• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartı

Muallimee1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2020
152
109
33
28
Arkadaslar konumu merak edenler olmuş. Eşimle pazar günü konuştuk maaş kartı konusunu artık kapatalim vermeyeceğim dedim tamam dedi bir şey demedi uzatmadı. Sonra araba alıp kardeşinin üzerine yapmak gibi bir planın mi var dedim evet dedi bende o para ikimizin parası böyle bir şey yapamazsın dedim oda neden yapamayacakmisim ben maaşımla evi geçindirecem ama sen her maasinla ailenin evini yenileyeceksin yok oyle bir dunya dedi. Bende evlenmeden önce atanmış olsaydim ailemin ihtiyaçlarını alır öyle evlenirdim ama evlendikten sonra atandım ve her maaşımla alayım demiyorum ko sadece bir maaşımla bir koktuk takımı alicam o kadar dedim beni onlar bakti büyüttü bu yasa getirdibir maaşımı da çok göremem aileme dedim. Oda iyi istediğini yap istersen her maaşını ver ailene senin ailen varsa benimde var bende kardeşime araba alicam dedi. Bende aynı şey mi felan dedim olay büyüdü çıktı gitti evden 2 gündür de gelmiyor emin değilim ama bekar arkadaşı var onunla kalıyor olabilir bu kadar.
Not öğretmen olduğumu söyleyenler olmuş öğretmen değilim

Ne saçma bir koca ya
Ailene hiçbir yardımın olmadiysa- eski konularını bilmiyorum- bir koltuk ne ki? Alsın o da koltuk değerinde bir şey. Koltukla arabanın fiyatı aynı mı?
Bu karsilastirmayi yapamayan biriyle evli kalmak da fazla sabır ister🙄

Ne saçma bir koca ya
Ailene hiçbir yardımın olmadiysa- eski konularını bilmiyorum- bir koltuk ne ki? Alsın o da koltuk değerinde bir şey. Koltukla arabanın fiyatı aynı mı?
Bu karsilasyirmayi yapamayan biriyle evli kalmak da fazla sabır ister🙄
Kendi ailesi tanrigillerden olduğu icin sen bir yaparsan ben on yaparım demek istiyor

Konundan devam edebilirdin.
4bın 5bınlık koltukla ki almadın daha. Sadece ıstegın bu.
Tum yatırımla kardesıne arabayı almayı bir tutana bizim buralarda gerızekalı diyorlar.

Daha ne kadar uzatacaksın Memuriyee? Kesip atman icin ne olması lazım arabayı kardesinin ustune yapması mı? Sen ozamanda kesip atmazsın gibime geliyor.
Para muhabbeti evden gidisi vs.
Evlilik bu degıl

Kendi ailesi tanrigillerden olduğu icin sen bir yaparsan ben on yaparım demek istiyor

Kendi ailesi tanrigillerden olduğundan değil seni kulgillerden gördüğü için öyle davranıyor. Herkese bunu diyemez. Bugün en aşağı araba fiyatı ne kadar diye ortalama cazgirliktaki bir Türk kadını haddini bildirir :KK53:

Gönül bağı yerine şirket mantığıyla birliktelikler kurulursa böyle oluyor. Çok normal. Günümüzde yaygın bir durum. Bana kalsa yürümez ama devam edecekseniz de "ev arkadaşlığı" mantığıyla masrafları paylaşın. Herkes artan parasıyla istediğini yapsın.

Konundan devam edebilirdin.
4bın 5bınlık koltukla ki almadın daha. Sadece ıstegın bu.
Tum yatırımla kardesıne arabayı almayı bir tutana bizim buralarda gerızekalı diyorlar.

Daha ne kadar uzatacaksın Memuriyee? Kesip atman icin ne olması lazım arabayı yapması mı? Sen ozamanda kesip atmazsın gibime geliyor.
Para muhabbeti evden gidisi vs.
Evlilik bu degıl
Konuşmamıza fırsat bile vermedi ki telefonlarımıda açmıyor aklınca beni pişman etmeye çalışıyor ama illaki gelecek o zaman bunun böyle devam etmeyeceğini kendine çeki-düzen vermesi gerektiğini vermeyecekse de boşanmaya gideceğini soylicem

Konuşmamıza fırsat bile vermedi ki telefonlarımıda açmıyor aklınca beni pişman etmeye çalışıyor ama illaki gelecek o zaman bunun böyle devam etmeyeceğini kendine çeki-düzen vermesi gerektiğini vermeyecekse de boşanmaya gideceğini soylicem
Aynen oyle.
Evlilik boyle bisey degıl ya hergun para muhabbeti olmaz. Bu muhabbet bırak evliligi normal arkadaşlığı bitirir. Her gun yanında para muhabbeti yapan arkadastan sogursun yanı.

Bı de bu sözde hayat arkadası.
Adamın huzur saygı sevgiyle ısı yok, memurla evlenip kartına el koycam hayaliyle yola cıkmis.
Hakkında hayırlısı olsun ınsallah kendın ıcın dogru kararı verirsin, bırkere geliyoruz dunyaya unutma.

