- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Muallimee1
-
Olabilir.
Öğretilmiş çaresizlik değersizlik duygusundan kaynaklanıyor hepsiOlabilir.
Fake de olsa amacımız kadınların gözünü açmak. Gerçi çalışan kadınların koca bağımlılığı beni umutsuzluğa itiyor ama hayırlısı.
Ben yoruluyorum bir yerden sonra ugrasamiyorum.Insanlarin iyiniyetinin kullanilmasida en cok deli oldugum konulardan biri.Olabilir.
Fake de olsa amacımız kadınların gözünü açmak. Gerçi çalışan kadınların koca bağımlılığı beni umutsuzluğa itiyor ama hayırlısı.
Aynen öyle yapıyorlar. Benim arkadaşımın kocası da kadının parasıyla sürekli ailesinin borçlarını ödüyor. Kadına dışarda bir bardak çay içirmiyor. Yıllar önce 600 tl elektrik, 500 tl su faturası vs geldiğini söylüyordu . Dedik öyle şey mi olur bütün apartmanı mı siz ödüyorsunuz, bize hep böyle geliyor diyor. Adam buna yalan söylüyor meblağ konusunda ama bu saf hiç anlamıyor. Bu adamdan ayrılacaktı güya birde 2.cocuk yaptı, ayy çocugum kardeşsiz mi kalsın diye.
Kesin öyledirBen yoruluyorum bir yerden sonra ugrasamiyorum.Insanlarin iyiniyetinin kullanilmasida en cok deli oldugum konulardan biri.
Mesela millet burada kendini yirtiyor akil icin bu tarz kadinlar suan mutfakta
Ama yalanim yok,kiskanciim,birazcikta huysuzum minvali sarkilar esliginde,patates kizartip pazar kahvaltisi hazirliyor kociskosuna. Sonra cikip kendi kartiyla kociskoya spor ayakkabi falan aliyorlar, oynasin diye dron falan
Neyine yoracam kendimi gozu kormu ki gozunu ben acam
Ama kocası özünde iyi değil miydi?Diger konuda kocamın derdi para degıl inat yapıyor hayır dedim diye demisti.
Savunmustu canhıras.
Simdi gercek yuzunu gordum diyor, adam kartı istemekle kalmadı kardesıyle telde araba almaktan bahsetmıs.. Arabayı alacak kardesinin ustune yapacak... Para da ikisinin kocanın degıl sadece.
Dugun altınlarını bozdurmuslar hepsi adamın hesabına yatırılmış ortak hesapta degıl.
Hanı insan en basta suna ızın vermez.
Telefonda kulagıyla duymus yanlıs duymanın imkansiz oldugu bir sohbet bu.
Belkı yanlis duydum diyor.
Herkes care sunuyor, bahane sunuyor.
Sadece cok uzgunum diyor.
Ee napıcaksın bundan sonra diyenlere, once durumu idrak etmem lazım soktayım dyor.
Bız iki gunde idrak ettik hatta hıc sok olmadık araba muhabbetine kart muhabbetini bildigimız ıcın ama kendısı sokta.
Hayat onun herkes kendi secımlerını yasar su hayatta.
Allah onune cıkarır bi cok seyi. Gorur gormezden gelirsen evlilik degıl cehennemi yasarsın. Gorur ve gordum, bunu halletmem lazım dersen hem ozguvenınhem gururun sana kalır. Ozgurlugun sende kalır... Gitmek isteyene de kapı orda.
Oyuzden bundan sonrası konu sahibini ilgilendırıyor.
Kendısı ıcın dogru neyse onu yapacak, bız ne dersek diyelim.
Buyuk ihtimalle......Ama kocası özünde iyi değil miydi?
O dullar yok mu o dullaaaarr, zaten bir veba bir de dullar. İnsanlığın en uzak durması gereken iki illetGerçek oluyorlar malesef. Aynı yerde çalıştığım bşr karı koca arabanın sileceği değişse ve 15 tl tutsa 7.5 7.5 ödüyorlardı. Adam arabayı bile yalvarınca verirdi. Kadın hep yemek yapar adam açar yemek sepetini eve yemek söylerdi. Kadımcağızın da eli lezzetlidir mesela. Sonuç 15 senedir ve hala evliler. Niye boşanmıyorsun derdim. Dul olmak kolay mı elalem ne der derdi. Ah bu dullar. Ne korkuyor insanlar bizden ve bizim gibi olmaktan.
