Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Bu aptallığı 5 yıl yaptim.elime ne geçti? Bı saygı iyi giden bu evlilik mı..Ve benimki ev borcuna girdik diye acindirarak aldı.ben çok cüzi miktarla ayı bitirdim.kasaba git gitmez,markete git gitmez..Bunları da ben yaptimv%90.

Bı 50 TL istediğim gün kıyametlerin kopması gerekirmiş TE ben sabrimin kurbanı oldum..

İşlerine göre davranırlar.istersen sende dursun derler bu süreçte.ver ben hallederim diyorum gik demiyor.ne oldu?

Bı çok arkadaş söylemiş.psikolojik olarak iyi hissedeceğim de.vermiyorsa ara bankayı iptal ettirdi.yeni sini işte.

Çok küçük şeyler gibi görünüyor ama evliliklerin altı böyle böyle oyuluyor

Eşiniz sizden bişey kısmıyorsa, istediğinizi alabiliyorsanız kartla çokta bi sorun teşkil etmiyor. Bu durumdan rahatsızsınız maaş kartınızı isteyin, ama şu bankadan tekrar kart çıkarttırın diyenleri gerçekten anlamıyorum. O zaman adam hiçbişey yokmuş gibi mi davranacak daha büyük sorunlar yaşayacaklar muhtemelen. Neden yapıcı olmak denenmiyor acaba

Ben calisipta eşinden harçlık alan kadınlara anlam veremiyorum çok abes mantıksız birşey bana göre. Üniversiteyi bitirdiğim gün annemin bana verdiği tek öğüt; maaş kartın ne olursa olsun sende duracak, gerekirse bütün maaşını çek eşine ver ama kartını asla verme.. eşimle aramızda asla senin paran benim param muhabbeti olmadı şimdiye kadar gerçi borçlardan para kalmıyor zaten ama:) onun kartı onda durur benim kartım bende borçları yatiririz ikimizin maaşından da çok az birşey kalır onla da idare ederiz. Etrafımda çalışan maaşı çok iyi olupta kartını eşine veren sonra da eşinden 50 lira isterken kavga etmek zorunda kalan arkadaşlarımı görünce yaptigimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anlıyorum.

Benim 10 yılı geçti evliliğimiz. Maaş kartım eşimde duruyor. Aynı meslekteniz . Birbirimize yakın maaş tutarımız.
Ben rahatsızlık duymuyorum. Evin maddi tüm sorumluluğu onda. Evde eksik neyse bilir ,alır. Borçları öder. (Borç hesap etmeyi sevmiyorum.)

Eve gelmeden açar sorar ."Ne lazım ?" diye bende söylerim.
Canımız gece 12 de bir şey isterse açık dükkan arar , bulur getirir.
Benim kredi kartım var. Onu da öder. Bana nakit de verir. (Harçlık olarak düşünmüyorum. İkimizin ortak parasından kendime yeterince alırım. Biterse yine isterim.)
Aldığım paranın hesabını sormaz . İstediğime veririm, harcarım . Yüklü para bile versem. Ama ben de şimdiye kadar kaç tl maaş yattı ? Kaç tl paramız kaldı? Sormuyorum.

Kendime ve çocuklara bir şey alacak olsam mağaza mağaza gezdirir. Başımda bekler.Üfleyip püflemez. Fikrini söyler. İnternet alışverişime karışmaz. Ama gereksiz çok harcamam yoktur. Bazen ben teklif ederim yemeğe gideriz bazen o.
Arkadaşlarımla gezip eğlenmem hoşuna gider. O zamanlarda çocuklara bakar.
Çok boçlu olduğumuz zamanlar da vardı. O zaman harcamama dikkat ederdim. Ama benim eşim kendine bir harcarsa bana ve çocuklara 10 harcar.

Ben ekonomik özgürlüğü ; kartım bende oley özgürüm diye algılamıyorum. Ben kazanabiliyorum ya işte o özgürlük.

Ben bankaciyim. Genelde tam tersi durum var bizde ben daha iyii bilirim esime gore tutumlu olmayi.. Ama.maas kartini almiyorum giderlerlerimizden kalani icin planlama yaparim yapariz.. siz maas kartini isteyin esinizden bakalim sorun cikaricak mi? maas kartinizi vermeniz bana normal gelmedi .. almalısınız

böyle bir evliliğe, eşe kartı vermek, çocuk düşünmek.
zor işler.

Biz bunun konusunu hic etmedik .Bilmiyorum neden hic sorun olmadi bu konuda .Ogrencilikten beri boyleyiz .Taa o zmndan burslar cekilir giderler belirlenir kalan para paylasilirdi.Simdi maas oldu hic de sende bende olayi yok .Ihtiyacim mi var esim zaten vermistir bazen iki maasi da ben cekerim karti bende kalir .Haclik paylasimi yaparken kendime fazla koyarim sakasina al al bana 5lira yeter der hic mevzusu acilmadi yeri geldi ben isim yokttu o bakti yeri geldi maasima kaldik orali olmadik.Cuzdanini acarim alirim gerekirse aliyorum derim seslenmez.

Eger kotu fikirli olsa ortak karttan harca demez emin olun. O kartida elinizden alirdi.

Harçlık vermek/ almak olarak düşünmeyin. Kazançtan arta kalan paradan ihtiyaç parası alıyorsunuz.

