Maddi konu

madem kart horozla evlendiniz bari maddi imkanınız olsaydı. Adam para vermiyor, sizi saymıyor, üstüne kokuşmuş bir yaşlı neden evlisiniz? Bu evliliten kazanımınız tam olarak nedir? Par için evlendiyseniz ve adam para verse amenna ama şu durumda bu evlilik sizin açınızdan sıfır.
Teşekkürler aydınlanma yaşadım şuan,ben evlendiğimde zaten maddi hiçbişey konuşmadım ailemle ilgili büyük sorunlar yaşadığım İÇİN kaçış yolu buldum şuanda da zaten makyöz eğitimi alıyorum,bilip bilmeden lak lak edenlere alerjim var biliyor musun konumdan çık ya gerçekten,şu kk yı 2 yıl önce bıraktım hadsizler yüzünden yok ya bir gram ilerleme yok yani

Paramla rezil olmak istemedim 2 çocuğum çok hareketli birde orada otelde kalacaktık dışarı çık içeri gir derken çok perişan olurduk çocuklarla inanın evde zor kontrol altına alıyorum
Gitseniz iyiydi ama.. bence uzatmayın derim. Zaten siz istememissiniz gitmeyi çocuklar için.. paranız yetmezse ayarlarım demiş zaten. Takmayın derim

Kızlar herkese merhabalar.Ben çalışmıyorum 2 tane çok hareketli çocuğum var 4-5 yaşlarında,eşimin yeğeninin düğünü var bilezik aldık eşim için kıyafet aldık yol parası falan derken baya bi harcama oldu(eşim karşılıyor çok zorlanmadan çok şükür).Kendisi yarın yola gidecek ve ayın 2 sine kadar orda olacak(düğün yerinde)bende iki çocukla evde olacam ve giderken 800 TL bırakayım diyo(gerçekten maddi durumu iyi sayılır)ben diyorum biraz daha bırak çocuklarla dışarı çıkarız bişey gelir başımıza(bişey olursa Allah korusun ben para yetiştiririm size diyo -o bu gelecek yani kapımıza-)ben burda eşimi haksız görüyorum ona aldığımız bir ayakkabı 800 TL idi,yani be bilim o oraya eğlenmeye gidiyor düğünden sonrası İÇİN gezme planları yapıyor bende burda çocuklarla para hesabı yapacam sizce haklı veya haksız olan kim
Valla iyi teklif edebiliyor okadar parayı size. Ben eşim evdeyken bile kredi kartı bende olur çarşıya gezmeye çıkarken bişey görürüm alırım diye bide kısıtlı paramı isticem olmasa neyse sizde kabul etmeyin böyle şeyleri. Benim eşimde öyle gezmeyi giyinmeyi sever kendine o ay iki bin kıyafet ayakkabı aldıysa en fazla bana diyeceği şey toplu bişey alacaksan bu ay alma bidahaki ay sana alalım bu ay kendime aldım ya sikismayalim der benimde ihtiyacimin olacağını bilir çünkü belli ederim sizde edin

Kızlar herkese merhabalar.Ben çalışmıyorum 2 tane çok hareketli çocuğum var 4-5 yaşlarında,eşimin yeğeninin düğünü var bilezik aldık eşim için kıyafet aldık yol parası falan derken baya bi harcama oldu(eşim karşılıyor çok zorlanmadan çok şükür).Kendisi yarın yola gidecek ve ayın 2 sine kadar orda olacak(düğün yerinde)bende iki çocukla evde olacam ve giderken 800 TL bırakayım diyo(gerçekten maddi durumu iyi sayılır)ben diyorum biraz daha bırak çocuklarla dışarı çıkarız bişey gelir başımıza(bişey olursa Allah korusun ben para yetiştiririm size diyo -o bu gelecek yani kapımıza-)ben burda eşimi haksız görüyorum ona aldığımız bir ayakkabı 800 TL idi,yani be bilim o oraya eğlenmeye gidiyor düğünden sonrası İÇİN gezme planları yapıyor bende burda çocuklarla para hesabı yapacam sizce haklı veya haksız olan ki
Evlenince koca bizden ayrı bir yere neden gidemiyor anlamadım yorumları okuyunca… İki çocukla onca yolu gitmek isteyedebilir, kocamız yanımızda değilken bir şeyler karıştırıyorsa ortada evlilik var mıdır
Diğer yandan banka diye internet bankası diye bir dolu şey var, paranız yetmez gönderir. Tüm bunlardan mahrum bir yerde misiniz?

