- 13 Kasım 2016
- 327
- 402
- 103
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Diğer konularına baktımBen hiç üzülmedim diyemem fakat perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.Bebek odası almak için para ayırdık demişti.Bu kadar ciddi sıkıntı içindeyse eşya benim için 2ci planda kalır.O parayı mutfağa harcarım düze çıkana kadar,çocuğumu gerekirse çekyatta büyütürüm.Nereden tutsam plansızlık akıyor konu sahibinin hayatından.
Ayrıca öğretmen olduğuna emin de olamadım.
Öyle olsa bir öğrencilik yaşamıştır,ailesi zengin değilse parasızlık çekmiştir illaki.
Ve parayı yönetmeyi biraz olsun öğrenmiştir,öğrenmeliydi yani...
AminAslinda kimse laf carpmaya gelmemis cogu kisi gercekten kiziyor muhtemelen kendini tutamayip yaziyor hatta acikcasi bayan hamile olmasa cok daha fazla yuklenilirdi
Yasam sartlari cok zor insanlar ister esli ister tek cok zorlaniyorlar Burasi genis bir platform onun domatesi varken salcayla karin doyurmus insan vardir,evladina hergun sehriye yediren patates yediren avutan insan vardir dusunsenize cocuk cok basit hakki olan bir gida istiyor ve alamiyorsun Allah kimseye yasatmasin cok zordur kucucuk el kadar sabi anne baba olarak insan kahrolur ya ,su icip mide doldurup yatan vardir herkesin gectigi zorluklar vardir kimsenin ego tatmini yaptigini dusunmuyorum kendi yasam zorluklari akillarina gelip hirslanmalarini normal
Karsiliyorum birazda gecmise donup o duyguyla yaziyorlar Cok daha zor kosullarda sabretmis caba gostermis insanlarin meslegi vb imkanlari olan birinin kendini birakmisligini anlamamisi hirslanmasi normal bence yada yillarca bebek icin canini kanini vermeye hazir bir kadinin burada intihar cumlesine tepkilenmesi yorumlarin sertlesmesi biraz bundan birazda bu bayanin surekli aglamasi intihar edicem vs gibi betimlemeleri yuzunden oldu sanirim
Allah kimseyi gordugunun ardina birakmasin herkesin yardimcisi olsun
Beni de al yanınaSok üstüne şok yaşıyorumben gidiyorum köprüye
OlurBeni de al yanına
Ne zaman nerde atlıyoruz :)
Bana Osmangazi çok yakın ben oraya gideceğim. Yiiihaaaaaa diye bırakacağım kendimiNe zaman nerde atlıyoruz :)
Benim gelmem biraz zaman alabilir :)Bana Osmangazi çok yakın ben oraya gideceğim. Yiiihaaaaaa diye bırakacağım kendimi
is cikisi yorgun halde 1.30 saat yürüyorsunuz masallah size... cok güzel bir davranis.Eşimle aman aman bir maaşımız yok aylık 4500 sadece kredimiz var bunun 3000 'lik kısmı 7 yıl sürecek. Kredi dışında 40 bin civarı borç var. Ailelerden yardım görmüyoruz. Bu kadar borca rağmen aç kalacak kadar kötü duruma düşmedik. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Beklentilerini düşür öncelikle, dısarıda yemek, gereksiz kıyafet alımı vb. tamam insan çalışıyorum hakkım diye düşünüyor ama her inişin bir çıkışı var. Bugünlerde geçecek yapamadıklarını yapabilmek için zamanında olacak, en basitinden yol parası alıyorum ama yürüyerek gidiyorum işten eve yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Para bana kalıyor mutfağa takviye ediyorum. Yürüyüşte sağlık olarak dönüyor
Çok güzel yazmışsınız gerçekten.ben marketin önünden geçerken çocuğumun önüne geçiyorum ki marketi görüp de birşey istemesin diye. Konu sahibi sen evlendikten sonra zaten ailen yardım etmesin bunu beklemen bana göre dünyanın ayıbı. Ben iki günde bir makarna yapıyorum. Annem yemeğin ne dediğinde de farklı farklı yemekleri sıralıyorm. Severek evlendim. Kendim tercih ettim bu hayatı. Bana annem zorla yardım eder mesela. Ettiği zaman da o kadar zoruma gider ki ağlarım. Rabbim bizi de veren ellerden yapsın alan ellerden değil amin.domates,peynir,yumurta varsa,zengin bir kahvaltınız var demektir.millet hergün,pastırma,sucuk mu yiyor zannediyorsunuz.benim param var ama ben de,yumurta,peynir ve domatesle kahvaltı yaptım.ha zamanında ,kuru ekmeğe,margarin sürerek,ya da bir tarhana çorbasına kuru ekmeği doğrayarak,kahvaltı yaptığım çok oldu.hiç te fakirim diye düşünmedim.
