• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş kartının kocaya verilmesi saçmalığı..

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
illa ki ''maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek'' diye yazmasina gerek yok cunku zaten konu sahibi arkadasin ne demek istedigi anlasiliyor ama herkes kendi tarafina cekmis konuyu...tabii ki maas kartini esine vermek isteyen bayan verir bu da kimseyi ilgilendirmez ama konu bu degil. konu gonul rizasi olmadan ellerinden kartlari alinan bayanlar olmasi gerekiyor ve arkadas bunu anlatmaya calismis bence ama kendini dogru ifade edemedigini dusunuyorum. daha acik ve anlasilir anlatsaydi tum kk olarak daha rahat anlar ve daha rahat yorum yapardik bence kaydirigubbakcemile4 ben de cevremden bu durumda olan bazi kadinlar taniyorum maalesef cok can sikici

Olur mu öyle sey, eger maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek diyorsa bu bambaska bir konudur ve eger maas karisinin maas kartini alan erkek diyorsa bambaska bir konudur bu. Hicbirimiz falci degiliz ki lep demeden leplebiyi anliyalim. Nitekim arkadasin maas kartinin ZORLA alinmasindan bahsettiginide hic sanmiyorum cünki yorumlarida gayet acik!

Maaş kartına el konan kadınla, maaş kartını eşine teslim etmeyi tercih eden kadn arasında dağlar kadar fark vardır....
Ben her ikisi de değilim, eşim kendi isteğiyle ve hiçkimsenin baskısı altında kalmadan, maaşını bana teslim eder...
Zaten hesabına yatan paranın bir kısmı kredi kartlrına, bir kısmı kredi ödemesine gidiyor. Kalanı da getirip bana veriyor....
Benim maaş hesabımdan ise faturalar otomatik olarak kesilir, ve benim kredi kartı ekstrelerim..
Onun ve benim maaşlarımızın içinden o ay için kullanacağımız kadarını ayırıp geri kalanını ortak hesaba aktarırım....
O aylık için ayırdığım miktarda evde durur. Kime ne için lazımsa alır harcar, kimse kimseye ne için aldın, ne aldın ne kadar asrcadın diye sormaz....

Zaten 2 yıldır evliyim ve ilk bir yılın sonunda ortalama aylık giderimiz hemen hemen aynı o yüzden o mikter ve bir miktar da fazlasını ne olur ne olmaz diye evde tutarızx ve dilediğimiz gibi harcarız...
O aylık miktardan atan olursa da onu birdahaki aya aktarırız olur biter...

Maaş kartım bende durur, eşminki de kendinde.. Ama gerektiğinde ne o ana ne de ben ona verekten gocunmayız, sonuçta çalışıyoruz, yeri geliyo benim işim seyahatim oluyor onun paa çekmesi ödeme yapması gereken durumlar olur, ya da tam tersi.. O zaman rahatlıkla birbirimize emanet ederiz kartlarımızı....

Ama çok yakın bir arkadaşımın maaş katı eşndedir, ve kız ne maaş aldıını bile doğru düzgün bilmez....
Ve kocası da hiiiç sizin düşündüğünüz gibi karısının parasına göz diken, aciz, açgözlü bir adam değil, kendisi birüniv. hastanesinde doçent doktor.. Ama eşinin evilikleinin ilk aylrnda yaptığı birlaç bilinçsizce harcama sonrası katrtına el koymuş, ve daha da vermemiş...
Arkadaşımın bir eksiği gediği varmı hayır.. Hatta benden daha lüks giyinir, benden daha çok kuaföre gider... Çünkü o ne kaç para aldığını bilir ne de kaç para harcadığnı...
Ama en gelirimi giderimi bildiğim ve takip ettiğim için onun kadar rahat harcayamam....

Haa kocası maaş kartına el koymuş olan ve karısına göz açtırmayıp 3 kuruş harçlık veren adamlar da illaki vardır.... Bu tabiiki doğru bir davranış deil, ve böyle bir durumu tabiiki kimse onaylamaz...
Konu açarken daha açıklayıcı olmakta fayda var....