Kızlar herkese merhabalar.Ben çalışmıyorum 2 tane çok hareketli çocuğum var 4-5 yaşlarında,eşimin yeğeninin düğünü var bilezik aldık eşim için kıyafet aldık yol parası falan derken baya bi harcama oldu(eşim karşılıyor çok zorlanmadan çok şükür).Kendisi yarın yola gidecek ve ayın 2 sine kadar orda olacak(düğün yerinde)bende iki çocukla evde olacam ve giderken 800 TL bırakayım diyo(gerçekten maddi durumu iyi sayılır)ben diyorum biraz daha bırak çocuklarla dışarı çıkarız bişey gelir başımıza(bişey olursa Allah korusun ben para yetiştiririm size diyo -o bu gelecek yani kapımıza-)ben burda eşimi haksız görüyorum ona aldığımız bir ayakkabı 800 TL idi,yani be bilim o oraya eğlenmeye gidiyor düğünden sonrası İÇİN gezme planları yapıyor bende burda çocuklarla para hesabı yapacam sizce haklı veya haksız olan kim
Tepki gösteren çok arkadaş olabilir ama ben çalışmayan kadınların talepkâr olma hakkı olduğunu düşünmüyorum.sadece çocuklara talepkâr olabileceğini düşünüyorum.aman da çocuklarının annesiymişmiş, aman da madem evlenmiş eşek gibi bakacakmışmış, yok bu iş maneviyat işiymiş, çocuklarının annesiymişmiş tarzı romantik bakış açılarına katılmıyorum.işi çocuklar için bırakıp bırakmamanın kadının insiyatifinde olduğunu düşünüyorum.eğer bırakması gereken bir işse çocuk yapmasınlar.bu dünyada paradan değerli birşey yoktur.biz hak versek ne olacak ? Adamın cebinden zorla çekip para mı alacağız ? Onun parası ?

Ben böyle yaşayamazdım. Siz uzun zamandır göz yummuş kabul etmişsiniz, şimdi ses çıkarmaya ne hakkınız var diyelim bir şeyler dediniz artık eşiniz neden sizi kale alsın?

Aldatıyorsun sesi çıkmıyor, az para veriyorsun sesi çıkmıyor. Adamın işine geliyor tabii. Siz maalesef uzun bir süre azla yetinekcisiniz gibi
Sesi çıksa ne olacak ? Adam da gözünü karartıverir.boşansa beşparasız kalacak olan taraf işsiz olan taraftır.ben atanmadan önce işsiz olmaz diye kaç tane evlenme teklifini geri çevirdim.iki yiyecek içecek parasını bile ödetirken şekilden şekile girerdim.adam senin yanında şöyle yaparız böyle yaparız diye anlatıyor, mahcupluktan konuyu kapatmaya çalışırdim sürekli işsizim, elimden birşey gelmiyor diye.millet maşallah kıraliyet ailesinden heralde varlığını bile yeterli görüyor. güçü taraf parası olan taraftır arladaşım.yok bir de ses çıkaracaktı.çoluk çocuk var diye o kadar eminsiniz adamların gözünü karartamayacağından.kendinizi kandırmayın.bu kadın düşmanlığı değil.
Bir de çalışmayıp, karısından para isteyen erkek konusu olsaydı yapılacak yorumları siz düşünün.sonra eşitlik eşitlik, neden erkekler hizmet bekliyor, ataerkillik var diye ağlıyorsunuz.tek fark çocuk doğurmak mı yani ? Eşlikse erkekler de eşlik, babalık yapıyor.zaten iş yerleri bir süre çoluk çocuk izni veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamla resmi nikahlı mısınız? Merak ettim. Konularınız çok tuhaf. Adamın ne zengin olduğu belli ne de fakir olduğu. Gerçi bu konular tamamen parayla alakalı da değil. Ben normal bir adamla evliyim,normal çalışan bir kadınım,keyfime göre ne istersem alırım,nereye olsa giderim. Siz daha çok ev bekliyorsunuz gibi geldi bana.

