Maddi beklenti içinde olan aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karısmaları sizin tatilinize bozuk atmasi sacma ama o kadar kardesin de belli bir miktar gondermesi dogal geldi bana. Babaniz yasliysa ozellikle. Aylık 500 lira sizi zengin etmez ama onlari rahatlatir. Tabi gelirleri yoksa diyorum. Varsa istemez aileler zaten genelde. Ama ailenin ihtiyac halinde yardim etmesi dogaldir tabiki

Yani cocuk da yok iki memur. Tamam ekonomi kotu ama kit kanaat de degilsinizdir yani. 500 lora yahu ne var sanki
Şimdi şunu söyleyeyim size ben sıkışıkta olsam eksiye girip versem çocuğum olmayabilir ama benimde bi evim var borçlarım var ben kendi bireysel ailemden kısıp ihtiyaçları olmadığı halde anneme versem hoş bi durum mu ? erkek ailesine bunu yapsa burda hepimiz yadırgamaz mıyız

İşyerleri iş yapmıyor mu ? Prim odemedikleri için sağlıktan faydalanamiyorum diyordur. Benim bireysel.ssk.mi yatırıyoruz. Bankada ki otomatik odemedeji bir sorundan bir kaç ay yatmamış. Hastaneye gidince fark ettim. 15 liraydı sanırım ödedim hastane içine muayenemi oldum. Yani öyle tedavi olmama.durumu yok

bildiğim kadarıyla

anne mesela ev hanımı olsa kendi üzerine bağkur olayı hiç olmasa öyle
ama anne bağkurluysa eşinin sigortasından yararlansın diye bir olay olmuyor

kendi sigortasını ödeyip kendinden yararlanması lazım

normalde evet
ama bu kadın eş emekli olduktan sonra prim ödemeye başladıysa belki 50 yaşında idi sigorta başlattığında
üstelik bağkurda emekli maaşı bağlanma oranı çok çok düşük- bu yüzden bağkur emeklilikleri çok komik rakamlar alıyor

değecek mi sorunu var kısacası. 25 sene pirim günü doldurması lazım 75 yaşında bugünün parasıyla 2bin lira alacak o da kaç sene alır?

kadının önceden primi varsa SGKda filan
az bi günü kaldıysa onlar ayrı konu
Evet umarım sgkda ödenmiş günü vardır yoksa sadece bağkurla 9000 gün mü ne isteniyordu en son yanılmıyorsam. Çok zor o şartlarda emekli olmak da,onca günü ödemek de.

Benim anladığım da annesi babanın insafına kalmış.
Konu sahibi de babamda var o vermiyorsa ben hic vermem diyor.
konuda geçen kişi de ANNE yani.
Bana çok garip geldi bu durum.
Çocuğunuz da yokmuş 2memur maas giriyor eve ekonomi iyi değil ama anneye de yardim edilir ya. O kadar da değil yani.

ödemediği sigortadan faydalanamaz

ama bu işe neden girişmişler anlamadım
dükkanda kendileri mi duruyor? zaten duruyoruz bari kadının üstüne olsun dikkan mı dediler?
anne kaç yaşında? önceden sigortası var mı?
önceden yoksa 50 yaşından sonra sigortalı olup kaç yaşında emekli olacak ki siz prim ödeyeceksiniz?

konu sahibi kusura bakma da bu ülkede yaşamıyor musun senin de hiç bir şeyden bilgin yok
biri 3 yıl demiş biri 3 ay demiş prim ödemiyoruz diye, e sen 3 yıl önce daha evli de değilmişsin bilmiyor musun o zaman ödemiyorlar mıydı ödüyorlar mıydı?
Ya bu muhabbet uzun zamandır var annem 56 yaşında bi ara yatırdık yatırmadık durumu olmuştu ama ben zaten şok oldum duyunca çok acıtasyon yaptığı için benim bilmediğini kısım bu prim vs işleri

İşyerleri iş yapmıyor mu ? Prim odemedikleri için sağlıktan faydalanamiyorum diyordur. Benim bireysel.ssk.mi yatırıyoruz. Bankada ki otomatik odemedeji bir sorundan bir kaç ay yatmamış. Hastaneye gidince fark ettim. 15 liraydı sanırım ödedim hastane içine muayenemi oldum. Yani öyle tedavi olmama.durumu yok
Nasıl yani yatmazsa 15 lira mı sadece ? Ya isterse 500 olsun o kadar zor durumda değiller aslında

Anne babalara Yardım yapılması taraftarı üyelerdenim. Ama sizin anne babanızın ihtiyacı yok. Ortada ezilen ama gene de kocasına tok kondurmayan bir anne var sadece. Arada bir kazak bir eşarp al gönlü olsun yeter.
O kadarını hep yaparız kardeşlerimle hem anneme hem babama ama düzenli bi parayı ödeme durumu yok kimsenin

O kadar kardese kisi basi ne kadar dusuyor? Babaya anneye ev sattiracak kadar zordalarsa tabiki toplanip gondermemiz gerekir. Gondermemeniz ayip. Birde cocuklar gondermez aileler gonderir demissiniz hic oyle olmaz. Siz buyurken onlar onlar yaslaninca siz destek olacaksiniz tabiiki. 500 gonderemiyorsaniz bile 100-200 gonderip gonullerini yaparsiniz bir ihtiyaclari gorulur. Herkes coluk cocuga karismis telefonda aileler gonderir para demeniz cok ayip bir sey bence.

