Maddi olarak çok zor durumdayız

Önce bir sakin olunuz
Borç yüzünden ölünür mü
Bizim de borcumuz çok
Bu yüzden bayramda evimizde oturduk memlekete gitmedik
Hamilesiniz çalışamazsınız
Acil para için eşya satmanızı öneririm
Kullanmayı gözden çıkarabileceğiniz özellikle elektronik eşya iyi para eder letgo da falan satın
Biz alyansımızı satmıştık 2 sene önce
Hala da almadık mesela. En kötü böyle yapın
Borçlarınız bankalara mı?

Pelin ;
Konu sahibinin hamile olmasından dolayı bazı üyeler olaya duygusal yaklaştı sanırım.
Diğer konularını okusalar eminim ki bu kadar hassas olmazlardı

Haklısın da, çevremde de çok var böyle insanlar.
Hiç abartmıyorum evde yiyecek yemekleri yok ama son model telefonlar, araba alma planları falan...
Çocuk kafası mı var acaba bunlarda diyorum

Ben çalışmıyorum esimin maaşı 7 bin civarı ama bizimde düğünden kredi borcu vs var arabamız yok suanda araba almak istiyoruz 40 bin bütçeyle tabi birazı kredi olacak malasef ama bulamıyoruz üstüne fazlasını cekip alabiliriz ama ödemede bizi zorlayacak o yüzden kendi standardlarimizda almaya çalışıyoruz...
Bazi şeyleri doyasıya yapamıyoruz çünkü çocuğumuz var , illaki biter bunlar bende calisabilrisem kpssye hazırlanıp çalışmak istiyorum. Ama bu durumda bile bisey alırken gereksiz ya da aşırı pahali seylerden kaçıyoruz

Aslinda kimse laf carpmaya gelmemis cogu kisi gercekten kiziyor muhtemelen kendini tutamayip yaziyor hatta acikcasi bayan hamile olmasa cok daha fazla yuklenilirdi
Yasam sartlari cok zor insanlar ister esli ister tek cok zorlaniyorlar Burasi genis bir platform onun domatesi varken salcayla karin doyurmus insan vardir,evladina hergun sehriye yediren patates yediren avutan insan vardir dusunsenize cocuk cok basit hakki olan bir gida istiyor ve alamiyorsun Allah kimseye yasatmasin cok zordur kucucuk el kadar sabi anne baba olarak insan kahrolur ya ,su icip mide doldurup yatan vardir herkesin gectigi zorluklar vardir kimsenin ego tatmini yaptigini dusunmuyorum kendi yasam zorluklari akillarina gelip hirslanmalarini normal
Karsiliyorum birazda gecmise donup o duyguyla yaziyorlar Cok daha zor kosullarda sabretmis caba gostermis insanlarin meslegi vb imkanlari olan birinin kendini birakmisligini anlamamisi hirslanmasi normal bence yada yillarca bebek icin canini kanini vermeye hazir bir kadinin burada intihar cumlesine tepkilenmesi yorumlarin sertlesmesi biraz bundan birazda bu bayanin surekli aglamasi intihar edicem vs gibi betimlemeleri yuzunden oldu sanirim

Allah kimseyi gordugunun ardina birakmasin herkesin yardimcisi olsun

Ama bak eşinin maaşı iyi en azından e eviniz de var...
Sen de çalışsan çok çok daha rahat yaşarsınız (inşallah)
Bizim de düğün zamanı çekilen kredimiz yeni bitti sayılır. Şimdi yavaş yavaş ev bakmayı düşünüyoruz.
Ama insan ayağını yorganına göre uzatmalı.
Her istediğini alıp sonra başkalarından yardım beklemek saçma

Pelin ;
Konu sahibinin hamile olmasından dolayı bazı üyeler olaya duygusal yaklaştı sanırım.
Diğer konularını okusalar eminim ki bu kadar hassas olmazlardı

ben de bu konuda aksi yönde hassasım galiba,
çalıştığım günler akşam gidiyorum pazara, tezgahlardan arta kalan ezikleri toplayan insanlarla karşılaşıyorum, sağlam bişey bulunca sevinçlerini görüyorum, dükkandan bozma evlerde yaşayan, sırtında bebeğiyle evlere temizliğe giden, günlük 50 lira için hayati risk altında insaatlarda, imalathanelerde sigortasız çalışan insanlar açım diye ağlamazken, eğitimli, meslek sahibi, düzgün bir geliri olan insanların borcum çok, klimam yok, memlekete gittim bayram yaptım param bitti, maaşa 2 gün var aç kaldım, tek çarem ölmek diye ağlamasını ve insanların bu durumda sosyal yardımı hakettiğini düşünmesini anlayamıyorum.
o sosyal yardım asgari ücretlinin vergilerinden yapılacakken hem de...