ilk evlendiğimiz yıllarda,ev aldık,borç öderken ay sonunda,ekmek alacak paramız kalmıyordu.komşumdan,1 kaşık un,diğer komşumdan,bir çay baydağı yağ isteyip(evde kalmamış diyerek)un çorbası pişirip,sabah,öğlen ,akşam yediğimiz çok oldu eşimle.
bir de burada konu sahibine acımadık diye,kalpsiz olmuşuz.acınacak ve yardım edilecek çok insan var.ben hakkımı,okula gidecek ayakkabısı olmayan,doğuda zor şartlarda,okula giderken,terlikle okula giden çocuklardan yana kullanıyorum.konu sahibine acıyanlar da ,konu sahibinin,klimasına yardım etsinler madem.tercih meselesi
Borçlarınızı yapılandırın tekrar başka çareniz yokBir ay size kalan 2500 ve siz yetistiremiyorsunuz öyle mı? Bize bir ay kalan mutfak masrafı kira vs vs 2500 :) ben napim?
Ama o işte öyle olmuyor.Kışın bir üye konu açmış.20 yaşındayım,hamileyim,ev aldık,kaynanamlar yardım etmedi körolasıcalar,benim ailem etti...Ne acelemiz varmış,ev sahibi olduğumuzu çekemiyorlar.Şubatta açtığı borçlar konusunda "gelirimiz 7500, 3000 borç var" demiş ve devam etmiş, bir sene sonra bitecek ama araba almamız şart, bebek de düşünmüyoruz bir seneden önce. Sonra yirmi gün sonra konu açıp bebek istiyorum demiş. Zaten bir ay iki ay sonra da hamile kalmış. Demek ki araba da alındı.
Herkes istediği gibi yaşar elbette, kimseye eleştirmek düşmez ama Allah aşkına 7500 tl giriyormuş eve aylık. 3000 borç bile sayılmazken üstüne eklemeye ne gerek var? Borç bu kadar kafaya takılıyorsa bebek için acele etmeye ne gerek var? Hadi ben göğüs gererim dedin de o zaman bu kadar isyan da etmemek gerek.
Bizim eşimle toplam maaşımız 4500. Bekarken babamın yetim maaşıyla birlikte 3000 lira gelirim oluyordu. Annemleydim. Kira, fatura bir şey ödemiyordum. Çok da güzel para harcıyordum. Neredeyse beğendiğim her şeyi alıyordum. Para da biriktirdim. E şimdi evlendim, her şeyi alamıyorsun haliyle. Seçici oluyorsun. Ben bunu dert ediyorum zaman zaman. Bebek düşünemiyorum henüz, daha çok birikim yapmaya çalışıyorum. Ama gelip bunu buraya yazmaya utanırım. Hakaret gibi olur çünkü asgari ücretle geçinen insanlara. Aç yatan insanlar var çünkü bu topraklar üzerinde, ayıp.
İki koca insan aldıkları parayı yönetememişler. Borç üstüne borca girmişler. Ki kahvaltıya yumurta, peynir, domates olması yetersiz mi yahu? Buzlukta hiç mi bir şey yok? Eve pirinç alamıyorsan kırık pirinç al, bulgur al, makarna al ne bileyim saçma değil mi ya? Boynunda kolyen yok mu, sat bir hafta geçin mesela. Allah yoklukla sınamasın kimseyi ama bu yokluk değil ki başka bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?