- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.786
- 528
- Konu Sahibi bilge_nmbs
-
Benimde köpeğim vardı. Köpeğin masrafı maması ve veteriner parasıydı. Bebek doğumuyla beraber çok masraflı. Sezeryana 8 bin tl verdim geçen sene. Bir zıbın 100 tl aşağı bulamıyorsun. Sütün yetmezse bir kutu mama 150 tl, max 3 gün idare ediyor. Bezi 150 tl max 10 gün idare ediyor. Ben şanslıydım mobilyaları, puseti, bebek arabası vs kardeşim eskilerini yolladı. İlk sene her ay doktor kontrolü var. Ben özelde yaptırdım. Bazı aşıları menenjit gibi devlet karşılamıyor. Doz ücreti bin tl buluyor.
İyice birikim yapmazsanız çok zorlanırsınız. Bir müddet erteleyin derim ben. Yaşınız daha genç.
Oncelikle kaybiniz icin cok uzgunum basiniz sagolsun.İyi akşamlar biraz dertleşmek istedim. Ben 26 yaşındayım 2.5 senelik evliyim. Temmuz ayında 4 aylık bebeğimi kaybettim ve çok kötü günler yaşadık eşimle. Psikolojik tedavi gördüm. Şimdi daha iyiyim. Eşimde bende çok fazla çocuk istiyoruz. Dururmumuz pek iyi değil şu an. Eşim esnaf ben çalışmıyorum. Bir kedimiz bir köpeğimiz var. Onların masrafıda çok oluyor. Bir yanım diyor işe gir çalış durum düzelsin öyle çocuk olsun. Diğer yanımın hiç sabrı yok. Çocukla yatıp çocukla kalkıyorum. Yani çocuk aç açıkta kalcak kadar kötü değiliz. Ailelerimizde maddi manevi destekçimiz. Sizce nasıl hareket etmeliyim ne düşünmeliyim
Ancak ben işe girip en az 5 6 ay çalışırsam biraz toparlarız kendimizi. Bende sağlık sorunlarım sebebiyle her işte çalışamıyorum. iki üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum. Anca tezgahtarlık vs var. Bende ayakta duramıyorum uzun saatler. Ne yapıcam hiç bilmiyorum artıkBeklediğinizde maddi anlamda bir iyileşme olacak mı peki? Şu an herşey çok pahalı. Geçinmek çok zor. Durum böyleyken birikim yapabilecek misiniz?
Onları sahiplendirmek gibi bir durum söz konusu değil. Onlar bizim çocuklarımızSahiplenmeden düşünülecekti masrafları. Sahiplendikten sonra onlar evin bir parçası oluyor. Onların hisleri yok mu? Sahibini kaybedince perişan oluyorlar bunalıma giriyorlar. İşe girsin çalışsın, 1,2 yıl sonra bebek sahibi olsunlar. Bebek doğunca da baştan izin alır sonra biraz büyüyünce kreşe gider çocuk işine devam eder.
Onlara bakabiliyoruz çok şükür. Aşılarıda tam mamalarıda en kalitelisi. Onlarla ilgili maddi kaygımız yok. Bebek olsa onada en iyi bezi mamayı alabiliriz ama iş bununla bitmiyor beni düşündüren kısım osadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.
daha işiniz belli değil. askeri ücret yetecekmi masraflarınıza.. birikim yapabilecek misiniz? çalışan bayanlarında giderleri oluyor. kılık kıyafet, yol parası, yemk vs... bulduğunuz iş ile giderlerinizi ölçün tartın.. çalışmaya değmeyecekse çocuk düşünebilirsiniz... iş bulmakta zor.Ancak ben işe girip en az 5 6 ay çalışırsam biraz toparlarız kendimizi. Bende sağlık sorunlarım sebebiyle her işte çalışamıyorum. iki üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum. Anca tezgahtarlık vs var. Bende ayakta duramıyorum uzun saatler. Ne yapıcam hiç bilmiyorum artık
sadece kedi yok evde köpekte var ayrıca veteriner ücretlerinden haberiniz yok galiba aşı yaptırmayacaksanız düzgün besleyemeyecekseniz niye besliyorsunuz ? hadi besliyorsunuz o kadar maddi kaygınız varsa niye besliyorsunuz derim ben yoksa banane kimin ne yaptığı banane kendi fikrim böyle.
Ya siz ne kadar zeki bir bireysiniz. Bu nasıl bir ekonomik çözümleme, bu nasıl bir bütçe yönetimi… aman Rabbim. Hayran olmamak elde değil (!)kedinizi ve köpeğinizi sahiplendirseniz onlar için harcadığınız bebek için fazlası ile yeterli olur ayrıca alerjik etkilerinden de korumuş olursunuz bebeğinizi
keşke fikrim sizi hiç alakadar etmeseKeşke o şahane fikirleriniz sadece kendinizde kalsa.
Ya siz ne kadar zeki bir bireysiniz. Bu nasıl bir ekonomik çözümleme, bu nasıl bir bütçe yönetimi… aman Rabbim. Hayran olmamak elde değil (!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?