Maaş kartım eşimde duruyor!!!

Aynen

Baştan nasıl alışırsa öyle gider keşke bunu yapmasaydınız ilk verdiğinizin akşamında alsaydınız hemen. Ben savurganım diye eski arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu o da bende olsun havalarındaydı öyle iş mi olur sen getirip bana vereceksin derdim biriktireceksek de bende kalacak böyle diye diye kabullenmişti artık

Birikim hesabınız olur borçları ödersiniz harçlığınızı ayırırsınız ikinizde gerisi birikim hesabında olur çok sıkışırsanız ordan alırsınız

Kredi kartlarimiz aynı kutuda, üstünüzde tümünü tasimayiz. Borç olsun olmasın nakit de belirli yerde evde. Ayda 200 falan kumbaraya atarım, bozuklari da tabii. Para lazım olursa alırım. Üstü yine kumbaraya. Nakit kalmazsa kartlardan birini alırım istediğimi alırım. Aşırı harcamam yoktur. İhtiyacım olanı alırım. Biriktirdigim parayı kitap, sinema, çocuklara tiyatro ya da memeleket gezisinde harcarim. Maaş kartlarimiz da kutuda. Maaşin borçlar odendikten sonra kalanı eve gelir yerine konur. Lazım olan harcar. Hiç senin benim lafı olmaz. Kartlarin borcunu bilmem, taksitlerimiz ve gaz ödemeleri olur genelde. Banka banka gezemem valla. Birikim için pek de kalmıyor genelde. Eşim de hiç sormaz buradaki para azalmış ne yaptın diye.

O öyle devam eder.. Bankayı ara kartımı kaybettim de. İptal edip yenisini yollarlar. Bi daha da verme kendimi güvende hissetmiyorum de. Ben öyleyim şahsen içinde para olmasa da bende durmasını isterim. Arada eşime veririm eşim bana kendi kartını verir lazım olunca . Ama işimiz bitince isteriz ben de isterim o da ister.. E borçları zaten beraber öderiz benim maaşım bana kalmaz ama herkes kendi kartını taşır. Dediğim gibi içinde para olması önemli değil senin paran benim param mevzusu da değil bu bi saygıdır karşıdaki insanın emeğine, birey olarak varoluşunu kabul etmektir. Hesap kitap bende olsun diyen erkeklerden oldum olası haz etmiyorum. Bir kadın olarak eşşek gibi çalışmayı para kazanmayı beceriyorum da paramı mı yönetemeyecem.bir evi mi geçindiremeyip erkeğin eline bırakıcam. Hadi ordan..

Ben cok hqrcarim ondan kart ta para da esimdedir, ben elimde para varsa ya kuafor ya makyaj malzemesi yani illaki biseye gider, hergun kebapci daolur:))) ben para biriktiremem ondan hersey esimde.

Kadının çalışıp parayı erkeğin idare ettiği Türk tipi "kadının ekonomik özgürlüğü" modeline hoşgeldiniz :) Altyapısı bozuk her şey gibi bu model de yakında çöp olacak.

Allah aşkına madem çalışıyorsun bari kazandığın paraya önce bi sen dokun. Sonra ver nereye veriyorsan.

Ben de erkek arkadaşımdan bu sebeple ayrıldım evlenince tek kredi kartımız olacakmış maaş kartı hakkında bişey demedi ama isteyecekti büyük ihtimalle

Ben cok hqrcarim ondan kart ta para da esimdedir, ben elimde para varsa ya kuafor ya makyaj malzemesi yani illaki biseye gider, hergun kebapci daolur:))) ben para biriktiremem ondan hersey esimde.
Ben de aynen çok harcarım hep eksideyimdir bunu erkek arkadaşıma anlatınca hemen durumdan vazife çıkardı evlenince tek kredi kartı olur dedi burdan kavga büyüdü ayrıldık yani ben kabul edemem dedim madem parayı sen idare edeceksin ben neden çalışayım maaşım olmasa ayrılacakmısın dedim ayrılırız dedi tamam ayrıldık dedim bitti

Ben de erkek arkadaşımdan bu sebeple ayrıldım evlenince tek kredi kartımız olacakmış maaş kartı hakkında bişey demedi ama isteyecekti büyük ihtimalle
Biz kadınlar biraz kafamızı çalıştırsak bi iki cümleden bile geleceği görebiliriz ama bazen gözümüz kör oluyor sanki

İyi yapmışsın valla helal..