Karti vermem diye kavga cikti. Adam inatlasti. Simdi de koltuk davası cıktı. Zaten sen koltuk alma vs diye kartını istedi bence. Alma ya alma. Oda araba almasın. Sen alttan alttan ver ailene. Onlar da taksitle kendileri aldım der bir zaman sonra..
ne mesele yaptın ya..
Bu kadar zaman oturtulmuş koltukta bir 6 ay daha otursunlar
Bu kadar huzursuzluk çıktığını bilseler kesinlikle istemezlerdi emin ol.
E sen koltuk alacam.vs dersen oda araba alır hiçte karışamazsın. O da o nun parası.
Bende çalışıyorum maaşım var. Kartım.bende ama evin harcamasiydi vs hep bana kaldı özellikle bu pandemi döneminde eşimin isleri komple durdu. Şunu anladim ki adam.harcarken iyiydi.
Biraz vefalı olun ya. Adam yıllarca tek maaşıyla geçindirdi seni. Istemek hakkı yok. O ayrı ama oda parayı görünce plan yaptı kendi kendine demekki. Hele şu parayı önce birlikte harcamayı öğrenin. Kendine harcamalarına vs ayirdigindanailene gönder.
Ben atandıktan 3 yıl sonra evlendim. Ailemin durumu çok kötü degildi ama evini yeniledim ailemin isteye isteye hoşuma giderek. Ama ailemin onaylamadığı birisi ile evlendim.diye tek bir şey almadı ailem bana
Evlendim evimin borcunu ödüyorum şimdide. Keşke kendime biriktirseymisim zamanında. Senin ailen artik o zitlastigin adam. Biraz vefalı ol. Offff
Bir milyon kişi saldırmasın bana
Adamı kaçırdın eninde sonunda. Bir koltuk takımı için bosanirsinizda şimdi siz

Bariz parana göz dikmiş
Bunu bana yapsa biri o gün orada biter ilişkim.
Kardeşe araba almakla aileye koltuk almayı aynı şey sanıyor.
Sen çalışmasan ne yapacakmış.
İlk defa birine evliliğini Gözden geçir diyorum.
Bu adam seni sevmiyor önemsemiyor.
Sen kartını versen de gider ailesine harcar.
Sende omlara çalıştığınla kalırsın.

Boşa bu herifi, önce ailesini doyursun sonra evlilik düşünsün.
Koltuk takımı ile araba bir mi? Araba alan yarın ev de alır kardeşine. Sen de kira evinde otururken bakar bakar üzülürsün artık.

Bu kadar para muhabbeti fazla.. Bu evliliğin sonunda maddi manevi zararda olmazsınız inşallah... Uzun soluklu bir ilişki değil anladığım kadarıyla... Biri sürekli paradan bahsediyorsa ve tüm kazanç hala aile bütünlüğünde sizin dahil olduğunuz bir statüde düşünülmeyip bireysel kararlarla ilerleniyorsa korkarım eşiniz ne beynen ne kalben sizinle evlenmemiş, sizi ailesi olarak görmüyor demektir!! Bu kadar bireysellik bu evlilikte sizi yalnızlığa iter bu evlilik uzun sürmez bence.... Allah sizi korusun...

Karti vermem diye kavga cikti. Adam inatlasti. Simdi de koltuk davası cıktı. Zaten sen koltuk alma vs diye kartını istedi bence. Alma ya alma. Oda araba almasın. Sen alttan alttan ver ailene. Onlar da taksitle kendileri aldım der bir zaman sonra..
ne mesele yaptın ya..
E sen koltuk alacam.vs dersen oda araba alır hiçte karışamazsın. O da o nun parası.
Bende çalışıyorum maaşım var. Kartım.bende ama evin harcamasiydi vs hep bana kaldı özellikle bu pandemi döneminde eşimin isleri komple durdu. Şunu anladim ki adam.harcarken iyiydi.
Biraz vefalı olun ya. Adam yıllarca tek maaşıyla geçindirdi seni. Istemek hakkı yok. O ayrı ama oda parayı görünce plan yaptı kendi kendine demekki. Hele şu parayı önce birlikte harcamayı öğrenin. Kendine harcamalarına vs ayirdigindanailene gönder.
Ben atandıktan 3 yıl sonra evlendim. Ailemin durumu çok kötü degildi ama evini yeniledim ailemin isteye isteye hoşuma giderek. Ama ailemin onaylamadığı birisi ile evlendim.diye tek bir şey almadı ailem bana
Evlendim evimin borcunu ödüyorum şimdide. Keşke kendime biriktirseymisim zamanında. Senin ailen artik o zitlastigin adam. Biraz vefalı ol. Offff
Konu sahibi zaten maasimi hep kendime harcayacagim demedi ki. Evin giderlerini paylasip kalani ortak hesapta biriktirelim dedi. Adam bunu kabul etmedi.
Aileye alinacak bi koltugun lafini koca yapamaz. Anne babanin emegine karsilik bir jesttir o. Muhtemelen de istemezler ama kadin almak istiyorsa alir, kocayi ilgilendirmez. Ondan sonra ortak birikim mi yapilacak araba mi alinacak alinir.

ne mesele yaptın ya..
Kardeşine almak istediği araba ikimizin parası ve aslında ona almayacak araba bizim araba ama tapusunu kardeşine yapacak. Ayrıca bana yıllarca bakmadı 1 sene oldu daha ve sadece bir maaşımla bir şey almak istedim ya gerçekten ben mi abartıyorum koltuk takımı almak istemekle

Konu sahibi zaten maasimi hep kendime harcayacagim demedi ki. Evin giderlerini paylasip kalani ortak hesapta biriktirelim dedi. Adam bunu kabul etmedi.
Aileye alinacak bi koltugun lafini koca yapamaz. Anne babanin emegine karsilik bir jesttir o. Muhtemelen de istemezler ama kadin almak istiyorsa alir, kocayi ilgilendirmez. Ondan sonra ortak birikim mi yapilacak araba mi alinacak alinir.
Biz burada Sadece konu sahibinin tarafından anlatılanları dinliyoruz. Birde karşı tarafa sormak lazım.

Back
X