Eşiniz cimri.
Ha kredi kartınız vardır kullanıyorsunuzdur 800 lira bıraksın ama kredi kartınız,banka hesabınızda paranız falan yoksa eşinizin demesi lazım fazla bulunsun yanında,çocuklar küçük diye.
Bilemiyorum ateşlense doktora götürseniz,aracınız olmadığını varsayıyorum, taksiye binseniz hastane ve ulaşım masrafınıza bile yetmeyecek bir meblağ.
Sanki harcamayın diye azıcık para bırakıp gidiyor. Lazım olsa ulaştırırım ne demek yani ben anlamadım. Ver işte sen en başında ,zorda kalmasın eşin çocuğun.

Eşiniz cimri.
Ha kredi kartınız vardır kullanıyorsunuzdur 800 lira bıraksın ama kredi kartınız,banka hesabınızda paranız falan yoksa eşinizin demesi lazım fazla bulunsun yanında,çocuklar küçük diye.
Bilemiyorum ateşlense doktora götürseniz,aracınız olmadığını varsayıyorum, taksiye binseniz hastane ve ulaşım masrafınıza bile yetmeyecek bir meblağ.
Sanki harcamayın diye azıcık para bırakıp gidiyor. Lazım olsa ulaştırırım ne demek yani ben anlamadım. Ver işte sen en başında ,zorda kalmasın eşin çocuğun.
Adamın ultra lux arabası kapıda yatıyor ama konu sahibi yıllardır azmedip ehliyet bile almadı... Hatta adam arabaya çok nadir bindiriyormuş, binerken de bu arabaya yakışan kadın sen değilsin diyormuş...2 yıl önce kendi konusunda yazmış....

Adamın ultra lux arabası kapıda yatıyor ama konu sahibi yıllardır azmedip ehliyet bile almadı... Hatta adam arabaya çok nadir bindiriyormuş, binerken de bu arabaya yakışan kadın sen değilsin diyormuş...2 yıl önce kendi konusunda yazmış....
Şartlarını bilemem tabi ki Piraye.
Ben konuya olması gerekeni söyledim açıkçası zira evlilik,ebeveyn olmak,iyi bir ebeveyn olmak böyle birşey değil.
2 çocuğum var,kantin gününde okula giderken para vermeyi unuttuğum için işimi gücümü bırakıp 3 km yol gidip kızıma para yetiştirdiğimi bilirim. Arkadaşları alacak,kimseden birşey istemesin ,üzülmesin şu bu diyerek.
Kaldi ki evde 1 hafta 2 çocukla kalacak bu kadın. Ya bir ateşlense çocuk mecbursun hastaneye gideceksin,ishal olur birşey olur,devlete gitsen bile ilac alacaksın. Yani her an masraf çıkabilir,olmaz olmaz tamda bu durumlarda olur zaten. Benim kızim hep haftasonu /bayram vb günleri bulurdu hastalanmak icin,doktor arardım mesela. Arabama atlayıp kmlerce yol gittiğim çok olmuştur çocuk doktoru peşinde.
Ha konu sahibi zaten ehliyeti ne yapıp edip almalı,şayet almıyorsa araba yatıyorsa kapıda olmaz tabi. 2 çocuklu bir kadın arabada varsa onu kullanabilmeli haklısın.

Ya neden yol parasını sen düşündüm ki? Ayakkabı almasın karısını çocuklarını götürsün düğüne. Ben yaşanmışlıklarımdan dolayı herhalde güvenmezdim tek başına yollamaya. Çünkü babasının cenazesine gittiğini söyleyen çocuklarımın babasının cenazeye gitmediğini düşünüyorum.
( bebeğim çok küçüktü köy aşırı soğuk korona günleri olduğu için bizi götürmemişti güya!)

