim artık, öğretmenlerini dıdısının dıdısına kadar araştıracağım. İstanbul' da da nasıl yapılır bu, bilemiyorum.Annenizin "aman ver gitsin" demesine, sizi bu kadar pasif yetiştirmelerine bakıyorum da bence 5 kuruş vermenizi hak etmiyorlar. Almayın koltuk falan. Demirler bata bata otursunlar.
Siz de 33 yaşına kadar nasıl hayata tutundunuz belli değil. Dünyaya bu adamla gelmiş gibi davranıyorsunuz. Adam bariz yemeye çalışıyor sizi.
Evde iş yapmıyor, maaşınızı da alacak, çift maaşla bir iş yapmadan paşalar gibi yaşayacak.
Siz de ne emeğinizin karşılığı olan parayı göreceksiniz ne de evdeki emeğinizin takdirini.
Şikayet ettiğinizde "ne yapıyorsun ki" diyecek. Bir tişört almak istediğinizde "borcumuz var" diyecek. Ama siz nereye ne borcu var asla bilemeyeceksiniz.
"Bir işin ucundan tut" dediğinizde "ben erkeğim" diyecek.
Bu hayatı mı yaşamak istiyorsunuz hiçbir halta yaramayan 1 adet kocanız olsun diye?
Sonra o kocayla sizin gibi pasif kız çocukları yetiştirirsiniz, ne hoş. Elin oğullarına köle olacak yeni nesiller lazım çünkü.
Aynisini dusunuyorum. Umarim yaniliyoruzdur...Gorunmedıgıne gore verdi bile.
Kredi çekilse bile kefil olarak Adamı yazdırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?