- 20 Ocak 2018
- 1.098
- 1.360
- 83
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Bence çoooookkk hassas bir konu. Çünkü aslında adam yalan söylemiyor. Ama gerçeği olduğu gibi söylememek, dürüstlük değildir. Bence bu da yalana girer. Maaş sorulduğunda bir Allah'ın kulu bürüt maaşı söylemez. Eline geçen parayı söyler. "Maaşı için mi evlenecek????" Sorusu Bence olayı saptırmak gibi geliyor. Evliliğe ilk adımı atarken bu konular oldukça hassastır. Herkes karşısındakine net olmak zorundadır. Adam kendini olduğundan daha farklı göstermeye çalışmış. Aşağılık kompleksi olabilir. Gerçeği farklı göstererek karşısındakinin algısıyla oynama gibi bir alışkanlığı da olabilir. Ya da tamamen masumdur. Belki hiçbir art niyet yoktur bilmiyoruz. Ayrıl ayrılma diyemem ama nişanı erteleyip iyi tanımaya çalışmasını tavsiye ederim
Benim bir arkadaşım da aynı durumda.brüt 5 ise yıl sonuna doğru 3 bucuğa yaklaşabilir. Yalan söylediğini sanmıyorum da baştan brütü söyleyip net maaşı sonraya saklaması biraz garip olmuşMerhaba. Ablam daha bir aylık sözlü. Bayramda nişani var.
Damadimiz aylar önce beş bine yakin kazanıyorum diye muhabbet yapmış... Şimdi geçen gün konuşurken daha düşük bir rakam söylemiş.... 3bucuk civarı.... Demiş...
Ablam da geçen gün öyle demedin diyince, brüt maas üzerinden hesaplanıyor maaşım ve bu sebepten bu maas yıl sonuna kadar giderek düşüyor demiş... Düşse de ne kadar düşer ki... Ben böyle bişey duymadım. Siz ne düşünürdünüz? Adam 33 yaşında... Yalan dolana girmemistir umarım....
Teşekkürler.
Ne yoruyor, 1.80 desinKız benim sevgilimde 1.78 boyunda. Kimseye inandiramiyor. Soranlara "valla ciplak ayak 1.78" diyor. Millet gerçekten inanıyor.
Ayakkabiyla rahat 1.80 geciyorda grur yapıyor birazNe yoruyor, 1.80 desin
Ya simdi ki kizlar evlenirken me cok seh soruyor
Ne cok sey biliyor
Ya 5 bin benm arabamin benzinine yetmez desin atsın yüzüğü
Maaşın 3 ünü 5ini bilemem ama güvrnilir olmanası büyük bir ğroblem. Tek yalam söylediği konunun bu olduğu ne belli. Bir de ben yalan söylemedim ayağına doğruyu çarpıtmak da yalandır bana göre.
Ablanız çalışmadığı için vergi dilimi kavramını bilmemesi normal.
Çalışanların dünyasına hoş geldiniz.
DuserOldukça yüksek bir maaş alıyorum.
Ocak ve Şubat’ta tam maaşımı alıyorum ve Mart’ta hemen vergi dilimine girdiğim için düşüyor.
Ama benim maaşımda bile 1500₺ miktarında düşme olmadı, olamaz.
Ayrıca maaş sorulunca “normal” şartlarda kimse brüt söylemez.
Bence ortada bir kompleks ve bir doğruyu çarpıtma kılığına bürünmüş yalan var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?