Sanırım topiğin açılma amacı, zorla eşinin maaş kartına el koyup, bu şekilde, maddi anlamda, evde kadının hiçbir şekilde söz sahibi olmamasına sebebiyet veren erkek kişileri kınama:)

Bu açıdan evet saçma buluyorum ve buna müsade eden kadınları da kınıyorum..
Böyle bir tanıdığım var, kocası ,asla kendi başına bir çöp almasın, para üzerinde hak iddia edemesin diye evlendikleri günden beri kadının maaşının kendi çekiyor..

Ama eşinin hiçbir art niyeti olmadığını bilerek sadece paylaşım amacı ile kartını kocasına verme olayında da bir abeslik görmüyorum..

Bu arada bizde herkesin kartı kendindedir.

benimde böyle bi arkadaşım var öğretmen kendisi ama daha maaş kartını hiç görmemiş, eşide çok iyi bi insan aslında zorla demeyelimde allem edip kallem edp vermiyormuş, çeşitli bahanelerle, kendine özel harcama yapmasına izin vermiyormuş, bi şekilde psikolojik oyunlarla maaş kartını vermiyor ve kişisel harcamaya canı isterse izin veriyor canı istemezse izin vermiyormuş
yani burda kadının pasif davranışarıda söz konusu sanırım
erkeğinde gözle görünen bi baskısı olmasada psikolojik baskısı var
benim anlattığımda daha farklı bi durum sanırım, bahsettiğiniz 2 durumada uymuyor

Sanırım topiğin açılma amacı, zorla eşinin maaş kartına el koyup, bu şekilde, maddi anlamda, evde kadının hiçbir şekilde söz sahibi olmamasına sebebiyet veren erkek kişileri kınama:)

Bu açıdan evet saçma buluyorum ve buna müsade eden kadınları da kınıyorum..
Böyle bir tanıdığım var, kocası ,asla kendi başına bir çöp almasın, para üzerinde hak iddia edemesin diye evlendikleri günden beri kadının maaşının kendi çekiyor..

Ama eşinin hiçbir art niyeti olmadığını bilerek sadece paylaşım amacı ile kartını kocasına verme olayında da bir abeslik görmüyorum..

Bu arada bizde herkesin kartı kendindedir.

bende olayı böyle anladım işte. diğer türlü zaten iki tarafta memnunsa kim ne söyleyebilir ki?

arkadaş gelip konuya bir açıklama getirse de bizde ikilem içinde kalmasak :sm_confused:

bende eşime veriri kartımı eşim çeker maaşımı ama bu eşimin benim parama minnet etmesi anlamına gelmez saolsun cok tutumludur eşim bu konuda bizim şirkette kızlar arasında konuşulmuştu benim yaptığım onlara cok garip geli ama ben hiç kocunmuyorum bu durumdan velendiğim günden beri böyleydi çok şükür evimizide aldık bundan sonrası böyle olu benim için ama aldığını olu olmaz herşeye harcasaydı evimizin ihtiyacını karşılamasaydı tabiki kesinliklede vermezdim

eşime vermiyorum ,o da istemiyor ,istese de verirdim ne olacak ki ,zaten kimin hangi kartla işi varsa o ona verir ,ödemeler yapılır alınacak alınır v.s. ben eşimi kendimden ayrı gören bir varlık olmadığım için ve her konuda eşime güvendiğim için maaş kartımı da veririm diğer herşeyi de ,bu hayatı beraber paylaşmayı göze alamayıp ,herşeyin hesabını ayrı tutarak yaşanan bir ilişkiinin de sağlam olduğu kanaatinde değilim ...

Bir de şu açıdan düşünelim: :emir_bebek:
Eşin sana maaş kartını verse sende dursun sen çek paramı dese mutlu olacaktın bana güvenen bir kocam var. Parasını gözü kapalı bana teslim ediyor diyecektin... :umursamaz:
Bunun tam tersi bir haldeyken eşin maaş kartını istiyorsa bu senin ona GÜVENSıZLıĞıNıN sembolü değil midir? :sm_confused:
Önce eşine güven bence, parayı alıp yemesinden korkmayı bırak. :1closedeyes:
Evlilik ortak bir kurum, sen ayrı harca ben ayrı durumları değil...
yerimseniben