İyi bir haber vereyim.
Öncelikle annenizle ilgili bir gözlemim olacak:
İlk baştaki tepkisine göre yanınızda olmayacağını sakın varsaymayın.
Sonuçta sizin ve annenizin sakin ve hemen kabullenen bir yapısı var, genlerin yarısı da ortak zaten
Bu tip kişiler, insanları hep iyi niyetli varsayarlar. Herkesle iyi anlaşırlar, ama dolandırıcılar da rahat avlar. Belki yüzlerce mesaj okudunuz ama ancak eşiniz kötü niyetini açıkça gösterdikten sonra birşeyler oturdu değil mi?
Anneniz de aynı durumda.
Açık açık eşinizin biriktirdiğiniz tüm para ve altınları kardeşine verip araba almak istediğini, zaten dövdüğünü, çok konuştuğunuzu ancak hiçbir çözüme yanaşmadığını söyleyin. Bebek istiyorum, iki gün sonra torunla beş parasız size sığınmak zorunda kalırsam ne olacak diyin.
Önce affallayıp kekeleyecektir, sonra geri adım atacaktır. Babanıza da açıkça söylemeyi ihmal etmeyin. Olayları eşinizden değil sizden duysunlar.
Dövme olayi baska bir uyenindi tugba diye nicki olan biriydidövme durumu da mı vardıben kaçırmışım
Eşinin parayi nasil harcadığını falan bilmiyor konu sahibiSizinle maaşınız için mi evlenmiş bu adam anlamadım.
Evlenmeden önce böyle bir muhabbet oldu mu aranızda,
Kaç yıllık evlisiniz sadece merak ettim.
Eşiniz para yönetiminde nasıl, parayı nerede değerlendiriyor bu konuda başarılı mı.
Evdir, arabadır bir şey alma hedefiniz var mı birlikte.
Para yönetiminde iyiyse, birikim yapmaya çalışıyorsanız birlikte, adama güveniyorsanız her açıdan (!!!), evimde huzur istiyorum diyorsanız, kredi kartı alın kendinizde (istediğiniz zaman istediğinizi alabileceğiniz, bunu da ona söyleyin sonra bir krem aldınız diye kavga çıkmasın) kredi kartınızı ödeyin sonra istediğiniz miktarı birikim yaptığınız hesap artık kimin hesabı olursa gönderin bence.
Kartı asla vermeyin, ezik olmayın. parayı her ay istediğim için sana gönderiyorum de en azından. İpleri sende olsun hesabın.
Eşinin parayi nasil harcadığını falan bilmiyor konu sahibi
Hatta dugun takilari bile bozdurulup esinin hesabina atilmis
Adam da ya maas kartin bende olacak para tek elden yonetilecek ya da isten çık demis
Yani ortak hesaba karşı, ne varsa benim kontrolümde olacak diyor
Konu sahibine harclik veriyor
Ama sen cok harciyorsun da diyor
Evlenirken de esyalari ucuzundan aldirmis cimriymis
Ayrica hesapta yer alan takilarin parası ile kadinin maasini birleştirip beyefendi kendisine araba alacakmış ama kardesinin uzerine yapacak, karisina danismak sormak ondan fikir almak yok
Konu sahibi etkisiz eleman kocasi ne derse yapmak zorunda gibi bir kari koca iliskileri var
Seni alintilayip kaldirma yuregini arkadasim yazacaktimda kaynadi sonrada ben ciktim sitedenKesin öyledir
Biz burada onca şey yazdik anlamadi
Benim uzun uzun yazdigima sadece "danisacagim tesekkurler" demiş. Avukata danış demistim.
Ben konu sahibinin karti verecegini, o arabanin kayni üzerine alınacağını, bir suru borcun altina sokulduktan sonra bosanip bir de kocadan kalan borclari ödeyeceğini, ustune ailesinden de yuvani neden yiktin diye zilgit yiyecegini düşünüyorum
Bu konu sahibesi, yaşı 40 da olsa tek basina ayaklari uzerinde duramayacak, hep birilerine bagimli yasayacak. Yazik diyorum.sadece...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?