Maaş kartına el konan kadınla, maaş kartını eşine teslim etmeyi tercih eden kadn arasında dağlar kadar fark vardır....
Ben her ikisi de değilim, eşim kendi isteğiyle ve hiçkimsenin baskısı altında kalmadan, maaşını bana teslim eder...
Zaten hesabına yatan paranın bir kısmı kredi kartlrına, bir kısmı kredi ödemesine gidiyor. Kalanı da getirip bana veriyor....
Benim maaş hesabımdan ise faturalar otomatik olarak kesilir, ve benim kredi kartı ekstrelerim..
Onun ve benim maaşlarımızın içinden o ay için kullanacağımız kadarını ayırıp geri kalanını ortak hesaba aktarırım....
O aylık için ayırdığım miktarda evde durur. Kime ne için lazımsa alır harcar, kimse kimseye ne için aldın, ne aldın ne kadar asrcadın diye sormaz....
Zaten 2 yıldır evliyim ve ilk bir yılın sonunda ortalama aylık giderimiz hemen hemen aynı o yüzden o mikter ve bir miktar da fazlasını ne olur ne olmaz diye evde tutarızx ve dilediğimiz gibi harcarız...
O aylık miktardan atan olursa da onu birdahaki aya aktarırız olur biter...
Maaş kartım bende durur, eşminki de kendinde.. Ama gerektiğinde ne o ana ne de ben ona verekten gocunmayız, sonuçta çalışıyoruz, yeri geliyo benim işim seyahatim oluyor onun paa çekmesi ödeme yapması gereken durumlar olur, ya da tam tersi.. O zaman rahatlıkla birbirimize emanet ederiz kartlarımızı....
Ama çok yakın bir arkadaşımın maaş katı eşndedir, ve kız ne maaş aldıını bile doğru düzgün bilmez....
Ve kocası da hiiiç sizin düşündüğünüz gibi karısının parasına göz diken, aciz, açgözlü bir adam değil, kendisi birüniv. hastanesinde doçent doktor.. Ama eşinin evilikleinin ilk aylrnda yaptığı birlaç bilinçsizce harcama sonrası katrtına el koymuş, ve daha da vermemiş...
Arkadaşımın bir eksiği gediği varmı hayır.. Hatta benden daha lüks giyinir, benden daha çok kuaföre gider... Çünkü o ne kaç para aldığını bilir ne de kaç para harcadığnı...
Ama en gelirimi giderimi bildiğim ve takip ettiğim için onun kadar rahat harcayamam....
Haa kocası maaş kartına el koymuş olan ve karısına göz açtırmayıp 3 kuruş harçlık veren adamlar da illaki vardır.... Bu tabiiki doğru bir davranış deil, ve böyle bir durumu tabiiki kimse onaylamaz...
Konu açarken daha açıklayıcı olmakta fayda var....