Demek istediğim şu: Neden maaş kartını erkeğe veripte kendinizi çocuk gibi harçlık istemek zorunda bıraktırtıyorsunuz? Tabii bunu veren herkese demiyorum, bazı çiftler vardır gerçekten yatırım yapmak için birbirlerinin kartlarını birbirlerine verirler onlara lafım yok ama maaş kartını kocaya veripte ondan şunu alacam para lazım bunu alacam para lazm diye ona hesap vermek, özgürce harcayamamak bana saçma geliyor. mAAŞ kartını erkeğe veripte neden erkek egosu tatmin edilir anlamış değilim. Biz yıllarca bu yüzden okumadık mı? Yani erkeğe muhtaç kalmamak için okumadık mı şimdide biz kendimizi onlara muhtaç etmiş olmuyormuyuz maaş kartlarımızı onlara bırakarak? Sebep ne olursa olsun her yönden bana saçma geliyor. Benm bi erkek arkadaşım ablasının kocasının maaş kartını aldığını ve onun kocasının çektiğini öve öve anlatmıştı o yüzden de onu terk ettim :)

kartım eşimde hiç de bir sıkıntı yok bu durumdan dolayı
aksi takdirde nerde kaldı aile olma mantığı

kartım eşimde hiç de bir sıkıntı yok bu durumdan dolayı
aksi takdirde nerde kaldı aile olma mantığı

bu matığı anlamıyorum işte. aile olmak için kadının tüm kontrolü erkeğe mi devretmesi gerekiyor? erkekler neden eşlerine maaş kartlarını vermiyor da kadınlar veriyor. hem de gönüllüce

bugün herşey iyi diye yarın da böyle süreceğinin garantisi var mı? arkadaşım 18 senenin üzerine hiç ummadığı bir zamanda aldatıldı da mahkemeye delil sunabilmek için dedektif tutacak parayı borç harç buldu.

kazanmak için senelerce emek sarfettiğiniz ekonomik özgürlüğünüzü ne diye başkasının ellerine teslim edersiniz ki. aile olmak bu demekse erkekler aile olmayı bilmiyor mu, karısına maaş kartını veren ve bunu bağlılık, birlik göstergesi sayan kaç erkek tanıyorsunuz? haklar kolay elde edilmiyor, bu kadar kolay vazgeçilmemeli.

bence bu karar kişiye ve eşe göre değişir mesela benim babamın maaş kartı annemdedir babamda kartı pek görmez annem gider ihtiyaçları alır .ama babamın haberi olur harcamalardan.Ama bana sorsanız bende vermem galiba maaş kartımı sonuçta hanım alıyor ev ihtiyaçlarını erkeğin nerde haberi olcakta alcak bide sonradan kendi paramı isteyeceğim bana para ver şunu alayım bunu alayım saçma

Son düzenleme:
İtiraf ediyorum.. akannehir
Ben acizim, açgözlüyüm, parayı çok seviyorum çünkü kocamın maaş kartına el koydum. :mymeka:
Kocam yıllar yılı üniversite okudu ama elin kadını geldi adamın kartını elinden aldı. Çünkü niye; ben onun kazanığı 3 kuruşa göz diktim.
Tokat gibi çarptı şu gerçekler yüzüme, insanın kendini tanıması acı oluyormuş..:çok üzgünüm:

Demek istediğim şu: Neden maaş kartını erkeğe veripte kendinizi çocuk gibi harçlık istemek zorunda bıraktırtıyorsunuz? Tabii bunu veren herkese demiyorum, bazı çiftler vardır gerçekten yatırım yapmak için birbirlerinin kartlarını birbirlerine verirler onlara lafım yok ama maaş kartını kocaya veripte ondan şunu alacam para lazım bunu alacam para lazm diye ona hesap vermek, özgürce harcayamamak bana saçma geliyor. mAAŞ kartını erkeğe veripte neden erkek egosu tatmin edilir anlamış değilim. Biz yıllarca bu yüzden okumadık mı? Yani erkeğe muhtaç kalmamak için okumadık mı şimdide biz kendimizi onlara muhtaç etmiş olmuyormuyuz maaş kartlarımızı onlara bırakarak? Sebep ne olursa olsun her yönden bana saçma geliyor. Benm bi erkek arkadaşım ablasının kocasının maaş kartını aldığını ve onun kocasının çektiğini öve öve anlatmıştı o yüzden de onu terk ettim :)