Şubatta açtığı borçlar konusunda "gelirimiz 7500, 3000 borç var" demiş ve devam etmiş, bir sene sonra bitecek ama araba almamız şart, bebek de düşünmüyoruz bir seneden önce. Sonra yirmi gün sonra konu açıp bebek istiyorum demiş. Zaten bir ay iki ay sonra da hamile kalmış. Demek ki araba da alındı.

Herkes istediği gibi yaşar elbette, kimseye eleştirmek düşmez ama Allah aşkına 7500 tl giriyormuş eve aylık. 3000 borç bile sayılmazken üstüne eklemeye ne gerek var? Borç bu kadar kafaya takılıyorsa bebek için acele etmeye ne gerek var? Hadi ben göğüs gererim dedin de o zaman bu kadar isyan da etmemek gerek.

Bizim eşimle toplam maaşımız 4500. Bekarken babamın yetim maaşıyla birlikte 3000 lira gelirim oluyordu. Annemleydim. Kira, fatura bir şey ödemiyordum. Çok da güzel para harcıyordum. Neredeyse beğendiğim her şeyi alıyordum. Para da biriktirdim. E şimdi evlendim, her şeyi alamıyorsun haliyle. Seçici oluyorsun. Ben bunu dert ediyorum zaman zaman. Bebek düşünemiyorum henüz, daha çok birikim yapmaya çalışıyorum. Ama gelip bunu buraya yazmaya utanırım. Hakaret gibi olur çünkü asgari ücretle geçinen insanlara. Aç yatan insanlar var çünkü bu topraklar üzerinde, ayıp.

İki koca insan aldıkları parayı yönetememişler. Borç üstüne borca girmişler. Ki kahvaltıya yumurta, peynir, domates olması yetersiz mi yahu? Buzlukta hiç mi bir şey yok? Eve pirinç alamıyorsan kırık pirinç al, bulgur al, makarna al ne bileyim saçma değil mi ya? Boynunda kolyen yok mu, sat bir hafta geçin mesela. Allah yoklukla sınamasın kimseyi ama bu yokluk değil ki başka bir şey.

Bu bu yaşıma kadar şunu gördüm
İhtiyacı olan kişi istemez.Aç yatar yine de istemez.

Konu sahibinin ben çok da zorda olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
Evde klima yok kocamın işyeri klimalı orda rahat rahat çalışıyor haksızlık değil mi ? diyen bir insan çünkü kendisi

Hamile olması bu konuyu benim gözümde sevimli yapmıyor yani

Açtığınız konular çok tezat gerçekten evde yiyecek biseyiniz yoksa eşinizin eve klima alamayacağını bilmeniz ve bunu dile dahi getirmemeniz lazim. Hepimizin borcu var çoğumuzun evine sizinki gibi çift maaş da girmiyor. Bence siz ya geçinmeyi bilmiyorsunuz. Ya da maddiyata kafayı takmışsınız.

Yalnız konu sahibi o kadar şey söylendi, geri dönüt yapmadı.

Eve 7500 maaş giriyorsa oturup ağlamaya hiç lüzum yok gerçekten. Para yönetimi önemli.
7500 lira para ile mı geçim zor :s biz olelim o zaman. Ben bu ayrıntıyı bilmiyordum

siz meslek sahibi ve çift maas giren bir evdesiniz asgari ücretle kira verip ev gecindirip cocuk okutan insanlar var evde yumurta domates peynir var diyorsunuz herkes eksiksiz balından kaymağina yiyemiyor calisirken kahvalti yapmadigimiz bile cok oluyor biraz idareli olup parayı düzgün yönetseniz 2000 tl bile yeter zira 7500 tlden bahsediyoruz insaf yahu

Zor durumlar tek sizde olmuyo hanimefendi mutlaka bi cogumuz bu anlari yasadik annenizle konusun istemeyin hem ne olucak ki her ay evladina bi yüz tl verip evin herseyini alsa utanmayin Annenizden...
Yurt disinda şöyle bi konun var hamile kadına ayda ek 100 euro verilir yardim amacli cünkü kadin hamile oldugu icin yemesi icmesi biraz daha fazla oluyo ...

Kari koca ikisi de memur...
Yok artık. Eski konularını bilmiyorum o yüzden geri sayfalarda farklı yorum yaptım. Sok oldum şu an. Ne olmuş olabilir ki o kadar borc içine düşmüşler şaka gibi. 40bin borcumuz var bu kadar sarsmiyor bizi. Başka bişey var bu işin içinde.

ne güzel peynir domates yumurta varmış.bunlar olmayan insanlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…