Maddi olarak çok zor durumdayız

Bu konuyu okuyunca aklima geldi. Kardesim onceki ramazanda fitre verecek birini ariyormus. Yengem demis ki halan dul kadin ona ver. Zaten borclari da var. Vermis de...

Bunu duyunca kardesime kizdim. Dedim ki "Lan oglum manyak misin. Kadinin evi var tarlalari var arabasi var dul ayligi var arti calisiyor arti ogluyla geliniyle yasiyor eve 3 maas giriyor. Senin bi kuru asgari ucretin var, kiradasin, araban yok..."

Insanlar bu kadar kolay yok dememeli bence. Burada asgari ucretle calisip borc odeyip cocuk bakip "yine de sukur" diyenlere ayip oluyor. Konu sahibi acik acik biri yardim yollasin diye bakiyor. Ki ben konu sahibinin ailesinin de para gondermeyecegine inanmiyorum. Kimbilir nasil yildirdilar ki insanlari hamile kizina para yollamiyor. Memur haliyle bir yumurta bir peynir alamiyorsa ayip yani...

Evimiz yok kiradayız tayinci esim :) ama olsun şükür yani yok demiyorum sadece temizlenecek borclar var allaha şükür yok dersek yok olur yalan deneyim.
Ama mesela cocugu krese verdim iyi bir devlet bulduk bagimsiz özele gondermedim bu sene ama ilerde gönderirim. Mesela ben hep ozel okullarda okusun istiyorum esime gore sacma , biz okuduk oda okur varsa icinde diyor

Bazı insanlar olsa da ağlamaya bayılır yok diye
Yok diye ağladıkcada zenginliklerine zenginlik katar.
Bende bu adaletsizliği anlamıyorum.

halanizda hangi gönül rahatliyla parayi kabul etmis anlamsiz

domates,peynir,yumurta varsa,zengin bir kahvaltınız var demektir.millet hergün,pastırma,sucuk mu yiyor zannediyorsunuz.benim param var ama ben de,yumurta,peynir ve domatesle kahvaltı yaptım.ha zamanında ,kuru ekmeğe,margarin sürerek,ya da bir tarhana çorbasına kuru ekmeği doğrayarak,kahvaltı yaptığım çok oldu.hiç te fakirim diye düşünmedim.
ilk evlendiğimiz yıllarda,ev aldık,borç öderken ay sonunda,ekmek alacak paramız kalmıyordu.komşumdan,1 kaşık un,diğer komşumdan,bir çay baydağı yağ isteyip(evde kalmamış diyerek)un çorbası pişirip,sabah,öğlen ,akşam yediğimiz çok oldu eşimle.
bir de burada konu sahibine acımadık diye,kalpsiz olmuşuz.acınacak ve yardım edilecek çok insan var.ben hakkımı,okula gidecek ayakkabısı olmayan,doğuda zor şartlarda,okula giderken,terlikle okula giden çocuklardan yana kullanıyorum.konu sahibine acıyanlar da ,konu sahibinin,klimasına yardım etsinler madem.tercih meselesi

Ben de sabahları domates peynir yumurta yiyorum. Ne var bunda üzülecek, hamileler bol bol yumurta yesinler diyorlar zaten. kp kv eş sizin muhataplarınız.

Eve iki maas giriyor...tahmin ediyorum ki saglam iki maas...nasil oluyorda işsizlerden daha beter olabiliyorsunuz?
Ama para yokken de fink atarsaniz son kurusla vahlanmaya hakkiniz yok
Ya butce planlamasi yapamiyorsunuz ya da umursamazsiniz son anda ah vah edenlerdensiniz...
Borc herkesde olabilir...biz de yeni yeni temizledik yillarin borclarini...ama yemek icmek oncelikti bizde her zaman
Temel gidalar ozellikle...

domates,peynir,yumurta varsa,zengin bir kahvaltınız var demektir.millet hergün,pastırma,sucuk mu yiyor zannediyorsunuz.benim param var ama ben de,yumurta,peynir ve domatesle kahvaltı yaptım.

Ben de sabahları domates peynir yumurta yiyorum. Ne var bunda üzülecek, hamileler bol bol yumurta yesinler diyorlar zaten. kp kv eş sizin muhataplarınız.

Ben de bu saate kadar kahvati yapamadim. Birazdan ekmegin arasina peynir maydonoz koyup yemeyi planliyorum ve bana gore guzel bir menu. Yanina da sallama cay... Bunlar simdiden boylelerse cocuk olunca isten cikinca cami onune mendil acarlar kari koca.

Karnında can taşırken ölmeyi istemek ne demek ?

Esin bu kadar sorumsuzsa neden çocuk için acele ettiniz çocuk müthiş masraflı nasıl olacak şimdi ?

İşi bırakmayın maasinizla siz evi çevirin eşiniz borçları odesin

Tabi ki, bizim de aynı şekilde gelirimiz var, ev kredisi, araba kredisi 5000 i buluyor borç. Ama şimdiye kadar ne böyle ağladık, ne kimseden yardım istedik. Geriye kalan para ile çok şükür gecinebiliyoruz.
Şaştım kaldım. Para yönetimi yok demek ki. Ne diyeyim Allah geçim versin

Ben anlayamadım iki kişi ikinizde memursunuz ne borca girdiniz ki bu kadar kötü durumdasınız sormayın diyorsunuz da sormak durumunda kalıyoyoruz yani. Bir de hamilesiniz klişe olacak ama borç harç bitmeden niye hamile kaldınız öğretmenseniz bilinçli olmanız lazım değil mi.. O kadar borcunuz varsa bayramda da memlekete giymeseydiniz çok mu lazımdı yani onu da anlamadım. Burada insanlar ne yapabilir size şimdi? dometes peynir yemek kötü birşey değil ki ölmek ne demek işi gücü olan insansınız ne kolay ölmek istemek öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…