Maddi olarak çok zor durumdayız

Allah yardımcın olsun,
Aile destegi yoksa daha zor.
Nikah şekeri tarzı şeyler araştır,
Kaymakamlıga basvur oglun için :/

Allah yardımcın olsun,
Aile destegi yoksa daha zor.
Nikah şekeri tarzı şeyler araştır,
Kaymakamlıga basvur oglun için :/
Sağol canım o kadar çok şey denedim ve köstek olundu ki artık umudum kalmadı
Kaykamlıga gitmekten utanıyorum elimde akıllı telefon evimde internet varken

Bu gece gidip butun parami x bir yerde yersem ben de yarin ac kalirim, beraberimde cocugum da ac kalir, o zaman ben de konu acar aglarim bana ve benim cocuguma da uzulun olur mu?
Parasi olmayan bayramda seyahate cikmaz, cikarsa da harcamasini dönünce ac kalmayacak sekilde yapar, burda egitimli yetiskin iki insandan sozediyoruz.
Hadi yaptin bir hata her yerden sifirlandin, e kocaman insanlar ac kalacagin yerde alyansini satarsin, televizyonunu satarsin yine karnini doyurursun, illa ki vardir evlerinde satacak bir sey, tek eksigi klima olduguna gore...
Siz aciyin, yardim da edin, millet gezip tozsun donusunde ay ekmek alamadim olecegim desin diye aglayin, bana ve benim gibi dusunenlere de yaziklar olsun peki :)

Son düzenleme:
Biraz sakin olun dünyalik sıkıntılar icin kendinizi bu kadar yipratmayin bebeginizi düşünün. O bebek suan herseyden etkileniyor Allah size bi çıkar yol gostericektir bol dua edin. Borclar vs hersey halledilir siz uzuntunuzle verdiginiz zararla kalırsınız . en yakinlarinizdan destek almaktan cekinmeyin.

Ya kusura bakmayın arkadaşlar da benim eşim 1 yıldır cezaevinde. Normalde eşi cezaevinde olanlara yardım ediyorlar cüzi bir miktar. Yemin ederim ben açlıktan ölsem kimseden birşey istemeyen bir insanım. İş bakıyorum çocuğuma bakacak kimse yok. Bulunduğum yerde bana verecekleri maaş en fazla 1200. Çalışırsam eğer. E onunla çocuk bakıcısı mi tutayım yiyeyim mi?annem çalışıyor eşimin annesi de başka torunlarına bakıyor. Bakacak kimse de yok. Evde iş araştırıyorum kaç gündür. İnşaallah bulurum. Nerden buraya geldim
Neyse işte ben sosyal yardımlaşmaya baş vuru yaptım. İş bulana kadar en azından 400 TL de olsa çok işime yarar diye.kızlar inanın hiç bir gelirim yok. Yeşil kartlı bile değilim. Ama vermediler yardım. Uygun görmemişler
Şimdi ne mi yapıyorum. Bende bilmiyorum. Önceden kaynanamda kalıyordum olmadı anlaşamadık. Tek başına evde kalıyorum. Oğlumla. Aç miyim? Asla değilim. Çıplak miyim? Asla asla. Kim mi yardım ediyor? Rabbim yardım ediyor. Bende bilmiyorum gerçekten ama dolap boşalmadı hiç

Bu kadar borcunuz varsa neden elinizdeki parayla dahada borca girip memlekete gittiniz? Kusura bakmayın ve yanlış anlamayın lütfen,sizi incitmek yada yargılamak adına söylemiyorum bunu,sadece gitmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu sene gitmezdiniz,seneye giderdiniz eliniz rahatlayınca.
Çok plansız ve düşüncesiz bir harcama olmuş. Muhtemelen belinizi bükende bu olmuş zira önceki konunuzda klima alabilecek durumdayken eşinizin almaması gibi bir durum vardı yanlış hazırlamıyorsam.
Kendinizi üzmeyin,bunun için ölüm düşünmeyin. Sakin olun eşinizle konuşun,gerekirse annenizden borç alın,eliniz bollaşınca verirsiniz.

Bu kadar borcunuz varsa neden elinizdeki parayla dahada borca girip memlekete gittiniz? Kusura bakmayın ve yanlış anlamayın lütfen,sizi incitmek yada yargılamak adına söylemiyorum bunu,sadece gitmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu sene gitmezdiniz,seneye giderdiniz eliniz rahatlayınca.
Çok plansız ve düşüncesiz bir harcama olmuş. Muhtemelen belinizi bükende bu olmuş zira önceki konunuzda klima alabilecek durumdayken eşinizin almaması gibi bir durum vardı yanlış hazırlamıyorsam.
Kendinizi üzmeyin,bunun için ölüm düşünmeyin. Sakin olun eşinizle konuşun,gerekirse annenizden borç alın,eliniz bollaşınca verirsiniz.

Bende hiç üzülmedim konu sahibine
Ben hiç üzülmedim diyemem fakat perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.Bebek odası almak için para ayırdık demişti.Bu kadar ciddi sıkıntı içindeyse eşya benim için 2ci planda kalır.O parayı mutfağa harcarım düze çıkana kadar,çocuğumu gerekirse çekyatta büyütürüm.Nereden tutsam plansızlık akıyor konu sahibinin hayatından.
Ayrıca öğretmen olduğuna emin de olamadım.
Öyle olsa bir öğrencilik yaşamıştır,ailesi zengin değilse parasızlık çekmiştir illaki.
Ve parayı yönetmeyi biraz olsun öğrenmiştir,öğrenmeliydi yani...