Tepki gösteren çok arkadaş olabilir ama ben çalışmayan kadınların talepkâr olma hakkı olduğunu düşünmüyorum.sadece çocuklara talepkâr olabileceğini düşünüyorum.aman da çocuklarının annesiymişmiş, aman da madem evlenmiş eşek gibi bakacakmışmış, yok bu iş maneviyat işiymiş, çocuklarının annesiymişmiş tarzı romantik bakış açılarına katılmıyorum.işi çocuklar için bırakıp bırakmamanın kadının insiyatifinde olduğunu düşünüyorum.eğer bırakması gereken bir işse çocuk yapmasınlar.bu dünyada paradan değerli birşey yoktur.biz hak versek ne olacak ? Adamın cebinden zorla çekip para mı alacağız ? Onun parası ?
Hiç de onun parası değil aile olunuyor ortak para oluyor artık,kadın evlenince soyadını dahi değiştiriyor yahu!! Daha be olsun,çocuk yap doğur sıcak yemek düzenli sexs eee erkekler 3 kuruşu sakınsın..yok ya

Bu konunun calısıp calısmamakla alakası yok. Aile olamamakla alakası var. Her calısmayan kadın aclıktan parasızlıktan ölsün o halde. Esiniz sizi sevmiyor muhtemelen. Benim babam sehir dısına cıkınca cok degil 3-5 gün gidince bile (en son 3 sene önce gitmisti) eve min 10k bırakırdı (yineliyorum 3 sene önce). Gerci bırakmak demeyelim de zaten evde ortak paraların bulundugu bir alanları vardı oraya 10k kadar koyardı, hastalık var aciliyet var der öyle giderdi. Siz aile olamamıssınız.

Bugün halen aylık asgari ücretli olarak , 5500 tl ye çalışan milyonlarca insan var.

Eve bırakılan para tutarı, aile olup olmamayı göstermez. Babanızın maddi imkanı ve gelir düzeyi yüksekmiş ki ; 3 sene önce dahi , 3-5 gün evden uzaklaşınca eve 10 bin tl bırakabiliyormuş.

düşüncesizlik. Bi markete girmek 400 500 zaten çocukların isteğide bitmez. Sinir oluyorum şöyle illa isteyince yapan adama. Kendin düşünüp yapsana istetmeden. Ayrıca siz maddiyatı düşünüyor olabilirsinizde o kadar para verip kendine ayakkabı alıyorsa o sizin gibi düşünmüyor demekki sizde düşünmeyin.

Bugün halen aylık asgari ücretli olarak , 5500 tl ye çalışan milyonlarca insan var.

Eve bırakılan para tutarı, aile olup olmamayı göstermez. Babanızın maddi imkanı ve gelir düzeyi yüksekmiş ki ; 3 sene önce dahi , 3-5 gün evden uzaklaşınca eve 10 bin tl bırakabiliyormuş.
Pfff nasıl laf soksam diye düşünüp alıntılamışsınız. Konu sahibi kocam cok fakirrr:(((( az para veriyoooo:( diye açılan konuya yazdığım bir yorum degil o, kocamın parası var ama bana para bırakmıyor konusuna yazıldı. Konuyu da okuyun sağa sola muhalefet olmaya çalışacağınıza.

Pfff nasıl laf soksam diye düşünüp alıntılamışsınız. Konu sahibi kocam cok fakirrr:KK43:((( az para veriyoooo:KK43: diye açılan konuya yazdığım bir yorum degil o, kocamın parası var ama bana para bırakmıyor konusuna yazıldı. Konuyu da okuyun sağa sola muhalefet olmaya çalışacağınıza.

Maddi gelir düzeyini, üye konusunda belirtmemiş. Sizin mesajınızda da buna dair bir sorunuz yok , ancak "siz aile olamamışsınız" şeklinde bir yargınız var. Maddi durumumuz iyi çok şükür diyen ancak bireysel maaşı 10 bin tl altında olan milyonlarca insan var.

Babanızın, 3 yıl önce 3-5 gün dahi evden ayrılacak olsa ; 10 bin tl bırakacak imkanı varmış ki bırakmış. Olmayan bir parayı bırakamazsınız.

Back
X