- 15 Ekim 2015
- 3.193
- 11.673
- 208
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Maşallah size 1,30 saat mi yürüyorsunuz işten eveEşimle aman aman bir maaşımız yok aylık 4500 sadece kredimiz var bunun 3000 'lik kısmı 7 yıl sürecek. Kredi dışında 40 bin civarı borç var. Ailelerden yardım görmüyoruz. Bu kadar borca rağmen aç kalacak kadar kötü duruma düşmedik. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Beklentilerini düşür öncelikle, dısarıda yemek, gereksiz kıyafet alımı vb. tamam insan çalışıyorum hakkım diye düşünüyor ama her inişin bir çıkışı var. Bugünlerde geçecek yapamadıklarını yapabilmek için zamanında olacak, en basitinden yol parası alıyorum ama yürüyerek gidiyorum işten eve yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Para bana kalıyor mutfağa takviye ediyorum. Yürüyüşte sağlık olarak dönüyor
Taslanmaya raziyim,
Burda evden cikamayan, hic geliri, egitimi olmayan, eline 1 lira bile gecmeyen kadinlar varken, ikisi de calisan bir ciftin sosyal yardim almasini, gida yardimi icin basvurmasinin onerilmesini aklim almiyor benim.
O yardimlar gercekten zor durumda olanlar icin olmali, memlekete gittim param bitti, ac kaldim, hava çok sicak klima alamiyorum diyenler icin degil.
Kaldi ki cidden hamile bir kadin ac kalmamak icin alyansini satar, telefonunu, bilgisayarini, televizyonunu ne bileyim eve 2 ekmek 6 yumurta alacak parayi bulur bir sekilde, buraya gelip açım diye duygu somurusu yapana kadar karnimi nasil doyururum diye beyin firtinasi yapar.
Gida yardimi karti alsinmis.... millet issizlikten intihar etsin, pazar artiklarini toplayip karnini doyursun, isi gucu olan egitimli insanlar gida yardimi alsin, oldu.
Konu sahibi ve eşi memur değil mi? Devletten maaş alanlar bankadan alıyorlar ve bu bankalar da her maaş alana maaş avansı yüklüyor. Ben 32 yıllık memurum ve bu işler böyle yürür.Taslanmaya raziyim,
Burda evden cikamayan, hic geliri, egitimi olmayan, eline 1 lira bile gecmeyen kadinlar varken, ikisi de calisan bir ciftin sosyal yardim almasini, gida yardimi icin basvurmasinin onerilmesini aklim almiyor benim.
O yardimlar gercekten zor durumda olanlar icin olmali, memlekete gittim param bitti, ac kaldim, hava çok sicak klima alamiyorum diyenler icin degil.
Kaldi ki cidden hamile bir kadin ac kalmamak icin alyansini satar, telefonunu, bilgisayarini, televizyonunu ne bileyim eve 2 ekmek 6 yumurta alacak parayi bulur bir sekilde, buraya gelip açım diye duygu somurusu yapana kadar karnimi nasil doyururum diye beyin firtinasi yapar.
Gida yardimi karti alsinmis.... millet issizlikten intihar etsin, pazar artiklarini toplayip karnini doyursun, isi gucu olan egitimli insanlar gida yardimi alsin, oldu.
Ah be yavrum o kadar borca harca rağmen hamile kalmışsın bir de bayrama gezmeye gitmişsin . Herşeyin bir önceliği var yavrum ya. Şimdi yemek falan pişirme. Dolapta olanı kendin ye. Kocan da ne hali varsa görsün. Ayrıca ona da anlat. Hamileyim canımın çektiği şeyler oluyor ya da mutlaka almam gereken gıdalar var de. Anlarsa anlar. Anlamazsa belki beni yadırgayan olacak ama ya ananın evine dön ya da borçları çoğalt. Alacaklarını bakkaldan kasaptan eşinin adına hesap açtırıp al. O nasıl öderse ödesin.Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???
Senin o beyin fırtınası dedigin tek kişi yapılmaz. Buraya gelmiş soruyor ne yapabilirim diye. Biri yardıma başvur demiş. Sen de alyansini sat de madem. Onu yerine yok niye memlekete gittin yok niye klima almak istedin. Duygu sömürüsü yapmıyor bence içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Kadın da kaçar tabi. Gelen laf çakmış.
Konu sahibi ve eşi memur değil mi? Devletten maaş alanlar bankadan alıyorlar ve bu bankalar da her maaş alana maaş avansı yüklüyor. Ben 32 yıllık memurum ve bu işler böyle yürür.
Muhtemelen maaş avansları her ikisininde hesabında mevcut. Çeksinler domates, peynirin yanına sucuk salam da katsınlar.
Duygu sömürüsünü tavan yapmaya gerek yok.
Yardım konusuna gelince, o kadar çok yardıma ihtiyacı olan var ki, konu sahibi o insanların yanında milyarder sayılır.
Yardımları yaparken daha hassas davranmalıyız. Her sömürüye inanıp gerçek yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Gerçi gerçek yardıma ihtiyacı olanlar da her daim parasızlıktan dem vurmazlar.
Konu sahibi ve eşi memur değil mi? Devletten maaş alanlar bankadan alıyorlar ve bu bankalar da her maaş alana maaş avansı yüklüyor. Ben 32 yıllık memurum ve bu işler böyle yürür.
Muhtemelen maaş avansları her ikisininde hesabında mevcut. Çeksinler domates, peynirin yanına sucuk salam da katsınlar.
Duygu sömürüsünü tavan yapmaya gerek yok.
Yardım konusuna gelince, o kadar çok yardıma ihtiyacı olan var ki, konu sahibi o insanların yanında milyarder sayılır.
Yardımları yaparken daha hassas davranmalıyız. Her sömürüye inanıp gerçek yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Gerçi gerçek yardıma ihtiyacı olanlar da her daim parasızlıktan dem vurmazlar.
Tüp bebek tedavisi yüzünden kilo aldım. Elimde koca bir negatif ve kilolarımla başbaşayımMaşallah size 1,30 saat mi yürüyorsunuz işten eve
Borç içinde yüzüyorsunuz ama hiçbir şeyden de geri kalmıyorsunuz.
Biz mi aptalız acaba diyorum bazen.
Çalıştığım halde bazı şeyleri erteliyorum ya da ihtiyaçlarımı hangisi daha önemliyse ona göre karar verip almaya çalışıyorum. Evde yiyecek yemek yok ama ne memlekete gitmekten vazgeçiyorsunuz ne bebek odasından.
Sonra da tek çare ölüm diye saçma saçma konuşuyorsunuz.
Biraz mantıklı olun Allah aşkına yahu, o bebeğe de yazık değil mi?
Kendinizi acındırmaktansa azıcık mantıklı hareket edin!
Haklısın da, çevremde de çok var böyle insanlar.Eğer böyleyse bebek odasi saçmalık , o dönem alabilirdim ama alsam zorlayacaktı cocuk odasi almadim park beşikte yattı cok mühim gelmedi...
Yani herkes kendi durumunu bilir...bu kadar eve yemeklik malzeme alamayacak durumdaysa fuzûlî ihtiyaçlardan kacinmasi lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?