hemen cevap vereyim kendi adıma. hayır!!! ben eşime muhtaç olmamak için okumadım. çünkü onun evine-eşine-çocuklarına bakmasını "eşime muhtaç olmak" olarak nitelendirmiyorum. toplumumuzun kadına ve erkeğe çizdiği bazı sorumluluklar vardır. ev gçindirmek erkeğin sorumluluğundadır. feminik bir şekilde "ben harçlık almam" şeklinde yorumlamam asla.
daha önce başka bir konuda da dedim, şimdi de diyorum. çalışan-çalışmayan hiçbir kadın, sabah kocası işe giderken" hayatım, hani benim harçlığım nerde?" demez. ortak bir bütçe vardır zaten. k.kartları var kadın harcar, erkek öder.
eşim, kartımın onda durmasıyla egosunu tatmin edecek kadar küçük bir kişi değil, hayatı paylaştığım bir insada kartımın durmasında bir sakınca görmüyorum...

yazdıklarınız arasında şu kırmızlı yere takıldım sadece..

kendi adıma hayır oyüzden okumadım.. evleneceğimin garantiside yoktu üniversiteye giderken, benim tosunuda orda buldum zaten:hulya: kaydirigubbakcemile3

ayrıca eşinden para istemek "muhtaçlık" değildir benim için, kimin başına ne geleceği hiç belli olmaz.

gün gelir çok güvendiğimiz işimizi kaybedipte sadece eşimizin kazancıyla geçinmek zorunda kalabiliriz ve bu kesinlikle "muhtaçlık" değildir, tam tersi "müşterekliktir.." yerimseniben

İtiraf ediyorum.. akannehir
Ben acizim, açgözlüyüm, parayı çok seviyorum çünkü kocamın maaş kartına el koydum. :mymeka:
Kocam yıllar yılı üniversite okudu ama elin kadını geldi adamın kartını elinden aldı. Çünkü niye; ben onun kazanığı 3 kuruşa göz diktim.
Tokat gibi çarptı şu gerçekler yüzüme, insanın kendini tanıması acı oluyormuş..:çok üzgünüm:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bu matığı anlamıyorum işte. aile olmak için kadının tüm kontrolü erkeğe mi devretmesi gerekiyor? erkekler neden eşlerine maaş kartlarını vermiyor da kadınlar veriyor. hem de gönüllüce

bugün herşey iyi diye yarın da böyle süreceğinin garantisi var mı? arkadaşım 18 senenin üzerine hiç ummadığı bir zamanda aldatıldı da mahkemeye delil sunabilmek için dedektif tutacak parayı borç harç buldu.

kazanmak için senelerce emek sarfettiğiniz ekonomik özgürlüğünüzü ne diye başkasının ellerine teslim edersiniz ki. aile olmak bu demekse erkekler aile olmayı bilmiyor mu, karısına maaş kartını veren ve bunu bağlılık, birlik göstergesi sayan kaç erkek tanıyorsunuz? haklar kolay elde edilmiyor, bu kadar kolay vazgeçilmemeli.

hayır size katılmıyorum benim eşimin tüm kartları bende durur şu anda işi gereği ayrı şehirlerde olduğumuz için kendine yetecek kadarını alır gerisi hemen benim hesabıma havale olur ayrıca gelen kirada benim hesabıma yatar

hayır,biz hakları eşit kullanıyoruz. eşimin bütün kredi kartları bendedir. benim maaş kartım da eşimde. ha gün gelir o, gün gelir ben öderiz. nedir bu "aman eşe muhtaç olmayalım" rahatsızlığı anlayamıyorum. nerde kaldı samimiyet, güven?

sürekli "ya yarın beni aldatırsa" diye paranoyakça ne kadar huzurlu yaşanır ki?varsayalım öyle bir durumda da ben canımı, hayatımı kaybettikten sonra kartım onda kalmış nee, bende kalmış nee...