O kadar kardese kisi basi ne kadar dusuyor? Babaya anneye ev sattiracak kadar zordalarsa tabiki toplanip gondermemiz gerekir. Gondermemeniz ayip. Birde cocuklar gondermez aileler gonderir demissiniz hic oyle olmaz. Siz buyurken onlar onlar yaslaninca siz destek olacaksiniz tabiiki. 500 gonderemiyorsaniz bile 100-200 gonderip gonullerini yaparsiniz bir ihtiyaclari gorulur. Herkes coluk cocuga karismis telefonda aileler gonderir para demeniz cok ayip bir sey bence.
Evi satma sebepleri farklı bi şehirden ev almak normalde ama bu konu açılınca ordan artanı veririz diyorlar yoksa başka farklı gelirleri de var

Tam da bu sebepten annemlerle konuşmak/görüşmek istemiyorum, sürekli bi para isteme mevzusu sürekli bi kendini acındırma, sanki bu evliliğimde tek başımayım sanki kazandığım tüm parayı gönderebilirmişim gibi. Hepsinden ve de herkesten soğudum
Dayanamıyorum artık kendimi çok kötü hissediyorum konuşuyorum anlamıyorlar kimseyle paylaşamıyorum sabahtan beri ağlıyorum

Birde şu ayrıntıyıda vermek isterim tek konu annemin sigortası değil sigortayı çözsek bile sorun bitmeyecek bişey oluyor bişey alacak oluyorlar çokta acil olmayan bi yatırım tüm çocuklar kredi çeksin şu kadar versin muhabbeti dönüyor

Umarım baban tez zamanda pert olur paralar da size kalır.

Dayanamıyorum artık kendimi çok kötü hissediyorum konuşuyorum anlamıyorlar kimseyle paylaşamıyorum sabahtan beri ağlıyorum
O kadar benzer durumdayız ki kesinlikle anlamıyorlar beni de, sanki benim evlenip aile kurmuş olmam onlara göre bir suç. Her fırsatta erken evlendiğimi söylüyorlar halbuki evlenene kadar dört yıl boyunca tüm maaşımı aldılar, sanki sağılacak bi ineğim ve ne koparsalar kar. Ben bu tavırları yüzünden beni yetersiz hissettirmelerinden ve manipüle etmelerinden dolayı şuan onlarla iletişimi kopardım. Cidden doluyum. Seni çok iyi anlıyorum çokk. Benimkilerde ikisi de emekli, kendi evleri var kirada evleri var, arabaları var hiç zor durumda değiller. Ama çalışan devlet memuru kızlarını kaptırdıkları için bi hırs içindeler ki sorma

Ben evlattan beklenmez beklenmemeli fikrine katılmıyorum.
Kendim de evladımdan beklerim.
Kendime marka almayıp ona marka ayakkabı giydirmeye gayret ediyorsam, yemesine, içmesine özen gösteriyorsam, onun için en iyisini düşünüyorsam yaşım geçtiğinde o da beni bir zahmet düşünsün biraz.
Belki bencil,düşüncesiz bir kocanın insafına kaldım ama evlatlarım buna izin vermesin isterim.
İmkanları dahilinde düşünsün elbette. İmkani yoksa da tatli dille gönlümü alsin .
Sizin yerinizde olsam da daha doğru ifadeler seçerim. Başınızda çatınız var. Bu yaştan sonra arsa vs. Bizi düşünmeyin. Herkes kendini düşünür siz kendi keyfinize bakın derim.

O kadar benzer durumdayız ki kesinlikle anlamıyorlar beni de, sanki benim evlenip aile kurmuş olmam onlara göre bir suç. Her fırsatta erken evlendiğimi söylüyorlar halbuki evlenene kadar dört yıl boyunca tüm maaşımı aldılar, sanki sağılacak bi ineğim ve ne koparsalar kar. Ben bu tavırları yüzünden beni yetersiz hissettirmelerinden ve manipüle etmelerinden dolayı şuan onlarla iletişimi kopardım. Cidden doluyum. Seni çok iyi anlıyorum çokk. Benimkilerde ikisi de emekli, kendi evleri var kirada evleri var, arabaları var hiç zor durumda değiller. Ama çalışan devlet memuru kızlarını kaptırdıkları için bi hırs içindeler ki sorma
Ne zannediliyor bu memurluk anlamıyorum . Burda bile çok kişi yazmış iki kişi çalışıyorsanız zor değil falan diye sanki ailemiz herşeyimizi yaptı biz parayı esirgiyoruz . Ya da çok çok kazanılıyor sanılıyor sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X