Kartın eşinizde durması bana göre hoş bir durum degil ama kredi borcunuz çoksa , gereksiz harcamalar yapan bir insansanız kontrolü sağlamaya çalışıyordur.

Sizin yapacağınız konuşma, kartın eşinizle durması konusu hep mi devam edeceğidir. Yoksa borçlar bitene kadar mi ?

Maaşınız kredi taksici borcunu ödeyecek kadar mı daha az mı ?

Yine cek maasi kocana ver ama kart sende dursun.Ayaklarin uzrinde dur.calistigimin karsiligini aldim de.kendini mutlu hisset.diger turlu koca sanki bizim sahibimizmis gibi oluyo.bende kartimdan cekip esime veriyorum.borclari oduyoruz.kalani bolusuyoruz.boylece harclik isteme durumu olmuyor.ama herkesin evliligi farkli tercih sizin tabiki

Burda böyle olumlu cevap yazan insan bulmak ne kadar zor. Biz de aynı sizin gibiyiz hatta eşime ben ısrar ediyorum kart onda kalsın diye. Bir de bankaya gidip para mı çekeyim diye!!!

Burda böyle olumlu cevap yazan insan bulmak ne kadar zor. Biz de aynı sizin gibiyiz hatta eşime ben ısrar ediyorum kart onda kalsın diye. Bir de bankaya gidip para mı çekeyim diye!!!
Ama insan 1 ay çalıştığının karşılığını cebinde görmek ister,yada kartının cüzdanında olduğunu ve içinde para olduğunun güvenini hissetmek ister
Ben çalışmıyorum ama benimde kredi kartım var ve ihtiyaçlarımı alıyorum ama alın teriyle kazanılanın hissiyatı başkadır ve bunu hissetmek ister,bu da eşde durduktan sonra insanda nasıl bir şevk kalır ki?

Evde giderlerin ve borclarin ortak odenmesi taraftariyim. Burda sorun yok.
Sorun maas kartlarinin tek bireyde bulunmasi. Erkek veya kadin farketmez. Neden bir tarafta toplanir tum para? O kisinin evin reisi oldugunun mu gostergesidir bu? Madem evde 2 kisi calisiyor harcarken neden tek kisinin kontrolunde bu para?
Erkek ev kirasi oduyorsa kadin faturalari oder. Biri kredi borcu oduyorsa digeri cocuklarin eğitimini üstlenir misal.
Para kazanabilme yetisine sahip her insan harcayabilme yetisinede sahiptir.
Konu sahibi arkadasim alin kartinizi esinizden ve borclara ortak olun. Heray belli bir kismi siz odeyin.

Bende sizdenim. Paramız ortaktır. Senin paran benim param yapmadık hiçbir zaman. Benim maaşım ayın 15. De çıkar. Eşimin ki 20 sinden sonra. Ev kredisi var. Eşimin maaşı yetişirse son gününe eşim internetten öder krediyi. Eğer yetişmezse benim hesaptan çekip öder. Bir tane kredi kartımız var. Aslında benimde var. İlk zamanlar kullandık ama iki kartın hesabını yapamadık bir süre sonra tek karta düşürdük. Sadece eşimin kini kullanıyoruz. Günü geldiği zaman eşim öder. Artık kimin maaşı yetiyorsa. Yada ikimizin maaşından çeker. O şekildr Kredl kartının borcunu öderiz. Faturaları internetten öder. İkimizin maaşından ne kadar kaldıysa hepsini çekmez. İhtiyacımız olanı kadar çeker. Evde çok para tutmayız çünkü. Zaten biz tüm ihtiyaçlarımızı kredi kartıyla alıyoruz. Artık kim denk gelirse o alışveriş yapar kredi kartıyla.

Açıkçası bizde senin paran benim param yok. Bizim paramız var. Kartta çoğunlukla eşimde durur. Bi de ben gidip atm den para çekmeklemi uğraşıcam. İşi ne eşim çeksin işte.

Hatta o kadar ki kartımın şifresini bile unuttuğum zamanlar oluyor.

Ben 3 yıllık ewlıyım ewkendıgım gun esım kartlar ya sende ya bende dursun dedı hıc tereddut dahı etmeden verdım kartı butun gesapları esım öder faturaları kredıkerı vs ve bana hergun mutlaka para bırakır ıstemem ve bugune kadarda asla bır sorun yasanmadı aramızda karsılıklı sevgı saygı guven var neden yasayayım kı böle basıt bı sebepten ewet memurum ekonomık özgurlugum var kartım esımde kalınca ekonomık ozgurlugummu gıdıyo sımdı elımden veya kart esımde kalınca kocammı smz sahıbı oluyo hayır asla kocam böle davranacak kadar para hırsına burunmus burı deıl bugun ıstesem verır kartımı bdn ewkılıkte bu gıbı parasal mevzular gırınce o ewlılıgın maddıyata dayanan bır ewlılık oldugunu dusunuyorum ew arkadasımıyım ben faturaları sen mde kırayı ben odeyeyım ew arkadası deıl hayat arkadasıyız oaramuzda pulumyzda herseyımız bır 3 yıldır kart esımdedır ve asla pişman deılım bugun ustesem verır ama gerek duymuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…