• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşınızın yüzde kaçını birikime ayırıyorsunuz..

Kızlarımı özel okula verme fikrim eskiden vardı da şimdi artık yok devlet okuluna gönderip takviye dersler kurslarla desteklemeyi düşünüyorum açıkçası
Üniversitede özel isterse o zaman gönderme hedefin var bakalım hayırlısı inşallah
Bizde şu an eğitim masrafı olmadığı için yaşları küçük o yüzden iyi bi miktar kenara atarım diye düşünüyorum
Ama her geçen gün alım gücümüz düşüyor malesef
brn 1. sınıfta verdim bu sene 3. sımıfta . ve 4. sınıf kaydımı yaptırdım okuldan sonuçta memnunum yemek veriyor haftadisonu kulüplere gidiyor özel ders de veriyorlar ilgili ben sıkıntı yaşamadım bugüne dek sukıur mayısta borclar bitecek insaillah borc varlen de de altın yapmaya calsıyorum😅

Merhaba hanımlar maaşınızın yüzde kaçını birikime ayırıyorsunuz
Kaçını kendinize ayırıyorsunuz
Çocuklara geleceği işin ayırmak lazım mı yoksa zaten neyimiz varsa onların mantığında mı yaşamalı aklımda deli sorular 🤔🤣
Sıfır lira ayırıyorum.Evlendiğimizden beri borçlarımız var.Bekarken ev almıştım tek birikimim o.Eşim iki ev aldı evlendikten sonra.Birinde oturuyoruz biri de (Ankara’da)kirada.İlk evliliğinden iki çocuğu var.İki evin de 3 te biri senindir diyor ne yapacaksın birikimi.Birikim yapmak değil de altın takıyı çok seviyorum.İki sene içinde biraz biriktirdim 4-5 tane bilezik aldım kendime.Borçlar hafiflese altın takı alırım kendime.

Çocuklara geleceği işin ayırmak lazım mı yoksa zaten neyimiz varsa onların mantığında mı yaşamalı aklımda deli sorular 🤔🤣
Açıkçası 1 maaş geçime 1 maaş komple birikime gidiyor

Benim oğlanlar da ilk orta okulu devlet okulunda okudular ikisi de farklı şehirlerdeki fen lisesini kazanıp gittiler
oralardan mezun olunca büyük oğlan üniversiteyi şu an gittiği bölüm ve üniversiteyi istedi özellikle ve 50 burslu okuyor birçok üniversiteyi sıralaması yetmesine rağmen

Küçük oğlan da aynı üniversitenin farklı fakültesini tam burslu olarak kazandı ve yerleşti

Hiç dersaneye vs gitmediler sadece birkaç saat geometri dersi almışlardı lise sonda
Abla fen lisesini kazanmaları için nasıl yetiştirmeliyiz çocuklara neyi aşılamalıyız sence
Hep merak etmişimdir fen lisesine giden bi çocuk cidden neyi farklı yapıyor da bir diğeri kazanamazken bunlar kazanıyor diye ?

Abla fen lisesini kazanmaları için nasıl yetiştirmeliyiz çocuklara neyi aşılamalıyız sence
Hep merak etmişimdir fen lisesine giden bi çocuk cidden neyi farklı yapıyor da bir diğeri kazanamazken bunlar kazanıyor diye ?
Kitap okumak önemli
Düzenli çalışmak önemli
Mutlaka günlük ortalama en az 2 saat ders çalışmalı
Okul vakti internet ortamından uzak durmalı
Eksik olduğu derslere daha fazla zaman ayırmalı
Okulda dyk kursları açılıyorsa mutlaka gitsin
Kaynak kitaplar al ve onlarla mutlaka ünite bitişlerinde soru çözümlerine vakit ayırsın

Kaçıncı sınıf?

Benim maaşımın 2-3 binini kendime ayırırım nakit. geri kalanını altın yapıyoruz. eşimin maaşıda kira+mutfak+taksitler+faturalara falan gidiyor. eşim üzerine iki tane kredi kartı var biri bende biri onda durur. ama ben hiç harcama yapmam zaten.

Biriktirdiğin para sadece çocuk için harcanacak diye düşünmemek lazım. Hastalıkta, yaşlılıkta, zor zamanlarda çocuğuna yük olmamak da önemli. Sen ona yük olmazsan o da kendi birikimini yapabilir.

niye kiz:)
sen bursalisin göçmensin sizin oralarda evlada geline cok verilir, belki normali budur ama ben karadenizliyim. bizim burada versen de yaranamazsin vermesen de. en iyisi hic vermemek :))

Biz de göçmeniz ev vermek mecburiyet gibi bir şeydi eskiden çocuklara. Evi olmayan da evlenmesin kafası var. Annem de kardeşimden çok şikayet ediyor sürekli. Düğününü yaparım evini arabasını veririm daha bana bulaşmasın diyor konuşurken 😂 anne daha ne vereceksin acaba yani ne? 😂

Ben de bugün bu konuyu konuştum eşimle ya.
biz eşimle maaşlarımızdan bayağı arttırıyoruz ama düzenli hesap yapıp borç öder gibi şu kadarını ayıralım demiyoruz.
Bugün hesap yaptı. sabit giderlerimiz gelirimizin %40ı falan.
Kalanı ıvır zıvır ve birikim ama bazen ıvır zıvır dediklerim alıp başını gidiyor kontrol kayboluyor. Arada sırada altın döviz alırım.
Oğlumun yatırım hesabı var ona yatırıyorum
Kendimiz hayat sigortası yaptık eşimle.
şimdi ikinci bebeye de yatırım açarım.
Ben de bugün %20-25 gibi bir miktara giderlere hiç bakmadan ayırıp her ay farklı döviz türüne çevirme kararı aldım. Böyle yapıyordum zaten ama genelde kalanı yapardım artık gitmeden yapacağım yapabilirsem.

Geline ev verip de teşekkür eden gelin görmedim yazmışsın ondan 😂
Ama gerçekten öyle
Annem oğlu araba alsın diye tüm altinlarini verdi ki 6 kardesiz hic birimizin de gonlu yok. Çünkü karısı kiymet bilmez biri. Ne oldu şimdi arabayi aldılar değil aramak bayramlarda bile gelmediler. Anama müstahak diycemde demeyim neyse

Kitap okumak önemli
Düzenli çalışmak önemli
Mutlaka günlük ortalama en az 2 saat ders çalışmalı
Okul vakti internet ortamından uzak durmalı
Eksik olduğu derslere daha fazla zaman ayırmalı
Okulda dyk kursları açılıyorsa mutlaka gitsin
Kaynak kitaplar al ve onlarla mutlaka ünite bitişlerinde soru çözümlerine vakit ayırsın

Kaçıncı sınıf?
Anasınıfı abla 🙈

Back
X