- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???
Pelin ;Ay peki uzatmayacagim, kadin 1 yildir borcum cok klimam yok diye konu aciyor, kk nin vicdanli kadinlari yardim kampanyasi baslatsin da evine erzak ve klima alsinlar konu sahibinin. Biri bana yardim etsin olmus son sozu zaten, edin bakalim.
Ben yardim edemeyecegim zira maasim bir ogretmeninkinden daha dusuk
Haklısın da, çevremde de çok var böyle insanlar.
Hiç abartmıyorum evde yiyecek yemekleri yok ama son model telefonlar, araba alma planları falan...
Çocuk kafası mı var acaba bunlarda diyorum
Aslinda kimse laf carpmaya gelmemis cogu kisi gercekten kiziyor muhtemelen kendini tutamayip yaziyor hatta acikcasi bayan hamile olmasa cok daha fazla yuklenilirdiSenin o beyin fırtınası dedigin tek kişi yapılmaz. Buraya gelmiş soruyor ne yapabilirim diye. Biri yardıma başvur demiş. Sen de alyansini sat de madem. Onu yerine yok niye memlekete gittin yok niye klima almak istedin. Duygu sömürüsü yapmıyor bence içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Kadın da kaçar tabi. Gelen laf çakmış.
Ama bak eşinin maaşı iyi en azından e eviniz de var...Ben çalışmıyorum esimin maaşı 7 bin civarı ama bizimde düğünden kredi borcu vs var arabamız yok suanda araba almak istiyoruz 40 bin bütçeyle tabi birazı kredi olacak malasef ama bulamıyoruz üstüne fazlasını cekip alabiliriz ama ödemede bizi zorlayacak o yüzden kendi standardlarimizda almaya çalışıyoruz...
Bazi şeyleri doyasıya yapamıyoruz çünkü çocuğumuz var , illaki biter bunlar bende calisabilrisem kpssye hazırlanıp çalışmak istiyorum. Ama bu durumda bile bisey alırken gereksiz ya da aşırı pahali seylerden kaçıyoruz
Pelin ;
Konu sahibinin hamile olmasından dolayı bazı üyeler olaya duygusal yaklaştı sanırım.
Diğer konularını okusalar eminim ki bu kadar hassas olmazlardı
Bu bu yaşıma kadar şunu gördümben de bu konuda aksi yönde hassasım galiba,
çalıştığım günler akşam gidiyorum pazara, tezgahlardan arta kalan ezikleri toplayan insanlarla karşılaşıyorum, sağlam bişey bulunca sevinçlerini görüyorum, dükkandan bozma evlerde yaşayan, sırtında bebeğiyle evlere temizliğe giden, günlük 50 lira için hayati risk altında insaatlarda, imalathanelerde sigortasız çalışan insanlar açım diye ağlamazken, eğitimli, meslek sahibi, düzgün bir geliri olan insanların borcum çok, klimam yok, memlekete gittim bayram yaptım param bitti, maaşa 2 gün var aç kaldım, tek çarem ölmek diye ağlamasını ve insanların bu durumda sosyal yardımı hakettiğini düşünmesini anlayamıyorum.
o sosyal yardım asgari ücretlinin vergilerinden yapılacakken hem de...
Yalnız konu sahibi o kadar şey söylendi, geri dönüt yapmadı.
Eve 7500 maaş giriyorsa oturup ağlamaya hiç lüzum yok gerçekten. Para yönetimi önemli.
7500 lira para ile mı geçim zor :s biz olelim o zaman. Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum
Üstelik Urfa'da yaşıyorlar7500 lira para ile mı geçim zor :s biz olelim o zaman. Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum
Yok artık. Eski konularını bilmiyorum o yüzden geri sayfalarda farklı yorum yaptım. Sok oldum şu an. Ne olmuş olabilir ki o kadar borc içine düşmüşler şaka gibi. 40bin borcumuz var bu kadar sarsmiyor bizi. Başka bişey var bu işin içinde.Kari koca ikisi de memur...
Sok üstüne şok yaşıyorumÜstelik Urfa'da yaşıyorlar
ne güzel peynir domates yumurta varmış.bunlar olmayan insanlar da var.Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?