sevgili office ve edirneli,
sizinki konuyu açan arkadaşın söylediği duruma uymuyor ki. siz bütçeyi ortak kullanıyorsunuz ki normal olanı da bu zaten. konuyu açan arkadaşın anlattığından benim anladığım maaşın eşe teslim edilip harçlık alınması durumu. ben bunun çok olumsuz yönlerini yakın çevremde çok gördüm. en yakın örnekleri de kendi annem ve ablamdır.
ablamın eşi de höt zöt biri değildir ama bazen kendine yapmak istediği harcamaları lüzumsuz bulur. misal bir kazağı 50-60'a aldıysa ablam, çok der, o da meburen yalan söyler, 30'a aldım der, böyle zamanlar için ablam mecburen kenarda para bulundurur, eşinden para saklar, yalan söylemek zorunda kalır. birlikte alışverişe çıktığımız çok zaman tatsızlık çıkmasın diye "ablama ben hediye aldım" dediğim çoktur.
aynı şeyin örneğini bütün çocukluğum boyunca annemde de gördüm.
neden bu duruma düşsün ki insan? hem de kendi eliyle.
bilmiyorum kaç senelik evlisiniz ama herşey başladığı gibi güllük gülistanlık gitmiyor ne yazık ki. hele bir de işin içine çocuklar girince. insan kendine ya da çocuğuna yaptığı 50 liralık harcamanın da onayını almak zorunda kalmamalı. para yönetimi tamamen bir tarafın eline geçince sonunda gelinen yer çoğunlukla bu oluyor ne yazık ki.

Ben eşime veriyorum..
Kimsede benim kocama diyemezki açgözlü diye..
İsteyen verir isteyen vermez;ha şikayet edilir de yorum yapma hakkınız olur..Adam yer paraları tamam anlarım,içkiye kumara yatırır,kendi zvklerini yerine getirir eşini kenara iter anlarım..
BEn eşime veriyorum,şükür paramızın birikimini yapar,evimizde bir kuş sütü eksiktir..Parayı döndürür..Ben gocunmuyorum..

Ne bi eksik ne bi fazla..aynen böyle düşünyorum..vereliniortak

illa ki ''maas kartini karisinin elinden ZORLA alan erkek'' diye yazmasina gerek yok cunku zaten konu sahibi arkadasin ne demek istedigi anlasiliyor ama herkes kendi tarafina cekmis konuyu...tabii ki maas kartini esine vermek isteyen bayan verir bu da kimseyi ilgilendirmez ama konu bu degil. konu gonul rizasi olmadan ellerinden kartlari alinan bayanlar olmasi gerekiyor ve arkadas bunu anlatmaya calismis bence ama kendini dogru ifade edemedigini dusunuyorum. daha acik ve anlasilir anlatsaydi tum kk olarak daha rahat anlar ve daha rahat yorum yapardik bence kaydirigubbakcemile4 ben de cevremden bu durumda olan bazi kadinlar taniyorum maalesef cok can sikici
ne demek yazmasına gerek yok.
elbette gerek var.ikisi çok farklı şeyler.
eşinin maaş kartını zorla elinden alan erkeği hiç kimse haklı görmez.
ama gönül rızasıyla her iki tarafta birbirine verebilir kartını.
biz konu sahibinin hangisini kast ettiğini nerden bilicez.müneccimmiyiz:hulya:

bu yüzden sevgili terk etmeye devam edersen evde kalman an meselesi-tatlicadiarzu-
ayrıca demekki konuyu baştan beri doğru anlamışım.
arkadaşım çevrendeki örnekler olumsuz olabilir.her erkek aynıdır anlamına gelmez bu.gün gelir karşına öyle biri çıkar ki değil maaş kartını vermeki kapında kölesi olurssun:hulya:

birincisi benim eşim ben istediğim zaman maaş kartını verir.hatta ilk önce bendeydi tüm hesaplar.ama baktımki hesap kitap işleri bana göre değil.verdim kartımı.ben uğraşamam,sen bana şu kadar para ver gerisini ne yaparsan yap dedim.
ben gönüllüce yaptım.
bunca sene okuyupta özgürlüğmüm kaybettimmi peki.
hayır.
kendi maaşıma talim etsem daha az harcardım emin ol:delphin:
ayrıca ben hiç gocunma eşimden harçlık istemekten.
hatta geyiğini bile yaparız-tatlicadiarzu-
bu kadar kasmayın kendinizi.
özgürlüğünü vermemek sadece maaş kartını kaptırmamak değildir.
maaş kartı sende diye,rahatça para harcıyorsun diye özgür olduğunu sanma.
en büyük esaret, zor zamanlarında seni muhtaç durumda bırakmayacağından emin olarak maddi manevi her şeyini teslim edemediğin bir adamla yaşamaktır.sen son verebiliyorsan bu esarete son ver.
gerisi hikaye:delphin:

Back
X