Maaşını yüksek söylemiş.....

Oldukça yüksek bir maaş almıyorum, ocak ve aralık maaşlarım arasında 2000den fazla düşme var. Ben damadın yalan söylediğini düşünmüyorum.

Zamanında bazen asgari ücretle,bazen daha az ücretlerle sigortasız çalışan bir gariban olarak bu işlerden hiç anlamam.
Anlayanlar/bilenler gayet mantıklı açıklamalar yapmış zaten.
Mevzu para değil,yalan söylemesi veya söyleme ihtimali ki niye çarpıtılmış konu anlamadım.
Görücü usulü evlenenden tut ev hanımlarına kadar gitmiş konu.
@lavantakokulusandik gibi ben de farklı bir konu okudum galiba neyse...
Kardeş eniştem olacak o.rpu çocuğu ablama hiçbir zaman tam kazancını söylemedi. Söylemediği rakamlarla hep loto falan oynadı. 20 sene hayatın güzelliklerinden,nimetlerinden hiçbir şey anlamadan öldü ablam.
O sebeple ben hiç sevmem para konusunda dürüst olmayan adamları. Hepsinin bir falsosu olduğuna neredeyse eminim.
İnşallah sizin eş adayı da yukarıdaki örneklerde belirtildiği gibidir. Yalan söylemiyordur.

Damat adayı aylar önce 5000 demiş. Geçen senedir diye tahmin ediyorum. 1 aydır sözlüler. Bu sene 3500 olmuş.

Emin değilim ama burnuma iyi kokular gelmiyor.

Eşim de vergi dilimine giriyor bir buçuk iki bine yakın düşme oluyor yalan değil ama şu var esimin maaşi cidden çok yüksek yani bu kadar yuksek olmasa bu şekilde vergi dilimine girmezdi. Muhetmelen damat adayi yalan soylemiyor ama abartıyor. Belki de onların sisteminde öyle giriyordur yalan soylemiyordur işin aslına o kurumda çalışan birinden sağlıklı bir şekilde öğrenebilirsiniz böylelikle kimse kimsenin günahına girmiş olmaz.

soyleyım size aldığı ücret 4 bin 200 falandır 5 bn demiştir vergiyede giriyosa kesinti oluyordur ama bahsettiği kadar olmaz o meblağ için...

5000 den 3500 e düşmez bu meblağ için Düşse düşse 500 -700 civarı bişey kesıntiler .
Ne acı daha evlenmeden yalanlar başlamış.

Maas bodrosunu istesin madem. Guvensizlik kotu sey

[Qay
Ben nikah memurunun gerçek olduğuna bile inanmam o evlilikte

Bende o tutardan fazla düşme oluyor. Maaşım çok dengesiz çünkü. Bizde temettü ödemesi, arada çift maaş, prim ödemeleri filan oluyor. O yüzden birden vergi dilimine çok acı şekilde girebiliyoruz.

Evet maaş sorulunca genelde brüt söylenmez. Çarpıtma var. Ama kendisi çalışmayan birinin birine direk maaşını sorması benim asıl yoğunlaştığım şey olduğu bu konuda. Kadın neredeyse bordro isticek.

Benim esimde maasini brüt üzerinden aldigi icin ocak ayinda en yüksek, aralik ayinda da en düsük maasini aliyor. 1500-2000 arasi falanda oynuyor o arada. Yil sonuna kadar azalarak devam ediyor.

Oooo erkek milleti hava atmak için herşey der. Benim kocam da sözde balayına beni Maldivler’e götürüyordu o kadar araştırma yaptırdı sonuç istanbuldan Antalya’ya bile gidemedik. Her lafa inanmayacaksın ayrıca maaşı 3.5 olabilir ama 5 demesi çok yanlış. Yalan var orta da.

lo bunlar sözlenmekten vazcaymış bahane arıyolar gibime geldi...bu iş çok sürmez sözü atarsıız...yakmayın adamın başını atın sözü bitsin...

internette brütten nete maaş hesaplama var , evet düşer benim eşimde brüt ücret alıyor yıl sonuna kadar 800 lire fark ettiği oluyor ne kadar çok maaş alıyorsa gelir vergisni o kadar çok alıyorlar.

Maas yuksekliginden zorunlu vergi dilimine girmeyle alakasi yok. 5 liranin neyi yuksekte vergiye gircek. Herkes o sekilde calismiyor.
Calişilan yerle ilgili bisey o. Brut uzerinden aliyordur. Isyerlerinin isine geliyor bu durum tabi.

Benim esimin maasi sabit ve 5 liradan daha fazlasini aliyor. Oynama filan yok.
Yil sonuna kadar o kadar farkediyorsa aldigi maas, 5 lira aliyorum dememeliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…