Maaşını yüksek söylemiş.....

Brütü söylemiştir net maaş eline geçen olabilir misal benim brütüm 6 bine yakındı ama elime geçen çok daha aşagısıydı. Hoş artık çalışmıyorum ama bir zamanlar öyleydi işte :)

+ 1000

Evlenilecek kişinin gelirinin önemli olmaması gerektiğini ilk kez burada görüyorum

Yok parası için mi evleniyorsun,yok sen de calişsana,yok 3500 az para mı ? Yav sana çok ona az belki

Belki kadın geliri iyi biriyle evlenip ev hanımi olmak istiyor...Bu, iki taraf icin de sorun degilse sana ne bana ne kime ne yani ?

Son düzenleme:
Benim bir arkadaşım da aynı durumda.brüt 5 ise yıl sonuna doğru 3 bucuğa yaklaşabilir. Yalan söylediğini sanmıyorum da baştan brütü söyleyip net maaşı sonraya saklaması biraz garip olmuş

Siz vergi memuru musunuz ki adam maaşını kuruşuna kadar söylesin yahu? Kaldı ki adam açıklamasını yapmış. Şimdi cümbür cemaat bunu mu konuşuyorsunuz evde adamın arkasından? Hadi evlenecek kadını anlarım da size ne bu adamın maaşından? Ablanız bence de evlenmesin. 1.si daha adamın sözüne bile inanmıyor. 2.si adamı şimdiden ayaklar altına almış, kardeşi bile buralarda adamın parasını tartışıyor, o derece. O evlilikten bir cacık çıkmaz. En ufak sorunda tüm sülalenizin diline düşer. Adamın yalan söylediği bile kesin değilken ortalık kalkmış... Ablanız evlenecek olgunlukta mı ki, önce kendini sorgulasın.

Düşebilir niye düşmesin ben yurtdışındayım bizim maaşımizdan 40% düşüyor ne yazikki ama mecvur ödüyoruz

1500TL fark var. "Kuruşu kuruşuna hesap mi verecek" diyenler var.. yapmayın arkadaşlar.. 3,5bin lira niree, 5 bin lira niree. Ha tabii ki, 3,5bin'le aç kalmazsiniz, ama öyle rahat rahat harcama yapamazsiniz. Adam çelişkili bilgiler veriyorsa, elbette konu sahibi peşini arar. Araba galerim var deyip, evlendikten sonra sadece satış elemanı oldugu ortaya çıkan durumlar biliyorum ben kimseye güvenmeyin.

Doğru söylüyor olabilir. Ama bunu baştan söylemesi gerekirdi “Şuan 5 bin ama şu aylarda iniş olacak” gibi İyice araştırın adamı sordurun. Hemen evlenmesin ablanız. Kimseye güven yok bu devirde.

valla sizi kuskulandirmak gibi olmasinda birsekilde bu isin dogruluk deecesini ogrenin. Benimde de akrabami istemeye geldiklerinde oglumuzun is yeri var kendne ait, oglumuzun su kadar maaasi var(yuksek bir miktar) , oglumuzun evi var oglumuzun arabasi var, nikah dan sonra isyerinde aslinda isci oldugunu, kazancinda asgari ucret oldugu usulu oldugu,arabayi akrabalarina hayrina peskes cektigini, ve evinde kayinpederin ustune oldugu nu ogrendik ama is isten gecmisti tabi... Ablan biraz daha dikkatli olsun.

Ablanız çalışmadığı için vergi dilimi kavramını bilmemesi normal.
Çalışanların dünyasına hoş geldiniz.

Oldukça yüksek bir maaş alıyorum.
Ocak ve Şubat’ta tam maaşımı alıyorum ve Mart’ta hemen vergi dilimine girdiğim için düşüyor.
Ama benim maaşımda bile 1500₺ miktarında düşme olmadı, olamaz.

Ayrıca maaş sorulunca “normal” şartlarda kimse brüt söylemez.

Bence ortada bir kompleks ve bir doğruyu çarpıtma kılığına bürünmüş yalan var.

Ablamın brüt maaşı 7 bin civarıdır ve bazı aylar eline 3 bin anca geçer.
Vergi diliminiz ne kadar yükselirse o kadar el koyuyor devlet, kesintiler oluyor.
5 binlik bir maaşın 3 buçuk olması çok normal.
Hemen adamı dolandırıcı yapmışsınız yahu...

Konu hakkında zaten gerekli bilgiyi almışsınız.
Ben ablanıza yüklenen kişilere şaşırdım açıkçası. Ülkenin hâli ortada. Nereye gidiyoruz ne hâle geleceğiz belli değil. Geçim zor. Yaşam pahalı. Hal böyleyken insan evleneceği kişinin maddi durumuna, maaşına neden önem vermesin? Hem belki aşk evliliği değil mantık evliliği yapmak istiyor? İnsanların tercihine bu kadar yüklenmek ve eleştirmek haksızlık bence

Adam soylemese yine soylemezdi 3500 aldigini , yalan soylemek istese yani, ablaniz bordrosunu kontrol edecek degil sonucta.
Sizin takildiginiz yalan soylemesi mi maasin dusmesi mi buna bir karar verin.

Duser
Valla bu konu yuzunden usenmedim hesaplarima baktim gecen sene ocak ayi ile aralik ayi arasinda maasimda tam 2.300 lira fark var
Olmaz demeyin oluyor
Ama soz konusu damat adayininkinde bu kadar fark olmaz , brut 7 aliyorsa 800 lira gibi bir fark oluyor

Brüt net arasında o kadar fark olabilir, yalan söylediğini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…