Biz kadınlar biraz kafamızı çalıştırsak bi iki cümleden bile geleceği görebiliriz ama bazen gözümüz kör oluyor sanki
O kadar duygusal ve naifizki iki tatlı cümle diğer hataları ekarde ediyor,aslında bütün erkekler ne olduğunu hemen belli ediyor ama işte kör oluveriyoruz tatlı sözcüklerden sonra..

Ah canım benim bende 6 aylık evliyim ve maalesef bende bu konuda muzdaribim
Allah aşkına bu fikri olan varsa bana da yardımcı olsun.

Ah canım benim bende 6 aylık evliyim ve maalesef bende bu konuda muzdaribim
Allah aşkına bu fikri olan varsa bana da yardımcı olsun.
Bi bahaneyle istiyeceksin alacaksın,sen o istiyince huzursuzluk çıkarmadıysan,şimdi kendi kartını istediğin için onun hiç tatsızlık çıkarmaya hakkı yok..

Ben calismiyorum eşimin dukkani var. Getirdigi para evde durur. Ayrica kredi kartlarimiz var bende ve onda. Ben kartla ne yaptigini ne kadar ödedigini bilirim. Bankaya birikim icin yatirdigimiz paralar benim adima acilan hesaplarda durur. Kartlar da bendedir. İhtiyacim olursa ben o hesaptan da cekerim. Evdeki paradan gerekli seyleri yatiririm. Lazim olan alir. Kimse hesap sormaz. Ama bu tamamen eşimin tercihi. O da fatura odeme yada birikim yapma islerini pek yapamam diye ilk evlendigimiz gün herseyi bana devretti.
Çoğu calisan ve eşinden harclik isteyen arkadaslarimdan daha rahat oldugumu dusunuyorum.
Calistigi halde yemek yemege gittigimizde kocasindan harclik isteyerek gelenleri gorunce inanamiyorum.
Calisiyor olsam maas kartim da bende dururdu. Ama bu hepsini kendim yerdim demek degil tabi ki de. Ama bu durumda bile kocamdan hic harclik almadim calissam da almazdim.
Şükürler olsun eşim bir kere bile para verir misin? dedirtmedi.
İlerde insallah calistigim zamanlar da ayni olur.

Hem calisicam hem kendi parami kazanicam hemde esime el acicam yok ya! Zaten miletin eline bakmayalim kendi ayaklarimizin uzerinde duralim diye degil mi bunca caba? Bir kere istedim vermedi mi ikinciye isterim yine vermesse gider bankadan cekerim hepsini. Borca harca yatirilacaksa o gelsin istesin

Bi bahaneyle istiyeceksin alacaksın,sen o istiyince huzursuzluk çıkarmadıysan,şimdi kendi kartını istediğin için onun hiç tatsızlık çıkarmaya hakkı yok..
Resmen kendi kazandığım paradan , harçlık istiyorum bide örneğin , 50 lira fazla ver diyorum bana diyor ki ne yapacaksın sen 50 lirayı , zaten sana bu kadar veriyorum yetmiyor mu? Yani kendi kazandığım paranin hesabına giriyorum

E ben ev hanımıyım, banada eşim veriyor sen niye çalışıp kendini yoruyosunki ozaman?

E ben ev hanımıyım, banada eşim veriyor sen niye çalışıp kendini yoruyosunki ozaman?

Zaten bu durum artık beni çok sıkıyor .
Anlatamam yani hem yoruluyorsun hem kazanıyorsun. Harcadinmi da hesap vererek harcıyorsun. Şu kadarını söyleyeyim Gidişat kötü ;(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…