Polis+öğretmen çok mu kazanıyor anlamadım ki. Ayni turkiye de mi yasiyoruz. Bu kk da da bir cift maassiniz bir de memursunuz durumunuz iyi muhabbeti bitmedi gitti.

Millette ne haset var. Bir oh olsun demedikleri kalmış.
Devlet memuruyum, polis + öğretmen maaşları Türkiye koşullarında ortanın üzerindedir. Yani acınacak geçinilmeyecek bir durum değil. İnsanların asgari ücretle geçindiği bir ülkeden bahsediyoruz. Benim arkadaşım onların yarı maaşıyla 2 çocuk okutup üstüne bir de kira ödüyor.

Haaa ben olaya inanıyorum mu? Tabi ki hayır. (Mune gene kızacak.)

Zaten benim tahminimce yardım teklifi bekliyor olabilir. Konu açıp kayıplara karışmış.
Şimdi beni de taşlamaya başlarlar.

Taslanmaya raziyim,
Burda evden cikamayan, hic geliri, egitimi olmayan, eline 1 lira bile gecmeyen kadinlar varken, ikisi de calisan bir ciftin sosyal yardim almasini, gida yardimi icin basvurmasinin onerilmesini aklim almiyor benim.
O yardimlar gercekten zor durumda olanlar icin olmali, memlekete gittim param bitti, ac kaldim, hava çok sicak klima alamiyorum diyenler icin degil.
Kaldi ki cidden hamile bir kadin ac kalmamak icin alyansini satar, telefonunu, bilgisayarini, televizyonunu ne bileyim eve 2 ekmek 6 yumurta alacak parayi bulur bir sekilde, buraya gelip açım diye duygu somurusu yapana kadar karnimi nasil doyururum diye beyin firtinasi yapar.
Gida yardimi karti alsinmis.... millet issizlikten intihar etsin, pazar artiklarini toplayip karnini doyursun, isi gucu olan egitimli insanlar gida yardimi alsin, oldu.

Kadin hamile ve cidden yiycek bisey yoksa evde bu kadar bunalir sinir olur.. anliyorum konu sahibi seni.
Insan.kendi katlanir da hadi bebegin ne sucu var o da senden besleniyor.. vicdan azabi da ceker insan..
Esin arkadaslarindan akrabalarindan vs borc bulacak..
Anneni arayp yakinacaksin. Bu el acmak degil,sadece halini bilsin annen. Kocan bakmiyo evet napalim,durum kotu napalim.. anne olunca anlarsn,cocugu hic yuk gelmez insana. Tavir varsa bile o kocanadir sana degildir merak etme..
Bence anneni ara. Hatta bombos dimdizlak evi beklycegine annene git orda yasa bi sure. Esin durumlari duzeltsn.. donersin..

Biz sukredecez ki Allah daha cok versin..
Ama hep isyan hep nankorluk..
O zmaan Allah olani da alir elimzden..
Ben her zamn halime sukrederim..
Olaniyla idare ederim..
Sagligim var cok sukur..
Hicbir parayla aatin alinamayan..
Insan sukretmesini bilmeli....
Saglik gibisi var mi yabu hayatta??

Kadin hamile ve cidden yiycek bisey yoksa evde bu kadar bunalir sinir olur.. anliyorum konu sahibi seni.
Insan.kendi katlanir da hadi bebegin ne sucu var o da senden besleniyor.. vicdan azabi da ceker insan..
Esin arkadaslarindan akrabalarindan vs borc bulacak..
Anneni arayp yakinacaksin. Bu el acmak degil,sadece halini bilsin annen. Kocan bakmiyo evet napalim,durum kotu napalim.. anne olunca anlarsn,cocugu hic yuk gelmez insana. Tavir varsa bile o kocanadir sana degildir merak etme..
Bence anneni ara. Hatta bombos dimdizlak evi beklycegine annene git orda yasa bi sure. Esin durumlari duzeltsn.. donersin..

Dolapta kahvaltilik hicbirsey yok sadece peynir yumurta domates var demenize takildim ya bazi hanelerde yavan ekmekle hatta onunda bayatiyla kahvalti yapan insanlar var insan biraz rabbim sukur diyebilmeli
Gecer sinavdir bazen daralir bazen bollasir olumu dusunmek nedir gebe halinizle

Birde amacim yermek degil Allah kimseyi ne darda biraksin nede birine muhtac lakin sizin evde dolapta yemek yok baskasi yardimla gecinebiliyor beriki cocuguna bise alamadigindan yakiniyor lakin internet var o internetle buralarda gezilebilecek bilgisayar veya akilli telefonda var ne biliyim benim bazen aklim ermiyor evde az kullandiginiz elem ihtiyac olmayan seyleri satin es ailesindende yardim isteyin borclar duzelince feraha cikarsiniz
Birde acil psikiyatrdan rabdevu alin belliki gebelik agir geliyor
Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…